traktor na litium baterije, struja iz magle i umjetno gnojivo sa marsa. upravo gledate utakmicu svijet protiv davosa. klaus schwab je rekao nećete imati ništa, a bit će te sretni. valjda poslije 4 doze pfizera kad se daljinski aktivira endorfin u mozgu.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Opet će sve završiti potpisom sporazuma koji neće bit nijednima ni drugima po volji, neće bit pobjednika kao na kraju WW2, a neće bit ni velikog veselja čini mi se. Ameri će uvalit svoje F16, F35, nešto Patriota, al bome će zato procvitat i europska industrija oružja.
-
Ma Putin je idiot...
U 21. stoljecu vojnom intervencijom pokusat sirit svoj utjecaj...nemam komentara
Afganistan, Irak, Libija...?
Za razliku od Rusa, Amer uz oružje i financijski udara kad štiti svoje interese - Iran, Venecuela...
Zadnji idiot prije Putina nam je bio Trump, ali Ameri nisu tada ratovali a pisalo se da je lik u stanju aktivirati nuklearke kada ima los dan.
I danas u 21 stoljecu prevladavaju interesi i nazalost vrijedi tko jači taj tlači. I u takvom svijetu živimo...vec tisucama godina.
-
Naravno da su interesi, nista nije crno-bijelo. Mediji prirede sliku koju zele.
Ni jedan rat, razaranja i stradanja nemaju opravdanja.
Iako po meni nije isto kad napadnes jednu drzavu ocito kao sad rusi-ukrajina (zbog nafte-plina) ili se u toj drzavi 2-3 grupe, nacije, interesne skupine posvađaju, zarate, pa onda jedni tlace i ubijaju druge samo zato sto su superiorniji.
Onda ako se netko iz vana umjesa jer ima interesa, ili prodati oruzje, dobit jeftino resurse.. ali tamo su uglavnom diktatorski rezimi gdje je sve u vlasnistvu par osoba samo zato sto to mogu oruzjem i represijom drzati pod sobom, sto je isto bolesno samo po sebi.
-
Samo da se ovi ne "brinu" previše ...
Britanski izaslanik: Moramo se pobrinuti da se rat u Ukrajini ne prelije na BalkanIako je stanje u Bosni i Hercegovini zabrinjavajuće, to je političko pitanje, a ne sigurnosna kriza, rekao je britanski izaslanik za zapadni Balkan Stuart…www.tportal.hr -
dabogda im po londonu padalo.
-
Uz to što je idiot Putin je izdajica ruskog naroda jer je nakon 22 godine diktatorske vladavine svoju Rusiju doveo do potpunog sloma i vratio je u šezdesete godine prošlog stoljeća.
on je samo predvodnik krda, jasno je da sve vode usijane glave FSB uz pomoć oligarha, a sve na račun svoga osiromašenoga naroda i prirodnih bogatstava zemlje, da to usmjere u razvoj i budućnost možda bi jednoga dana i postali kakva svjetska sila, ovako samo ispadaju zaluđene siledžije bez života i perspektive
-
Četiri velika ruska amfibijska ratna broda prošla pored Japana u smjeru Europe: "Neobično je da prolaze tako blizu..."Japansko Ministarstvo obrane priopćilo je u četvrtak da je uočilo četiri velika ruska amfibijska ratna broda kako plove kroz tjesnac u sjeveroistočnom Japanu u…dnevnik.hr
Ovo mi nije jasno
Koliko im treba do Ukrajine, hoce li imat goriva uopce ?
-
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet…a---700360.html
Ovo mi nije jasno
Fali im kamiona očito...iako sam mišljenja da bi transsibirskom željeznicom brže stigli...
-
Sve je to staro železo...ne ratuje se s kamionima...
-
-
ne ratuje se s kamionima...
Logistika je alfa i omega rata...zbog logistike su Nijemci u Rusiji i Africi ima jako slab učinak.
-
Ahaha, kamioni ce im pomoci? To da ovi imaju sta gađati. to valjda voze da se rijese starog zeljeza.
Inace mogu proci kroz suez? Bospor?
-
ne ratuje se s kamionima...
Logistika je alfa i omega rata...zbog logistike su Nijemci u Rusiji i Africi ima jako slab učinak.
to su kamioni stariji od Putina
-
Ma Putin je idiot...
U 21. stoljecu vojnom intervencijom pokusat sirit svoj utjecaj...nemam komentara
Afganistan, Irak, Libija...?
Za razliku od Rusa, Amer uz oružje i financijski udara kad štiti svoje interese - Iran, Venecuela...
Zadnji idiot prije Putina nam je bio Trump, ali Ameri nisu tada ratovali a pisalo se da je lik u stanju aktivirati nuklearke kada ima los dan.
I danas u 21 stoljecu prevladavaju interesi i nazalost vrijedi tko jači taj tlači. I u takvom svijetu živimo...vec tisucama godina.
Teza o "kraju povijesti" se uvijek iznova pokaže netočnom. U sustavu međunarodnog prava koji postoji već skoro 80 godina, pokazuje se da za stalne članice Vijeća sigurnosti, među kojima je i Rusija, vrijedi maskima "might is right". Amerika se predstavlja kao 'vođa slobodnog svijeta', a istovremeno svoju državu pretvaraju u nekakvu globalnu korporaciju u kojoj bi valjda trebalo živjeti 800 milijuna ljudi svih mogućih rasa, vjera i narodnosti. Njihovo stanovništvo to nitko nije pitao, kao što ih se ne pita ni kada se pokreću oružani sukobi diljem svijeta. Izdvajaju za obranu preko 700 milijardi dolara bez da se njihove porezne obveznike o tome išta pita...
Bilo je do sada više prijedloga da se izmijeni Povelja UNa pa budu i neke druge moćne države stalne članice UNa.. Nijedna od "velikih pet" nije bila oduševljena oko toga. S time da je NR Kina jednostavno 'zasjela', a Ruska Federacija je zamijenila SSSR. Taj isti SSSR kad se raspao, RF je preuzela sve obveze bivših članica, a o tome se uopće u medijima ne čuje, samo slušamo kako im je Ukrajina dala svoj nuklearni arsenal, a kako su oni obećali njima da će čuvati njihov suverenitet. Što to uopće znači? Pa nitko na tom zapadu ne bi bio oduševljen da su ICBMovi bliže središnjoj i zapadnoj Europi. Nitko se nije bunio protiv toga da Bjelorusija i Ukrajina daju to Rusiji i da se to makne od tamo. A i dana su tih godina mnoga 'obećanja', s mnogih strana i kakav je napredak postignut? Još je gore sada nego 1990ih i 2000ih.
-
Da kolega samo znate koliko tereta prenese jedan Tamić star 40-tak godina, sav izraubijan, ali opet radi...
-
Da kolega samo znate koliko tereta prenese jedan Tamić star 40-tak godina, sav izraubijan, ali opet radi...
ne znam, ja imam Mercedesov kamion
-
Treba razlučiti komercijalne od vojnih i svemirskih tehnologija. Gle samo vojne jakne. Nepoderivo doslovno. A svemirska tehnologija može trajati teoretski beskonačno.
Komercijalne su pak smišljene da se kvare. Sjetimo se samo prvih najlonskih čarapa. Bile su toliko čvrste da je brzo ponestalo potražnje za njima pa su ih napravili slabima.
-
https://dnevnik.hr/vijesti/svijet…a---700360.html
Ovo mi nije jasno
Fali im kamiona očito...iako sam mišljenja da bi transsibirskom željeznicom brže stigli...
Fali njima pameti .
Mozda ce na Beringov prolaz pa prek Istocno sibirskog mora pa dalje do Murmanska
Ludih li ljudi .
Bit ce zanimljivo pratit.
-
Mozda ce na Beringov prolaz pa prek Istocno sibirskog mora pa dalje do Murmanska
Mislim da je ta ruta prohodna samo ljeti...
-
Treba razlučiti komercijalne od vojnih i svemirskih tehnologija. Gle samo vojne jakne. Nepoderivo doslovno. A svemirska tehnologija može trajati teoretski beskonačno.
Komercijalne su pak smišljene da se kvare. Sjetimo se samo prvih najlonskih čarapa. Bile su toliko čvrste da je brzo ponestalo potražnje za njima pa su ih napravili slabima.
Od zapadnih vojski samo Ameri rade vojna vozila i plovila po standardima koji su daleko jači od komercijalnih u pravilu za 35 godina službe uz redovno održavanje.
Ruska vojna tehnika je kvalitativno u komercijalnim okvirima, zato i je u prosjeku upola jeftinija od američkog pandana, te traje nekih 20-tak godina max.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun