Može li budući novi vlasnik dodatno razvodniti postojeće?
Lp
Može li budući novi vlasnik dodatno razvodniti postojeće?
Lp
novi budući vlasnik u RH može sve, sa posebnim ovlastima još dok nije vlasnik ...
novi budući vlasnik u RH može sve, sa posebnim ovlastima još dok nije vlasnik ...
A koji je taj?
Mali odmor od ludnice ne bi iznenadilo da prođe 60 kn kako je krenulo.Poslije otrežnjenje od ludila..
Za danas, odrađeno!
Nastavak slijedi sutra.
Šestica samo što nije povela kolo.
Poseban pozdrav Ivani7!
sada je i službeno, može se krenuti s kupnjom, jedan igra za sve, a stranac, kako li će njega eliminirati
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/JDPL/COI-JDPL-4b11b4b98c748e3f199b8399a8f2d1ba.pdf
Ocito postoji dogovor s nekim od "manjih", Purko & Co. Oni dobiju odlican diskont, uprava osigura da nece biti smjenjena u buducem razdoblju, sto sa strateskim partnerom(koji bi nama malim dionicarima najvise odgovarao) ne bi bilo sigurno i (skoro) svi zadovoljni...
sada je i službeno, može se krenuti s kupnjom, jedan igra za sve, a stranac, kako li će njega eliminirati
Ehh lokalni kokosari uvjek idu na balkanski nacin i onda dodje stranac i pred nosom regularno im uzme mladu, pa ce poslje biti netko drugi je kriv, a vjerovatno za male ulagace u konacnici je i bolje da nije TNPL s obzirom na njihovu povijest odnosa s malim ulagacima, jedino je negativno da nece bit bidanja s cijenom pa je to losa strana price trenutno, samo je jos pitanje tko je taj strani brodar, koja prica se veze za njega dobra ili losa.
Ehh lokalni kokosari uvjek idu na balkanski nacin i onda dodje stranac i pred nosom regularno im uzme mladu, pa ce poslje biti netko drugi je kriv, a vjerovatno za male ulagace u konacnici je i bolje da nije TNPL s obzirom na njihovu povijest odnosa s malim ulagacima, jedino je negativno da nece bit bidanja s cijenom pa je to losa strana price trenutno, samo je jos pitanje tko je taj strani brodar, koja prica se veze za njega dobra ili losa.
meni je ovo ravno preuzimanju, sada je samo pitanje kako će se dalje razvijati odnos unutar same firme, nekada sam znao pročitati da nema baš preuzimanja brodara, ali meni ovo miriše upravo na to, druga su vremena danas, love ima ispod svakog kamena, a jeftinih firmi malo
p.s.
da, imamo trajni problem domaćih kokošara još od privatizacije, svi bi džabe i još jeftinije, da su pustili da dijaspora uloži novac u privatizaciju niti jedan gologuzi kasniji tajkun ne bi prismrdio ni jednoj tvornici, hotelu, zemljištu pa ni mljekari
Portfolio | Alterna Capital Partners
ako se radi o njima koji su im dali kredit kada je bilo najpotrebnije možda su oni ...
Koliko sam razumio TNPL nije dala ponudu za preuzimanje cijele emisije dionica u dokapu. To me čudi. Dali to znači da će biti 2 ili više preuzimatelja u dokapu ?
Koliko sam razumio TNPL nije dala ponudu za preuzimanje cijele emisije dionica u dokapu. To me čudi. Dali to znači da će biti 2 ili više preuzimatelja u dokapu ?
Strani brodar će uzeti sve i faktično preuzeti kompaniju ili će podijeliti dionice ostalima.
Strani brodar će uzeti sve i faktično preuzeti kompaniju ili će podijeliti dionice ostalima.
Ako su to jedine preostale opcije...kladim se da ce podijelit dionice malima...jer s novim vlasnikom drzava je out i na papiru i u upravljanju dok s ostalim ulagacima je samo na papiru out, ostalo ostaje po starom...
Bas me zanima rasplet...
Najbolje rješenje da je uzme vise malih. Za sve.
Ako su to jedine preostale opcije...kladim se da ce podijelit dionice malima...jer s novim vlasnikom drzava je out i na papiru i u upravljanju dok s ostalim ulagacima je samo na papiru out, ostalo ostaje po starom...
Bas me zanima rasplet...
Ne brinite rasplet je pozitivan! A to što je "država" out što navodite, pa nije prvi puta tako nešto dogovoreno!🤔😜
Jel Jadroplov od strateškog značaja za državu?, nije... ali je za neke i to od velikog značaja... tako dok ne pročitam odluku teško me uvjeriti u tako
nešto poput budu se uzeli "mali" "puno malih", hahaha!
Pa nisam siguran da nije dala…. Dalo se naslutiti jos prije nekoliko godina da su zainteresirani. Al se možda predomislila. Ili nešto uvjetovala sto drugi nisu. Tko će ga znat, krhko je znanje.
Bas me zanima rasplet...
Država je out prije s malim nego jednim velikim ulagačem. Jer moguće je da ulagač bude i prešutni partner državi odnosno ona njemu, a to vjerujem nitko ne želi. Od postojećih.
https://www.alternacapital.com/portfolio/
ako se radi o njima koji su im dali kredit kada je bilo najpotrebnije možda su oni ...
Ne bih rekao da je Alterna. Rekli su da se radi o "stranoj brodarskoj kompaniji", a Alterna je fond. Alternu su prije nazivali "americki fond". U onom novinskom clanku se spominje i strana kompanija i americki fond i Tankerska.
Pokusavam shvatiti cije su ove dvije ponude koje su odbacene jer one informacije iz clanka su ipak nepotvrdjenje informacije, ali ipak insajderske infirmacije. To su bile ponude za preuzimanje cijelog paketa, tako barem iscitavam iz obavijesti, a i u skladu je sa tvrdnjama iz novinskog clanka. Izgleda da nam je od ta tri igraca ostala samo "strana brodarska kompanija", a da su otpali Tankerska i Alterna.
Tankerska je sama objavila da je dala ponudu i da ce u slucaju prihvacanja postati vecinski vlasnik. Nije mi vjerojatno da su predali neispravnu ponudu, a javno su rekli da su dali ponudu. Tko ce ga znati. Mozda su svjesno isli dati ponudu sa izmijenjenim uvjetima, a onda javno obznanili kako bi pritisnuli upravu. To bi vjerojatno i proslo da nisu pristigle druge ponude.
Vjerojatno je nesto slicno napravila i Alterna, isla mijenjati uvjete ponude.
Uprava je sama navela da je te ponude odbacila jer nisu u skladu sa odredbama Poziva, a i bez njih imaju dovoljno ispravnih ponuda. Da nema toliko ponuda bi onda razmatrali i ove dvije.
Ovo opet postaje zanimljivo, mozda ipak u nekoj kombinaciji bude nesto dionica i za male. Odbacivanjem ove dvije ponude su se izgledi za to dosta povecali.
Pa nisam siguran da nije dala…. Dalo se naslutiti jos prije nekoliko godina da su zainteresirani. Al se možda predomislila. Ili nešto uvjetovala sto drugi nisu. Tko će ga znat, krhko je znanje.
Bas me zanima rasplet...
Država je out prije s malim nego jednim velikim ulagačem. Jer moguće je da ulagač bude i prešutni partner državi odnosno ona njemu, a to vjerujem nitko ne želi. Od postojećih.
Ne sa malim, već sa "puno malih" se ne bude igralo! A to što netko ne voli ili ne želi, o tom, po tom!
Kad bi se trebalo obznanit koga su odabrali, tzv.bijeli dim sa zapadne obale? Tamo negdje 20tog ili ako prije u novinama ne procitamo sto mislite?
Kad bi se trebalo obznanit koga su odabrali, tzv.bijeli dim sa zapadne obale? Tamo negdje 20tog ili ako prije u novinama ne procitamo sto mislite?
Mislim da je sve već jasno.
Zapravo je već bilo kad su ugovorili novogradnje. Država će ostati najveći dioničar s manjinskim kontrolnim paketom.