Izvor?
Sam centar
Iz štaba. Svaka čast!
Izvor?
Sam centar
Iz štaba. Svaka čast!
Očekivano. Prema gustoći naloga na asku još prošli tjedan moglo se zaključiti i do kojih iznosa ponude idu.
Ponude znacajno premasuju emisiju, a ponuditelji su i domaci i strani. Odlicna vijest.
Da, to je sigurno tako, provjerio sam osobno...u slučaju više dioničara koji nude različite cijene, dionice će se upisivati po različitim cijenama...
Ako je ovo točno, država bi se svela na marginu i omogućila ostalim da sudjeluju, bravo!
Drzava u svakoj kombinaciji dokapa pada na cca 30%. Osnovni cilj dokapa je upravo privatizacija.
Najvise para od domacih igraca ima Tnpl. A ja se nadam da ce ipak uzeti Atpl.
Eto...
Ne bih volio da stranci uzmu bas sad kad se radi lova.
Drzava u svakoj kombinaciji dokapa pada na cca 30%. Osnovni cilj dokapa je upravo privatizacija.
To je i nekako najbolja kombinacija za sve kompanije koje su u drzavnom vlasnistvu. Da drzava ima udjele u kompanijama 20-30%, da oni ne odlučuju i uhljebljuju svoju ekipu, a sudjeluju u dobiti ili gubitcima sa vecinskim i svima nama.
A usput bi trebala imati interesa da pazi sta se desava sa upravljackom strukturom da se ne desavaju stvari tipa dlkv ili agrokora.... i ako se dese da ima mehanizme da to sprijeci i zestoko kazni one koje su doveli do takve situacije.
I jos uz to da educira građane da ako imaju dionice podravke, saponije, vira, valamara, T-coma .... da im je u interesu da kupuju proizvode tih kompanija ako nisu precjenjeni bas brutalno. Kao sta vani u EU ekipa ima dionice svojim brendova, a ne da se stalno vrti di si bio ‘91, ‘41, i ostale gluposti.
Kad se to postigne + turizam, onda bi stvari mogle krenuti u dobrom smjeru u HR
Koliko su pristigle ponude premašile zadani limit broja novih dionica (nasuprot donjem pragu uspješnosti od milijun dionica) u splitskoj kompaniji još ne mogu precizirati. Zbog propozicija postupka isto vrijedi i za iole konkretnije naznake strukture interesenata. No, u redovima domaće fondovske industrije neslužbeno se čuje da među ponuditeljima ima domaćih fondova, a navodno i stranih.
U fondovskoj zajednici s tim u vezi neki napominju da bi jedan od takvih kandidata mogao biti i, primjerice, američki fond koji otprije poznaje kompaniju jer se investicijski angažirao prilikom restrukturiranja jednog od kreditnih aranžmana kompanije.
Dio financijaša, usto, vjeruje da među zainteresiranim ulagačima ima i igrača koji na aktualnu dokapitalizaciju gledaju više strateški, a ne portfeljno, odnosno da ih zanima (samo) upravljački relevantan paket. Međutim, to su zasad ponajprije ili samo logičke križaljke.
postavljen čep na 60..nije loše da je zaustavljen prenagli rast, jer bid je i dalje pun pukotina, unatoč relativno velikoj protrgovanoj količini...treba ovdje malo vremena za predah..uspio sam danas malo dokupiti, nažalost ne po bidu, jako je teško ovdje dobro trgovati, no kako interes raste, čini se da će uskoro (i ulagačima slabijih živaca) biti ovdje lakše, obzirom na stečeno iskustvo sa brodarskom perjanicom..a tek kada stigne društvo sa iskustvom na DLKV-VLEN, biti će još napetije (+/-20%)
Uslo je 10tak manjih, jedan veci brodar se povukao, jer se politika umijesala.
postavljen čep na 60..nije loše da je zaustavljen prenagli rast, jer bid je i dalje pun pukotina, unatoč relativno velikoj protrgovanoj količini...treba ovdje malo vremena za predah..uspio sam danas malo dokupiti, nažalost ne po bidu, jako je teško ovdje dobro trgovati, no kako interes raste, čini se da će uskoro (i ulagačima slabijih živaca) biti ovdje lakše, obzirom na stečeno iskustvo sa brodarskom perjanicom..a tek kada stigne društvo sa iskustvom na DLKV-VLEN, biti će još napetije (+/-20%)
Nema DLKV nikakvih slicnosti sa ovime sta se ovdje dogadja. DLKV je bila spekulacija, ovo ovdje je rast zbog iznimno povoljnih fundamentalnih promjena.
Ovo nije direktan komentar na tvoj komentar. Ti ovdje pretpostavljam mislis da ce cijena znacajnije poskociti kada neizvjesnost oko dokapa popusti i trejderi se ukljuce? Ranije su cesto neki usporedjivali DLKV i JDPL kao primjer ciste spekulacije sa izglednim ishodom u obliku brutalnog sisanja malih ulagaca, ali ja se s tim ne bih slozio. Vidim danas prizeljkuju i na DDKH slican scenarij kao i na JDPL. Ali opet kazem, JDPL raste organski, fundamenti su izuzetno povoljni, nema to nikakve slicnosti sa DDJH i DLKV.
poslovanje i očekivani rast dobiti je jedno i on je sličan kod nekoliko kompanija a dokapitalizacija i preuzimanje istih je nešto drugo
ovo danas valjda dokapitalizatori prodaju lagano ove što već imaju od prije dok ne dobe nove
Jučer gurali na kupnji preko 50 kn da bi danas tajac pametni prodaju.
Jučer gurali na kupnji preko 50 kn da bi danas tajac pametni prodaju.
Rast na velikom prometu, pad na malom... meni to sve jako dobro izgleda.
Ne razumijem sta hoces reci, daj molim te pojasni. Ja iz ove tvoje slike vidim samo to da cijena kontinuirano raste zadnjih 20 radnih dana tj. da je u tom periodu porasla vise od 30%.