Pa to je hvatski portal na engleskom jeziku, uglavnom samo prevode vijesti koje nađu na drugim portalima...
AGROKOR
-
-
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2219894.aspx
Todorić je oslobođen optužbe .
-
Mašala.
Mladen Delić... on mi pada na pamet
-
ma cijeli slučaj Agrokor nema veze sa životom.
njemu je politika omogućila da postane Gazda, a u međuvremenu su sve te (kaznene) radnje pale u zastaru.
sad ispada da su i krediti koje je dizao su dani pod tržišnim uvjetima, jer ni nove Gazde nisu uspjele dobiti kredite po povoljnijim uvjetima.
da jesu, onda bi se moglo pričati o njegovom nesavjesnom poslovanju.
na kraju će ispasti da su ga vjerovnici jednostavno odlučili prestati krediti i da su došli po svoje, i tu će cijela priča završiti.
jedini pravi problem je zapravo u nagodbi i zrcalnim društvima, jer su vjerovnici zapravo dobili više nego što im je pripadalo.
npr. Agrokor je bio vlasnik 76% dionica Jamnice, a nakon nagodbe mu je pripalo 100% vlasništva.
ista je stvar i sa ostalim društvima di je imovina bila veća od dugova.
prema tome, kolege koje navode da treba tužiti državu su u pravu, jer tu leži prava srž problema.
Fortenovi je upravo nagodba bila pravni temelj za ovakve manevre.
a to bi trebalo dogurati do Europskog suda za ljudska prava, jer će Vrhovni sud, a poslije i Ustavni sud, najvjerojatnije takvu nagodbu potvrditi.
al glavno da vladajući, koji su ovaj manevar i legalizirali, tvrde da su institucije neovisne i rade svoj posao, a da oni ništa o tome ne znaju.
-
Zar nije problem kada zalozis za kredit nesto sto nije 100% tvoje, bez suglasnosti drugih vlasnika.
To je kaznjivo.. trebalo bi biti.
-
Pa jamčile su sastavnice Agrokora, ali ne 100%, već do iznosa temeljnog kapitala, ali vjerovnici su odlučili uzeti sve, nas nisu ni pitali, tj. nismo bili stranka u postupku.
Po meni, Todorić je sve odradio kako je trebao, ograničio je jamstva, jer je u jednu ruku tako štitio i sebe na taj način, vjerovnici su to odlučili ignorirati, i uspjeli su.
-
Zar nije problem kada zalozis za kredit nesto sto nije 100% tvoje, bez suglasnosti drugih vlasnika.
To je kaznjivo.. trebalo bi biti.
Ako si založio ili jamčio za svoj kredit nečim sto nije tvoje to onda nije tvoj problem nego u problemu su oni ( vjerovnici ) koji su prihvatili takav zalog ili jamstvo u slučaju da ne možeš vratiti dug .
Uprave društva su zaključile ugovore o milijardama jamstava za kredite Agrokora , ali uz ugrađena ograničenja , a ta ograničenja prema zakonskim odredbama dovode do situacije da se po danim jamstvima vjerovnici mogu naplatiti samo do visine dividende ( ako je glavna skupština izglasa ) koja pripada Agrokoru.
Tako je to uvijek i svugdje osim u RH gdje se po narudžbi pišu zakoni i gdje Nagodba vjerovnika ima jaču snagu i u suprotnosti je i s odredbama Ustava .
Jamstva su bila u stvari bezvrijedna , to je i IT puno puta naglasio , ali Nagodba vjerovnika ih je učinila valjanim .
Nagodba je je zakon iznad svih zakona .
-
Isto Jesus !
Agrokor je zakopao našu Burzu. Burza je i stvar povjerenja
-
Sanader je za Plenkija mala beba, a Plenki umjesto da sa svojim lopovima bude dobar on se okrenuo protiv njih radi pozicije e to mu je bio kiks!Grmoja ga danas isto napada...
-
Počelo je napucavanje s kalašem po gradu.
Ekipa lagano kuha,zanima me samo kad će netko od branitelja koji doma ima arsenal a kojem su ukrali dionice dati si oduska.
Mislim da je ekipi dosta i da ne zele ovo vise gledati.
Žalosno što je pucao u policajca, istina da štiti gam__ ali narod ju je izabrao.
Jad i bjeda sveukupno.
Ovaj uzme 25 mil ovaj dobije metak.
-
-
ma cijeli slučaj Agrokor nema veze sa životom.
njemu je politika omogućila da postane Gazda, a u međuvremenu su sve te (kaznene) radnje pale u zastaru.
sad ispada da su i krediti koje je dizao su dani pod tržišnim uvjetima, jer ni nove Gazde nisu uspjele dobiti kredite po povoljnijim uvjetima.
da jesu, onda bi se moglo pričati o njegovom nesavjesnom poslovanju.
na kraju će ispasti da su ga vjerovnici jednostavno odlučili prestati krediti i da su došli po svoje, i tu će cijela priča završiti.
jedini pravi problem je zapravo u nagodbi i zrcalnim društvima, jer su vjerovnici zapravo dobili više nego što im je pripadalo.
npr. Agrokor je bio vlasnik 76% dionica Jamnice, a nakon nagodbe mu je pripalo 100% vlasništva.
ista je stvar i sa ostalim društvima di je imovina bila veća od dugova.
prema tome, kolege koje navode da treba tužiti državu su u pravu, jer tu leži prava srž problema.
Fortenovi je upravo nagodba bila pravni temelj za ovakve manevre.
a to bi trebalo dogurati do Europskog suda za ljudska prava, jer će Vrhovni sud, a poslije i Ustavni sud, najvjerojatnije takvu nagodbu potvrditi.
al glavno da vladajući, koji su ovaj manevar i legalizirali, tvrde da su institucije neovisne i rade svoj posao, a da oni ništa o tome ne znaju.
Bio jučer Branko Roglić u emisiji Nedeljom u 2. Ipak ih malo kopka Agrokor. Mislili su to provest glatko ali im ipak neće baš tako lako proći.
-
Nisam gledao NU2 jučer, da li možda možete sumirati što je Roglić rekao o Agrokoru ?
Ovdje se nalazi cijela emisija:
https://www.hrt.hr/enz/nedjeljom-u-2/664753/
Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi. -
Moje mišljenje je da ga je zvao velikim dijelom zbog presude Todoriću prošli tjedan. Odvjetnik Nobilo ih je isto dosta počeo napadati revizore, dorh ..da se svi uozbilje. Neznam koja je minuta bila kada ga je Stanković malo okrenuo sa pitanjem tipa prije 5 godina ste rekli da je Todorić hrabar čovjek i dobro radi , kako to da ste rekli nešto drugo koju godinu kasnije? I pitao ga je za to sve oko Agrokora jel to trebalo tako, nekako je jedva odgovorio da je. . . Kao Hrvatski proljećar je dobio otkaz negdje pa je dobio posao u Tvornici baterija Zagreb. Pa je dobio navodno neku veliku lovu iz Zabe za tu tvornicu u onim vremenima za koja se ni danas nezna tko je bio dioničar po Markovićevom modelu. Pa su ga ucjenjivali za 300 000 nečega pa je to u dogovoru sa Mesićem prijavio Uskoku ili dorhu.. ima jop toga.. ,a treba pogledati sve..ali se meni teško oteti dojmu da je prof.Jurčević u pravu da se radi o obračunima klanova još iz prošlih vremena..
-
Nisam gledao NU2 jučer, da li možda možete sumirati što je Roglić rekao o Agrokoru ?
Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.Na 14 minuta i 50 sekunda rasprava o Agrokoru. Roglić se duboko uvlači Plenkoviću.
-
Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.Razočarana sam njegovim nastupom jučer u NU2 općenito , očekivala sam barem nešto pametnog saznati , a o Agrokoru nema blagog pojma , bitno da se on naplatio jer je zaključio da mu je dužnik dužan platiti dug .
Uglavnom , uludo potrošenih sat vremena pred ekranom TV-a .
-
Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.Na 14 minuta i 50 sekunda rasprava o Agrokoru. Roglić se duboko uvlači Plenkoviću.
Ako znate na kojoj minuti je to da ne tražimo svi.Razočarana sam njegovim nastupom jučer u NU2 općenito , očekivala sam barem nešto pametnog saznati , a o Agrokoru nema blagog pojma , bitno da se on naplatio jer je zaključio da mu je dužnik dužan platiti dug .
Uglavnom , uludo potrošenih sat vremena pred ekranom TV-a .
kupi-prodaj, što ste pametnog očekivali?
Proizvodnju?inovacije?poljoprivredu? dodanu vrijednost?
Diviti se treba deckima kao ona dva informatičara.Ovo je sve skvadra iz nekih starih vremena.To ne govori koliko su takvi sposobni nego koliko su ostali nesposobni.
-
Sva ta ekipa Todorić, Roglić, Tedeschi... nije se obogatila niti radom niti idejom nego prvenstveno povlasticama, slično kao i Abramovič u Rusiji. Uostalom njegov stric je bio pripadnik službe sigurnosti u bivšoj državi što je podatak koji sve govori sam za sebe.
Nisu se zaletili na prvu crtu, ne bojte se. Bili su tamo gdje je trebalo biti, prvi u privatizaciji domaćih tvrtki i u dobijanju zastupništva stranih kompanija za hrvatsko tržište što je poseban komad kolača kojeg nije mogao dobiti baš svatko a bio je skrivena zlatna koka.
-
Obavezno pogledati, Nobilo komentira tužbu DORH-a i kako je DORH ugovorio posao sa KPMG Poljska, a odradio ga KPMG Zagreb, koji je radio za Fortenovu...
-
Imamo zatišje pred buru, prodaja LEDO-a se očito planira u pozadini. Konzum je prije nekoliko dana imao veliku akciju, svježeg novca im očito treba, i mislim da će uskoro sve početi eskalirati. Konzum je snizio cijene za više od tisuću maloprodajnih proizvoda i pristao na manje marže, mislim da je voda došla do grla, bolje nešto svježe love sada nego više love kasnije.
https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-p…velika-15025578 -
Imamo zatišje pred buru, prodaja LEDO-a se očito planira u pozadini. Konzum je prije nekoliko dana imao veliku akciju, svježeg novca im očito treba, i mislim da će uskoro sve početi eskalirati. Konzum je snizio cijene za više od tisuću maloprodajnih proizvoda i pristao na manje marže, mislim da je voda došla do grla, bolje nešto svježe love sada nego više love kasnije.
https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-p…velika-15025578Već vise od tri godine Konzum zaobilazim u širokom luku iz dobro poznatih razloga pa nisam mjerodavna za komentiranje akcije sniženja i velikih gužvi , ali kaže se da slika govori vise od tisuću riječi ... ja na tim slikama ne vidim nikakvu gužvu , to su uobičajene slike iz dućana s prehranom.
Ali lijepo je sto Fortenova u ovim teškim korona vremenima brine o građanima slabijeg imovnog stanja pa je ZBOG TOGA krenula u akciju pomoći stanovništvu kao sto piše novinar ovog reklamnog članka .
Kakva sreća da imamo tu darežljivu rusku Fortenovu , trebala je biti završna rečenica u novinskom članku .
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun