duže vrijeme nisam gledao dioničare društva i onda se iznenadim... IB!!?? onaj iz atpl? kad je ulazio? zna li netko nešto?
On je unutra već dugo.
duže vrijeme nisam gledao dioničare društva i onda se iznenadim... IB!!?? onaj iz atpl? kad je ulazio? zna li netko nešto?
On je unutra već dugo.
Razvrstavanje dionica modalitete trgovine obavlja se svakih 6 (šest) mjeseci na temelju kriterija likvidnosti koji uključuju prosječan dnevni promet i prosječan broj transakcija sklopljenih unutar knjige ponuda.
Lista dionica kojima će se trgovati u pojedinom modalitetu objavljuje se svakoga prvog petka u polugodištu; dakle iduci put pocetkom lipnja.
Modalitet kontinuirane trgovine zahtjeva 1 trgovinu dnevno u prosjeku u sestomjesecnom razdoblju.
Oni za sada, od 01.01., imaju 2,1 transakciju po danu pa ulaze sigurno, cak i ako do kraja mjeseca vise ne bude niti jedne transakcije.
Display MoreRazvrstavanje dionica modalitete trgovine obavlja se svakih 6 (šest) mjeseci na temelju kriterija likvidnosti koji uključuju prosječan dnevni promet i prosječan broj transakcija sklopljenih unutar knjige ponuda.
Lista dionica kojima će se trgovati u pojedinom modalitetu objavljuje se svakoga prvog petka u polugodištu; dakle iduci put pocetkom lipnja.
Modalitet kontinuirane trgovine zahtjeva 1 trgovinu dnevno u prosjeku u sestomjesecnom razdoblju.
Oni za sada, od 01.01., imaju 2,1 transakciju po danu pa ulaze sigurno, cak i ako do kraja mjeseca vise ne bude niti jedne transakcije.
Jako je važno da dionica uđe u redovan režim, živnut će trgovanje, popunit će se bid i ask, spread se smanjiti, doći će i trejderi.
Razvrstavanje dionica modalitete trgovine obavlja se svakih 6 (šest) mjeseci na temelju kriterija likvidnosti koji uključuju prosječan dnevni promet i prosječan broj transakcija sklopljenih unutar knjige ponuda.
Jako je važno da dionica uđe u redovan režim, živnut će trgovanje, popunit će se bid i ask, spread se smanjiti, doći će i trejderi.
volim da to meni i revizorski odbor potvrdi.
još samo fali Parica
Display MoreRazvrstavanje dionica modalitete trgovine obavlja se svakih 6 (šest) mjeseci na temelju kriterija likvidnosti koji uključuju prosječan dnevni promet i prosječan broj transakcija sklopljenih unutar knjige ponuda.
Pocetkom srpnja. U izracun ulazi 6 mjeseci pa moram popraviti mjesec objave; pogresan sam napisala u prethodnom postu. Isprika. U svakom slucaju vec ima zadovoljavajuci broj transakcija.
Pocetkom srpnja. U izracun ulazi 6 mjeseci pa moram popraviti mjesec objave; pogresan sam napisala u prethodnom postu. Isprika. U svakom slucaju vec ima zadovoljavajuci broj transakcija.
kolegice, ste
volim da to meni i revizorski odbor potvrdi.
još samo fali Parica
Obiteljske obveze su me malo udaljile sa foruma...ali citam i pratim sve...cak pisem i biljeske da se mogu referirat kad dodjem do daha...
Uglavnom, i ovdje sam na palubi...i uzivam😉😉😉
ja mislio da je ovo ovdi hrpa magle, kad ono
@mittko jesmo hepi? eto nas na korak do 29 šta bi značilo novi graf uskoro?
Pretpostavljam da nisi ovako brzo očekivao taj target ali eto atpl je jaka lokomotiva
Sto ce bit tek kad uđemo u redovan režim. Doci ce i 01.06.
Gledam zgradu i zemljište koje je u vlasništvu JDPL. Vrijednost je 2018. procjenjena na 45,9m HRK.
Radi se o nekoliko čestica, a što je u naravi zgrada i pripadajuće dvorište. JDPL ima u vlasništvu 1/3 svega, ostatak je u vlasništvu Grada Splita.
Površina parcele na kojoj je zgrada je 2.307 m2, izgrađenost parcele je 100%. Zgrada je etažnosti Pr+2, s time da je prizemlje kvadraturom nešto manje nego katovi, recimo 30% manje (prema onome što vidim na netu). To je ukupno oko 6.200 m2 bruto, što je oko 5.000 m2 neto. Ostale parcele su dvorište ukupne površine 2.158 m2.
Dakle, imamo 5.000 m2 neto površine zgrade i 2.158 m2 zemljišta. Ako je procjena za dio koji je u vlasništvu JDPL-a 45,9m HRK, sve skupa vrijedi x3 = 137,7m HRK. Je li to realno? Ne znam kakve su cijene na toj lokaciji u Splitu.
Ajmo to svesti na kvadrat - recimo da zemljište vrijedi 500€/m2 = 1m €, zgrada onda prema ovome vrijedi 17,4m € = cca 3.500 €/m2. Jesu li ovo realne tržišne cijene? Jel ima netko iz Splita da nam kaže neke tržišne cijene? Meni kao kontinentalcu ovo ne izgleda nerealno. Plac je na zapadnoj obali, prvi red do mora.
Gledam zgradu i zemljište koje je u vlasništvu JDPL. Vrijednost je 2018. procjenjena na 45,9m HRK.
Radi se o nekoliko čestica, a što je u naravi zgrada i pripadajuće dvorište. JDPL ima u vlasništvu 1/3 svega, ostatak je u vlasništvu Grada Splita.
Površina parcele na kojoj je zgrada je 2.307 m2, izgrađenost parcele je 100%. Zgrada je etažnosti Pr+2, s time da je prizemlje kvadraturom nešto manje nego katovi, recimo 30% manje (prema onome što vidim na netu). To je ukupno oko 6.200 m2 bruto, što je oko 5.000 m2 neto. Ostale parcele su dvorište ukupne površine 2.158 m2.
Dakle, imamo 5.000 m2 neto površine zgrade i 2.158 m2 zemljišta. Ako je procjena za dio koji je u vlasništvu JDPL-a 45,9m HRK, sve skupa vrijedi x3 = 137,7m HRK. Je li to realno? Ne znam kakve su cijene na toj lokaciji u Splitu.
Ajmo to svesti na kvadrat - recimo da zemljište vrijedi 500€/m2 = 1m €, zgrada onda prema ovome vrijedi 17,4m € = cca 3.500 €/m2. Jesu li ovo realne tržišne cijene? Jel ima netko iz Splita da nam kaže neke tržišne cijene? Meni kao kontinentalcu ovo ne izgleda nerealno. Plac je na zapadnoj obali, prvi red do mora.
plac na toj lokaciji bi ti teško itko prodao za ispod 1500€/m2, a zgrada, čisto zbog veličine, neka bude oko 2500€/m2
Display MoreGledam zgradu i zemljište koje je u vlasništvu JDPL. Vrijednost je 2018. procjenjena na 45,9m HRK.
plac na toj lokaciji bi ti teško itko prodao za ispod 1500€/m2, a zgrada, čisto zbog veličine, neka bude oko 2500€/m2
Onda ok, mislim da možemo konstatirati da je ta procjena stvarno manje-više u skladu sa današnjim tržišnim cijenama. Kvaka je da se ta imovina u bilanci vodi skoro u potpunosti amortizirana, tako da je tu 45m HRK dodatne skrivene vrijednosti - samo to je 28 kn per share.
Zaboravio si da ako drzava pajdi prodaje sve to pada u vodu i vrijedi kao 1945.godine... kad bi se sve vrednovalo normalno jdpl ne bi niti postojao kao sto bi gospoda u upravi bila gladna kruha i po kontejnerima kopala boce... ovako su neki manageri
Zaboravio si da ako drzava pajdi prodaje sve to pada u vodu i vrijedi kao 1945.godine... kad bi se sve vrednovalo normalno jdpl ne bi niti postojao kao sto bi gospoda u upravi bila gladna kruha i po kontejnerima kopala boce... ovako su neki manageri
Toga sam vrlo svjestan, drzava je veliki uteg ovoj dionici. Uzdam se samo u sljedece - firmu je lakse "raskuciti" kada je u banani, na rubu bankrota - to je bio modus operandi valjda svih privatizacija od 90-ih na ovamo - prvo losim upravljanjem maksimalno obezvrijedi firmu, onda ju za 1kn prodaj "strateskom partneru", i onda odjednom preko noci firma pocne pozitivno poslovati. Puno teze je u bescjenje prodati firmu koja dobro zaradjuje i ima dobru trzisnu perspektivu, a kakva je sada situacija na trzistu, unatoc losoj upravi ce ostvariti prilicnu dobit - zato se nadam da ce, kada firma ubrzo pocne prikazivati znacajnu dobit iz redovnog poslovanja, taj rizik preuzimanja po kumovima i stricevima postati bitno manji.
Ta zemlja vrijedi 1500-2000€, a m2 zgrade na toj lokaciji 3500-4000€.
Sam centar m2 stambene površine je 4500 - 5000€,centar je udaljen par stotina metara zracne linije.
Oni trebaju ovo prodat, i upravni zgradu sagraditi u okolici Splita i ostat ce im jos 50% keša.
Sam centar m2 stambene površine je 4500 - 5000€,centar je udaljen par stotina metara zracne linije.
Oni trebaju ovo prodat, i upravni zgradu sagraditi u okolici Splita i ostat ce im jos 50% keša.
to ti je cijena stanova.
kad je cila zgrada, onda zbog veličine moraš dat diskont i nije novogradnja.
i nije stambena nego poslovna zgrada.
cijena za zemlju ti stoji.
Bi oni možda i prodali, al još neće. Sve je to još uvijek višestruko zalozeno kod banaka sa upisanim teretima. Možda bi mogli to napraviti kada bi značajno kapitalno ojačali pa bi vjerovnici maknuli terete s nekretnine. S druge strane, ta zgrada je samo djelomično njihova ostatak je u vlasništvu HZZO i HZMO. Oni su imali zelju prodati tu nekretninu, ali pitanje je sto će država s njome napraviti jer o HZZO i HZMO odlučuje država, a bome još uvijek i o Jadroplovu.
Ovo treba atlantska ili slicna kompanija koja zna upravljat brodovima uzeti besplatno tipa jadroplov plus da se zove, a drzavi eto zgrada neka ostane... pomorci bi imali place i svi bi bili sretni... perusko da bude direktor to bi cvijetalo.
Bi oni možda i prodali, al neće. Sve je to višestruko zalozeno kod banaka sa upisanim teretima. Možda bi mogli to napraviti kada bi značajno kapitalno ojačali. S druge strane, ta zgrada je samo djelomično njihova ostatak je u vlasništvu HZZO i HZMO.
Tako je, samo je 1/3 njihovo, ostatak je u vlasnistvu Grada Splita, sve piše u gruntovnici. HZZO i HZMO su tamo u najmu. Ta njihova trećina vrijedi 45,9m HRK.