Sad će ova (ne)sretnica što je do sada dvije plaće mlatila biti smijenjena s mjesta predsjednice NO samo zato što će ni kriva ni dužna odjednom doći pod povećalo javnosti. A do sada skoro nitko nije ni znao za nju.
JDPL (Jadroplov d.d.)
-
-
-
Ej koji cirkus od firme i dokapa.
Znači ipak je ZSE dobro napisala - neprovjerena info, u smislu nemaju ovlaštenja.
Pa ne znam to ćemo tek saznati. Al očito se vršio pritisak na NO za smjenom uprave. što se NO ima očitovati iza 20.00 navečer, kao da nema dana ili nije bilo dana da se donesu odluke?
-
Znači ipak je ZSE dobro napisala - neprovjerena info, u smislu nemaju ovlaštenja.
Pa ne znam to ćemo tek saznati. Al očito se vršio pritisak na NO za smjenom uprave. što se NO ima očitovati iza 20.00 navečer, kao da nema dana ili nije bilo dana da se donesu odluke?
Uprava je jučer počela zasjedati u 16.30h. Očito su dobili info da su odlučivali mimo ovlaštenja pa su požurili prije nego se dogodi šteta na ZSE. Pa danas javili na ZSE da stiže obavijest da pričekaju. Ajme, kupus
-
Danas ne bi trebalo pustati trgovanje, barem ja tako mislim.
-
znači država ostaje pojedinačno najveći dioničar, i tko će donosit odluke
-
Uprava odlucuje, a tko je JDPL doveo do toga da dokap treba!
Sad ta ista uprava zeli s malima ostati na vlasti u JDPL i dalje novac "sisati"?
A tko je doveo u ATPL? Ili bilo kojem drugom brodaru na svijetu?
ATPL ne bi preživio još godinu dana bez novog kapitala da se nije dogodio oporavak. Većina inozemsnih brodara je proteklih godina u više navrata dokapitalizirana.
Da nebi preživjela sljedeću godinu, ahaahahah... prežilava je ATPL, ako je preživjela velike kredite kroz 12 godina povijesno niskih vozarina bez dokapitalizacije, to ti valjda dovoljno govori kakva je to kompanija. A sad gledaj šta će bit sa njom sljedećih 4-5 godina
-
Sad provjeravaju urudžbeni, odrezak od Pošte, biljege...Kažu da je poštarica koja je zaprimila obavijest ostala danas kući.
Trajat će ta obustava
izgleda ima mesa
WTF?
-
znači država ostaje pojedinačno najveći dioničar, i tko će donosit odluke
Ne ostaje, kako?
Pa novi dioničari su sukladno planu i pozivu uz ispunjenje svih uvjeta koji su bili predviđeni spremni uložiti novce u firmu.
Odluke će donositi uprava dok god ima mandat većine članova NO. Ako ga izgubi, imenovat će se nova... al ne bih baš bio u koži te uprave jer bi ih odmah dočekali sporovi i tužbe. Ne znam.... bit će zanimljivo.
-
a nista , bar će kolega mittko uzet lovu .. čudi me da atpl nije dala ponudu , očito su znali kakva je shema u igri
-
ovo je šlamperaj samo takav... hrpa čudnih stvari.. odbijanje TNPL? prihvaćanje brdo malih ulagatelja... mislim razočaravajuće.
-
-
ovo je šlamperaj samo takav... hrpa čudnih stvari.. odbijanje TNPL? prihvaćanje brdo malih ulagatelja... mislim razočaravajuće.
Moguće je sada Tankerska i dalje u igri
-
Bojim se da bi se sve skupa moglo poništiti i vratiti na početak. Kad će početi trgovanje najmanje je bitno.
-
iskreno meni bi to više odgovaralo... to bi bio pravi strateški partner... a ne hrpa malih koji jedva čekaju prodaju po 100% većoj cijeni od kupovne.
-
iskreno meni bi to više odgovaralo... to bi bio pravi strateški partner... a ne hrpa malih koji jedva čekaju prodaju po 100% većoj cijeni od kupovne.
Tebi bi više odgovaralo da jedna kompanija preuzme Jadroplov i da ne da ponudu ostalim dioničarima i da ih kasnije razvodnjava kako ona želi?
I da moguće uvali neku svoju imovinu Jadroplovu i na taj način dobije firmu mukte?
A kužim, ti gledaš na cijelu stvar iz perspektive burekdžije pa za tebe manji free-float znači mogućnost većeg napucavanja cijene i spekuliranja. A i nije ti baš drago da neka manjinska ekiipa za preuzeti rizik, dobije dionice po nižoj cijeni, nego si ih ili bi ih ti stjecao na burzi. Ok, al to ti je baš onako, prizeman pogled na događaje i situaciju. Ono, niski poriv i strasti.... Ne prikuplja firma kapital radi spekulacije nego poslovanja, razvoja i novih investicija i naravno vremenske neograničenosti poslovanja i zadovoljavanja svih uključenih, u posao i vlasništvo.
-
Sto sad ovo znaci?
-
Kakva je ovo bruka
-
što su veće šanse? da kako ti kažeš TNPL ide u razvodnjavanje ili da hrpa malih ulagača prodaje svoje dionice kupljene po 26 kn sada po 56? Ja idem s logikom da će prije biti ovo drugo nego prvo. I brw jučer sam uzeo 1000 kom JDPL baš zato jer se pisalo o TNPL... sreća pa sam pola riješio. I dalje držim 500 kom i nije mi drago.
-
vidim da mnogi nisu pogledali jučer postane povijesne podatke,
tako je već bilo, jer da nije već bi odavno imali nekoga vlasnika umjesto države, očito su njene šape još uvijek najjače, pa dok žrtva imalo diše, nema puštanja, slično ULJNK, DDJH ..........
-
što su veće šanse? da kako ti kažeš TNPL ide i razvodnjavanje ili da hrpa malih ulagača prodaje svoje dionice kupljene po 26 kn sada po 56? Ja idem s logikom da će prije biti ovo drugo nego prvo. I brw jučer sam uzeo 1000 kom JDPL baš zato jer se pisalo o TNPL... sreća pa sam pola riješio. I dalje držim 500 kom i nije mi drago.
Pa da kad tebi mozak ne može procesuirati informacije dulje od 24 sata.... možda nisi primijetio, najviše su do sada zaradili/zarađivali oni koji su dionice držali dulje vrijeme. Ok, ti gledaš na cijelu stvar iz perspektive špekulanta, al smisao dokapitalizacije nije sitno špekuliranje.
-
što su veće šanse? da kako ti kažeš TNPL ide i razvodnjavanje ili da hrpa malih ulagača prodaje svoje dionice kupljene po 26 kn sada po 56? Ja idem s logikom da će prije biti ovo drugo nego prvo. I brw jučer sam uzeo 1000 kom JDPL baš zato jer se pisalo o TNPL... sreća pa sam pola riješio. I dalje držim 500 kom i nije mi drago.
, al smisao dokapitalizacije nije sitno špekuliranje.
to ćemo još vidjet.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k