Kojih 5mlrd kn?!
Ledo se prodao za toliko novaca(615mil €).
Ako je Plenki dao zeleno svijetlo mirovincima da prodaju, Pivac je na okidacu.
Kojih 5mlrd kn?!
Ledo se prodao za toliko novaca(615mil €).
Ako je Plenki dao zeleno svijetlo mirovincima da prodaju, Pivac je na okidacu.
Nitko od nas ne zna kolko pivac ima kapitala...ja mogu samo reći da imaju puno više nego se zna...i zato ja ću svoje zadržati i ako padne još kupiti..Dosta sam radio za njih, par godina pratio u nekim poslovim, što se tiče plaćanja ne čeka se ni sekunde.Oni sami ne znaju šta sve imaju...zato nemojte ih podcjenjivati, jer ako in je u interesu podravka, uzet će je...Na šlepere uzimaju njihove proizvode 😀
Tržišna kapitalizacija Podravke, po sadašnjoj cijeni dionice, je cca 5 mlrd kn.
A Ledo su vlasnici prodali po puno većoj cijeni od nabavne.
I sad me ovo asocira na onaj glupi vic kad ciganki ekipa mazne robu, pa je cigo pita pošto je otišlo a ona kaže: po nabavnoj.
Ako si ikad nesto prodavao nekretninu, pokretninu,... Po kojoj ti je cijeni islo?! Po trzisnoj ili po cijeni koliko si prodao?!
https://www.poslovni.hr/burze/vlasnici…avke-4307501Evo ako netko nije pročitao..
https://www.poslovni.hr/burze/vlasnici…avke-4307501Evo ako netko nije pročitao..
Prvo par disclaimera
Ne mislim da svojim pisanje pro ili contra na ovoj temi mogu utjecati na smjer kretanja dionice, bez obzira na broj postova .
Ne mislim da se podravka nariktava za prodaju pivcima ili bilo kom drugom u hr ili inozemstvu.
Ne mislim da će država olako dići ruke od podr, ipak je to super krava muzara.
Ne mislim da mirovinci u okolnostima stani - pani ne bi poslušali državu i prodali svoje dionice u slučaju nemoralne ponude - ipak ruka ruku mije, unatoč činjenici da bi imali štošta za objasniti svojim članovima.
Ne mislim da država svojim regulatornim mehanizmima može na bilo koji način stopirati prodaju podr ako stvari odu u tom smjeru...previše smo ovisni o bruxellesu da bi se to drznuli napraviti i negirati postulate slobode kretanja kapitala (pogotovo sada kada čvakamo lovicu iz fonda za oporavak)...
Nikako ne bi isključio mogućnost da će se ovdje desiti stvari neuobičajene za nas, a normalne u tržišnom kapitalizmu - dolazak većeg vanjskog igrača koji će pokušati pobrati pikule. Sa tim smo se na zse upoznali 2006. preko Actavisa i Barra, pa onda Šaranovića. Ovakva je dionička struktura sa izvanbračnom zajednicom između mirovinaca i države neodrživa, ovo netko kupuje prije ili kasnije. Ja tipujem na uskoro, bez da imam bilo kakav info, jednostavno mi osjećaj za feeling to govori. Previše je tu slučajnosti, od Pivaca, ovakvog koordiniranog načina trgovanja baš nakon objave pivaca da ulaze...
Uglavnom, idući tj smo puno pametniji
Idući tjedan ništa više nećemo znati, cijena će ići gore.Kad cijena bude oko 850kn mislim da cemo puno više znati,takav imam filing nekako poučen iz ranijih iskustava.Mozda nisam u pravu ali ode se ide na preuzimnje.Ko je taj ma nije i bitno pa neka je i Šaranović!
Idući tjedan ništa više nećemo znati, cijena će ići gore.Kad cijena bude oko 850kn mislim da cemo puno više znati,takav imam filing nekako poučen iz ranijih iskustava.Mozda nisam u pravu ali ode se ide na preuzimnje.Ko je taj ma nije i bitno pa neka je i Šaranović!
Koja faca je taj Saranovic nadam se da cita forum jer svi se rado prisjecamo vremena u kojem je padao taj helicopter money iako je proslo par godina. Kupis ujutro prodas navecer ne znam tko nije zaradio tada.
Jeste primjetili da na krašu br.2 skuplja lagano, bojim se da se valja nešto veliko iza brda...
Kad bi pretočili kapital iz kraša na ovim cjenama, izbili bi na prvo mjesto dioničara, govorim za pivce...
Ma sve neka se proda, samo da vise nista nije drzavno. Osim naravno voda i suma. A i to bi trebalo djelomicno koncesionirati da se manje mulja i krade.
Zamislite kakav bi to boost za burzu bi9 da se sve te milijarde, ili barem dio, raspu po burzi.
Jeste primjetili da na krašu br.2 skuplja lagano, bojim se da se valja nešto veliko iza brda...
Šaran od pivca kupi kraš pa pivac ima debele kanđe za borbu s dravskim petlom?...
taj članak iznosi NEtočne informacije, u čl. se navodi, citiram:
iz portfelja dobrovoljnih fondova AZ Profit i AZ Zaba prodano je ukupno 2368 dionica u ponedjeljak (što je objavljeno u srijedu) nakon čega je AZ-ov udio u Podravci pao ispod praga od 15 posto
a taj podatak je u potpunosti NEtočan
naime, 30.09.2021. 14:12 iz objave izdavatelja PODRAVKA d.d. - Informacija o promjenama u glasačkim pravima je razvidno da je dana 29. rujna 2021. godine izdavatelj zaprimio obavijest AZ d.o.o. o promjenama u postotku glasačkih prava u Izdavatelju i datum kada je zabilježen pad ispod praga od 15% 2021-09-27
dakle promjena je knjižena 27.09.2021. što znači da je transakcija provedena dva radna dana prije preknjiženja (t+2), odnosno u četvrtak prošli tjedan!
ovaj tjedan do srijede do kada vidimo promjene u top10, niti račun. br8. MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC D.O.O. 226.578 3,18%,i niti jedan drugi račun u prvih 10 NEMA promjena, kako to 01. listopada 2021. senzacionalistički navodi predmetni članak
sve ove transakcije od brače pivac su se odvijale do četvrtka prošli tjedan i nakon toga pivci po rčn. br. 8. nisu kupili niti jednu jedinu dionicu!
...šaranović još od preuzimanja konstantno skuplja kras na 750
Šaran od pivca kupi kraš pa pivac ima debele kanđe za borbu s dravskim petlom?...
Po meni, najizvjesniji scenarij...
Display Morehttps://www.poslovni.hr/burze/vlasnici…avke-4307501Evo ako netko nije pročitao..
iz portfelja dobrovoljnih fondova AZ Profit i AZ Zaba prodano je ukupno 2368 dionica u ponedjeljak (što je objavljeno u srijedu) nakon čega je AZ-ov udio u Podravci pao ispod praga od 15 posto
naime, 30.09.2021. 14:12 iz objave izdavatelja PODRAVKA d.d. - Informacija o promjenama u glasačkim pravima je razvidno da je dana 29. rujna 2021. godine izdavatelj zaprimio obavijest AZ d.o.o. o promjenama u postotku glasačkih prava u Izdavatelju i datum kada je zabilježen pad ispod praga od 15% 2021-09-27
dakle promjena je knjižena 27.09.2021. što znači da je transakcija provedena dva radna dana prije preknjiženja (t+2), odnosno u četvrtak prošli tjedan!
ovaj tjedan do srijede do kada vidimo promjene u top10, niti račun. br8. MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC D.O.O. 226.578 3,18%,i niti jedan drugi račun u prvih 10 NEMA promjena, kako to 01. listopada 2021. senzacionalistički navodi predmetni članak
sve ove transakcije od brače pivac su se odvijale do četvrtka prošli tjedan i nakon toga pivci po rčn. br. 8. nisu kupili niti jednu jedinu dionicu!
Mogu će je.To i ne pratim baš, ali zato možda kupuje netko u dogovoru, da ne bi izgledala agresivna kupnja,od pivca.A za neko vrijeme ide rzmjena sličica...
kol.Milo, ovo mogu biti samo dvije stvari, ili je aktiviran stožer za obranu ili je obična špekulacija malo jače lige špelulanata...u svakom slučaju, slj. tjedan bi se moglo znati nešto više... ono što se za sada zna je da pivci po osnovnom računu više ne kupuju a 3,18% udjela u kapitalu je objektivno skoro beznačajno u smislu nekih ozbiljnijih korporativnih akcija
Display Morehttps://www.poslovni.hr/burze/vlasnici…avke-4307501Evo ako netko nije pročitao..
...šaranović još od preuzimanja konstantno skuplja kras na 750
Zar nije moguce da skupljaju ispod zop-10.
Lijepo su najavili iz vlade prije par mjeseci da ce Podravku prodati najkasnije do 2026g. Znaci moze se desiti i prije, jos ove godine.
Lijepo su najavili iz vlade prije par mjeseci da ce Podravku prodati najkasnije do 2026g. Znaci moze se desiti i prije, jos ove godine.
Ne bih se zacudio da cijena na burzi do izvjesca ili nakon njega postigne cijenu od 800-900kn.
u pon i utorak ćemo biti (možda!) pametniji kada se proknjiži trgovanje od četvrtka i petka kada je bilo preko 20 milja prometa
https://www.dnevno.hr/gospodarstvo-i…novima-1834111/
I ova solucija je vrlo izgledna.
Znamo da novinari svasta pisu, ali nije nerealna.
Pivci ne ulaze, da bi gledali sa strane.Da ima nekakva kladionica, stavija bi na tu soluciju.Čak mislim da će se riješiti i hotela...