Ne razumijem zbog cega ne dozvoljavaju trgovanje. Koga time stite?
JDPL (Jadroplov d.d.)
-
-
-
Pa naravno da neće pustit trgovanje...
Mora se definirati je li dokap prošao ili se ide u novi...dok se to ne riješi ništa od trgovanja...
Pa tko bi lud kupovao dionicu za koju ne zna koliki joj je broj dionica...
-
Mora se definirati je li dokap prošao ili se ide u novi...dok se to ne riješi ništa od trgovanja...
Ja isto mislim da su trebali pustiti trgovinu. Nismo znali koliki je broj dionica ni u razdoblju prikupljanja ponuda.
Svi su mogli do sada saznati informacije, a to je da je muljanje u tijeku pa ko voli neka izvoli, preuzme rizik.. Ni prva ni zadnja ovakva dionica na ZSE
Ali, očito neće pustiti do info nakon sjednice NO 06.09.21..
-
Evo, ima ih na DLKV.
Cijelo ljeto se nije znalo hoce li dokap proci na Jdpl ili nece.
Inace, to zaustavljanje trgovanja mi je uvijek smijesno. Nisu investitori mala djeca. Nitko ne mora prodati svoje dionice "burek lesinarima".
Koliko puta su stigle obavijesti na burzu za vrijeme radnog dana na Opte ili Dlkv kada je cijena drasticno pala. Dionicari koji ne "cuce" stalno na monitoru su imali navecer sto vidjeti. To mi je recimo bilo ne fer.Postoje zakoni koji reguliraju obustavu trgovanja.
Kazes da nismo znali niti hoce li dokap uopce proci, hoce li uopce biti interesa... to je u redu, to je bilo tvoje vidjenje, jer sam recimo ja sa druge strane bio uvjeren da ce biti jako veliki interes za dokap. Svatko od nas postupa temeljem vlastitih procjena koje se medjusobno razlikuju, a upravo ta cinjenica nam i omogucuje trgovanje - netko misli da je povoljno pa kupi, dok nekome ne valja pa prodaje. Svi smo znali kakvi su bili uvjeti dokapa i mogli smo po vlastitom nahodjenju iz toga izvlaciti neke zakljucke.
Ovdje trenutno nemamo svi jednak pristup relevatnim informacijama i zato je trgovanje sa pravom obustavljeno. Vidis da ni Uprava niti NO trenutno ne znaju je li dokap prosao ili nije, jesu li skupstina NO-a i njene odluke zakonite, hoce li Uprava biti mozda smijenjena, clanovi NO-a daju ostavke... sve su to cjenovno osjetljive informacije koje mogu vrlo lako napraviti zbrku na burzi i onda investitori (uglavnom mali) panicno reagiraju i pogube svoje novce. Dok se te nejasnoce ne razrijese, trgovanje treba biti obustavljeno.
-
Ja isto mislim da su trebali pustiti trgovinu. Nismo znali koliki je broj dionica ni u razdoblju prikupljanja ponuda.
Svi su mogli do sada saznati informacije, a to je da je muljanje u tijeku pa ko voli neka izvoli, preuzme rizik.. Ni prva ni zadnja ovakva dionica na ZSE
Ali, očito neće pustiti do info nakon sjednice NO 06.09.21..
a moralo bi se i znati kolika je nova početna cijena ako je bude... isto važan faktor. a možda i prođe na kraju ovaj dokap, tko zna.
-
Ma ovdje su nažalost pojedinci koji su krenuli u dokap blasfemirani jer eto imaju novce i preuzeli su rizik i mogli bi ili mogli su zaraditi?
Ej, zaraditi... pa to je nepoznat pojam većini prisutnih ovdje. Zašto bi moj kolega ili neki forumaš zaradio? Iako je u pozadini još važnije da na taj način JDPL se dovodi u poziciju da stvori značajniju vrijednost vlasnicima u budućnosti.
Ne vide oni da je ovaj dokap bio ključna stvar za dugoročnu budućnost Jadroplova i da se na njemu otvorio spletom okolnosti potencijal za zaradu i stjecanje kontrole nad jednom domaćom kompanijom koja posluje u trenutno propulzivnom sektoru. I ok ako ne vide (ili se prave da ne vide), al ne moramo onda na svakoj stranici imati 5 istih postova o tome kako postoje i rizici. Pa naravno da postoje, al onda pišeš o rizicima i procjenjuješ ih. Konkretno, a ne pričam ti priču. Tek toliko da se nekome baca prašina u oči, a pojedinci se stalno upiru da ponude razložno i logično pojašnjenje. Za koga? I dokle?
Mislim, prilično je vjerojatno da će se sazvati skupština i povući odluka o restrukturiranju, jer NO ne može povlačiti svoje odluke odnosno dana ovlaštenja upravi. I onda ćemo moguće imati novi dokap. To će moguće značiti tužbe prema društvu i nove probleme, al vidjet ćemo što nas čeka.... najlogičnije bi bilo da se dokap napravi onako kako je uprava napravila prema odlukama Skupštine i dokumentu o restrukturiranju kompanije. Al obzirom da se uplela politika, ministar i "stranka", ono što je bilo vjerojatno postane brzo nevjerojatno.
-
-
Koji majstor?
Misliš na Bilbiju? Ili Bobana?
Pa Bilbija je pasivno pao iz top 10, a ne prodavao.
A i ne kuzim sto je to uopće bitno, osim tebi?!
-
Vrlo je nejasno zašto su državni nadzornici reagirali tek nakon odabira ponuditelja, budući da su sve informacije imali odavno. Javni poziv bio je snazi od 25. srpnja do 20. kolovoza. Zašto nisu vikali ako nešto nije bilo u redu?! Čini se da država potiho odustaje od dokapitalizacije i ne želi reći zašto.
Dokapitalizacija Jadroplova upala u slijepu ulicu: donosimo dijelove dramatičnog noćnog dopisivanja na relaciji nadzornici - Uprava - burzaPotpuno je nejasno što se događa s dokapitalizacijom splitskog "Jadroplova": najavljena emisija dva milijuna dionica, po minimalnoj traženoj cijeni od 25 kuna…more.slobodnadalmacija.hr -
Koja je svrha ovog dokapa kada je potreban jos jedan ?
Meni je logicno da je sada i polovni brod vrijedniji nego jedan koji ce doci 2023 godine. Polovni brod danas je cash masina.
Da sam ja vlasnik, tj NO, pitala bi se jesam li sa ovim dokapom postigla zeljeni cilj za firmu.
-
-
Koja je svrha ovog dokapa kada je potreban jos jedan ?
Meni je logicno da je sada i polovni brod vrijedniji nego jedan koji ce doci 2023 godine. Polovni brod danas je cash masina.
Da sam ja vlasnik, tj NO, pitala bi se jesam li sa ovim dokapom postigla zeljeni cilj za firmu.
Zašto mislis da je potreban još jedan dokap?
-
Vrlo je nejasno zašto su državni nadzornici reagirali tek nakon odabira ponuditelja, budući da su sve informacije imali odavno. Javni poziv bio je snazi od 25. srpnja do 20. kolovoza. Zašto nisu vikali ako nešto nije bilo u redu?! Čini se da država potiho odustaje od dokapitalizacije i ne želi reći zašto.
https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/dok…rasplet-1124764
Pa naravno da ne želi reci zašto odustaje jer netko u Zadru naknadno shvatio da se tu može povoljno, bez javne ponude, dobiti firma i imovina koja vrijedi znatno vise nego je vrijedila. Problem je taj sto su se svi držali pravila, a ti koji nisu sad vrše pritisak da se cijela stvar prekine. Ovakav vid dokapa je uobičajen kod vanjskih brodara i ne vidim nikakav razlog da se proces obustavlja osim da se namjesti Zakladi i njezinoj upravi.
Ionako je moguće da će biti još ponuda ako će se flota širiti dalje, pa neka se nezadovoljni jave sljedeći put ili prije toga daju javnu ponudu za preuzimanje društva, ako im je bas toliko stalo da njime ovladaju.
-
Nije ovdje cilj skupiti kapital za razvoj već za jeftine pare preuzet tvrtku. To vrijedi za sve aktere ovdje osim mitkka i par malih koji su vidjeli dobru priliku.
-
Drzava nije vjerovala da ce proci dokapitalizacija.
Ali proslo bi to sve sa ovih 12 apostola sto ih je uprava odabrala, ali se jedan veci umijesao,i sad preko svojih zele doci, i za vecu cijenu u dokapitalizaciji.
Neka ratuju za zlatnu kolu, a znamo da prije godinu ih nije zelio nitko.
-
Nije ovdje cilj skupiti kapital za razvoj već za jeftine pare preuzet tvrtku. To vrijedi za sve aktere ovdje osim mitkka i par malih koji su vidjeli dobru priliku.
Pa to zele Zadrani. Postojeća uprava je zaista ugovorila dva broda na kojima već sad imaju priličnu zaradu (na ugovorima) i tražila je kapital za to. Zadranima ne pasu nikakave nove akvizicije. Oni bi vjerojatno ugovore (pre)prodali i moguće uvalili Jadroplovu neki svoj postojeći bulk brod i na raj način vratili lovu matici.
-
Uprava je ovlastena provesti dokap, a ne bilo kakav dokap. Ako se vlasniku prijedlog uprave ne svidja ili cak misli da je radjeno pogodovanje nekome, a na stetu vlasnika, ili jednistavno vlasniku se ne svidjaju moguci dokapitalizatori - dokap se zaustavlja i / ili ide drugi.
Ako je netko nudio brod i novce, cak i vise novca nego prihvaceni dokapitalizatori onda se vlasnik ima pravo pitati sto se dogadja. Nikome nije ucinjena steta. Jos. Meni ovo sve i nije tako tragicno za male investitore. Cinjenica je da firma vrijedi vise. Moglo bi biti jedino lose za velike spekulante tj kvalificirane investitore. Sadasnji dokapitalizatori nisu strateski nego investitori i to bi bio " pump and dump ". Zaradili bi svi ( i mali koji su prije kupovali i veliki ) koji su investirali u JDPL dionice. Ako ovaj dokap propadne pa ide novi, tada vise nije " pump and dump ".
Tko bi se usudio i vjerovao drzavi i cekao novi dokap mogao bi zaraditi.
Uglavnom posve je jasno da se vlasnik nakon odluka uprave čudi. Nikome steta nije napravljena. Za sada. Ali da je sve traljavo, traljavo je.
Danas brod vrijedi vise od novca. A 26 kuna vrijedi vise od 25.
U Hrvatskoj je sve moguće. Legitimna je i zelja kvalificiranih zaraditi. A legitimno je i da se vlasnik čudi kakav su dokap predlozili.
Uprava je tu da provede ono sto vlasnik zeli. Inace bye bye.
-
A ekipa stručnjaka naručila tri broda 2024. Rulet ima više ekonomske računice od te ideje. Da nije države već su trebali deset puta završit u stečaju, a sad im trebaju pare za razvoj a time ne mogu skupit ni za jedno kormilo. Tako da svatko onaj ko je nanjušio priliku svaka čast, ali ovi što kukaju ne zato što je propala dokapitalizacija a oni ostali bez zarade, već zato što ova uprava nije uspjela u naumu pokazuje čiji je moderator😎
-
Smijenjena Uprava Jadroplova, poništava se javni poziv za dokapitalizaciju! Novi predsjednik je bivši dugogodišnji predsjednik Luke PločeUpravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) opozvalo je dosadašnju Upravu Jadroplova te imenovalo novu, a nakon što je Nadzorni odbor (NO)…slobodnadalmacija.hr
Sapunica ide dalje.
Ipak ulazi veci igrac i sa boljom ponudom.
-
Smijenjena Uprava Jadroplova, poništava se javni poziv za dokapitalizaciju! Novi predsjednik je bivši dugogodišnji predsjednik Luke PločeUpravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) opozvalo je dosadašnju Upravu Jadroplova te imenovalo novu, a nakon što je Nadzorni odbor (NO)…slobodnadalmacija.hr
Uprava je smijenjena, dokap propao.
-
A ekipa stručnjaka naručila tri broda 2024. Rulet ima više ekonomske računice od te ideje. Da nije države već su trebali deset puta završit u stečaju, a sad im trebaju pare za razvoj a time ne mogu skupit ni za jedno kormilo. Tako da svatko onaj ko je nanjušio priliku svaka čast, ali ovi što kukaju ne zato što je propala dokapitalizacija a oni ostali bez zarade, već zato što ova uprava nije uspjela u naumu pokazuje čiji je moderator😎
Od kada su ih naručili cijena im je narasla za 5-6 mil USD. Prodaš ugovore i dobiješ firmu badava.
Ma je bas ih je država spasila. Nije država otpisala dug nego kreditori jer su znali da sa ovakvim vlasnicima u defaultu neće nikad vratiti glavnicu. A predsjednik uprave je založio vlastitiu kuću za kredit firmi. Ne znam bas da ima puno takvih primjera u RH
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner