TUHO (TURISTHOTEL d.d.)
-
-
-
Frane Skoblar »preživio« glasovanje o smjeni s dužnosti predsjednika NO-a Turisthotela - Zadarski listDugoočekivana sjednica Nadzornog odbora Turisthotela, koja je otkazana nekoliko puta do sad, održana je u srijedu, a prema informacijama s kojima raspolažemo,…www.zadarskilist.hr
I barić ih/se pokušava braniti.
Zanimljivo bi bilo viditi kome bi dividenda sjela na račun.Tankerskoj ili povlaštenoj četvorci+ ? 😉
Možda je zato toliki kaos oko izglasavanja “sitniša”
-
Pa normalno da ih brani kad je i on u istom problemu kao i Danka i ostali koji su dogovarali dilove ispod stola. Da se državno odvjetništvo pozabavi ekipom iz TNPL i ovima koji su se prodali ispod stola u TUHO, tu bi bilo ozbiljnih elemenata za kazneno djelo udruživanja radi početka prevare i djela iz domene ZTK i gospodarskog kriminala.
Dividenda bi sjedila Tankerskoj, a Tankerska bi to isplatila putem papira koji bi izdala “povlaštenicima”.
A mislim, u ovome postu odnosno linku iznad, kolege vodoinstalatera, Mario Pavić odnosno društvo kojim on uprava demantira navode iz zadarskog lista i ostalih medija. Dakle, isti onaj Pavić koji je prevario dioničare Tankerske plovidbe i izbacio AZ mirovinske fondove iz vlasničke strukture, isti onaj Pavić koji je sakrivao povlaštene informacije o poslovanju TPNG u drugoj polovici 2022. godine jer je navodno Hanfa poslala dokumente DORH-u na daljnje postupanje. … https://www.vecernji.hr/biznis/provjer…a-tng-a-1635833, isti onaj Pavić koji je nakon što je TNPL otkupio dionice od poznate četvorke i dosegnuo prag od 25%, tvrdio u medijima da TNPL neće preuzeti TUHO Itd Itd. https://lidermedia.
Eto, taj isti Pavić sve demantira i očituje se javno da svi ostali lazu, a on valjda govori istinu. Pa ako dosadašnja (ne)djela govore više od riječi onda je sasvim jasno tko laže, a tko govori i piše istinu. Ovaj članak koji je prenio kolega Vodoinstalater govori da je redovima TNPL zavladala velika panika…. pitam se, pitam se… zašto?
Što ću biti s njegovim savjetnikom u svim tim dilovima, kontroverznim Tončijem Korunićem iz brokerske kuće Interkapital?
-
Meni je interesantno kako bi to sve glatko prošlo da Danka nije ostavila tragove.
Cila priča zaokružena.
Panika je vjerojatno ko će kome od sudionika zabiti nož u leđa.
-
Za sve u tpng treba krivit fondove koji su prvi prodali i tako im omogućili delist i izbacivanje ostalih fondova i time istiskivanje ostalih. Tpng je napravila dobar poslovni potez, a sva ljutnja treba ići prema fond menedžerima koji su nakon dugo loših godina olako izašli u trenutku kad je svakome postalo jasno da su vozarine poludjele. Nije mi jasno što je tnpl kriva da su se suvlasnici tuha toliko posvađali da su prodali firmu jer nisu mogli zajedno. Razumijem ljutnju malih dioničara jer vjerojatno gube jednu uhodanu dividendnu dionicu ali čemu ljutnja na tnpl, oni su samo opet napravili dobar poslovni potez.
-
Razumijem ljutnju malih dioničara jer vjerojatno gube jednu uhodanu dividendnu dionicu ali čemu ljutnja na tnpl, oni su samo opet napravili dobar poslovni potez.
Nismo znali da je namjerno obmanjivanje dionicara u kvartalnim izvjestajima, namjerno laganje drugih dionicara pri javnim izjavama kao i koristenje skrbnickih racuna za odrzavanje cijene dobar poslovni potez.
Mislim zapravo je, za njih naravno, ali bi takodjer trebao biti procesuiran u normalnim drzavama.
-
Za sve u tpng treba krivit fondove koji su prvi prodali i tako im omogućili delist i izbacivanje ostalih fondova i time istiskivanje ostalih. Tpng je napravila dobar poslovni potez, a sva ljutnja treba ići prema fond menedžerima koji su nakon dugo loših godina olako izašli u trenutku kad je svakome postalo jasno da su vozarine poludjele. Nije mi jasno što je tnpl kriva da su se suvlasnici tuha toliko posvađali da su prodali firmu jer nisu mogli zajedno. Razumijem ljutnju malih dioničara jer vjerojatno gube jednu uhodanu dividendnu dionicu ali čemu ljutnja na tnpl, oni su samo opet napravili dobar poslovni potez.
Meni ne izgleda da su prodali ako su dobili 40% u kešu i dalje sudjeluju u dividendama odnosno poslovanju i profitabilnošću TUHO.
Vjerojatno im ke namjera bila zaobići Skoblara i ostale dioničare,razdiliti glavne pozicije i idemo dalje.
Očito je da sakrivaju stvarnu vrijednost i rade na štetu firmi u kojoj su imali visoke pozicije.
Mislim da puno govori pokušaj Barića? koji više nema dionice zamijeniti Skoblara koji posjeduje dionice.
Tko je od njih dvoje bitniji za firmu?
Ima tu puno svega…
-
Dobar poslovni potez?!
Tako sto su htjeli isplatiti dodatnu naknadu četvero dionicara i oštetiti sve ostale za nekoliko desetaka milijuna eura? Tako sto se ekipa iz TNPL udružila sa četvero predstavnika rukovodećeg kadra iz TUHO u zločinačkom pothvatu sa mogućim kaznenim i prekršajnim dijelima iz domene ZTK i ZPDD? To se zove dobar poslovni potez?
Ja mislim da ti uopće ne razumijes da je ovo sto su oni uradili odnosno pokusali uraditi protuzakonito i da se to kazneno i prekrsajno goni odgovorne fizicke osobe i odgovorne osobe u pravnim osobama po sluzbenoj duznosti.
-
Sumljam da im je potreba išta protuzakonito pokušavati.
-
Sumljam da im je potreba išta protuzakonito pokušavati.
Istina, pohlepa im udrila u glavu.
-
-
Samo ti “sumljaj”. Od Pavića, Košćice, Korunića i ostatka ekipe smo se mi nagledali radnji i “radnji”. Jedino što ih trenutno možda spasava je činjenica da je na vrhu piramide (koja doduše nema bas izravne veze s njima) joj veći hohštapler i prevarant koji je i u DORH i u HANFU i u HNB postavio marionete koje će se polomiti da zataškaju stvari i događaje i održe se sto dulje u svojim foteljama, sa svojim plaćama, naknadam i kojekakvim izmišljenim pravima.
-
Nevjerijatno što se tamo radilo i kako su se dilale insajdesrke informacije. Baš me zanima epilog cijele priče.
Novi mejlovi između Danke Nekić i Interkapitala, piše: Ponuda Tankerske je ‘bezobrazno‘ niska! Tko je brokerima slao povjerljive informacije?Dok se čeka odluka Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) u svezi ponude Tankerske plovidbe za preuzimanje Turisthotela, zaoštrava se sukob…slobodnadalmacija.hr -
Remetinec za Nekić, Pavića i ove iz IC-a. Da vidimo jel HANFA barem do gležnja SECu
-
Remetinec za Nekić, Pavića i ove iz IC-a. Da vidimo jel HANFA barem do gležnja SECu
Za ovakve slučajeve bi triba postojati nekakav crveni botun kad ga stisneš dionice direkt u trezor pa nek se dalje raspravljaju.
-
Danas smo u rubrici komentari sa ZSE pisali o potrebi osnivanju udruge za zaštitu prava dioničara kako bi tražili ukidanje poreza na kapitalnu dobit i dividendu, a i u ovakvim situacijama samovolje i nepoštivanja zakona udruga bi imala posla u zaštiti prava oštećenih dioničara
-
Policija i Odvjetništvo provode izvide zbog sumnji u nezakonitosti oko prodaje dionica Turisthotela Tankerskoj plovidbi!Zadarska kriminalistička policija u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru počela je provoditi izvide oko prodaje dionica Turisthotela…slobodnadalmacija.hr
Krenuli izvidi,bit ce zanimljivo pratit.
-
Svuda je zanimljivo ...... samo na trgovini TUHO tajac.
-
Bome, ako se ovo stvarno pretvori u trakavicu sa krimi epizodama, mogli bi mi uskoro ovdje vidjeti i znak STOP kod trgovanja
dok se stvari malo ne rasčiste, jer jedino sto je sada svima nama jasno je da nista nije jasno.
Zastita malih ulagača - 0 bodova.
-
Najmanji problem bi bio privremeno obustaviti trgovanje.
Puno veći je što nitko ni ne očekuje da se utvrde i sankcioniraju izvjesne malverzacije.
-
Moglo bi se to brzo otpetljati samo lažov Pavić treba priznati da je pregovarao o cijeni s jatacima i izjavi npr. OK damo svim dioničarima 6000 kn pa tko želi može prihvatiti javnu ponudu. Hanfa bi s velikim olakšanjem uzdahnula a pravosuđe zažmirilo na jedno oko.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k
- zlocesti