Nisam trenutno u mogucnosti dublje ovo analizirati, samo sam prelistao poziv, ali ovako na prvu mi se istice nekoliko stvari:
- znali smo da ce firma ici u dokap, tako da ovo nije nova vijest,
- jos do jucer je u planu bila dokapitalizacija po nominali pretvaranjem duga u kapital,
- danas imamo skroz drugu pricu - planiranu dokapitalizaciju po 2,5 puta vecoj cijeni, koja je btw. definirana kao minimalna, i to uplatom u novcu, sto je zaokret od 180 stupnjeva i govori nesto o promjeni u perspektivi i poslovanju firme,
- puno ljudi na forumu vjeruje da ova firma ima negativan kapital, odnosno da vrijedi kunu-dvije ili tako nesto, a sto sada vidimo da bas i nije tako ako je uprava stavila 25 kn kao minimalnu cijenu, sto je opet cijena sa diskontom, kao sto je uvijek u ovakvim situacijama,
- prag za sudjelovanje u dokapitalizaciji od 1M kn nije nemoguc, tako da i mali/manji investitori mogu sudjelovati, pojedinacno ili okrupnjeni,
- prikupljanje ponuda traje do kraja 8. mjeseca, tako da ce i ocekivano dobar Q2 i jos bolji Q3 sigurno pozitivno utjecati na postignutu cijenu u dokapu,
- jos bolje bi bilo da su sa dokapom jos malo pricekali, ali ok, ovo nece kupovati bilo tko ili hrpa malih, vjerojatno imaju vec potencijalnog kupca na vidiku ako su se sada na to odlucili, vjerojatno nekoga iz branse tko ce maknuti drzavu iz igre i podici firmu na noge.
Jesam nesto propustio dodati?
Sada jos treba napraviti analizu kako ce ovo razvodnjavanje utjecati na postojece dionicare, kako ce dodatni uplaceni kes od min. 50M kn utjecati na bilancu, itd.
Ako ima netko tko bi sudjelovao u dokapu neka mi se javi privatnom porukom, ja bih sudjelovao pa mozemo mozda pola-pola, ili tako nekakvu kombinaciju, da uzmemo minimalni paket od 1M kn.