Glede Kine i Taiwana: is there better time then now ?
To me muči. Nadam se da je Kini borba protiv siromastva i razvoj na prvom mjestu.
Glede Kine i Taiwana: is there better time then now ?
To me muči. Nadam se da je Kini borba protiv siromastva i razvoj na prvom mjestu.
I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Baciti A bombu, sto je to? Mjeseci promisljanja? Ne. Samo jedan trenutak kad nekog prehiti.
Lice ministra obrane Sergeja Šojguova kad Putin kaže da pripremi nuklearno naoružanje govori mnogo.
Nazalost, bojim se da je nuklearni rat ona brija da tko prvi puca ima sanse dobiti. Tko puca drugi puno manje. Zato je opasno skroz.
Nadam se da ce Sojgu roknuti.
Rusija je kakva takva demokracija, ali ipak demokracija. Odluke o nuklearnom oruzju ne donosi jedan covjek niti ovise o ludilu jednog covjeka.
Putin inace nije lud. Psihopat je. Proucite sto je radio nekada Cecenima, oporbenim novinarima i politicarima. Oduvijek se ovako ponasao.
Kolega 5.Element pretrazite malo principe nuklearnog odvracanja. Ukratko, tko prvi zapuca nije bitno jer proces je takav da kad sustav (US ili Ruski) prepozna da je nuklearna bomba bacena, krece automatsko istresanje par tisuca bojevih glava cak i ako je npr. Wash. ili Moskva izbrisana sa zemlje.
Kolega 5.Element pretrazite malo principe nuklearnog odvracanja. Ukratko, tko prvi zapuca nije bitno jer proces je takav da kad sustav (US ili Ruski) prepozna da je nuklearna bomba bacena, krece automatsko istresanje par tisuca bojevih glava cak i ako je npr. Wash. ili Moskva izbrisana sa zemlje.
Plus što postoje sustavi za obranu od balističkih projektila koji nose nuklearno oružje. Nije to sam tak, stisnut gumb, dati koordinate i priča gotova.
Od ispucanih 50 možda bi udarilo tamo gdje treba njih par.
Kakav Washington, Moskva, i jedna i druga strana znaju da tamo nema šanse uspjeti.
Pa danas ne možeš ni kutiju od nosača aviona potopiti "sam tak".
Ima toliko sofisticirane (US) tehnologije protiv razno raznih projektila da Rusi mogu pucati dan noć i 1% će doći do cilja.
A već su u Ukrajini potrošili 50 razno razne opreme.
Precjenjujemo mi tu Rusiju. Puno previše.
Velika je ona na karti, ali unutra, šuplje.
Osim toga,s obzirom na to kakvo im je stanje temeljne vojske, od tih 6600 nuklearnih glava, sumnjam da je znatna količina operativna.
Rusi gube u svakom slučaju. Samo je pitanje hoće li nas biti ili ne.
Za ove na Novom Zelandu se ne brinem.
bilo mi je čudno kako rusija poziva na pregovore dok se ukrajinska vojska dobro brani a ako je istinit ovaj naslov da je Kijev pod opsadom i odsječen onda mi stvari izgledaju malo jasnije........možda bi mogao nočas još jednim jačim udarom pokušat osvojiti Kijev ili ostaviti sve do jutra pa na pregovorima prijetiti uništenjem i osvajanjem grada te velikim civilnim žrtvama i eventualno nekim jačim ili slabijim nuk. napadom........da, utjeha je da želi mir ali pod svojim uvjetima.......pretpostavljam i što će mu ukrajina odgovorit na to.....
Nazalost, bojim se da je nuklearni rat ona brija da tko prvi puca ima sanse dobiti. Tko puca drugi puno manje. Zato je opasno skroz.
Nadam se da ce Sojgu roknuti.
kada se spomene nuklearni rat, svi prirodno odmah pomisle na hirošimu, nagasaki, ekstremno razaranje, zagađenje, radijaciju i kisele kiše...
no ne mora to nužno biti tako, nuklearna detonacija na granici atmosfere u svemir, odnosno 100+km u strateškom smislu ne bi imala fizičke posljedice u smislu razaranja i zaostale radijacije ali bi zato EMP izazvao ogromne štete na elektro-energetskoj infrastrukturi, spržio svu elektroniku u ciljanom području, izbrisao sve digitalne baze podataka zapisane magnetskim zapisom...samo da pojasnim, sve bankovne kartice, svi računi u bankama, svi digitalni vlasnički dokumenti kao osobni podaci, dionice ili kripto bi u ciljanom području bili izbrisani i uništeni kao i sve vrste raketa, vojnih vozila i opreme, civilna vozila, mobiteli, kompjuteri, vešmašine, pečnica ,led žarulja do tel. punjača..u svakom slučaju da ne nabrajam, sve što ima čipove i poluvodiće, zavisno od snage pulsa bi uglavnom bilo sprčeno ali fizičkog razaranja niti radijacije ne bi bilo...u tome smislu, samo usko, kakve bi strašne posljedice po svijet imalo da se izbrišu dio digitalnih oblika imovine internet komunikacija i platni sustavi... nezamislivo, potpuno urušavanje gospodarstava,... swift sankcije koje su najači alat koje globalni svijet ima su beznačajna zahebancija koliku štetu bi izazvala nuk. detonacija u svemiru iznad svj. fin. centara...fakat ni sam nisam na čisto što je gorije, radijacija i kisele kiše ili ovo drugo
Kako god to sve uzasno bilo, najvaznije je da Zapad sacuva odlucnost. Jer popustiti tiraninu je smrtna presuda. S odgodom. Mora mu se pokazati da ako krene s nuklearnim oruzjem da slijedi potpuno istrebljenje njega i njegove smrdljive sljedbe. Smrt Putinu!!! Smrt fasistima!!! Smrt prokletoj djubradi!!!
Smrt svim tiranskim teroristima!!!
Sada sam na twitteru procitala da je na sluzbenoj ruskoj tv jucer bilo da oni zele napraviti euroazijsku uniju u kojoj ce biti 3 zemlje. Rusija/ Bjelorusija/ Ukrajina. To je ruski svijet. Zapanjujuce podsjeca na srpski svijet, pardon svet.
Koja je burza najvise udaljena na svijetu od Rusije pa da tamo ulazemo ?
2121 nuklearni test je izveden od 1945 do danas, ukupne 540849 kilotona oslobođene snage, pa smo opet svi živi i koliko toliko zdravi...
2121 nuklearni test je izveden od 1945 do danas, ukupne 540849 kilotona oslobođene snage, pa smo opet svi živi i koliko toliko zdravi...
ma da nam nije burze, neuništivi smo, koliko nas je Sanader koštao, pa Todorić, to su bili udari
Radi se o tome da se odurnim tiranima ne smije dopustiti da utjecu na nas nacin zivota. Nego ako to pokusaju treba ih nemilosrdno spaliti. Jer su bezvrijedna smeca.
Nadam se da ce ovo biti lekcija zapadnjacima, da diktatorima i zemljama s nikakvim demokratskim institucijama i pravilima odma u startu treba svezat ruke jer na dugi rok svaki put se vrati ko bumerang.
A opet tu smo opet gdje jesmo radi njemaca koji su za kratkotranje benefite riskirali dugotrajne sigurnosne posljedice i to se ovih dana vidi u njihovoj promjeni stajalista udrilo im uglavu, nazalost ni evropa ne moze biti zarobljenik strateskih odluka dvije vece zemlje bez nekog veceg prava i utjecaja na zajednicku buducnost ostalih kao grupe. Jedan post jako ljepo opisuje akciju i reakciju.
"
Enabling a dictator, under-investing in security, intentionally increasing our vulnerability towards #Russia, not really listening to or caring about our Eastern EU friends' concerns, putting narrow econ interests before strategic goals etc. are all bad policies in real time.
"
U Rusiji se barem sprema vojni udar, to je ono čisto načisto
Ovo je realno isključiva krivnja Merkelice koja je kupovala plin i naftu od Rusa, te tako neposredno osnaživala moć Putina , a dio je krivnja njemačkih zelenih sa gašenjem nuklearki i termoelektrana na ugljen.
I sada došao na čelo Njemačke Scholz i prvo je odlučio obnovit wehrmacht, tako da podupla izdvajanja za vojsku, na premoćnih 113 milijardi dolara, odmah pošalje Ukrajincima 1000 Panzerfaust-a 3 na istočni front i odluče se preko noći skinuti sa ruske nafte i plina...zanimljivo...
Ovo je realno isključiva krivnja Merkelice koja je kupovala plin i naftu od Rusa, te tako neposredno osnaživala moć Putina , a dio je krivnja njemačkih zelenih sa gašenjem nuklearki i termoelektrana na ugljen.
I sada došao na čelo Njemačke Scholz i prvo je odlučio obnovit wehrmacht, tako da podupla izdvajanja za vojsku, na premoćnih 113 milijardi dolara, odmah pošalje Ukrajincima 1000 Panzerfaust-a 3 na istočni front i odluče se preko noći skinuti sa ruske nafte i plina...zanimljivo...
Ulaganja u vojsku ce svakako dignuti industrijsku proizvodnju.
Ulaganja u vojsku ce svakako dignuti industrijsku proizvodnju.
Da, sve oružje koje kupe mora da bude proizvedeno u EU.
Bdw sutra će dionice svih obrambenih firmi u Europi eksplodirati...
Putin se taman spremio da zaštiti ruski narod, a oni traže spas u dolarima, pa kakav je to cirkus, zašto ne čekaju spasitelja da opali koju raketicu
Marin 83, ne može jedna žena biti sam kriva za toliku državu, treba to malo preraspodijeliti,
davno sam ja spominjao da mi je angažman Schrodera malo čudan
rekao bih da je njih više uključeno u podjelu pli(je)na,
rekao bi jedan naš božemprosti, Grijeh struktura