TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

 • Odlični rezultata za treći kvartal. Bolji čak i od rekordne 2019. godine.

  Samo čudna neka preslagivanja među dioničarima Turisthotela u TOP 10 ovih dana. Ne razumijem šta se tu dešava.

 • Tankerska plovidba je kupila nešto ispod 25% pišu lokalni mediji


  Je, al nisu napisali hoće li kupiti i ostatak…

  Nije još potvrđeno da je kupila tankerska??  Mario Pavić nije demantirao, a niti potvrdio moguću informaciju da je Tankerska plovidba postala najveći pojedinačni vlasnik.


  Za sad znamo ko je izaša…


 • Iszasli su oni koji su trebali ili željeli izaći. Nisam siguran da će ovdje biti javne ponude ako je to događaj koji se očekuje.


  Ja mislim da Tankerska drži tih nešto manje od 25%. I da će oni sada nastaviti vladati sa Skoblarom i nekolicinom većih dioničara.

 • Tko zeli ili ima interes nek posalje sljedeci mail na dolje navedene e-adrese...

  Nemam TUHO, ali me zanima cijena😃😃😃


  Poštovani,


  Sukladno odredbama čl. 19 Uredbe (EU) 596/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 16.04.2014. o zlouporabi tržišta (Uredba o zlouporabi tržišta) i članka 120. Pravila burze, te Provedbenoj Uredbi 2016/523 zahtjevam da se dostavi popunjeni Predložak za obavješćivanje o transakcijama osoba koje obavljaju rukovoditeljske dužnosti i osoba koje su s njima usko povezane društva iz kojeg će biti vidljiva cijena kupoprodaje dionica društva TURISTHOTEL d.d. obzirom da je gđa. Danka Nekić otpustila dionice, a obnaša rukovoditeljsku funkciju Člana Uprave navedenog društva kao i član Nadzornog odbora g. Ante Barić koji je također otpustio dionice.

  S poštovanjem,


  potrosaci@hanfa.hr


  prituzbe@zse.hr


  info@zse.hr


  uprava@turisthotel.com.hr

 • A kako znate da su dionice prodane odnosno otpuštene? Možda su samo prenesene na skrb.


  Mislim mi spekuliramo da su već promijenile vlasnika. A možda još uvijek nisu.

 • Aha, nisam bio vidio.


  Al bojim se da oni nisu dužni objaviti cijenu. Ako transkacije nisu išle na burzi, nego su ugovorne, onda je to posao između dvije strane. Naravno, ako stjecatelj ili više njih prijeđe kvalificirani prag (25% glasova) onda će morati pokazati ugovore i cijenu iz njih. Do tada, bojim se da nema propisane obveze.


  To je taj rizik koji je bio spomenut na temi, gdje se može uspostaviti i/ili nastaviti kontrola još neko kraće ili dulje vrijeme bez potpunog preuzimanja.

 • Bas malo gledam da je TNPL kupila prvi veći paket TPNG po 52 kn a sad radi preuzimanje po 88 kn. Mislim da ovdje rade sličan model. Prvo iskupe najnestrpljivije a onda polako dižu cijenu.


  Već su pokazali da njih dugoročno manjinski paketi ne zanimaju već žele potpunu kontrolu. Realno, sa 24% nisu puno postigli. Puno je još malih dioničara koji uz Skoblara i mirovinske fondove lako mogu pomrsiti im račune. U biti ovdje igra tek počinje.

 • Pobjeda!!!!! :) :) :)


  Iskazali su cijenu...4,6k kn po dionici


  Obavijesti izdavatelja - EHO

 • Po mojim informacijama, Tankerska zeli preuzeti TUHO, ponudili Valamaru da im vodi taj dio biznisa, ali je Valamar odbio. Ako nađu partnera koji im odgovara, ici ce u preuzimanje, po meni ce im imaoci veceg postotka dionica dobrano to naplatiti, gledajuci vlasnicku strukturu i poznavajuci neke od njih.


  Naglasavam, za sad nista od toga posto ih je Valamar odbio.

 • Meni nije bas jasno zašto bi oni ulagali u TUHO i za njega izdvojili milijardu i pol kuna, a ne u proširenje flote ili neki drugi biznis kojim se bave. Nego bi dali nekom drugom da im upravalja s tolikom investicijom i naplaćuje im fee?!


  Meni to nimalo ne pije vodu. To je po svim mjerilima prilično plaćeno, a Pavić i ekipa nisu ulagaci koji će nešto platiti fer. Ne znam, al imam dojam da se tu nešto drugo kombinira, a da se u javnost puštaju kojekakve price.


  S druge strane dosta mi je čudno da su napisali cijenu plaćenu ključnim dioničarima. Iako to može imati veze i s time da se vidi tok novca jer kad nekome sjedne vise od 150 milijuna kuna na račun nije bas za zafrkavati se sa uredom za sprječavanje pranja novca i Uskokom.


  Bas me zanima sto će biti jer sa TNPL i tom ekipom ne može biti “normalno ni jednostavno”.

 • Po mojim informacijama, Tankerska zeli preuzeti TUHO, ponudili Valamaru da im vodi taj dio biznisa, ali je Valamar odbio. Ako nađu partnera koji im odgovara, ici ce u preuzimanje, po meni ce im imaoci veceg postotka dionica dobrano to naplatiti, gledajuci vlasnicku strukturu i poznavajuci neke od njih.


  Naglasavam, za sad nista od toga posto ih je Valamar odbio.

  Tankerska je odbijena od većine dioničara neizglasavanjem izmjene statuta.

  Valamar nije ni bio u mogućnosti za prihvatiti voditi biznis ukoliko su imali takvu ponudu.

  Lako se nađe partner ako je potreban, nešto teže je doći do većine glasova koji bi to mogli provesti….

 • Sa brodovima ima boljih i lošijih godina pa nije loše diverzificirati u nešto zdravo i profitabilno sa uzastopnim rastom…

  Kolika bi tribala biti fer cijena ka je Pavić ovoliko ponudia? 🙄😜