Jako ste angažirani oko nečega što je gubljenje vremena i novaca.
Radije usredotočite svoju energiju na nešto produktivnije.
Jako ste angažirani oko nečega što je gubljenje vremena i novaca.
Radije usredotočite svoju energiju na nešto produktivnije.
Display MoreA ovi vani brodari koji transparetno objavljuju podatke o ugovorenim vozarinama krše poslovne tajne iz Ugovora?
Znači kako sam i pretpostavio na bareboat-u netko drugi trenutno pobire vrhnje. A u otkupnoj kaluzuli piše, što točno?
Ili je i to je vjerojatno poslovna tajna pa ćemo ipak trebati pričekati dok se brojevi i rezultati ne materijaliziraju u knjigama i poslovnim evidencijama.
Al dobro... na stranu priča o njihovoj transparentnosti i poslovanju...
Jel što rekao namjeravaju li kakav dokap, dokup odnosno obnavljanje flote?
Za komentar sa tim stranim brodarima kazu da su oni mali brodar i da se oni ne mogu postavljat u pregovorima kao i ti veci, ne vezano za to trebalo bi mozda vidit da li ti US listed brodari mozda imaju podrsku u US regulativi koja ih sili na to pa je mozda radi toga njima lakse s takvim stvarima se odnosit.
Nije bilo pitanja o dokupu, obnavljanju itd
Vezano za turizam grad je poprilicno prazan barem u 22:30
Popunit će se grad. Prava sezona još nije ni počela.
https://www.seebiz.eu/tvrtke/vlada-p…dakovica/260719
O detaljima tog programa nije nam puno više od onoga što je napisala Vlada u svom priopćenju nakon prihvaćanja zaključka, otkrilo ni Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. I oni su se pozvali na poslovnu tajnu, objašnjavajući da nam mogu otkriti koliki bi bio iznos dokapitalizacije, odnosno koliko bi novca trebala uložiti država, a koliko strateški partner.
– Zamišljeno je da se dokapitalizacija i program restrukturiranja provedu tako da će strateški partner i Republika Hrvatska proporcionalno, pod jednakim uvjetima, snositi troškove restrukturiranja nakon što Europska komisija prihvati program restrukturiranja, a sve sukladno Smjernicama Europske komisije za nefinancijske poduzetnike u teškoćama, najviše je što su nam bili spremni reći iz Ministarstva gospodarstva, pozivajući se i na to da država ulaže znatne napore u restrukturiranje tvrtke »Đuro Đaković Grupa d.d.« s ciljem osiguranja opstojnosti tvrtke.
nema straha sa min Horvatom. Na 0,50lp nakrcam se dionicama Djuro Djakove
Na investiramo.com P/E 30 ???
kao i vrijednost optime od 150 kn / dionici na simply wal....
A ne znam. Bili su tu neki pojedinci koji su ukazivali na ovakav scenarij. Bili su marginalizirani i ismijani od većine. Al nije to toliko važno koliko činjenica da jedino sto se može učiniti u ovakvim situacijama je donošenje i primjena nove regulative koja bi trebala konačno i efikasno zaštititi interese manjinskih ulagatelja. Bojim se da u konkrentom slučaju neće biti nekih reperkusija za egzekutore. Nije moralno, al nije ni protuzakonito. A kad ista ekipa kontorlira i izvrsnu i zakonodavnu i sudbenu vlast onda je tesko istjerati pravdu na čistac.
Svaka cast na dosljednosti, vi ste ukazivali na tu mogucnost zadnjih 6 mjeseci, dok su drugi pjevali borbene i crtali rastuce grafove, kao na Optimi na 7 kn.
Konacan zbroj je nula, pa 100 ili 1000 malih dionicara mora izgubiti da bi PPD ili Fortenova lesinarski zaradili uz blagoslov drzave i korumpiranih politicara. Isto je bilo na Agrokoru. Slican ili isti scenarij na PTKM, pa malo drukciji scenarij, ali i izvedba na Pevecu itd. Uglavnom, par pojedinaca se basnoslovno bogati na grbaci malih dionicara uz podrsku od strane drzave i sudova.
Kakve veze imaju akcije prevaranata iz Dalekovoda sa trenutnom cijenom Optime?
Svaka cast na dosljednosti, vi ste ukazivali na tu mogucnost zadnjih 6 mjeseci, dok su drugi pjevali borbene i crtali rastuce grafove, kao na Optimi na 7 kn.
Konacan zbroj je nula, pa 100 ili 1000 malih dionicara mora izgubiti da bi PPD ili Fortenova lesinarski zaradili uz blagoslov drzave i korumpiranih politicara. Isto je bilo na Agrokoru. Slican ili isti scenarij na PTKM, pa malo drukciji scenarij, ali i izvedba na Pevecu itd. Uglavnom, par pojedinaca se basnoslovno bogati na grbaci malih dionicara uz podrsku od strane drzave i sudova.
Kakve veze i sličnosti imaju akcije prevaranata iz Dalekovoda sa trenutnom cijenom Optime?
- Poštovani, pozdrav svima, prvi put se javljam iz debele hladovine pod odrinom stare loze. Dakle, kako nisam vičan trgovanju na burzi pa ni kadar a ni kapač razumjeti većinom Vaše komentare koje sam pročitao u zadnjih par setemana, a slijedom događaja moja duhovita i bezvremena supruga kao i ja, naslijedili smo manje pakete dionica ATPL-a od familije pa to namjeravamo ovih dana i ponuditi na burzi. Nadalje, kako su mirovine mizerne, nominalna vrijednost dionice je sasvim pristojna za podebljat kućni takuin . Inače, govore po Gradu kako se ovaj brod pod tužbama opasno naginje u bandu. Što Vi kao izvanredno upoznati s svim informacijama imate za rijet? P.S. Ako sam na bilo koji način zakoračio u nečiju privatnost, ili je na bilo koji način kažnjivo objaviti gore postavljenu fotografiju koja zorno prikazuje kako trenutno izgleda danaske lentrano mjesto bivše zgrade Atlantske plovidbe , molio bi administratora da ne objavljuje moj osvrt. Hvala te L.P.
Pozdrav, slažem se sa svime iako ne znam o čemu pišete ali se naročito slažem da treba potaracat bandu.
Nakon nekog vremena nije ni potrebno gledati temu, znaš kako ko diše, koje mokre snove ima i dali je imao dovoljno pažnje u djetinjstvu.
Ocekujem da ce narast ovaj tjedan ili do samog izvjesca do 20%. I to ce vrlo brzo gurnut Jdpl iza izvjesca jos gore.
Imao sam nešto kupljeno odavno, prije pada, no i ta je cijena već sad debelo premašena, ali skupio sam na 12-13 kn još ponešto tako da sad samo trljam ruke. Kad god da izađem dobit je za mene sasvim ok i u apsolutnom i u relativnom iznosu. Samo se nadam da neću baš prerano istresti,
valjda bi se moglo prodati kada se steknu uvjeti, jer po sadasnjem zakonu eksplicitna je zabrana vertikalnr integracije..dakle sada optimu mogu kupiti samo A1 i netko cetrvti tko ne proizvodi sadrzaj..A1 ima sansu kupiti sam optimu dokle god je taj zakon na snazi..samo ne po cijeni koju su si oni zamislili, nego...ako zeli moze iskoristiti tu sansu
Renči, fulala si temu, ovo je TPNG, a ne Optima
Display MoreDisplay MoreKoje slicne brodare?
Ovo je stecajusa u drzavnom vlasnistvu, sa ogromnim dugom oko vrata koji se ne vraca iz tekuceg poslovanja.
Ovo je bio i jedini brodar, od onih koje ja pratim, da je 1Q 2021 bio u minusu. Mozda ih ima jos.
Ono sto je jedina istina je da su vozarine trenutno izvrsne.
Ali to ne znaci da je isto kupiti bilo kojeg brodara.
Nije isto kupiti Atpl, firmu u ozbiljnim problemima, ili Gogl ili slicnu firmu vani.
A jos manje ima smisla usporedjivati Jdpl sa brodarima vani.
To naprosto nije isti rizik.
P.S. cijenim vas zbog toga sto ste pisali prije godinu dana na Dlkv i Igh dok je tamo vladala euforija.
Nemam nista protiv zarade na spekulacijama, ali ovo je upravo to.
Ma daj, sto ne kažeš?
Ja ti bas vidim ovdje solidan oporavak poslovanja i rast cijene s ovih razina i do nekoliko puta, a najmanje dva puta. Upravo i zato jer je bila za stečaj cijena je bila stečajna. Kad je stečaj otklonjen, sad će cijena na otprilke p/3 od ATPL. Uz trenutnu razinu vozarina. Dakle, prema 200 mil. kn kapitalizacije. Trenutno je na razini od oko 80-82 milijuna kuna.
Zivi bili pa vidjeli...
I meni nije bilo svejedno kad sam vidio da je Budfox kupio ali sam si rekao da se neću obazirati na to, igra velikih brojki, pa mora i on pogoditi nekad, valjda, nadam se.
Šalu na stranu, konzervativno 100 kn vrijedi trenutno.
Evo i index pise o novoj zvijezdi burze Jadroplovu i uzletu cijene dionice. Ubacio sam neku lovu, pa da vidimo
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2288097
P.S. mitkko jel moze graf TA ako imas
Uf, malo me štrecnulo kada sam vidio da si i ti napokon kupio, i to nakon višemjesečnog odbijanja sa gnušanjem, to je obično znak da smo blizu vrha (moram te malo, nemoj zamjeriti )
Ali bez obzira na to, kupio sam i ja danas parsto komada. I dalje mi jeftino.
Nemam ti sto zamjeriti dragi mitkko, vec mi je zao sto si propustio cijeli rast ATPL zbog crtanja grafova, ali bit ce bolje ovdje, stvara se histerix, a i kupuju se stotine dionica. Evo ja ubo danas jos stotku
Evo i ostali me opet vrijedjaju i ismijavaju, pa svima saljem pusu i volim vas sve , pogotovo tiziana i hugha bossa.
Diona je super i bit ce veselo, a red je da i ja nesto zaradim, pa makar i duplo .
ATPL je out, JDPL je in, sky is the limit, rastimo zajedno
Ne znam. Meni se po prometu cini da kupuju forumasi😅
Kolegice marielena, medju forumasima ima i milijunasa, pa ih ne treba podcjenjivati. Sa pola milje kn ode ovo na duplo, ko kec na asa . Uglavnom prodaje se ATPL zbog SPC i kupuje JDPL
Znate onu hrvatsku, go with the flow, trend is your friend bro/sis etc. etc.
Kolegice marielena, medju forumasima ima i milijunasa, pa ih ne treba podcjenjivati. Sa pola milje kn ode ovo na duplo, ko kec na asa . Uglavnom prodaje se ATPL zbog SPC i kupuje JDPL
Aha, ma ja kupujem kada drugi krenu prodavati, pogotovo forumasi
Aha, ma ja kupujem kada drugi krenu prodavati, pogotovo forumasi
Daj pitaj svog kompu Alibabu što je bilo sa NM i sa NMM i zašto su se to pokazale uvjerljivo najlošije dionice za ulaganje u BULK?
Jedino su oni u formiranju HS patterna i već dulje vrijeme nemaju nikakvu ambiciju da uspostave dugoročni uptrend.
Bedasto mi je da se skriva iza suknje, pa nek nam se ovdje pridruži pa da raspravimo valuaciju i situaciju kao odrasli ljudi odnosno generali budućnosti!
Sta nije NMM +600%?
Ne znam. Ne bih znala. Nisam nikada kupila nmm. Koliko znam to niti nije samo dry bulk kompanija.
Stvarno ne znam puno o nmm(ja inace kupujem samo na zse), ali mislim da je nmm stabilnija firma od jdpl
Ja pratim gogl i dsx najvise jer Atpl raste obicno usporedno s njima. Ja sam dionicar Atpl.
I valjda ti je jasno da nikoga ne slijedim i ne slusam bas
A ucila sam na svojim greskama. I to je meni najbolja skola.