Po mojoj procijeni nakon lipnja 2025,BVPS bi trebao dostići min. 320 e,uz napomenu "ocekujemo" najavu rekordne dividende za 2024!
ZABA će 2025 .... iznad 3 P/B,
A dionici HPB-a je samo nebo granica,,,
Po mojoj procijeni nakon lipnja 2025,BVPS bi trebao dostići min. 320 e,uz napomenu "ocekujemo" najavu rekordne dividende za 2024!
ZABA će 2025 .... iznad 3 P/B,
A dionici HPB-a je samo nebo granica,,,
Po osobnom navodu i izračunu svojih stručnjaka pa primjerenjih ozbiljnih matematičkih formula, jako dobro nagrađenih, zaključili ono što im država naredi.
0,01 do cca 3,6 pa to je rezultat višekratnih razmišljanja visoko nagrađenih u upravi pa na dolje, a sve po nalogu drzave.
Nastavljamo u smjeru visegodisnjih rekordnih dobiti banaka...
Izvješće o zapošljavanju u rujnu ruši očekivanja jer američko gospodarstvo otvara 254 000 radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti pada na 4,1%
Nastavljamo u smjeru visegodisnjih rekordnih dobiti banaka...
Ovo je više nego dobro
Nešto više od dvadeset dana dijeli nas od sjednice vlade i odluke o visini isplate dividende HPB. Od ...dokapitalizacije Hpb 2015.ovo će biti najveća isplata dividende po dionici u novijoj povijesti iste ,a 2025 nas očekuje rekordna...zatim godine s znatnim prinosima...
Konačno imamo Hrvatski proizvod europskih kvaliteta!
Vrlo,vrlo,vrlo sam zadovoljan ...
Nešto više od dvadeset dana dijeli nas od sjednice vlade i odluke o visini isplate dividende HPB. Od ...dokapitalizacije Hpb 2015.ovo će biti najveća isplata dividende po dionici u novijoj povijesti iste ,a 2025 nas očekuje rekordna...zatim godine s znatnim prinosima...
Vrijeme je da HPB postane kao Deutsche Bank AG u svojoj najboljoj izvedbi.
Imam dionice HPB.
Ako bude dividenda 10 eura bila bi pristojna ,ali ni upola manje ne bi bila za baciti.
Što će donijeti sjednica vlade ostaje da se vidi.
Visina dividende najviše ovisi o potrebi središnje države za lovom, ako sam dobro shvatio?
U smislu, ispunjeni su svi kapitalni zahtjevi od HNB-ECB?
Postoji li scenarij u kojem bi vlada odlučila da se sa dijelom ostvarene dobiti ide u nekom drugom scenariju osim isplate dividende?
Display MoreNešto više od dvadeset dana dijeli nas od sjednice vlade i odluke o visini isplate dividende HPB. Od ...dokapitalizacije Hpb 2015.ovo će biti najveća isplata dividende po dionici u novijoj povijesti iste ,a 2025 nas očekuje rekordna...zatim godine s znatnim prinosima...
Vrijeme je da HPB postane kao Deutsche Bank AG u svojoj najboljoj izvedbi.
Imam dionice HPB.
Ako bude dividenda 10 eura bila bi pristojna ,ali ni upola manje ne bi bila za baciti.
Što će donijeti sjednica vlade ostaje da se vidi.
Gotovo sigurno Ce biti 9.7 eura vec je rezervirana lova za to ne bi bezveze to radili sigurno imaju informaciju koliko će vlada tražit odnosno vlada njih prvo pita koliko mogu dat tako bi trebao ic taj proces
Visoka razina kapitaliziranosti HPB omogućava "daljni rast" što podrazumijeva i vrijednost za dioničare...(citat iz izvještaja)
E sad,kad bi znali planove uprave(...iz razumljivih razloga nisu svi za javnost..) bila bi nam jasnija slika o "značenju prijedloga" visine dividende !
Iz mog pogleda;
1.ISPLATA do 30% od dobiti,ostatak dobiti ide u povećanje kapitaliziranosti banke ,veći P/B,rast vrijednosti dionice,moguća nova preuzimanja,nastavak rasta i put prema TOP 4 banke u hr prema ukupnoj imovini...Dugoročno realno i odrzivo
2.ISPLATA do 60 % od dobiti,donosi velike prinose, dividende i korist najvise za prvih15-20 dionicara. .Prilika i mamac za zaradom,,,otvara vrata ulasku,novih velikih investitora... kratkoročno dobro
Koja god odluka bude donesena bit će dobra,pogotovo jer nastavak isplata dividendi slijedi i idućih godina...
bjane pa nije svejedno u pola ili cijeli.
Nadopuna na 1.ISPLATA do 30% od dobiti -- Ako vlada RH prihvati odluku uprave HPB-a o raspodjeli dividende do 30% od dobiti (cca24 mil.),preostali dio od cca 55 miloona ide u kapital i rezerve,te podiže knjigovodstvenu vrijednost (sada 285e)
Primjer izračuna moje predpostavke
Preostala dobit 55 mil+dobit trećeg i četvrtog kvartala(xy) dolazimo do BVPS od 330e za kraj 2024.
...jednim udarcem dvije muhe...
Bid se preslaguje,a ask šupalj ko švicarski sir...
...uskoro počinje praznik za oči...
Bid se preslaguje,a ask šupalj ko švicarski sir...
...uskoro počinje praznik za oči...
Na ZABI je igranka već počela
Smiješni su mi ovi na kupnji ispod 240, a neće da pokupe do 250, kao što i jučer nisu htjeli do 240
Sutra ćemo ih opet gledati kako čekaju na kupnji , ali na 25x...😉
Rast? Jesam nešto propustio??
Rast...bolje rečeno situacija je ko napeta strijela!
Tko prati ZABA primjećuje pozicioniranje na kupnj već duže vrijeme,uskoro će i na HPB-u.
Kraj je trećeg kvartala,dobit HPB- će biti možda i rekordna...
BVPS ide na min 295e ,u međuvremenu čekamo odluku i o rekordno velikoj dividendi, uskoro samo dobre vijesti za dioničare HPB a,vežite se poliječemo
Što se šuška o dividendi? Nisam u toku...
Aaaa, sad sam pročitao naredne postove....
Prelaskom 250e postajem "bezobrazan optimist "
Još 99% do 500 eura!
Za cca 6 mjeseci,proljeće 2025. HPB bi ovim tempom prihoda "mogao" ili će dostići BVPS cca 340 e , ako sentiment ulagača poraste na P/B 1,49, cijena dionice skače na 500 eura!!
Usporedbe radi ZABA u proljeće 2025 min P /B 3
HPB ima posebnu vrijednost ostatka "obiteljskog srebra",a u to ćemo se uvjeriti u naredne dvije godine...
Da vidimo hoćemo probit ove razine 252-254€, treći pokušaj
Zavrsena konferencija trzista kapitala 2024 ...........Samo 3,5% gradana ulaze u dionice.....Marko Badurina skrenuo je pozornost na snažan razvoj digitalnih platformi za trgovanje vrijednosnicama koje, rekao je, malim ulagačima daju bržu transakcijsku potporu od banaka.
- Jedno od pitanja koje su digitalne platforme otvorile su širina i dubina tržišta. Ponuda trezorskih zapisa u Hrvatskoj za male ulagače donijela je oko 50 tisuća novih ulagača koji su sklopili ugovore s brokerima. To nam govori da je potreban sveobuhvatan pristup kako bi se potaknuo razvoj tržišta kapitala - naveo je Badurina.(završen citat)
Da se iščitati da smo na istom tragu razmišljanja, kako animirati vlasnike cca 37 milijardi eura ,da konacno sudjeluju u kreiranju tržišta kapitala...
Kad tome dodamo prilv novca budućih prodavaca nekretnina mogli bi uskoro svjedočit ulaganjima povijesnih razmjera.Iliti kad se nešto dogodi jednom u životu.Zato se moramo pozicionirat na vrijeme...da ne bi bilo nisam znao...