A da ovdje ulozim lovu?
-
-
-
Istina je da trenutno postoji dosta neizvjesnosti oko Krke i Petrola (ukupno 49.64% 7SLO), no po mojem mišljenju su još uvijek potcijenjeni u globalu sudeći prema brojnim makro (Buffett indikator) i mikro fundamentalnim indikatorima za gotovo sve sastavnice. Da ne spominjem povijesni dividendni prinos i performans glede cijene dionica u usporedbi s CROBEX10 sastavnicama.
Ove godine dividende bi mogle biti manje nego prošle godine, no mislim da će se držanjem 7SLO kroz vremensko razdoblje dulje od 5 godina u većini slučajeva postići bolji rezultat nego na ZSE (unatoč relativno visokim naknadama za vođenje, barem u usporedbi s EU i USA ETF-ovima).
-
A da ovdje ulozim lovu?
Ja dam ulozio, cini se jeftino i dobro.
Kak ce ispast, vidjet cemo.
-
Ovo je na bivših 125 kn bio bb, pogledajte rezultate Luke Koper, Slovenci rade kao singerica, a mi luke "poklanjamo"
-
A da ovdje ulozim lovu?
Ja dam ulozio, cini se jeftino i dobro.
Kak ce ispast, vidjet cemo.
Također, 7SLO mi čini nešto gotovo 20% portfelja. Dokupljem na svakoj korekciji kada sam u prilici. TTM P/E od 6,01 je po meni no brainer, uzevši u obzir košaricu kompanija koje se nalaze u indeksu, dividendni prinos preko 7% i činjenicu da se radi o total return indeksu. Sjećam se da je krajem 2021. ekipa iz ICAM-a bila na nekoj web konferenciji u organizaciji LJSE i tamo su prilično samouvjereno spominjali da očekuju 7SLO krajem 2022. na cca HRK 180, dakle EUR 23,89 (naravno, u obzir treba uzeti činjenicu da je to bilo prije rata u Ukrajini). Također, meni dodatno odgovara jer sam kroz njega izložen sektorima kojima nisam na ZSE, tako da mi i sektorska izloženost indeksa ide na ruku u kontekstu diverzifikacije portfelja.
-
Prije točno godinu dana cijena dionice KRKG krenila je padati sa 120€ na gotovo 80€ (preko -30%), prvenstveno zbog visoke izloženosti tržištu u istočnoj Europi (koja je otprilike 30% ukupnog prihoda).
Godinu dana kasnije... za 2022. godinu prihodi +10%, a operativna dobit +7% u odnosu na 2021. godinu.
-
Lijepo se ovo ohladilo zadnjih mjesec dana. Poplave će naštetiti rezultatima Triglava i Save. Nlb odličan kao i sve banke. Krka slabija, a Petrol čekamo. Razmišljam bi li pojačao poziciju
-
Tracking difference -1,35% Tracking error volatility 0,91% Total expense ratio 0,97% Povrat na kapital u posljednjih 12 mjeseci (TTM ROE) 12,65% Aktualni dividendni prinos indeksa 6,07% Odnos cijene i zarade dionica indeksa u posljednjih 12 mjeseci (TTM P/E) 7,37
-
Odlična izvedba slovenskog tržišta kapitala u 2023,ANALIZA - Na Ljubljanskoj borzi još nas nekoliko tjedana dijeli od sezone objava poslovnih rezultata. Domaća burza ove je godine ojačala preko deset posto.seebiz.eu
i t r.
-
Očekuje se da će prosperitet ključnih slovenskih društava trajati i u idućem desetljeću, čime će se održati pozitivan sentiment investitora na domaćem tržištu. Investicije u tvrtke poput Krke, Luke Koper, Petrola i NLB-a i dalje ostaju atraktivne.
Analiza slovenskog tržišta kapitala: I dalje atraktivno za investitoreOčekuje se da će prosperitet ključnih slovenskih društava trajati i u idućem desetljeću, čime će se održati pozitivan sentiment investitora na domaćem tržištu.…www.fondovi.hr -
-
Fitch potvrdio kreditni rejting SlovenijeLJUBLJANA - Bonitetna agencija Fitch u petak je Sloveniji potvrdila rejting A s pozitivnim izgledima. Kako je danas priopćeno iz Ministarstva financija, na tu…seebiz.eu
i t r.
-
Slovensko tržište kapitala i dalje nudi sjajne prilikeANALIZA - Pogledamo li slovensko tržište kapitala, brzo ćemo doći do zaključka da nije skupa.seebiz.eu
i t r.
-
Slovenija je na desetom mjestu po održivoj konkurentnostiLJUBLJANA - Slovenija je zauzela deseto mjesto na ovogodišnjoj ljestvici globalne održive konkurentnosti koju je sastavio švicarsko-korejski think tank…seebiz.eu
I t r.
-
Ukupno, 2023. godina je bila vrlo uspješna za Ljubljansku burzu. Indeks SBITR je porastao za 27 posto, a mnoge tvrtke su prijavile snažne financijske rezultate. Optimistični poslovni planovi za 2024. godinu sugeriraju da bi se ovaj trend mogao nastaviti.
Ljubljanska burza: Izvrsna 2023. godina, optimistični planovi za 2024.U protekloj godini investitori na Ljubljanskoj burzi ponovno su uživali u uspješnom razdoblju. Dionički indeks SBITR, koji uključuje i dividende, ojačao je 27…www.fondovi.hr -
Evo info i za slo market.
Na slovenskom tržištu dionica vlada optimizam potaknut atraktivnim vrednovanjem dionica i stabilnim poslovanjem kompanija. Ovaj pozitivan sentiment dodatno pojačava očekivanje smanjenja kamatnih stopa u prvoj polovici tekuće godine, što je dovelo do zamjetnog povećanja obujma trgovanja u veljači.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, hoće li SBI TOP dosegnuti 1.500 bodova?ANALIZA - Na slovenskom tržištu dionica vlada optimizam potaknut atraktivnim vrednovanjem dionica i stabilnim poslovanjem kompanija. Ovaj pozitivan sentiment…www.seebiz.eu -
SBI TOP danas "divlja". Trenutno u plusu 2,2 %.
-
Može se lijepo zaraditi i na etf-ovima.
SBI TOP je ojačao više od 15 posto od početka ove godine.
Ljubljanska burza u zelenom: Petrol se vraća na profit, Krka s rekordnom dobitiLjubljanska burza je zabilježila pozitivan tjedan s rastom indeksa i snažnim pokazateljima vodećih tvrtki. Petrol se uspješno vratio na put profitabilnosti, a…www.fondovi.hr -
detaljna analiza pokazuje da još uvijek postoji mnogo razloga za optimizam i mogućnosti za daljnji rast.
Slovensko tržište dionica: Rast ili precijenjenost?Iako je slovensko tržište dionica ove godine doživjelo značajan rast, postoje brojne prilike za daljnji rast i razvoj. Tvrtke kao što su NLB Banka, Cinkarna…www.fondovi.hr -
Danas veliki prometi na 3 etf ,
Možda je to znak , da bi mogli malo i nizbrdo !!
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti
September 18, 2020 at 8:28 PM - Tržišta kapitala - USA
- zlocesti