Dobro, zašto ne kupiš? Stoti već puta, jeftino, jeftino ali nikako do (kupiti), a sve ukazuje na veliki rast. A malo ima točnih saznanja, osobito od ovlaštenih revizora, neee samo ovdje, svugdje. Zato msrketing u stranu a akcija na djelu.
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)
-
-
-
Dobro, zašto ne kupiš? Stoti već puta, jeftino, jeftino ali nikako do (kupiti), a sve ukazuje na veliki rast. A malo ima točnih saznanja, osobito od ovlaštenih revizora, neee samo ovdje, svugdje. Zato msrketing u stranu a akcija na djelu.
Ja ništa ne vjerujem dok ne vidim da se lupa po asku i skidaju stotine dionica.
-
Dok sam se pripremao da kupim 1 kom po 244,da ubijemo monotoniju, netko me preduhitrio ...240
Hvala
-
koliko su po Vama kolege šanse u postocima da će država stvarno isplatiti dividendu?
-
koliko su po Vama kolege šanse u postocima da će država stvarno isplatiti dividendu?
99%...ako je prošle godine na neto gubitak HPB grupe 2022 naređena isplata dividende, di neće na +80 milijuna eura neto dobiti 2023 godine...
-
Meni to nije upitno, samo je upitno postotak
-
99%...ako je prošle godine na neto gubitak HPB grupe 2022 naređena isplata dividende, di neće na +80 milijuna eura neto dobiti 2023 godine...
Hvala kolega!
-
Po meni je 90% šanse da ce bit 30% odnosno 12 eura po dionici 5% da ce bit više i 5% da je nece biti jer u slučaju nekog većeg black swan eventa HNB može zavesti isplatu divke koja je već izglasana to mi se desilo na zabi koja je bilo covid ludilo
-
Državi uvijek fali novaca i digli su nedavno sebi, a pred izbore svim službenicima plaće. Ti će ugrabiti šta god mogu samo da zadrže svoje pozicije tako da je puno izglednije da sada kada banka stvara ogromnu dobit bude 60% posto dobiti isplaćeno u dividendu.
Također, nebi bilo fer prema ostalim državnim tvrtkama da moraju 60% dobiti isplaćivati u dividendu a HPB samo 30%. Čak bi rekao da bi Vlada time riskirala tužbe ostalih dioničara.
-
Državi uvijek fali novaca i digli su nedavno sebi, a pred izbore svim službenicima plaće. Ti će ugrabiti šta god mogu samo da zadrže svoje pozicije tako da je puno izglednije da sada kada banka stvara ogromnu dobit bude 60% posto dobiti isplaćeno u dividendu.
Također, nebi bilo fer prema ostalim državnim tvrtkama da moraju 60% dobiti isplaćivati u dividendu a HPB samo 30%. Čak bi rekao da bi Vlada time riskirala tužbe ostalih dioničara.
Svaka državna firma isplaćuje koliko država procjeni da može neke isplaćuju i 100% a neke ne da ne isplaćuju ništa već dobivaju potpore , rado bi država uzela više od hpb, ali ne mogu zbog mrel standarda, koji bi onda palo ispod dozvoljene razine, trebalo bi ili na skupštinu i pitaju zašto se to ne riješi izdavanjem mrel obveznica, ili koliko im još kapitala fali da mogu isplaćivati veliki postotak u divku odnosno koliko Ce još godina trebate većinu dobiti ostavit u kapital da mogu isplaćivati veči postotak u divku to bi ja pitao
-
-
U pozivu za Glavnu skupštinu je navedeno:
- preostali iznos ostvarene neto dobiti ostvarene u 2023. u iznosu 79.306.323,81 raspoređuje se u zadržanu dobit. Pritom se ističe:
1) da iznos od 24.194.268,75 eura neće biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, uvažavajući članak 60. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. godinu, čime je isti - ukoliko isto bude određeno posebnom odlukom Vlade Republike Hrvatske i odlukom Glavne skupštine - raspoloživ za isplatu dividende bez ograničenja iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.
2) da će preostali dio zadržane dobiti u iznosu 55.112.055,06 eura biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, pri čemu u slučaju odluke o isplati dividende predmetnog iznosa odnosno njegovih dijelova, isto podliježe ograničenjima iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.
-
U pozivu za Glavnu skupštinu je navedeno:
- preostali iznos ostvarene neto dobiti ostvarene u 2023. u iznosu 79.306.323,81 raspoređuje se u zadržanu dobit. Pritom se ističe:
1) da iznos od 24.194.268,75 eura neće biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, uvažavajući članak 60. Zakona o izvršavanju Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2024. godinu, čime je isti - ukoliko isto bude određeno posebnom odlukom Vlade Republike Hrvatske i odlukom Glavne skupštine - raspoloživ za isplatu dividende bez ograničenja iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.
2) da će preostali dio zadržane dobiti u iznosu 55.112.055,06 eura biti uključen u izračun redovnog osnovnog kapitala, pri čemu u slučaju odluke o isplati dividende predmetnog iznosa odnosno njegovih dijelova, isto podliježe ograničenjima iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama.
Prevedeno ?
-
= 12 eura
-
Kostic i Macura u utrci za Addiko banku uskoro kratkih rukava ,međutim prihvate li ponudu NLB 22e po dionici,bit će to za njih "puna šaka brade" .Ustvari oni su svoju priliku po Buffetu iskoristili,kupi jeftino (navuci)prodaj skuplje...idemo dalje...
Naravno nisu oni jedini koji snimaju,ili ce tražit nove prilike za jeftin ulaz pa tu vidim i trenutno podcijenjenu dionicu HPB (opa)
Na prvi pogled prvih deset zacementirani, ali kad kupnja pojaca cijena dionice ide gore i prodaje se sve u šesnaest ne pita se tko kupuje -samo daj...
Zato po tiho,peglajte dok imate priliku
-
Vučićevi izvršioci će kupiti HPB? Veća vjerojatnost je da Glina neće bit u Hrvatskoj
-
Vučićevi izvršioci će kupiti HPB? Veća vjerojatnost je da Glina neće bit u Hrvatskoj
Šta nije kostic napucao Kraš s cca300 na cca1100 kn!?
Novac ne poznaje granice,nebitno,ja sam dao samo primjer...
-
Ispravak netocnog navoda.
Nisam napisao da će oni kupiti HPB!Već tražiti prilike za kupnju podcijenjenih medu kojima je i dionica HPB
-
Bila bi bomba kad bi divku isplatili do kraja ove godine,,
Treba ići na skupštinu ...ja nažalost sprijecen
Vlada će o tome odlučivati u 11 mjesec i ako odluka bude da isplata ide 2025
-
Bila bi bomba kad bi divku isplatili do kraja ove godine,,
Treba ići na skupštinu ...ja nažalost sprijecen
Vlada će o tome odlučivati u 11 mjesec i ako odluka bude da isplata ide 2025
Da ali datum do kad treba imati dionicu da se stekne pravo na dividendu bi lako mogao biti u ovoj godini
-
O D L U K A o isplati dividende iz zadržane dobiti 2022. godine I.
Po ispunjenju uvjeta zaštite deponenata iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama, dioničarima Hrvatske poštanske banke, dioničko društvo, imateljima redovnih dionica oznake HPB (ranije: HPB-R-A), isplatit će se dividenda u iznosu od 2,61 EUR (slovima: dva eura i šezdeset jedan cent) po dionici. Dividenda iz prethodnog stavka će se isplatiti na teret dijela zadržane dobiti 2022. godine u ukupnom iznosu od 5.284.271,25 EUR (slovima: pet milijuna dvjesto osamdeset četiri tisuće dvjesto sedamdeset jedan euro i dvadeset pet centi). II. Pravo na isplatu dividende (tražbina) pripada svim dioničarima Banke, imateljima dionica upisanim na njihovim računima nematerijaliziranih vrijednosnih papira u računalnom sustavu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 28. prosinca 2023. godine (dan stjecanja tražbine za isplatu – record date). Dan kada će se na uređenom tržištu trgovati dionicama Banke bez prava na isplatu dividende je 27. prosinca 2023. godine (ex date). Tražbina za isplatu dividende dospijeva dana 24. lipnja 2024. (dan plaćanja – payment date), po ispunjenju uvjeta iz članka 312.a Zakona o kreditnim institucijama
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun