Ukida se veto, za banke kreće ‘kasna berba’ dividendi
www.poslovni.hr
moguća isplata dividende
moguća isplata dividende
Kolika bi mogla biti kamata u hpb
Kolika bi mogla biti kamata u hpb
10%
https://www.poslovni.hr/financije/ukid…videndi-4306591
moguća isplata dividende
A čak je i realno da je bude, nema prepreka više, win win za sve, mogao bi se izvršiti i "pritisak" da je bude, pretpostavljam da neki to već znaju...
osono ne vjerujem u divku ovdje, iako im svi parametri govore tome u prilog. po meni bi bilo bolje da (pre)uzmu neku regionalnu banku dok ih još ima, a mcap im je u najmanju ruku smiješan.
Zašto bi preuzimali banke kad ionako im raste tržišni udjel i bez preuzimanja?
Preuzimanje malih banaka uglavnom znaci probleme regulatorne prirode i proces integracije koji traje i košta. To bi možda imalo smisla kad organskog rasta ne bi bilo.
Ja se nadam divki. Državi treba para i zašto bi one "ležale " u banci ako postoje ministri u vladi koji ih mogu "investirati". Ako HEP i slični mora uplatiti 60 % zarade u proračun što HPB nebi uradila isto.
Je li moguće 50 kn dIvke ?
Ja se nadam divki. Državi treba para i zašto bi one "ležale " u banci ako postoje ministri u vladi koji ih mogu "investirati". Ako HEP i slični mora uplatiti 60 % zarade u proračun što HPB nebi uradila isto.
Ovako je bilo 2016.
S obzirom na zadržanu dobit, adekvatnost kapitala, ovogodišnju očekivanu dobit ...100 mil. kn za dividendu je realno...a vidjeti ćemo što će biti i da li će biti, ja sam se kladio na to da će biti, čini mi se da se mijenja odnos prema investitorima...
kapital i rezerve pripisano imateljima kapitala matice iznosi 2.610.644.808 a od toga zadržana dobit 297.151.162m kn, dakle 300miliona imaju zadržane dobiti i 100milja dividende fakat ne bi bio problem isplatiti...budemo vidjeli, ako najave izvanrednu gs, onda je to-to
kapital i rezerve pripisano imateljima kapitala matice iznosi 2.610.644.808 a od toga zadržana dobit 297.151.162m kn, dakle 300miliona imaju zadržane dobiti i 100milja dividende fakat ne bi bio problem isplatiti...budemo vidjeli, ako najave izvanrednu gs, onda je to-to
Ako bude 3Q dobar po dobiti, sigurno će ići isplata divdende barem nekih 20-30kn po dionici. Dobit od jednog kvartala, nije nešto što bi banku ugrozilo, pogotovo ako im se konkurencija razbaca sa divdendom.
A gdje je rasprodaja?
Nije valjda gotova.
Čeka se da se vidi koliko je HPB izložena Evergrandovom nekretninskom balonu. Onda prvo ide reakcija na NSE, pa tek onda Zse. Ili obrnuto, nisam siguran.
Ako bude 3Q dobar po dobiti, sigurno će ići isplata divdende barem nekih 20-30kn po dionici. Dobit od jednog kvartala, nije nešto što bi banku ugrozilo, pogotovo ako im se konkurencija razbaca sa divdendom.
Ma daj...20-30 kuna je malo malo...
ali beskonačno mnogo puta više od 0 (nula) koliko ja očekujem.
ali beskonačno mnogo puta više od 0 (nula) koliko ja očekujem.
To je dobro, više takvih očekivanja znači povoljniju cijenu za one koji imaju druga očekivanja...
Doći će i taj dan...
https://www.telegram.hr/politika-krimi…avnih-poduzeca/
Doći će i taj dan...
Valjalo bi kupiti ACI i HPB
https://www.telegram.hr/politika-krimi…avnih-poduzeca/
Doći će i taj dan...
Valjalo bi kupiti ACI i HPB
polako, prvo nek podr odradi target
Saga se nastavlja...
Očito je bila loša procjena da će kockar uspjeti u naumu pa on nastavlja propagandu po medijima. Ako regulator ne odobrava isplatu i ima formalni razlog za to onda se novci hazarderu neće isplatiti.
Trebalo bi tužiti sve ove koji po medijima tendenciozno potiču navodnu aferu koje nema. Al.ocito je procjena da bi to dolilo ulje na vatru pa se i dalje cijela situacija tolerira. Uglavnom, još jedan prdac u prazno.