Ako netko jos ima kakvu zvecku doma Index kaze da ide javna ponuda.
Ruski milijarder kupio Zvečevo
POŽEŠKA tvrtka Zvečevo dobila je novog vlasnika, tvrtku Flexway ruskog milijardera Denisa Štengelova.
www.index.hr
Ovo je negdje ispod kreveta spremljeno, vec otpisao. No eto, biti ce za dva dana ljetovanja.
Hajdemo vidjeti procjene ovoh par prezivjelih.
ja sam malo nakupovao dok je bila najgorča, nadam se 5rostrukom dobitku obzirom na rizik i to još danas
ja sam malo nakupovao dok je bila najgorča, nadam se 5rostrukom dobitku obzirom na rizik i to još danas
Moguce da sam prekasno primjetio no cini mi se neki koncenzus pao na cijenu od 11.3 jura u preoduzimanju. Ne znam jel ova zvecka jos nekoga zanima pa da otvorimo temu ili ostajemo ovdje?
Moguce da sam prekasno primjetio no cini mi se neki koncenzus pao na cijenu od 11.3 jura u preoduzimanju. Ne znam jel ova zvecka jos nekoga zanima pa da otvorimo temu ili ostajemo ovdje?
netko je krenuo ofenzivno u kupnju prije mjesec, dva, ne znam točno,
malo me to buni, ako je nešto znao, zašto je stao?
a opet ne možemo očekivati nominalu, jer firma kuburi već dobro desetljeće,
još dok se mali tetkin biskvitić spominjao za kupca,
e sad, koji vrag se dogodio, jer je Alvir napustio Ušpravu, pa se predomislio i vratio,
drago mi je da se kupci motaju po Zlatnoj dolini, uprvo sam mislio šeik neki, po reg. firme, a ono ipak Rusi navaljuju i to će utjecati da svoju prvotnu odluku malo korigiram, na 4x(iks)
Braco i Seka postaju Bratac i Sestrenka 😂
A lijepo ja govorio da djeca trebaju učiti ruski i mandarinski, ingliš je passe
Braco i Seka postaju Bratac i Sestrenka 😂
A lijepo ja govorio da djeca trebaju učiti ruski i mandarinski, ingliš je passe
Izgleda da ce biti tako nesto. No nije to lose, imati cemo slicnu situaciju kao i na Plastici, iako vrlo vjerojatno s jos jednom u ogromnom nizu povucenih dionica sa nase male sretne burzice.
Inace, taj njihov "Svjetliji" (Yarche) ducani izgledaju poprilicno dobro. Bude nam (Hrvatskoj) jos porastao izvoz u Rusiju da malo balansiramo Vujnovcev uvoz. Mozda Denis Štengelov kupi i Studenac, Poljaci se vec ozbiljno zele rjesiti toga a nije da nemaju slican koncept i dizajn.
Development of a design system, brand book, and brand platform for the Yarche! supermarkets
Iako primjecujem da nikoga previse ne zanima i jos pri tome su nam dani na burzi vrlo vjerojatno odbrojani, ipak otvaram temu da ne dosadjujemo na Komentarima. Lijepo molim moderatora ako je ikako moguce da premjesti poruke vezano za Zvecevo od prekjucer do danas vezano uz temu.
ZVEČEVO d. d. - Obavijest o sklopljenom Ugovoru o kupnji dionica
znači, ovdje neće biti tužba, već ponuda za "iseljenje"
Ukoliko je operativno stabilizirano na nulu, kupili su i neke brendove koji vrijede.
Rus je upravo kupio Mikado, prvu čokoladu na svijetu s rižom. To nema niti Nestle, niti Mondalez, imalo Zvečevo i otišlo za neku siću.
Potencijal marketinški je u najmanju ruku odličan.
let that sink.
Drugo s 30% premije na BV (pitanje ima li tu nevalorizirane imovine) dolazi do 15.8€.
Ako gledamo max 15% free float dionica, to je cca 60.000kom.
Cca 3 € ekstra je niti 200.000€ da se riješi svih nas, potencijalnih zanovijetala.
Optimisticno mislim da ide 15-16€ range.
Zimzi bravo, u parama si 😎
znači, ovdje neće biti tužba, već ponuda za "iseljenje"
Rus je upravo kupio Mikado, prvu čokoladu na svijetu s rižom. To nema niti Nestle, niti Mondalez, imalo Zvečevo i otišlo za neku siću.
Ali je imao Hershey.
Imam neku sicu na ovome jos dok je bila 20 hr.novaca.Što mislite kolike su šanse za delist.??
Sve si kontam rus je to...drž nedaj...
Imam neku sicu na ovome jos dok je bila 20 hr.novaca.Što mislite kolike su šanse za delist.??
Sve si kontam rus je to...drž nedaj...
nemoj na to obraćati pažnju, što se toga tiče, nisam na našoj burzi ni vidio većinskoga da nije bio "rus" , neki su se čak pokazali kao staljinisti
Alvir je pritom tek danas izvijestio Burzu kako je još lani – u kolovozu i prosincu – kupio dva paketa, odnosno ukupno 19.600 dionica, čime je prešao prag od 75 posto udjela u Zvečevu. Platio ih je ukupno 343.000 eura.
Prvo je 18. kolovoza od Rajka Papka iz Zagreba kupio 3178 dionica plativši ih 146.000 eura, odnosno 46 eura komad. Potom je od Ilije Šandora iz Zagreba kupio 16.422 dionice za 197.000 eura (12 eura po dionici).
O tome da je prešao prag od 75 posto burzu i javnost morao je – po zakonu – izvijestiti odmah nakon tih transakcija, i to još u kolovozu. Kako to nije učinio, pretpostavlja se da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga stopirala prodaju Zvečeva ruskom biznismenu.
I sad ti ulazi i dalje na nasoj burzi.
Prosto nevjerojatno da se takve stvari i dalje dogadjaju.
Hanfa, kao i obicno, na nivou.
Sto se tice kupaca / prodavaca, mora se priznati da je Nava Banka ( u stecaju)
ovo majstorski iskoristila. Da li su imali kakav info ili ne - pitanje je svakako validno.
Kupci - vise srece drugi put.
Bio sam i sam medju njima, ali sam srecom uvalio zadnjih 100 komada u petak u 16:00h.
Sve u svemu, pitanje je kako ce se ovo rasplesti.
Da li ce Alvir sada morati dati svoju ponudu za preuzimanje ako zeli da ne ostane bez prava glasa.
Mislim da bi najpostenije bilo da se poniste sve transakcije unatrag svih dana otkad je izasla vijesti o ugovoru s Rusom kad je i nastala ta prva ponuda za preuzimanje.
Mislim da je ovo samo false alarm i da se ovdje radi samo o zakašnjeloj obavijesti o prelasku praga od 75%
Made by Croatia.
Iako nista ne mora biti strasno. Alvir dobije od Rusa pare. Da ponudu, koja ce biti niza nego da Rus kupuje. I proda nakon toga Rusu 80%.
Pitanje je mora li dayi ponudu.
Ako je imao ponudu nekada u proslosti sada nemora.
Made by Croatia.
Iako nista ne mora biti strasno. Alvir dobije od Rusa pare. Da ponudu, koja ce biti niza nego da Rus kupuje. I proda nakon toga Rusu 80%.
Najbolje od svega da je on vrlo vjerojatno vec dobio pare na svoj racun i nisam bas siguran da ce biti odusevljen da ih vrati Rusu ako Hanfa odbije ponudu za preuzimanje.
A sto se tice malih dionicara - kao i obicno - tko ih sisa.
O tome da je prešao prag od 75 posto burzu i javnost morao je – po zakonu – izvijestiti odmah nakon tih transakcija, i to još u kolovozu. Kako to nije učinio, pretpostavlja se da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga stopirala prodaju Zvečeva ruskom biznismenu.