1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 129
  • tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • February 21, 2022 at 5:19 PM

Na žalost tu ameri žele rat po svaku cijenu da skrenu pogled sa svojih unutarnjih problema...a ni englezi nisu puno drugačiji...pri tom ne kažem da su tu rusi jadna nevinašca koji eto za ništa nisu krivi..najgore je to što ne složna europa dopušta amerima da im skuha rat u njihovom dvorištu...najgore u svemu će proći sama ukrajina koja će na kraju izvisiti i od amera i nato-a.

Ameri će pobrat vrhnje kroz prodaju LNG plina i naouružanje.

• stipe_Cro
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    910
    • February 21, 2022 at 5:53 PM
    Quote from verdi
    Quote from stipe_Cro

Zalihe plina na 32 % trenutno...
    Prošle godine 40 %.
    Uz prognozu blage zime - ništa dramatično.

ne znam više kome bi vjerovao. evo link. pošto sam kupio po to prodao.

https://www.geopolitika.news/vijesti/gazpro…-u-skladistima/

Sigurno neću vjerovati RT-u, već norveškoj firmi za vijesti iz energetike.

Podzemna skladišta plina (UGS) u Europi bila su 95,3% prazna 17. veljače, rekao je u subotu ruski državni energetski div i veliki izvoznik plina Gazprom, pozivajući se na podatke Gas Infrastructure Europe. To znači da Europa sada ima samo 4,7% svojih rezervi plina za ostatak zimske sezone, prenosi RT.

Količina aktivnog plina u skladištima je 21% ili 8,3 milijarde kubika manje u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Koja je razlika između podzemnih skladišta i aktivnog plina u skladištima?

Jer jedno je navodno na 4,7, a drugo na 21 %.

Ja vjerujem da je jedna od te dvije brojke iznos rezervi u isključivo Gazpromovim skladištima.

U brojku koju sam ja iznio ubrojena su sva skladišta u Europi.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 21, 2022 at 5:58 PM

Ako koga zanima - razgovor sa Slavkom Kulićem. Inflacija, stanje u RH, EU, svijetu i trenutno stanje u Ukrajini. Zanimljiv, ali to je Kulić vrlo mračna vizija stanja. Koliko je to što priča točno - ne mogu reći, ali skreće pozornost na stvari o kojima drugi ne pričaju.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 21, 2022 at 7:11 PM

" Šleperska ekonomija " :love:. Ide mi na živce sa frazama ali ova mu valja.

Quote from toluen

Ako koga zanima - razgovor sa Slavkom Kulićem. Inflacija, stanje u RH, EU, svijetu i trenutno stanje u Ukrajini. Zanimljiv, ali to je Kulić vrlo mračna vizija stanja. Koliko je to što priča točno - ne mogu reći, ali skreće pozornost na stvari o kojima drugi ne pričaju.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 21, 2022 at 8:34 PM

Da, malo ga je teže pratiti u tim njegovim izrazima, ali svakako ne priča bez veze.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • February 21, 2022 at 8:43 PM

Kontam maloprije da smo ko' hijene, jedino što nas brine danas je da li će, i koliko će market pasti

Ajoj.

A vani kiša i hladno, kako li je tek njima hladno u Ukrajini......... i mogućno ih čeka blato i nestašice i prognanstvo, i sve smo mi to prošli.... i u ozračju toga stvarno ne marim hoće li i koliko će market pasti.

Njima će se siromasima desiti građanski rat ?

• ZoD
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    485
    • February 21, 2022 at 9:18 PM

Onima koji su zakuhali sukob neće biti hladno, bit će hladno samo onima koji vjeruju u "zajedništvo" i propagandu masovnih medija.

Za to vrijeme netko će i zaraditi te postati ugledan član društva nakon sukoba, ako do njega dođe.

Ljudi imaju kratak fitilj, a malo razuma.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 21, 2022 at 9:22 PM

*zlocesti, pa građanski rat u ukrajini traje već 8 godina...ja sam kategorički protiv ruskog priznanja odmetnutih pokrajina ali tehnički je to ipak neki pomak ili neko riješenje ove ukrajinske situacije koja je imala 8 godina da nešto riješi a nije učinila baš ništa, službenih 15k poginulih i gospodarska propast...ako je ukrajinska vojska i planirala izvesti vojno-redarstvenu akciju reintegracije, sad im je gotovo, prošo voz...popljugali su već odavno popljugan teritorij i ako ništa drugo, pozicije su sada mnogo jasnije i nadam se da je ovo priznanje početak kraja ukrajinskog građanskog rata

• tin
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,610
    • February 21, 2022 at 9:31 PM

Pa Rusiji to nije prhvipj put da koristi taj modus operandi...mislim da su u Gruziji napravili isto to.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 21, 2022 at 9:41 PM
    Quote from tin

Pa Rusiji to nije prhvipj put da koristi taj modus operandi...mislim da su u Gruziji napravili isto to.

je, u južnoj osetiji i time je okončan sukob u gruziji...isto to su ameri napravili srbiji sa kosovom ...

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • February 21, 2022 at 9:44 PM

Svi su zaboravili tursko priznanje sjevernog Cipra. Zemlja je podijeljena 40 godina, a vlada mir i Cipar je u EU.

• Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • February 21, 2022 at 9:47 PM
    Quote from toluen

Nagledao sam se takvih videa u vremenima 2009-14 kad je gospodarstvo bilo slabo a energenti vrlo popularni i skupi. I tko se držao prognoza iz tih videa propustio je cijeli bull market.

Svi su očekivali hiperinflaciju, naftu na 200$, zlato na 5k$, bankrot SAD-a, a Hrvatskoj su predviđali totalnu glad.

Otkad je krenuo bear market opet su počeli

• Shogun
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    983
    • February 21, 2022 at 10:18 PM

Kriza? Mislim da ovdje ide smirivanje. Bit ce puno prijetnji, mozda sankcije (ne vjerujem da ce ovo priznanje povuci sankcije direktno rusiji) i to je to.... Najbolje rjesenje za sve osim 🇺🇦 ali njih se i ne pita...

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • February 21, 2022 at 10:30 PM

Hrx84 - slažem se.

Sve su to priče i bez obzira na težinu onoga tko ih priča osobno ih uzimam s rezervom jer nikada se nijedna nije ostvarila na način kako su predviđene. Kulić je bio i ostao crnjak, ali to ne znači da ga neću pažljivo poslušati jer sve te informacije ipak daju određeni uvid u ono što se događa.

Osobna odgovornost je na svakome od nas u što će vjerovati i temeljem čega donosi odluke. Ako vjeruješ u krivog gurua, pa te on s.ebe - sorry sam si kriv. Jedna od skupljih lekcija koju kad tad moraš u životu naučiti. Ne mislim u materijalnom smislu jer je materijalno samo podrška životu.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • February 21, 2022 at 10:37 PM
    Quote from tin

Da, u Grziju ( Abhazija te J.Osetija).

I u Moldaviji( Transnistrija), te u Azerbejđanu( Gorski Krabah).

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • February 21, 2022 at 10:48 PM
    Quote from toluen

Hrx84 - slažem se.

Sve su to priče i bez obzira na težinu onoga tko ih priča osobno ih uzimam s rezervom jer nikada se nijedna nije ostvarila na način kako su predviđene. Kulić je bio i ostao crnjak, ali to ne znači da ga neću pažljivo poslušati jer sve te informacije ipak daju određeni uvid u ono što se događa.

Osobna odgovornost je na svakome od nas u što će vjerovati i temeljem čega donosi odluke. Ako vjeruješ u krivog gurua, pa te on s.ebe - sorry sam si kriv. Jedna od skupljih lekcija koju kad tad moraš u životu naučiti. Ne mislim u materijalnom smislu jer je materijalno samo podrška životu.

ja na taj intervju upče ne gledam kroz prizmu burzovnih dogđanja nego više na realno stanje stvari koje je istinito ali nema veze s burzom kod nas.........svak' tko želi vidjeti kakva smo država i ekonomija to vidi.......

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • February 21, 2022 at 10:57 PM

Secesionisti ne kontroloraju niti pola (službenih) regija Donbas i Lugansk, ono što su administrativne granice. Dakle, to znači, daaa se vrlo brzo čuju Ruski topovi?

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • February 21, 2022 at 11:01 PM
    Quote from Shogun

Kriza? Mislim da ovdje ide smirivanje. Bit ce puno prijetnji, mozda sankcije (ne vjerujem da ce ovo priznanje povuci sankcije direktno rusiji) i to je to.... Najbolje rjesenje za sve osim 🇺🇦 ali njih se i ne pita...

Što se Ukrajine tiče ja tu vidim samo daljnje produbljivanje krize i ništa drugo a do kud će to dovesti tko to zna......

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • February 22, 2022 at 8:27 AM

Da, kao sto sam vec bio pisao, gdje je granica da se neki narod, koji je vecina u nekom podrucju moze ili nemoze odcjepiti od postojece drzave a gdje ne?

Realno u danasnjem modernom svijetu svejedno ti je gdje zivis, bilo to rusija, ukrajina, pa pod,pod, pod regija… bitno je da normalno mozes ziviti i raditi.

I mi imamo drzavu koju su politicari tolko razvalili gospodarski da ti 10% stanovnistva ode van gdje je bolje za zivjeti i raditi nazalost. Da nema turizma, jadranska regija bi bila jos siromasnija od slavonije koja bi trebala bit bas bogata jer je imala sve preduvjete.

Iako da je svijet slozan, to je se jednostavno rijesi, uvedes sankcije rusiji i njihovim drzavljanima, blokiras privremeno svu trgovinu, zamrznes racune fizickim osobama i kompanijama koje su iz rusije. Pa nek zive i rade u svom podrucju i za sebe. Blokiras sve letove, vlakove, putovanja iz i u Rusiju. Ali to je tesko kad ovisis o njihovom plinu, nafti… a i druge kompanije imaju tamo imovinu i vlasnistvo. Rjeslo bi se sve u par mjeseci bez ispaljenog metka.

Ovako ce vjerovatno biti natezanja, a zavrsiti ce kao Krim i druga podrucja koja su preuzeli slanjem “mirovnih trupa”

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 22, 2022 at 8:32 AM

ovo je dogovoreno sa Amerima. Amerima jeftin ruski plin, Europi skupi Američki LNG . Svi zadovoljni , osim EU koja sisa kolac . A samo su htjeli biti zeleni...

• 1
    • 9
    • 10
    • 11
    • 129

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. MDKA (Medika d.d.) 824

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 12:23 AM
    2. Odgovora
      824
      Pregleda
      302k
      824
    3. vodoinstalater

May 13, 2025 at 12:23 AM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 436

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 8:29 PM
    2. Odgovora
      436
      Pregleda
      196k
      436
    3. Dado

May 12, 2025 at 8:29 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:36 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      825k
      1.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:36 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 5:34 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 12, 2025 at 5:34 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 12, 2025 at 4:55 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. Bull_over_Bear

May 12, 2025 at 4:55 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado May 12, 2025 at 8:29 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:36 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

Bull_over_Bear May 12, 2025 at 4:55 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 12, 2025 at 11:19 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 12, 2025 at 11:12 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

Muzakus May 10, 2025 at 9:24 AM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt