Izgleda da si usao.
Tankerska nevažeća, svašta
Ne zele vecinskog. Drzava je uplela prste.
Za nas male dionicare je ovo bolja situacija.
Nebi se složio. Sa TNPL bi lakše brodili dalje
Izgleda da si usao.
Izgleda da si usao.
Dobra je za one koji su sudjelovali u dokapu, za ostale ne. Danas dionica pada strmoglavo.
Izgleda da si usao.
ja bih radije jednog vlasnika koji neće prvom prilikom prodavati dijonice... ali ok..
I taj jedan dođe do vecinskog paketa, i na skupštini odluci jednog dana izaci sa burze?!
Što ako bude više manjinskih pa ako krenu prodavati povoljno kupljene dionice u dokap?
Izgleda da si usao.
Vjerojatno će ovi iz Tankerske i otkriti kakva je ponuda bila. Vjerujem da su nudili puno više od 26kn.
Izgleda da si usao.
Dobra je za one koji su sudjelovali u dokapu, za ostale ne. Danas dionica pada strmoglavo.
Pise ti na postu da si profesionalac. Ne budi naivan. Mislis da ovih 12 nece drzati cijenu,odnosno da je nece napumapat da bi jednog lijepog dana u dalekoj budućnosti mogli izaci.
Vjerojatno će ovi iz Tankerske i otkriti kakva je ponuda bila. Vjerujem da su nudili puno više od 26kn.
Zbog manjinskih kontrolora i njihovih jataka?
Ja ti mislim da je ovo najbolja varijanta, a da TNPL može dokapitalizirati i kroz dokapitalizaciju preuzeti upravljanje u sljedćem krugu.
Svi su imali ista prava i obveze, a dobili su oni koji nisu previše zahtjevali nego su preuzeli rizik i bili i jesu zaista spremni uložiti.
Ustvari... još ovo nije gotovo. Ova objava je obrana od politike i ekipe koja si je nacrtala da će to biti njihovo.
Pise ti na postu da si profesionalac. Ne budi naivan. Mislis da ovih 12 nece drzati cijenu,odnosno da je nece napumapat da bi jednog lijepog dana u dalekoj budućnosti mogli izaci.
Čim vidim ovaj szaif na listi dođe mi slabo. s druge strane neka ih, bar znaš kad oni krenu prodavati da treba kupiti
Davali su obavijesti da ponuda značajno premašuje maksimalan broj dionica za upis a na kraju su upisali 1.6m dionica po 26kn?
Pa zato što su očito neki nešto uvjetovali, a ponuda je trebala biti bezuvjetna. Ako država više neće biti većinski vlasnik cijela priča ima potencijala da krene i nastavi u "pravome" smjeru.
A možda neki nisu ni uplatili jamčevinu ili su je uplatili pa tražili povrat na što nisu imali pravo.
Ne paše im Tankerska, opet jako smrdi u Jasroplovu
Ne sjecam se kada se ovako nesto dogodilo. Stvarno a za ne povjerovati da je toliko malih uslo.
Ne paše im Tankerska, opet jako smrdi u Jasroplovu
Pa nisam siguran da je baš bilo tako. Tankerska je možda previše uvjetovala, a Pavić se pravio jako pametan i nadmen pa je dobio srednji prst i zahvalnicu na kojoj piše: Više sreće drugi put!
Tako se ćakula po najlipšem gradu na svitu.
Al ne bih stavio ruku u vatru da je sve baš kako tu piše i da je sve gotovo. Vidjet ćemo što nam nose sljedeći dani.
Sva sreća da su obustavili trgovanje.
Ovo će biti gore nego na Dalekovodu.
Sretno svima koji su unutra.
Zanimljiv je taj prekid odnosno obustava trgovanja, pogotovo u kontekstu da se radi o neprovjerenim informacijama, a izvorni dokument nosi memo Jadroplova?!
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDPL/COI-JDPL-12f9758099117e8b8d2c7956bef3b0e5.pdf
Postojećoj garnituri je bilo jasno da će letjeti, koji god većinski preuzme kontrolu nad firmom, pa su ovom odlukom sačuvali fotelje!
Ne sjecam se kada se ovako nesto dogodilo. Stvarno a za ne povjerovati da je toliko malih uslo.
eto kako sam i pisao, najvećega su eliminirali, samo još ne znamo kako, možda njegovom krivnjom, ali ovo sada miriše da se i naša burza počela brinuti za male ulagače ili je samo prevladala želja za daljim upravljanjem
mene bode u oko da uz veliki interes ulagača brojka od 2 milje dionica nije popunjena. tko tu koga? i kao što flight veli neprovjerene info, a memorandum jadroplova!!!???
eto kako sam i pisao, najvećega su eliminirali, samo još ne znamo kako, možda njegovom krivnjom, ali ovo sada miriše da se i naša burza počela brinuti za male ulagače ili je samo prevladala želja za daljim upravljanjem
Pa moguće je da je Uprava radije odabrala nekog tko će joj omogućiti nastavak započetih aktivnosti, nabavke novih brodova i sl. A nekima to moguće ne paše. Lakše je naime uvaliti svoj stari brod Jadroplovu i za defacto "ništa" preuzeti JDPL. Mislim, pada mi napamet samo jedna od ideja kako kupiti nešto "bez love".
Interesi, interesi.... kod ulaganja treba preuzimati i rizik, a ne stare uhodane šeme. Dosta smo se toga nagledali protekla tri desetljeća.
A što ovaj iz uprave je onda pričao da "značajno nadmašuje"?? To je obmana.
Čuvanje fotelja.