Spominje se i Vukina, a koji je također adrisov igrač kao i Markulin (prije 10+ godina Vukina se spominjao u kontekstu preuzimanja Lure, ali nije odradio zadatak za AV-a). Možda se dogodi čudo i Adris uleti u Podravku.
PODR (Podravka d.d.)
-
-
-
Bit će skroz neizvjesno. Kuha se, kuha.
-
Markulin je stručan čovjek, pun radne energije. Jedan od onih tipova koji su fokusirani samo na posao. Mislim da nema neku političku pozadinu (osim što je davno bio vezan uz Polančeca).
Svakako najbolji izbor od spomenutih.
-
Evo otvorio sam account samo da izrazim svoje nezadovoljstvo sto je Dalicka uopce u igri.
Imam godinama ovu dionicu, ali bude li ona izabrana na celo Podravke, opasno bi razmisljao o izlasku iz ovde dionice.
-
isti slučaj kolega, i to u nekoliko navrata. ali ja ne bih ni razmišljao, već odmah izlazim.
koliko se šuška, do veljače slijedeće g vodit će je doko. tada ističe mandat upravi.
-
isti slučaj kolega, i to u nekoliko navrata. ali ja ne bih ni razmišljao, već odmah izlazim.
koliko se šuška, do veljače slijedeće g vodit će je doko. tada ističe mandat upravi.
A vidit cemo, ako ne bude ona na celu, onda vjerojatno necu prodavat jer mi je besmisleno prodavati podr, jedn od dragulja zse.
Rastu prihodi svugdje, raste dobit, raste dividenda, izbacuju se novi proizvodi, odlicna Bilanca i CF, dobre profitne marze, sve se bolje kontroliraju troskovi, odlican brand...
I plus mi je sto ne uzimaju LEDO, jer 600 mil eura je previse.
-
A sto se mijenja dolaskom Martine Dalic ili Luke Burilovica?
-
To jos ne znamo.
Ali znamo da je jedna vrlo uspjesna u brisanju milijardi kuna kapitalizacije sa ZSE, a drugi vrlo uspjesan u potpunom izostanku ikakvih rezultata. Mozda da pokusamo ekstrapolirati?
-
Pa meni se čini da bi ona mogla dobro voditi Podravku i napraviti možda i značajniji iskorak u rezultatima, a možda i strategiji.
Mislim ja je ne volim, al nije ona bas prosječni Babac koji ne razumije kako biznis funkcionira. Bojim se da nitko drugi od kandidata nema taj edge kojeg bi ona mogla pokazati. A možda sam i potpuno u krivu.
Ako ništa mogla bi pokusati popravljati prethodnu stetu i promovirati se rezultatima. Ili cijenom dionice. Znam da je hereza to sto pišem, al bilo bi bedasto radi nje prodavati dionice jer je ionako prethodna klika, a i ona proje nje bila iz istog ili suparničkog čopora.
-
Pa meni se čini da bi ona mogla dobro voditi Podravku i napraviti možda i značajniji iskorak u rezultatima, a možda i strategiji.
Mislim ja je ne volim, al nije ona bas prosječni Babac koji ne razumije kako biznis funkcionira. Bojim se da nitko drugi od kandidata nema taj edge kojeg bi ona mogla pokazati. A možda sam i potpuno u krivu.
Ako ništa mogla bi pokusati popravljati prethodnu stetu i promovirati se rezultatima. Ili cijenom dionice. Znam da je hereza to sto pišem, al bilo bi bedasto radi nje prodavati dionice jer je ionako prethodna klika, a i ona proje nje bila iz istog ili suparničkog čopora.
Koje su to njene reference u privatnom sektoru? Ono dok se parkirala u jednoj mikro banci?
-
-
Ona jedino sto moze dobro je ukrast
Nadam se ostanku Pucarovog zamjenika, smjer kojim je Podravka isla pod Pucarovim vodstvom je bio dobar smijer i nema se tu sta mjenjati.
-
A gle, ona je vrstan makroekonomist. Je da je Škegrina škola, al ima ona znanja i iskustva, pogotovo s financijama i javnim financijama. S druge strane, netko tko je organizirao i operativno proveo s politicke ali i ekonomske razine inslovencijski postupak u Agrokoru (koliko god nelegalan i nelogičan bio) imao je cini se “veća muda” od onih za koje su do tada mislili da su mudonje.
Ja više govorim o karakteru i odlučnosti jer svaka priča i uloga ima svoje lice i naličje. Ona je daleko čvršća i zajebanija od svih ostalih kandidata. A to u biznisu može značiti i prednost. Ionako su “uspjesni” CEO-i worldwide nerijetko sociopati ili patnici od neke vrste poremećaja ličnosti.
-
Njena motivacija bi bila jedino pokrasti što više, sklonost tome je pokazala. Koliko je to dobro za dioničare neka sami procjene.
Ja čak ne bih rekao da je ona neka "mudonja", prije bih rekao da se glup čovjek ne boji posljedica za koje bi se pametan zamislio.
Da je opozicija dobila izbore možda bi koji Borgovac već bio uhićen, a nitko mi ne može reći da je znala da će ista garnitura opet pobjediti.
-
Njena motivacija bi bila jedino pokrasti što više, sklonost tome je pokazala. Koliko je to dobro za dioničare neka sami procjene.
Ja čak ne bih rekao da je ona neka "mudonja", prije bih rekao da se glup čovjek ne boji posljedica za koje bi se pametan zamislio.
Da je opozicija dobila izbore možda bi koji Borgovac već bio uhićen, a nitko mi ne može reći da je znala da će ista garnitura opet pobjediti.
Ona je daleko inteligentnija i zajebanija nego ti to misliš. I od prosječnog korisnika ovog foruma. Ramljak i Peruško su obicni manekeni. Oni se pale na lovu, a ona ne toliko. Nju zanima moć. Bez nje taj postupak ne bi uspio. Nije slučajno da je Anemični svako malo hoće vratiti u igru jer da ona nije platila vlastitom pozicijom Agrokor, njega odavno ne bi bilo na političkoj sceni niti u HR javnosti.
-
Ona je daleko inteligentnija i zajebanija nego ti to misliš. I od prosječnog korisnika ovog foruma. Ramljak i Peruško su obicni manekeni. Oni se pale na lovu, a ona ne. Nju zanima moć. Bez nje taj postupak ne bi uspio. Nije slučajno da je Anemični svako malo hoće vratiti u igru jer da ona nije platila vlastitom pozicijom Agrokor, njega odavno ne bi bilo na političkoj sceni niti u HR javnosti.
Pa najgori lopov je pametni lopov :).
-
Ona je daleko inteligentnija i zajebanija nego ti to misliš. I od prosječnog korisnika ovog foruma. Ramljak i Peruško su obicni manekeni. Oni se pale na lovu, a ona ne toliko. Nju zanima moć. Bez nje taj postupak ne bi uspio. Nije slučajno da je Anemični svako malo hoće vratiti u igru jer da ona nije platila vlastitom pozicijom Agrokor, njega odavno ne bi bilo na političkoj sceni niti u HR javnosti.
Pa ja svakako znam što mislim o njoj, prvenstveno da je moralna nakaza koja je pokrala 17.000 dioničara i izdajica vlastitog naroda. Također vjerujem da je i u najboljem slučaju prosječno inteligentna, samo je isprepletena vezama u korumpiranim državnim krugovima kao i njen muž.
Također sam uvjeren da za Podravku nema nikakve dobre namjere, ali kako nisam dioničar Podravke to me baš i ne zanima mnogo.
A o njenoj inteligenciji svjedoči jedan video:
Jednom riječju, jao si ga firmi gdje ova dođe.
-
Pa ja svakako znam što mislim o njoj, prvenstveno da je moralna nakaza koja je pokrala 17.000 dioničara i izdajica vlastitog naroda. Također vjerujem da je i u najboljem slučaju prosječno inteligentna, samo je isprepletena vezama u korumpiranim državnim krugovima kao i njen muž.
Također sam uvjeren da za Podravku nema nikakve dobre namjere, ali kako nisam dioničar Podravke to me baš i ne zanima mnogo.
To nema veze sa njezinim potencijalnim menadžerskim sposobnostima. Iz perspektive onih koji su proveli insolvencisjki postupak u Agrokoru to sto ti spominješ je uspjeh. Oni imaju svoj paralelni svemir u kojem su sačuvali male proizovđace i vjerovnike i neke vece kao i zaposlenost. To je ono sto zanima politiku. Moć i glasači. A i “malo su uzeli” od savjetničkih naknada i konzultanata.... par sto milijuna.
-
To jos ne znamo.
Ali znamo da je jedna vrlo uspjesna u brisanju milijardi kuna kapitalizacije sa ZSE, a drugi vrlo uspjesan u potpunom izostanku ikakvih rezultata. Mozda da pokusamo ekstrapolirati?
Te milijarde je, ako ćemo pošteno, uništio gazda klaun Todorić i sva ona politička i pravosudna mafija koja mu je dozvoljavala njegov modus operandi sve te silne godine. Njemu se trebate zahvalit za gubitke. Svi papiri u njegovom koncernu su bili toliko zmuljani da je trebala vojska stručnjaka i mjeseci rada da se uopće dođe do pravog stanja. Nije mogao ići klasični stečaj kad se nije znalo ko pije ko plaća. A i tada bi manjinski ostali bez svega isto kao i gazda. Isto ko i na vijaduktu, kamenskom ili sutra vjerojatno na viru. Zakon se morao donijeti jer je firma bila mastodont koji bi zaljuljao dobar dio ekonomije i nastao bi kolaps gospodarstva. Dok bi se papiri raspetljali, pokrepala bi stoka na farmama, njive bi zarasle u šikare a radnici bi pokrali što god bi se dalo da izvuku barem dio zarađenog. Firma je ajmo reć spašena, radnici i dalje rade, a mali dioničari i mirovinski fondovi su kolateralne žrtve. A daleko od toga da su vjerovnici i dobavljači kod kojih su sad vaši udjeli u ledu i zvijezdi prošli super. I njih je gazda isto fino skratio. Samo su oni izvukli nešto jer su vjerovnici, a ne vlasnici. Martina Dalić je po meni dobar izbor za podravku iako vjerujem da neće biti izabrana jer je plenki ziheraš i boji se političke štete jer dalićka kotira otprilike kao grinch. Dionica nemam i ne mislim ju kupovati po ovim cijenama jer ima jeftinijih.
-
Tu se javlja puno dioničara bivših Agrokorovih firmi. Nije vas Dalić pokrala. Tko je htio slušati i čitati objave o založnim pravima javno obavljenim na ZSE nije imao razloga da bude bezbrižan. Iako je uistinu žalosno da su dioničari odličnih i likvidnih firmi ostali bez ičega, to je samo potvrda toga da vam forum ne može biti izvor znanja. Znanje često nije ovde, tu je samo trend, sentiment, teška depresija ili pretjerani optimizam. To je tržište, Mr. Market. Znanje je u dobrim knjigama i iskustvu. I da, dobre firme su uvijek dobre firme i dugoročno, u pravilu, nose odlične prinose pod uvjetom da nisu nečija hipoteka iliti privjesak a Podravka to nije. Mrzite me, ali rekao sam vam istinu.
-
Na Agrokoru je počinjena institucionalizirana pljačka. Bilo je načina da se problem rijesi kroz postojeći institucionalni okvir i Zakon o Stečaju i predstecaju, no to ocito nije bila dvojba odnosno opcija, to kako ga rješavati. Ekipa oko premijera i bivše potporedsjednice je na čelu s njima osmislila i donijela zakon kojim je kasnije defacto eksproprirala i otela neciju imovinu i dodijelila je nekom drugom po pravno, pa i logički dvojbenim kriterijima. Jer kako sada objasniti dioničarima Leda da u jednoj varijanti je Ledo vrijedio ništa, a danas, nakon tri godine 600 milijuna eura, a da se sustinski problem nije riješio? Agrokor je i danas prezadužen, samo je cijeli događaj, (in)solvencijsko stanje, pomaknuto negdje u budućnost i trenutno možda nema prijetećeg rizika da se taj sustav uruši.
Tako gledano, bivša potpredsjednica nema sto tražiti u Podravci, a i bez te teške optužbe. No, njezin sociopatski karakter i imanje “muda” znaju biti ponekad, naglašavam ponekad, dobre karakterisitike lidera. I samo to sam imao na umu kada sam rekao da ne treba odmah rasprodavati dionice ako slučajno dotična bude imenovana.
Sustav se ionako i dalje nagriza i raspada pa će se tek vidjeti kako će sve skupa završiti. Nije Agrokor, ali kao da i jest: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…u-redu-15043752
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun