Pa da, lakše je kupiti fondovima u dokapu nego na burzi.
Bar ćemo imati novu “vruću” robu na tržištu i možda premještaj interesa i kapitala od Dubrovnika prema Splitu.
Naravno pod uvjetom da to upisu fondovi i/ili institucionalci.
Pa da, lakše je kupiti fondovima u dokapu nego na burzi.
Bar ćemo imati novu “vruću” robu na tržištu i možda premještaj interesa i kapitala od Dubrovnika prema Splitu.
Naravno pod uvjetom da to upisu fondovi i/ili institucionalci.
Mozda i neki stranci. Zasto ne? Ako sam dobro shvatio, prije par godina su se neki Njemci nudili, kolega Flight je nedavno prenio jedan stari clanak na tu temu.
Ja mislim da će to upisivati ponajviše fondovi i individualci. A sad da mi ima netko strateški…. to će pokazati vrijeme.
Meni je neobican tajming dokapitalizacije, zato mislim da postoji netko strateski tko je moguce izrazio interes. Ali opet, tko ce ga znati.
Vjerovatno ili se netko pojavio ili se zeli drzava rijesit s obzirom da ih EU pritiska. Moze bit samo skuplje do kraja godine.
skriveni na asku prodaje po 35. nadobudni ga nagrađuju sa 40% premije. svaka čast.
A kako ti to računaš.
Ako firma vrijedi 25 kn. Ajde to je 25 kn.
Ako neku upuca 50mil kn friške love + bolja perspektiva mgmt-a, jel to isto vrijedi 25 kn?
A što ako ipak ne bude? Rekao bi Tomac. To nije sigurno.
A tko iz branše može kupiti....jedino ATPL....ako oni kojim slučajem budu kupac vjerojatno će asimilirati JDPL u ATPL...
E to bi bilo odlicno, firma u problemima preuzima utopljenika. Mudro stvarno.
Vjerovatno ili se netko pojavio ili se zeli drzava rijesit s obzirom da ih EU pritiska. Moze bit samo skuplje do kraja godine.
Ne vjerujem da ih EU pritisce jer je dokapitalizacija bila predvidjena u roku 5 godina, dakle, imaju vremena. Da su htjeli malo pojacati hajp oko dionice i dobiti vise za dionicu sacekali bi barem FI za recimo Q3 pa tek onda isli u dokap. Buduci da mi dokap sada izgleda malo pozuren, pomisljam na to da je netko moguce sada pokazao interes.
*Sheriff, pa zar predmetnih 50M u toj računici nije ekvivalent 25 kn, tj + 2m dionica po 25kn a o goodwillu otom-potom
Pa da, odma sam se svrstao u male. Premija na cijenu je za one koji ulaze sa milionima. 25 nema za smrtnike pa zato i kažem da nema smisla da cijena padne na 25kn na burzi (kako kolega kamikaza komentira i racuna premiju).
Timing je zanimljiv, mozda i razuman. Za male nikad dobar jer im razvodni cijenu. Ali špekuliram da to naprave nakon q3 ili q4 sa dobrim izvjescima cijena bi bila puno veca i pitanje koja bi bila premija onda.
Kako se spekuliralo vrlo nedavno o dokapu od 10kn ovo je neloše. Spominjao se i stecaj.
Pitanje je da li ce dokap uspjeti, vjerovatno je izvjesce ok i kak se kaze, glavni kupac vec vrbovan.
A tko iz branše može kupiti....jedino ATPL....ako oni kojim slučajem budu kupac vjerojatno će asimilirati JDPL u ATPL...
E to bi bilo odlicno, firma u problemima preuzima utopljenika. Mudro stvarno.
Pa opte uzela h1. I sjebali nam racunicu jer se explicite tada spominjala vrijednost opte koja nije dosegnuta kao sto znamo.
*Sheriff, pa zar predmetnih 50M u toj računici nije ekvivalent 25 kn, tj + 2m dionica po 25kn a o goodwillu otom-potom
Pa da, odma sam se svrstao u male. Premija na cijenu je za one koji ulaze sa milionima. 25 nema za smrtnike pa zato i kažem da nema smisla da cijena padne na 25kn na burzi (kako kolega kamikaza komentira i racuna premiju).
Timing je zanimljiv, mozda i razuman. Za male nikad dobar jer im razvodni cijenu. Ali špekuliram da to naprave nakon q3 ili q4 sa dobrim izvjescima cijena bi bila puno veca i pitanje koja bi bila premija onda.
Kako se spekuliralo vrlo nedavno o dokapu od 10kn ovo je neloše. Spominjao se i stecaj.
Pitanje je da li ce dokap uspjeti, vjerovatno je izvjesce ok i kak se kaze, glavni kupac vec vrbovan.
Upravo tako, bio je planiran dokap po 10kn i to pretvorbom duga, dakle, bez svjezeg kesa u bilanci. Ovo sada je nebo i zemlja. I opet ne valja. Jos jucer se pisalo kako dionica nista ne vrijedi, kako je book negativan, a vidim i danas se tako pise, i sada kada firma objavi dokap za 25 kn, sada ne valja sto nije za 50, i opet se svi osjecaju prevareno i drugi su im krivi. Svasta.
Prica je tu puno sira, ali tko to ne zeli shvatiti ne vrijedi mu ni crtati.
Display MorePa da, odma sam se svrstao u male. Premija na cijenu je za one koji ulaze sa milionima. 25 nema za smrtnike pa zato i kažem da nema smisla da cijena padne na 25kn na burzi (kako kolega kamikaza komentira i racuna premiju).
Upravo tako, bio je planiran dokap po 10kn i to pretvorbom duga, dakle, bez svjezeg kesa u bilanci. Ovo sada je nebo i zemlja. I opet ne valja. Jos jucer se pisalo kako dionica nista ne vrijedi, kako je book negativan, a vidim i danas se tako pise, i sada kada firma objavi dokap za 25 kn, sada ne valja sto nije za 50, i opet se svi osjecaju prevareno i drugi su im krivi. Svasta.
Gospodine Mitkko kako mislite da ce se ovo odrazit na postojece dionicare... Toliko puta losa iskustva na zse sa slicnim pa se nadam da nece i ovo
Display MorePa da, odma sam se svrstao u male. Premija na cijenu je za one koji ulaze sa milionima. 25 nema za smrtnike pa zato i kažem da nema smisla da cijena padne na 25kn na burzi (kako kolega kamikaza komentira i racuna premiju).
bila je planirana dokapitalizacija i o tome sam pisao ali nikad pretvaranjem duga
Samo da nije tajming los radi debeljaka, drugo bi im oprostio. Volio bi jednom i vidjet formulu kojom su dosli do "najmanje 25". Bas me zanima zasto nije 23 ili 37, vijecu mudraca valjda 25 zvuci gordo i mocno
A i ta drzava...dobili su neocekivanih 45 milja od maminja danas i sad im jos treba dokap jadroplova a vrijeme je godisnjih odmora
Ne moze ih kupac asimilirati jer je ovo dokapitalizacija, ne prodaja, i kupac ce u najboljem slucaju imati 55% vlasnistva, tako da ih nema mogucnost asimilirati.
bila je planirana dokapitalizacija i o tome sam pisao ali nikad pretvaranjem duga
Neovisno o tome kako je planirana uvijek može takva ispasti. Ako se javi vjerovnik s ponudom na x milijuna kuna on moze svoje dugovanje za uplatu dionica namiriti izjavom o prijeboju, ne mogu mu iskljuciti to pravo
To nije bilo navedeno tako eksplicitno, ali se u kuloarima o tome pricalo, cak je o tome nesto natuknuo i sam predsjednik uprave u svojim istupima, zato su i skrivali o kojem se to americkom fondu radi. A tog scenarija su se svi mali dionicari ovdje pribojavali.
Dakle, planira se dokap 40M kn, onda tajnoviti americki fond posudi bas 40M po lihvarskoj kamati i kratkom dospijecu sto firma nikako ne moze vratiti, i onda ide dokap za upravo tih 40M kn, a kako predsjednik uprave kaze, citiram - interes za dokap je pokazao "jedan americki fond". Pa ajmo onda pokusati pogoditi kako bi taj dokap izgledao. Rekli bi, "prosto ko pasulj"
Neovisno o tome kako je planirana uvijek može takva ispasti. Ako se javi vjerovnik s ponudom na x milijuna kuna on moze svoje dugovanje za uplatu dionica namiriti izjavom o prijeboju, ne mogu mu iskljuciti to pravo
Ma može malo morgen ako se dug uredno podmiruje. Onda bi svaki vjerovnik mogao prebijati i uzimati sto god mu padne napamet.
I zašto bi bilo koji vjerovnik trazbinu koja je prioritetniji instrument mijenjao za dionice, osim ako to bas ne želi jer zna da kupuje povoljno i očekuje natprosječan prinos. Nije mi to bas vjerojatno, čak i da se radi o financijskoj instituciji kao vjerovniku.
Kakvi smo za kladionicu kome je namjesten dokap?
Nominirani su (zasada):
- Atlantska
- Tankerska
- Skver
- Neki fondovi
- ...
Pobjedniku pripada pravo izbora iduce dionice na zse koju ce neki cerp, fgs i slicni sje..ti
Mislim da će biti više ponuda za svih 2m dionica. Jedan dioničar će pokupiti sve. Ako već neće izabrati onog s najboljom ponudom onda bi za njihov konačan izbor trebali postaviti protuponudu s minimalnim iznosom jednakim iznosu najbolje ponude. To bi onda bilo ok.
Izgleda da ipak postoji interes potencijalnog strateskog partnera.
Što se tiče potencijalnih ulagača, Kovačić nam je otkrio da postoji iskazani interes, ali da nemaju u vidu konkretnog strateškog partnera.
'Prethodnih mjeseci imali smo nekoliko upita o privatizaciji društva, međutim u ovom trenutku nemamo ni s jednom zainteresiranom stranom postignut dogovor o strateškom partnerstvu ili bilo kakav drugi dogovor', rekao nam je Kovačić.
"Iskreno vjerujem kako su pred društvom mirna mora, jer ovaj proces, kao finalni stadij restrukturirana, predstavlja jezgru dugoročne stabilnosti, prosperiteta i razvoja tvrtke", ističe u objavi predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić.
Izgleda da ipak postoji interes potencijalnog strateskog partnera.
Što se tiče potencijalnih ulagača, Kovačić nam je otkrio da postoji iskazani interes, ali da nemaju u vidu konkretnog strateškog partnera.
'Prethodnih mjeseci imali smo nekoliko upita o privatizaciji društva, međutim u ovom trenutku nemamo ni s jednom zainteresiranom stranom postignut dogovor o strateškom partnerstvu ili bilo kakav drugi dogovor', rekao nam je Kovačić.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-20210722/print
"Iskreno vjerujem kako su pred društvom mirna mora, jer ovaj proces, kao finalni stadij restrukturirana, predstavlja jezgru dugoročne stabilnosti, prosperiteta i razvoja tvrtke", ističe u objavi predsjednik Uprave Jadroplova Branimir Kovačić.
Mitko, ja iz ovog vidim samo da oni nemaju u vidu konkretnog strateškog partnera. To bi podcrtao i boldao.