to je više bio apel za mir nego protivljenje invaziji. tamo je već krenula puzajuća nacionalizacija pa u tom grmu leži zec. više se neće kupovati jahturine već raketice. uskoro će te vidjeti stvarnu moć oligarha. država ti je sve dala ona će ti sve i uzeti. država za rat daje topove, bogati volove, sirotinja sinove. kad se završi država uzme topove, ovi nabave nove volove dok sirotinja traži grobove.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Ne ako se svi dignu odjednom.
Diktator bi pao u roku 5 min bez ispaljenog metka.
Policija hapsi demonstrante dok ih ima u tisucama kada mil izadu ne hapse se demonstranti vec se trazi diktator.
Prosjecan ruralni rus sanja "veliku i mocnu putinovu rusiju" i zato nece izaci na ulicu.
Oni misle da je putin manje zlo.
Kada se raspadao sssr mogli su u NATO u EU izabrali su si diktatora i da ostanu vazan faktor mira u svijetu.
Nije dobar izbor za primitivce.
Vrijeme je za rusko trijeznjenje.
-
https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats…oljske-1919365/
nije dobro da nas Rusi toliko spominju....
Kontinuirano izazivamo:
- šaljemo Ukrajini 40 kamiona naoružanja i opreme u vrijednosti od 124 milijuna kuna,
- Plenković govori da je vojska podigla stupanj pripravnosti,
- naši plaćenici idu tamo,
- itd.
Da, naravno da je plemenito pomoći zemlji koja je napadnuta, ali na taj način mi direktno postajemo dio rata, u ratu koji je mnogo veći od nas. Putin je na početku rekao da će skupo platiti onaj tko se bude miješao.
Ovo je sukob u koji se mi stvarno ne moramo miješati niti nas itko što pita, premali smo da bi išta promijenili ionako, a samo možemo navući bijes Rusije na sebe. Dovoljno da nas Kremlj primijeti pa ako nas do sada nisu imali na nišanu, da nas ubuduće stave na nišan. U najmanju ruku u onom najvećem ludilu ako se odluče iskoristiti nuklearni arsenal imaju cca 6000 nuklearnih bojnih glava. Ja bi radije da nas zaborave nego da smo im na nišanu, pa da jedan manji dio tog arsenala odvoje za nas.
Pritom zaboravljamo da nam je Rusija i bitan trgovinski partner, i da ćemo nakon rata opet početi trgovati s njima. Ali naši vlastodršci nemaju nimalo taktičnosti, niti pameti.
kad smo se mi trebali braniti su nam zakeljili embargo na oružje a sad mi šaljemo jadnim Ukrajincima oružje. Europske radio postaje u 8.45 sve pustile giv pis a ćens... jadno, prozirno i licemjerno. EU je carstvo LAŽI
-
što duže ovaj bude izvršavao agresiju na Ukrajinu kraj mu je sve bliže........
tržište če "kažnjavati" firme čije se poslovanje ni krivo ni dužno, drastično pokvarilo i one čiji je opstanak u pitanju, dok če nagrađivati one čije poslovanje ostane više manje netaknuto a pogotovo če nakon prvotnog šoka nagraditi one čije je poslovanje sve bolje unatoč agresiji........
-
Kontinuirano izazivamo:
- šaljemo Ukrajini 40 kamiona naoružanja i opreme u vrijednosti od 124 milijuna kuna,
- Plenković govori da je vojska podigla stupanj pripravnosti,
- naši plaćenici idu tamo,
- itd.
Da, naravno da je plemenito pomoći zemlji koja je napadnuta, ali na taj način mi direktno postajemo dio rata, u ratu koji je mnogo veći od nas. Putin je na početku rekao da će skupo platiti onaj tko se bude miješao.
Ovo je sukob u koji se mi stvarno ne moramo miješati niti nas itko što pita, premali smo da bi išta promijenili ionako, a samo možemo navući bijes Rusije na sebe. Dovoljno da nas Kremlj primijeti pa ako nas do sada nisu imali na nišanu, da nas ubuduće stave na nišan. U najmanju ruku u onom najvećem ludilu ako se odluče iskoristiti nuklearni arsenal imaju cca 6000 nuklearnih bojnih glava. Ja bi radije da nas zaborave nego da smo im na nišanu, pa da jedan manji dio tog arsenala odvoje za nas.
Pritom zaboravljamo da nam je Rusija i bitan trgovinski partner, i da ćemo nakon rata opet početi trgovati s njima. Ali naši vlastodršci nemaju nimalo taktičnosti, niti pameti.
kad smo se mi trebali braniti su nam zakeljili embargo na oružje a sad mi šaljemo jadnim Ukrajincima oružje. Europske radio postaje u 8.45 sve pustile giv pis a ćens... jadno, prozirno i licemjerno. EU je carstvo LAŽI
Tesko je usporedjivat onda i danas, sloboda medija, brzina informacija,internet, globalni turizam i povezanost nacija radi toga i globalizacije, sve je to pridonijelo necemu dobrome
-
Mislim da se situacija moze rijesiti i drugacije...
Na primjer:
Trenutne sankcije su skinule oko 60 % od war chest koji su Rusi spremili za ovu priliku. Dotok novca iz poslovanja osim energije je prekinut.
Naravno, kljuc je u cijeni nafte i plina, jer rastom cijene Rusija vise zaradjuje a ostatku svijeta ostaje inflacija.
OPEC + je odlucio ostaviti proizvodnju uz minimalno povisenje outputa.
Naravno to bi se moglo promijeniti... Na primjer danas sam procitao da je Saud. Arab. ponudila Rusiji da posreduje u pregovorima. Jer, mir je nuzan. SA je najveci proizvodjac nafte i ima mogucnosti povecati output. Pa, tu je i Iran, gdje pregovori napreduju kako kazu....
Mozda dodje do povecanja outputa od SA a i Iran se vrati na trziste. Bit ce vise nafte, cijena pada. Mozda se moze i bez Ruske nafte a i plina.
Pa se uvedu nove sankcije i rusi ne mogu prodavat a i ono sto prodaju na crno je manja cijena. Jedno tjedan dva i krecu restrikcije u Rusiji..... Sah mat.
Mozda bude tako, tko ce ga znati. Idemo promatrat.
-
Ma kakvi pregovori..zlo treba porazit kolega. jučer sam gledao live rokane po nuklearki, nema sa degenericima pregovorima.
-
brajakica tko da se digne? stari rusi su ovo više puta prolazili i podržavaju putina u punom kapacitetu. više od sramote nisu mogli živjeti da im neki estonci, romunji i poljaci dovlače američke rakete u dvorište. a ovi mladi? oni još i neznaju da se za njih sprema velika prekvalifikacija. neće više biti jutjuberi, gejmeri i infuenseri. nova radna mjesta su tenkisti, traktoristi, metalurzi i td. jerbo kako su krenuli sve više su počeli ličiti na svoje zapadne pandame. retardinja koji ni svoj spol ne znaju. kako ćeš sa takvim nasljednicima očuvati najveću zemlju na svijetu? demografski minimum gubiš. rusija bez 100 milijona propada sama od sebe. ne bi se čudio da im ukine kontracepciju. danas u moskvi zasjedaju silovici i moguće je uvođenje vanrednog stanja. zna se šta to znači. za demonstracije kazna do 15 godina. nemoj te misliti da ja ovo bilo šta podržavam ali takvo je činjenično stanje. puno više me brine šta ćemo mi u ovoj jadnoj evropi. rusi, ameri i kinezi će se na kraju morati dogovoriti ali mi trpimo posljedice glupe i slijepe evropske politike. evo da budem najiskreniji držim većinu portfelja u optimi jer neznam šta dalje. a to uskoro moram prodati. i šta onda? neće rat doći do nas osim ako pokvareni englezi ne skuvaju nešto u bosni ali ekonomski svi trpimo. ameri i kinezi imaju svojih briga i neznaju za ovo.
-
kina u debelom minusu, eu na otvaranju isto tako, utjecaj rata po globalna gospodarstva se nakon početne zbunjenosti počeo uračunavati u cijene vrijednosnih papira i to je tek počelo
burze uvjek prejudiciraju događanja i bojim se da će biti još puno lošije prije nego postane malo bolje i pri tome ne mislim prvenstveno na burze nego na gospodarske i ekonomske standarde koje podrazumjevamo i na koje smo navikli, burze su u tome smislu manja briga...je da sam crnjak ali jednostavno, situacija se pokrenula u tome smjeru i možemo očekivati poremećaje u svim ekonomsko-gospodarskim sektorima...također, u ovome trenutku više nisam niti na čisto koliko je racionalno prihvatiti euro a opet s druge strane nemam povjerenja u kompetrencije i motive politike koja upravlja gospodarske i monetarne procese u hrvata koji se nisu iskazali niti u stabilnom gospodarskom okruženjua a pogotovo neće u kriznim situacijama...
...nije dobro i ne mogu, niti ne želim se pretvarati ili zavaravati da kao da je... svi tehnički indikatori ukazuju na to a i na to da bi moglo biti još i lošije
-
Može se dogoditi da Poljska i Slovačka same pošalju vojsku u Ukrajinu da zaustave Ruse od približavanja granici. To bi čisto vojno bilo pragmatično.
Što ako bude 10 mil izbjeglih?
Jel treba pustit to?
-
-
verdi - retardacija je rezultat manipuliranja nekim da nije svjestan da je manipuliran. Svijet koji gledamo je rezultat tog procesa. Nije od jučer, ali tko god to radi nije mu stalo do toga da čovječanstvo razvije svoj puni potencijal koji je nedvojbeno ogroman, kada bi se ispravno koristio.
Da se energija koju trošimo na sukobe, ratove i pretvaranje u glupane usmjeri na suradnju, razvoj i napredak do sada bi globalno:
- riješili pitanje gladi i žeđi,
- riješili pitanje bolesti uključujući i one danas neizlječive,
- riješili pitanje energije - fuzija i sve što se danas još ne zna da je moguće,
- riješili pitanje putovanja izvan planete Zemlje.
Bez veze kome to treba, ajmo povećati vojni budžet za još 1000 milijardi nije dovoljno što možemo uništiti cijeli svijet 30x ajmo ga uništiti 100x - da budemo "sigurni".
KultLicnosti - to je po Putinu direktan WW3 s nuklearnim naoružanjem. Kraj svijeta koji poznajemo.
-
... evo da budem najiskreniji držim većinu portfelja u optimi jer neznam šta dalje. a to uskoro moram prodati. i šta onda? neće rat doći do nas osim ako pokvareni englezi ne skuvaju nešto u bosni ali ekonomski svi trpimo. ameri i kinezi imaju svojih briga i neznaju za ovo.
imaš silu šort opcija na Trading212 platformi (poluga -1x, -2x, -3x)
ovih dana ne možeš fulati koju god da odabereš: Tesla, ARKK, poluvodiči (čipovi)
-
sve mi je jasno i žalosno je to. treba sagledati gdje je vojno industrijski lobi najjači. navodno 40% američke industrije je naslonjeno na vojsku !!! izvoz im je slab. prodaju oružje i jabuke svijetu. uzrok je u njima ne u rusima. je li sad njihovi brokeri kupuju ruski dug dok nama prijete smrzavanjem. samo pare ništa više pare, pare, pare. sad ću napisati jednu stvar pa opet navući na sebe bijesne komentare slijepaca. čitam upravo da je đoković odbio velike pare da bude u video igricama jer smatra da to nije dobro za klince. ja ne igram pa ne znam navodno ga nema ni u jednoj video igrici dok ostali nisu mogli odoljeti parama. moš misliti o njegovom stavu oko cijepljenja šta god hoćeš ali je to njegov stav i on se pokazuje ispravnim. nije sve u parama. (nešto je i u zlatu )
-
navući na sebe bijesne komentare slijepaca. čitam upravo da je đoković odbio velike pare da bude u video igricama jer smatra da to nije dobro za klince. ja ne igram pa ne znam navodno ga nema ni u jednoj video igrici dok ostali nisu mogli odoljeti parama.
najprije isprika što nisam ni slijepac ni bijesan, ali..........
kada nas jednoga dana napadnu "mali zeleni" ( za porijeklo se još ne zna, hoće li biti američki ili ruski) jedini način da im se odupermo su ta neka svjetleća oružja iz igrica, ja ih sigurno kalašnjikovom neću moći uništavati, zato moramo biti spremni i neka djeca vježbaju, oružje će valjda "dobre čike" podijeliti kada bude potrebno, kao što su im i sada podijelili ono konvencionalno
-
*verdi pa naravno da kupuju, pa što bi trebali pustiti kineze da otkupljuju, pa taj dug je u USD i u nekoj mirnijoj budućnosti kontrola istoga će biti moćan alat
-
paa ako ćemo gledati tako ima tu istine. već dugo se operateri vođenih raketa uče na simulatorima i vojske traže dobre gejmere ali ovo što ja vidim oko sebe na tom planu je čista ludost. kod mene je trenutno zaplijenjen i deponiran komp od nekih 2000€ od mlađeg rođe sve dok škola ne završi. jednostavno nema kontrolu i ništa ne uči ako mu je na dohvat ruke.
-
Ja se sve nadam da će završiti kao čaušesku u Rumunjskoj. Jest da je ovaj puno moćniji, bogatiji i ima praktično cijelo bogatstvo Rusije sa svojom ekipom u rukama.
Ključna stvar su mediji i oblikovanje javnog mišljenja. E sad klasične medije možeš kontrolirati, ali današnje moderne mreže, društvene mreže, sa brdom informacija iz raznih strana to je već teže. Tko dobije taj medijski rat, taj će pobijediti.
Ako izgubi, a svi se nadamo da hoće, to će biti renesansa Europe, jer će imati naftu i plin za kikiriki. A Rusija dok plate ratnu odštetu i izgradnju ukrajine to će potrajati godinama + šta će vojnu moć izgubiti poprilično.
-
barbosa 2.0 jasno sve su to činjenice. mali je to dug i nije ništa strateško. puno pametnije bi im bilo da se zamisle o svom dugu u kineskim rukama od 2 trilijuna$. ali šta ćeš vrana vrani oči ne kopa.
-
Dao sam prije usporedbu ovoga što se događa s organizmom koji razvije rak. Rak ne nastaje sam od sebe, on je nusproizvod okolnosti, pa su tako i Hitler i Putin i doslovno milijuni drugih nusproizvod okolnosti koje ih stvaraju.
Možda će to zvučati čudno, ali ključnu dijagnozu o nama je postavio Isus na križu kada je rekao "Oprosti im ne znaju što čine." Ako isključimo religijske konotacije to je sva suština problema s kojim se nosimo, a Ukrajina je mali nusproizvod toga.
U našoj želji i potrebi da živimo bolje,sretnije i sigurnije suočeni s zakonima prirode koji nas čine ovisne o resursima mi koristeći našu sposobnost da opstanemo - naš intelekt - razvijamo mehanizme koji nam daju prednost pred onima koji nam mogu uzeti te resurse. I na to se fokusiramo. S tim da očito ne postoji gornja granica sigurnosti u posjedovanju tih resursa pa danas ni 300 milijardi $ u vlasništvu evidentno nije dovoljno - treba još. I to je doslovno ludilo kao što je ludilo i ovo što sada radi Putin, koji je dugo vremena zapravo točno adresirao i u čemu i gdje je problem.
Pri tom ne vidimo širu sliku da većinom postupaka koje radimo zapravo sami sebi kopamo grob. Ključna stvar u tome je - svijest o tome što činimo, a nje ne da nema dovoljno nego se još sustavno pretvaramo u sve veće glupane. Ako taj problem ne riješimo prije nego sami sebe uništimo, onda će očito neka druga vrsta dobiti priliku da pokuša tamo gdje mi nismo mogli.
-
Američki senator pozvao Ruse da ubiju PutinaAmerički senator Lindsey Graham pozvao je ‘nekoga u Rusiji’ da ubije predsjednika Vladimira Putina čime bi učinio ‘ogromnu uslugu’ Rusiji i ostatku svijeta.balkans.aljazeera.net
Morati ce još duže stolove naruciti
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k