Rusija zaprijetila Švedskoj i Finskoj
GLASNOGOVORNICA ruske diplomacije Marija Zaharova upravo je zaprijetila Finskoj i Švedskoj.
www.index.hr
Bez riječi.
Nije dobro.
Bez riječi.
Nije dobro.
Nakon što je ona poludjela baba iz Rusije prijetila Švedskoj i Finskoj, Šveđani su vrlo brzo odgovorili poslavši NLAW-ove u Kijev:
Rusi oklop je ostaje bez goriva diljem Ukrajine ,očito im logistika šteka, pokušavaju kupiti gorivo od lokalaca, sugerira se Ukrajinca da im daju gorivo sa šećerom unutra...
Rusi oklop je ostaje bez goriva diljem Ukrajine ,očito im logistika šteka, pokušavaju kupiti gorivo od lokalaca, sugerira se Ukrajinca da im daju gorivo sa šećerom unutra...
nadam se da če se Ukrajina obraniti i pobjediti agresora......ostaje veliko pitanje što je takav neracionalan čovjek u stanju učiniti u trenutku kada bude poražen?.........može li ga netko maknuti sa vlasti?........
Irci u Dublinu he....li sve po spisku ruskom veleposlaniku:
koliko je autonmija tenka sa jednim rezervoarom? je li bar 100km? kupuju gorivo od lokalaca ?! dok ovi tankaju seljaci im guraju krompire u auspuh. molim te da li mogu predložiti ovaj tvoj post za glupost godine?
stvarno "divne" izjave......
oni nemaju pravi dojam stvarnosti ili mi živimo pod dojmom krive stvarnosti svijeta u kojem žicimo?......
Ljudi sretno nama bilo, sutra ja tražim kalijev jodid i spremam zalihe
dečki, smanjite doživljaj! verdi Marin83
kažeš zauzimanje strana Marine?
istina ti je voda duboka... po definiciji istina ne ovisi o točki gledišta
a što mi ovdje radimo? pa upravo promatramo sukob s raznih točki gledišta i razmjenjujemo, koliko je to moguće u sveopćem šušuru, informacije
hoćeš-nećeš sa svakom izjavom se svrstavamo lijevo ili desno
s NATO-ve točke gledišta opravdano je širenje na istok, s Ruske nije i protive se tome 'ognjem i mačem'
istinu će dakle pisati pobjednici...
evo da i mene ne svrstaš u rusofile htio bih reći da mi je drago da Ukrajina nije šaptom pala, izgleda da ruska vojska i nije baš u dobrom stanju, tehnički ni moralno; tko je gledao film o spašavanju podmornice Kursk ili neki drugi sličan film može odmah zaključiti da servisiranje vojne mašinerije košta, da bi se održavalo u dobrom stanju
navodno Zapad uspjeva doturati naoružanje... no koliko su Ukrajinci dobri u uličnim borbama (pješaštvo) toliko im bojim se fali tehnike za otpor tenkovima, avionima i artiljeriji
meni je žao i jednih i drugih vojnika: ne znam jel gore kad si agresor i napadaš neovisnu državu ili braniš svoje gledajući kako ti obitelj ide konvojem na zapad
no činjenica je da se NATO (službeno) ne smije miješati u sukob, kao ni Ameri, da ne pokrenu armagedon širih razmjera (znaš gore baltičke zemlje uklj. Finska, rado bi si Rusi i to uzeli...)
stoga igraju u rukavicama, stroge sankcije udarili i tako
diplomacija vjerujem radi danonoćno, vjerujem i Lavrovu da će kao iskusan diplomat balansirati stvari iako sada ne izgleda da uspjeva u tome
Stvari nisu tako komplicirane kako ih se ovdje nastoji prikazati. Zapad je odavno identificirao Rusiju kao prijetnju za nacionalne sigurnosti, sad je to očito s pravom. Uz to, Amerikanci su I prije Kisingera shvatili da takava velika država koja kontrolira euroazijski kontinent predstavlja prijetnju. Ponavljam,njihov glavni geopolitički cilj je tranširanje ruske federacije. S druge strane Putin to shvaća i ima pravo prigovarati. Ali ako agresijom i invazijom pokušavaš dobiti po svome, tu priča završava. Ukrajina, kao nezavisna država, ima pravo željeti se integrirati u zapadnu zajednicu ili vragu pod čizmu, njihov izbor. Također, Rusija je i već otprije okružena nato-m. Siguran sam da postoje neki drugi interni razlozi zašto je ovo rađeno i zašto u ovom trenutku.
Kada gledam rat u Ukrajini cini mi se kao da ratuju Slovenci i Hrvati. Ni kod jednih niti drugih ne mozemo imati pravu motivaciju. Ja ovdje ne mogu zauzimati stranu i zao mi je i Rusa i Ukrajinaca. A sirenje NATO pakta na granice Rusije bi kada tada dovelo do rata. To je bilo očito. Kada je Rusija ratovala u Gruziji to bi mi trebalo biti ekvivalentno ovome sada. A nije mi isto zato sto su Ukrajinci i Rusi tako slicni. Zato se one stare zene i ljudi na ulicama u Ukrajini odvazuju prilaziri Rusima i izrazavati negodovanje. Bedasto im je ratovati protiv Rusa.
A glede ovog rata bilo je pitanje trenutka jer se NATO stalno siri.
Ali meni i dalje nije jasno ? Ako je Ukrajina zemlja sa 30 % Rusa koji su kompaktni na istoku zasto Rusija nije izvela proxy rat, kao Srbija kao USA ? Zasto su Biden i Putin u poslijednja 3 mjeseca sate i sate razgovarali ?
meni izgleda da je putinov glavni cilj svrgavanje prozapadne vlade koja usto i simpatizira NATO savez, a teritorijalno širenje rusije će doći samo po sebi kad sjednu za pregovarački stol.
ameri direktno ili kroz nato će poslati nekakvu "pomoć" i dalje rogoboriti, a razjedinjena europa će nadrapati ko sivonja i dodatno oslabiti. trump se osramotio sa kinom, bijedni sa rusijom, a siromašna i jadna ukrajina kolateralna žrtva.
i onda kad se situacija smiri lijepo rusija i kina potpišu masu ekonomskih sporazuma (mada ih imaju i sada) i postanu gospodari svijeta.
baš zgodan scenarij. iako sam mišljenja da je ovaj rat putinov početak kraja, na ovaj ili onaj način. samo je pitanje vremena.
Mene sve ovo podsjeća na stari doktorski.
- Vidim da ste zabrinuti, a u stvari nemate oko čega brinuti.
Ako sve prođe i bude dobro, brinuli ste oko ničega. A ako se ne daj Bože izmetne na zlo i ne preživite , onda će Vam biti svejedno... pa opet brinete nepotrebno.
Šmrcko.
Al' tako je to nekako.
Slažem se da je ovo Putinu bio glup potez. Ovom je izgubio sve simpatije Zapadnih disidenata koji su ga možda vidjeli kao alternativu globo-homo. Sad je alternativa jednako kao Kina...
Nadajmo se samo da će ovaj idiotskim rat završiti brzo i sa što manje žrtava...
Slovenija je zbog situacije u Ukrajini evakuirala osoblje svog veleposlanstva u Kijevu, ali je spremna oružjem pomoći ukrajinskim vlastima, a veleposlanik Tomaž Mencin i dalje nastavlja sa svojim diplomatskim dužnostima kao veleposlanik, objavljeno je u subotu u Ljubljani.
Ministar vanjskih poslova Anže Logar objavio je da je u konvoju diplomatskih službenika osoblje veleposlanstva uspješno pristiglo na teritorij EU, a s njima i dvoje članova kabineta slovenske vlade koji su u Kijevu radili na pripremi posjeta premijera Janeza Janše toj zemlji, a koji je u međuvremenu odgođen.
Logar je također u Twitter poruci naveo da poziva pet osoba s titulom počasnih konzula Rusije u Sloveniji da vrate Moskvi svoje konzularne titule i da to smatra odlukom koja mora biti razumljiva sama po sebi u sadašnjoj situaciji.
Premijer Janez Janša za subotu u 18 sati je sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost na koju su uz predsjednika države Boruta Pahora, te predsjednika parlamenta Igora Zorčiča pozvani i čelnici oporbe, na kojoj će se razgovarati o "nacionalnim aspektima ruske agresije na Ukrajinu".
Vlada je uz to na izvanrednoj sjednici donijela odluku o "restrikcijama u slovenskom zračnom prostoru" kojom će se "vojnim zrakoplovima savezničkih država omogućiti pojednostavljena procedura preleta u slučaju premještaja postrojbi na istočnom krilu NATO saveza", no sve to neće utjecati na djelovanje redovnog zračnog prometa.
Kako se navodi u priopćenju nakon sjednice, bilo je riječi i o nekim dodatnim mjerama iz područja kriznog odaziva, a prihvaćen je i zaključak o "pomoći Ukrajini" u vojnoj opremi. "Ukrajini ćemo ovih dana namijeniti kacige, puške i streljivo. Želimo da se Kijev može obraniti", kazao je u razgovoru za televizijsku postaju POP-TV slovenski ministar obrane Matej Tonin.
Nadam de da će i našima doći iz dupeta u glavu i da će uskoro poslati Ukrajini barem pješadijsko oružje i streljivo te protuoklopna sredstva.
Najvažnija stvar je da ne dođe do nuklearnog sukoba. Analitičari ovo isključuju jer svi znaju da tu nema pobjednika. No pitanje je jesu li svi pri zdravoj pameti. Putin je oduvijek bio veliki glumac i pozer tako da je sada možda svjesno uzeo masku luđaka da zavara protivnike. Vidjeti ćemo.
Nažalost ono što nakon svega ostaje - svijet i dalje neće biti bolje mjesto za živjeti, a ne znamo kakve nam ofanzive sprema majka priroda s kojom nema diplomatskih pregovora, ako ih pokrene.
I još jedan detalj.
Ruska igra s blokiranjem plina EU i dizanjem cijena je dio plana koji se provodi. To je sada postalo bjelodano jasno. Mađarska je odavno napunila svoja skladišta plina i prešli su na dobavu preko plinovoda iz Turske. To ukazuje da je Orban imao info što se sprema, a to onda pored ovoga što se sada događa sadrži sve elemente udruženog zločinačkog poduhvata koji podliježe jurisdikciji međunarodnog suda za ratne zločine. I kada završi imati će dugotrajne reperkusije za sve direktno i indirektno uključene u ovo.
"Udruženi zločinački pothvat (eng. joint criminal enterprise (JCE)) legalna je doktrina koju koristi Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije prilikom suđenja političkim i vojnim rukovoditeljima za ratne zločine, uključujući i genocid, koji su bili počinjeni u sukobima na teritoriju bivše SFRJ između 1991. i 1999.
Doktrina smatra svaku osobu koja je pripadala nekoj organizaciji ili skupini pojedinačno odgovorna za zločine koji su bili počinjeni od te skupine ili organizacije unutar plana ili svrhe.[1] Na primjer: ako su tri osobe sudionici neke pljačke, i jedan od triju sudionika počini ubojstvo, tada se po doktrini udruženog zločinačkog pothvata sve osobe koje su sudjelovale u pljački terete za ubojstvo. " Link
Iz javnog ponašanja osobe V.V.P. dalo se zaključiti ovo što sam vam pisao.
To nije osoba koja razmišlja u ljudskim svakodnevnim relacijama, hokeju, nogometu ili o spizi za ručak niti o BDP-u .
To je čovjek koji misli da je preodređen da ispravi povijesne nepravde i krive drine zamišljene u svojoj glavi.
Ljudi okolo Macrona su neslužbeno rekli da to nije ista osoba od prije par godina.
Mišljenja sam da je baš sve moguće.
Najgore nam tek dolazi.
Display More PostRE: Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE
Dakle kontra većini ovdje ja mislim -da će biti rata.
Ide mu u prilog prvo blesava energetska politika Njemačke i ovisnost cijele EU o plinu.
Ide mu u prilog nova oružja (hipersonična) koja su razvijali zadnjih 10-15 god. Nije ovo Jeljcinova Rusija.
Ide mu u prilog polu-senilni stanovnik u Bijeloj kući a i razdor u društvu koji je svjesno stvorio prethodni stanovnik.
Neće biti nikakve dugoročne okupacije velikih površina Ukrajine niti im to treba.
Što je tu cilj? Da se Ukrajina prisili na sporazum…KultLicnostiJanuary 29, 2022 at 1:11 PM Iz javnog ponašanja osobe V.V.P. dalo se zaključiti ovo što sam vam pisao.
To nije osoba koja razmišlja u ljudskim svakodnevnim relacijama, hokeju, nogometu ili o spizi za ručak niti o BDP-u .
To je čovjek koji misli da je preodređen da ispravi povijesne nepravde i krive drine zamišljene u svojoj glavi.
Ljudi okolo Macrona su neslužbeno rekli da to nije ista osoba od prije par godina.
Mišljenja sam da je baš sve moguće.
Najgore nam tek dolazi.
ja opet mislim da on misli da je on ova osoba
ali mi se čini da se baba ovaj puta malo preračunala, a on nasjeo na fintu zapada i da se malo za.ebo, dalje ne vidim ništa
VVP je uvijek bio na rubu, ali se vjerovalo da neće prijeći granicu, no sad je baš ukakio. Tko zna - možda ga je "povuklo" to što je sedam dana na naslovnicama gledao Grašu kak se "ženi", Grašo ovo, Grašo ono - pa je pop.zdio i rekao - "Je.o vas Grašo više, saćete vidit svogboga!!"
Da bi moglo biti puno gore sada je vjerojatnije nego prije, ali sada ni svijet više neće čekati skrštenih ruku. Sankcije izgledaju kao prdac u čabar, ali u pozadini se ubrzano prave planovi neutralizacije na bilo koji način. Neki kuhar sklon korupciji koji ga baš ne šmeka - novičok - i ode Vladek u vječna lovišta. Ne bi iznenadilo.
U svakom slučaju na vlast nije došao demokratskim putem pa će tako i otići. Ključno je nekako osigurati da se u međuvremenu nitko ne igra crvenim gumbićima. Zato mu sad kao puste da ovo radi i stvori lažnu sigurnost da je nešto postigao i u datom trenutku - cap. A i on je toga jako dobro svjestan jer cijelo vrijeme to isto i on radi drugima. Koliko god bili ludi - svi oni to jako dobro znaju. I Hitler i Staljin i Slobo ...(nastavi niz) su imali identične krivulje uspjeha i pada. Gotovo pa zakon fizike.
Možda je baka volila boks pa je 79 (a tada su svi oni bili - Rusija) vidila Vladimira Vladimirovića Klička jer je "Veliki Vladimir vladati će svijetom" - bila istina u ringu dugo vremena. I bio je nezaustavljiv.