https://www.index.hr/mobile/vijesti…ijesti_ostalo_m
Bolje da ne komentiram.
Open Society Foundations - Wikipedia
ovo je notorna Soroševa zaklada kojoj je cilj izazvat kaos di god dođe
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ijesti_ostalo_m
Bolje da ne komentiram.
Open Society Foundations - Wikipedia
ovo je notorna Soroševa zaklada kojoj je cilj izazvat kaos di god dođe
A najgore je sto sve vise mladih podrzava ovakve gluposti.
Zamisli ti raspravljat o tome kako bi nekome uzeo njegovu ustedjevinu ili nekretninu, i dao je drugome.
Nemoj ovakve stvari stavljat odmah me na pivo tjera
nažalost.
mislim, stvarno mi je nevjerojatno kako se nitko, obzirom na ubrzan razvoj AI, ne zalaže za de-uhljebizaciju.
to je najbolji način da ti ekonomija "prodiše".
naravno, uz ove zelene politike tamo di imaju smisla (kao, recimo, solari na obali i otocima) i organska poljoprivreda (jer je hrpa zemlje ionako neobrađena).
kakva crna preraspodjela kad ni ove probleme koje sad imamo adekvatno ne rješavamo.
pajdeki bi se vratili u socijalizam, a kad odeš do bilo koje javne službe, još uvijek čuješ vonj ustajalih spisa koji se ne rješavaju adekvatnom brzinom, iako i ukupan broj onih tamo, a bogami i masa njihovih plaća stalno buja!
a napisao sam vec mnogo puta, hrvatska ima brdo love da makne uhljebe
nebi trebali dizat nikakve poreze niti uvodit nove, da se vecina uhljeba makne i zamisli, prebaci se u privatni sektor
ali to nece nitko , laju samo oni koji nisu na vlasti dok ne dodju na vlast, a kad su na vlasti, odmah se uhljebe jer jednom kad omastis brk tudjim novcima i moci koju imas, tesko joj se oduprijeti.
nesto kao prsten iz lotra
vec sam bio stavio sliku jednom al nije se na odmet prisjetiti.
Toliki rast zaposlenih uz svu digitalizaciju i automatsku obradu podataka…. Pa sta rade svi, kopaju nos, kuhaju kave??
Mislim da izmisljaju propise i procedure da budu sami sebi svrha.
Ova iz kancelarije 1 nosi u kancelariju 2 na potpis da bi mogla otic do kancelarije 3 na pecat, i onda na gornji kat da bi joj sefica odobrila.
Medjutim sefica je na porodiljnom pa nista od toga jer ova koja je na zamjeni je na godisnjem i vraca se u ponedjeljak.
Greenpeace bi se trebao uključiti u borbu protiv ovog našeg birokratskog smrada😃
Toliki rast zaposlenih uz svu digitalizaciju i automatsku obradu podataka…. Pa sta rade svi, kopaju nos, kuhaju kave??
mislim da ćemo se u budućnosti sve više susretati s takvim problemima, tehnologija toliko brzo napreduje da se proizvode ogromne količine dobara u vrlo kratkom roku, tako da se oslobađa sve više radnog stanovništva iz proizvodnih procesa (ovo je stvarni globalni problem)
stoga je potrebno izmišljati što više "radnih" mjesta kako mnogi ne bi sjedili kući besposleni ispijajući kave, bolje da to obavljaju u uredima ili na špicama o trošku države, tj. onih što stvarno rade i plaćaju poreze, osim toga i oni od svoje plaće plaćaju poreze, pa to dođe kao jedan dio samoodrživog financiranja,
a da se proizvodni procesi ne bi još više ubrzavali i pravio se još veći problem, oni te procese što više mogu usporavaju (kako je opisao kolega zdenkic) i to je taj njihov nemjerljivi doprinos razvoju, samo mi to još ne kužimo, ali ima vremena, što kaže jedan,
baba, Hajduk i HDZ, žive vječno,
nisam sigurna za Hajduk sinko
Popušili smo na zahtjev i kuknjavu odrasta iz Možemo. Dignit će porez na kapitalnu dobit i dividendu.
QuoteMi ćemo u kontekstu poreza na dohodak od imovine i kapitala povećati inicijalne stope upravo zbog ukidanja prireza kako oni koji ostvaruju dohotke iz ovih izvora ne bi bili u boljoj poziciji nego prije poreznih izmjena. Nećemo to činiti tako da damo poreznu autonomiju jedinicama lokalne samouprave, jer nema smisla da netko utvrđuje stopu koja bi bila između 10 i 11 posto, ali ćemo povećati te stope tako da oni koji ostvaruju dohotke iz ovih izvora ne bi bili porezno povlašteni, zaključio je Primorac.
debili nad debilima
pa gdje mi zivimo da jedino sto znaju radit je dizat porez, i nista vise
samo uzmi uzmi uzmi
dignut ce garant na 15, a to je 50% povecanje poreza
upucat cu se
EDIT:
malo jos ranta jer je taman proslo podne pa mogu po pivi
zasto u zakonu postoji mogucnost da se ovako olako dize porez?
pa dizanje poreza utjece na puno toga
ne mozes samo preko noci odlucit da ces dici porez 50%, pa nije to mala stvar
Ne brinite sve će doći na svoje, ovo će sve u rušiti kao socijalizam i Jugoslavija, pa će mo svi opet krenuti ispočetka, a onda će mo biti pametniji
Display Moredebili nad debilima
pa gdje mi živimo da jedino što znaju radit je dizat porez, i nista vise
samo uzmi uzmi uzmi
upucat cu se
UREDI:
pa dizanje poreza utječe na puno toga
mislim da necemo jer ni nakon jugoslavije i socijalizma nismo se opametili, vec 30 godina
Gdje to kolega piše???
Gdje to kolega piše???
ma ne pise to nigdje nego sam ja bubnuo da ce dignut na 15 posto, jer mi je nekako ocito da ce tako nesto napravit kada se kod nas sve zaokruzi na vise bez ikakvog razmisljanja
nadam se da sam u krivu, ali ako sada moze biti 11%, nekako sumnjam da ga budu digli na 12%
Display MoreNe brinite sve će doći na svoje, ovo će sve u rušiti kao socijalizam i Jugoslavija, pa će mo svi opet krenuti ispočetka, a onda će mo biti pametniji
Display Moredebili nad debilima
pa gdje mi živimo da jedino što znaju radit je dizat porez, i nista vise
samo uzmi uzmi uzmi
upucat cu se
UREDI:
pa dizanje poreza utječe na puno toga
da se to svaki puta dogodi kada smo tako mislili već bi nam pamet na uši izlazila, a ovako kakve debile mi izaberemo na vlast sve češće nam se para pojavljuje iz ušiju
Mozda dođu pameti pa onda uvedu i da se eventualni gubitak moze prenjeti par godina, da ne bude kad zaradis onda porez, kad popusis, onda jbga, sam si kriv 😒
kaze plenki sa 10 na 12, drago mi je da sam bio u krivu
kaze plenki sa 10 na 12, drago mi je da sam bio u krivu
Zahvalimo Možemo na ovom prijedlogu...
nekako mi je dobar dan, mislio sam da ce biti 15%, onda sam se toliko nadrkao, otvorio pivu, i na kraju je samo 12, i sada sam sretan jer nije 15
kakva taktika gospodine plenkovicu, kapa do poda
nekako mi je dobar dan, mislio sam da ce biti 15%, onda sam se toliko nadrkao, otvorio pivu, i na kraju je samo 12, i sada sam sretan jer nije 15
kakva taktika gospodine plenkovicu, kapa do poda
Meni je ovo rast davanja sa 11,2% na 12%...radi vašeg Tomaševića i njegovog igranja politikom cijela država mora patiti