1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 3, 2022 at 10:25 PM
    • #1,861

sve fini neki ljudi ti Rusi

Rusija potpuno promijenila stav oko plaćanja plina
    MOSKVA - Čini se da je došlo do potpunog preokreta Kremlja oko toga kako će europske zemlje koje je Rusija proglasila neprijateljskima ubuduće plaćati ruski…
    seebiz.eu

a posebno se ističe ovaj kandidat za dobričinu godine

Peskov je još rekao kako "Rusija ne želi komplicirati živote svojim kupcima, pogotovo stoga što drži do svoje reputacije pouzdanog dobavljača".

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • April 4, 2022 at 7:55 AM
    • #1,862

A cuj ti koji misle zivjeti od video igrica, ce ti se mozda smijati kako si ti zivio nekad.

I ja se pitam kako ekipi se to da, i na igrice trositi vrijeme al eto vrijeme me demantira.

Ali jbga, dobro je imati neku pinku za prihode i od video igrica. Ti klinci sada i ubuduce ce voditi ratove, preko dronova, robota.. zar mislis da ce vojnici ici u neke misije za xy godina?? Vec danas se to moze, a di nece za 10-20 godina.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • April 4, 2022 at 9:46 AM
    • #1,863
    Šterc procijenio koliko Ukrajinaca treba Hrvatskoj za demografsku revitalizaciju zemlje
    U Hrvatsku je u bijegu pred ratom pristiglo više od 11 tisuća Ukrajinaca od kojih bi značajan broj trajno mogao ostati, procjenjuju predstavnici ukrajinske…
    www.tportal.hr

Mozda nam se i poveca broj stanovnika.

• mgradicek
    Početnik
    Reakcija primljeno
    38
    • April 4, 2022 at 11:59 AM
    • #1,864
    Quote from pod_zidom

A sve je zapravo vrlo jednostavno:

1. postoji zapadni svijet, EU i USA (demokracija, poštivanje ljudskih prava, privatno vlasništvo, tržište),

2. postoje ostaci istočnog bloka, Rusija i sateliti u Aziji (siromaštvo, nepoštivanje ljudskih prava..),

3. Kina - moćna ali država jadnih ljudi. Javne egzekucije na stadionima, Tiananmen ...,

4. Islamski svijet - šerijatski zakon i sve što ide uz to, šačica ultrabogatih i milijuni gladnih

5. Japan, Koreja - vidi pod 1.

6. Afrika - mix svega a najviše jad i bijeda.

I onda biraš u kojem od tih svijetova bi želio živjeti. Kad odlučiš onda ne prodaješ šuplje priče po forumu. Živiš u skladu sa pravilima zajednice kojoj pripadaš.

Display More

Kolega konačno je netko super rekao što većina misli. Ja bih se samo nadodao malo.

Kolega Verdi i njemu slični stvarno ne znam što rade na ovom forumu ako im je zapadna hegemonija i "nakaradni" zapadni sustav tako omražen. Što to uopće znači? Takvi ovdje pokušavaju napisati kako je Rusija izazvana od zapada. Naravno da je teza pogrešna. Naime ja radim u školi i to se može svesti na isto. Djeca kada ne uče svi su im drugu krivi za njihov neuspjeh a najmanje oni sami. Nitko nikad ne kreće od sebe. Isto tako smatram da bi svatko od nas trebao krenuti od sebe, pa tako i diktator Putin i pitati se zašto Ukrajina želi ići na zapad? Zašto mladi Rusi nisu zadovoljni sa takvom državom. Zašto Kinez srednjeg sloja, hoće isto kao i europljanin dobar auto, stan, godišnji odmor, a nije mu dosta malo kruha posao i krevet???? Naravno zašto se Kina ne pita zašto Tajvan neće k njima???.

Naravno možemo reći da su oni odvojeni od svojeg naroda jer žive kao na zapadnom svijetu i nije ih briga za obične ljude. Slično vidimo i kod nas sa političkim elitama ali naravno kod nas nije to baš tako izraženo kod nas uz sve nedaće ipak se pravda može dobiti, mogu to potvrditi jer sam kupio auto sa skinutim kilometrima i dobio sud, posvađo se sa Msanom jer mi je pokušao naplatiti na računu servis za stvar koju sam samo kupio i riješio to sa 24 sata sa njihovom pravnom službom. Mislim nekada se osjećam da se borim s vjetrenjačama ali mi je država svejedno kakva je to ipak omogućila. Mislim da to Kina i Rusija ne omogućavaju takvo što i nije narod glup i zna što hoće i naravno da Putin i Xi se boje da se to ne prelije kod njih u državu da ne bi izgubili pozicije i bogatstvo. Jer ako se počne prelijevati kao što se iz Poljske, Slovačke počelo prelijevati u Ukrajinu onda su im krenule na pamet "Budalaštine" o EU, pa je Putin čuvajući isključivo svoju guz... i guz..e ostalih oligarha na račun malih ljudi gdje se naravno, kao što je netko prije napisao, siromasi bore protiv siromaha za račun bogatih. Njima nikada ništa ne fali, skrenuli su pozornost sa sebe na "specijalnu operaciju". Tako da je rat samo paravan za čuvanje vlastitih interesa ali ne zapada nego istoka.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • April 4, 2022 at 12:18 PM
    • #1,865

eno zelenskog i na Grammyjima... sjećam se ono kad su Aliju Izetbegovića zvali da se obrati Grammyyjma... taj zelenski je već sad kandidat za nobelovu nagradu za mir... mislim tko će ako ne on.

• brajakica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,688
    • April 4, 2022 at 2:03 PM
    • #1,866

President Emmanuel Macron called for “very clear measures" after the massacre of Bucha.
    “I am in favor of a round of sanctions, particularly on coal and oil, which we know are particularly harmful,” he said in a radio interview.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 4, 2022 at 2:47 PM
    • #1,867
    Quote from NaBiduAsku

i eto kao da me netko slušao... gdje ste licemjeri. https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…azlika-15179456

evo ga borg je kliknuo. cijepni sladokusac.

Ima puno razlika.

Prva je da hrvatska nije bila međunarodno priznata država, ukrajina je to već 30 godina.

Drugo, nitko nije htio da se juga raspadne, osim nas.

itd itd

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • April 4, 2022 at 5:10 PM
    • #1,868

Evo rusi objavili svoje planove za ukrajinu.

Sire bratstvo i jedinstvo na svoj ruski nacin. Nadam se da ce ovih par rusofila odavde brzo pohrlit u tu "obecanu"zemlju i pobjec od ovog trulog kapitalizma odakle se sad javljaju gdje ih kapitalisticka vlast maltretira i uskracuje im njihova prava.

Putinov medij objavio plan za Ukrajinu: Uništenje, komadanje, masovne egzekucije...
    TIMOFEJ Sergejcev za rusku državnu agenciju RIA Novosti iznosi Putinov plan za Ukrajinu u slučaju pobjede.
    www.index.hr

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 4, 2022 at 5:40 PM
    • #1,869
    Quote from goldfinger
    Quote from NaBiduAsku

i eto kao da me netko slušao... gdje ste licemjeri. https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…azlika-15179456

evo ga borg je kliknuo. cijepni sladokusac.

Ima puno razlika.

Prva je da hrvatska nije bila međunarodno priznata država, ukrajina je to već 30 godina.

itd itd

Display More

Priznanje države je jedno, postanak države je drugo. Hrvatska država je itekako postojala već u lipnju 1991. godine, po pravilima međunarodnog prava o sukcesiji država, s granicama definiranim po načelu uti possidetis.

Što to znači 'nitko nije htio da juga raspadne, osim nas' ?

A što su htjeli? Neko malo srpsko carstvo na Balkanu?

Bitno je, barem bi nama trebalo biti bitno(meni jest) ono što hrvatski narod hoće. Neki 'zapad', 'istočni blok', Turska i ostatak islamskog svijeta i svi drugi imaju neke svoje interese i oke, trebaju ih imati, ali interesi Hrvatske moraju nama biti na prvome mjestu. Ovdje nekolicina inkvizitora optužuje sve koji su skeptični i nepovjerljivi prema 'zapadu' da su nekakvi rusofili i podržavatelji terorizma i agresije pa skupa lupaju palčiće gore. To ništa ne mijenja na stvarima. Nekolicina galamdžija je i dalje samo nekolicina...bez obzira na količinu decibela koje proizvode.

Toliko je 'ljubavi' prema Hrvatskoj da se stalno priča o tome gdje bi trebalo živjeti.

Gdje bih ja živio nego u Hrvatskoj? Ja hoću da Hrvatska napreduje, da se ovdje živi bolje, da bude više Hrvata. Ako je neki drugi dio svijeta pogođen nesrećom pa i u našoj blizini, a i mi iz toga možemo napraviti i neko dobro za Hrvatsku, ne nanoseći tamo dodatnu štetu, ja ne vidim ništa loše u tome. Primjerice pokušaj demografske revitalizacije Hrvatske etničkim Ukrajincima koji su zainteresirani postati politički Hrvati. To da je tek 10.000 mlađih ljudi, osjetile bi se dobrobiti. Ne vidim potrebu da se mi uvlačimo u sukobe velikih sila. Ako tamo ima ljudi koji žele doći ovdje, maknuti se od svega toga trajno, poštovati i razvijati Hrvatsku, živjeti kao Hrvati... ne vidim ništa loše u tome.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 4, 2022 at 5:42 PM
    • #1,870

To sto Putin priča su sve izgovori, imperijalizam na najjače. Ono sto je fascinantno je slicnost retorike i djelovanja srbijanskih politicara i postrojbi u DR i danas Rusije.

Kao da imaju isti centar !

Tako smo i mi bili ustaše, a oni branili ugrožene, a cilj je bio izaći na more. Virovitica - Karlobag.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 4, 2022 at 5:59 PM
    • #1,871
    Quote from Yieldchaser
    Quote from goldfinger

Ima puno razlika.

itd itd

Priznanje države je jedno, postanak države je drugo. Hrvatska država je itekako postojala već u lipnju 1991. godine, po pravilima međunarodnog prava o sukcesiji država, s granicama definiranim po načelu uti possidetis.

Bitno je, barem bi nama trebalo biti bitno(meni jest) ono što hrvatski narod hoće. Neki 'zapad', 'istočni blok', Turska i ostatak islamskog svijeta i svi drugi imaju neke svoje interese i oke, trebaju ih imati, ali interesi Hrvatske moraju nama biti na prvome mjestu. Ovdje nekolicina inkvizitora optužuje sve koji su skeptični i nepovjerljivi prema 'zapadu' da su nekakvi rusofili i podržavatelji terorizma i agresije pa skupa lupaju palčiće gore. To ništa ne mijenja na stvarima. Nekolicina galamdžija je i dalje samo nekolicina...bez obzira na količinu decibela koje proizvode.

Toliko je 'ljubavi' prema Hrvatskoj da se stalno priča o tome gdje bi trebalo živjeti.

Gdje bih ja živio nego u Hrvatskoj? Ja hoću da Hrvatska napreduje, da se ovdje živi bolje, da bude više Hrvata. Ako je neki drugi dio svijeta pogođen nesrećom pa i u našoj blizini, a i mi iz toga možemo napraviti i neko dobro za Hrvatsku, ne nanoseći tamo dodatnu štetu, ja ne vidim ništa loše u tome. Primjerice pokušaj demografske revitalizacije Hrvatske etničkim Ukrajincima koji su zainteresirani postati politički Hrvati. To da je tek 10.000 mlađih ljudi, osjetile bi se dobrobiti. Ne vidim potrebu da se mi uvlačimo u sukobe velikih sila. Ako tamo ima ljudi koji žele doći ovdje, maknuti se od svega toga trajno, poštovati i razvijati Hrvatsku, živjeti kao Hrvati... ne vidim ništa loše u tome.

Display More

Nije to bas tako bezazleno za nas tj Hrvatsku pa da se ne bi steli mesati.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 4, 2022 at 6:03 PM
    • #1,872
    Quote from renchi

To su sve izgovori, imperijalizam na najjače. Ono sto je fascinantno je slicnost retorike i djelovanja srbijanskih politicara i postrojbi u DR i danas Rusije. Kao da imaju isti centar. Tako smo i mi bili ustaše, a oni branili ugrožene, a cilj je bio izaći na more. Virovitica - Karlobag.

Srpski cilj izlaska na te granice je daleko stariji od ikakvog ustaštva. A Hrvati zasigurno nisu bili ustaše. Sve ustaše su bili Hrvati ili su se Hrvatima smatrali, ali samo 1% Hrvata je bilo u ustašama. 99% Hrvata nema nikakve veze s Ustaškim pokretom. To je notorna činjenica.

Zapadna Ukrajina u 2. svjetskom ratu je imala masivnu potporu spram Švaba. Čitave SS divizije su bile sastavljene od Ukrajinaca. Dosta čuvara po koncentracijskim logorima su bili tzv. hiwiji, Hilfswiligeri. Koliko se samo te simbolike počelo javljati diljem ukrajine u zadnjih petnaestak godina.. Desni sektor, Svoboda...svi ti 'pokreti'..kakva im je bila uloga u 'Euromajdanu'? U spaljivanju živih ljudi u Odessi molotovljevim koktelima? Dokumentarac Ukraine on fire 2016. dosta dobro objašnjava sve. Gledao sam ga pred koji dan.

Kod nas je pokojni predsjednik Tuđman bio doslovno 'analan' po pitanju ikakvih 'pozdrava', a kud nekih obilježja, ideologija i ne znam čega..s povećalom i stetoskopom je obilazio sve frontove da slučajno negdje ne bi bilo toga jer je kao povjesničar, vojnik - general izučen u međunarodno pravo, antifašist i državnik bio itekako svjestan kakve opasnosti prijete samoj opstojnosti novonastale hrvatske države od tih fašističkih svinjarija. 'Svijet' nam ionako nije bio sklon pa je bilo još gore da se napuše jedra velikosrpskih teza oko nekog našeg fašizma i ustaštva pa da nam apsolutno svi okrenu leđa.. Danas Franju pljuju, a veliča se HOS. Paragin HOS. Od tog 'borca za ljudska prava'...

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 4, 2022 at 6:13 PM
    • #1,873
    Quote from renchi
    Quote from Yieldchaser

Display More

Display More

Da? A što predlažete? Na koji način da mešamo? Da govorimo da nam imponira činjenica da nas Rusija smatra neprijateljskom državom? Plenković je najglasniji. Postoji cijeli spektar mogućih izjašnjavanja naših organa vanjskih odnosa. Od stila Ursule preko Macrona pa do Orbana. Naše vlasti imitiraju Ursulu... Ne kažem da se moraju ponašati kao Orban. Dapače, tip mi je gadljiv. Ali jedan oprezniji, mudriji pristup tipa Macron bi bio bolji za Hrvatsku. Jednog dana će ovaj rat stati. Krenut će obnova i sve ostalo. Naše vlasti bi trebale iznaći načina kako od toga napraviti korist za Hrvatsku.

To je ko Mesić kad su ga pitali za njegovo ustašovanje 1990ih pa kad priča da je on samo otvarao usta i sudjelovao. Nije on bio samo sudionik, nego jedan od glavnih poticatelja ustašluka, pogotovo po hrvatskoj emigraciji, koja je ionako bila prilično reakcionarna, da su se i oni čudili što je tom tipu. Danas ja promatram Andreja Plenkovića i isto se čudim što mu je. Ne znam jel to toliko koristi Hrvatskoj koliko koristi njemu?

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 4, 2022 at 6:17 PM
    • #1,874
    Quote from Yieldchaser
    Quote from renchi

To su sve izgovori, imperijalizam na najjače. Ono sto je fascinantno je slicnost retorike i djelovanja srbijanskih politicara i postrojbi u DR i danas Rusije. Kao da imaju isti centar. Tako smo i mi bili ustaše, a oni branili ugrožene, a cilj je bio izaći na more. Virovitica - Karlobag.

Srpski cilj izlaska na te granice je daleko stariji od ikakvog ustaštva. A Hrvati zasigurno nisu bili ustaše. Sve ustaše su bili Hrvati ili su se Hrvatima smatrali, ali samo 1% Hrvata je bilo u ustašama. 99% Hrvata nema nikakve veze s Ustaškim pokretom. To je notorna činjenica.

Zapadna Ukrajina u 2. svjetskom ratu je imala masivnu potporu spram Švaba. Čitave SS divizije su bile sastavljene od Ukrajinaca. Dosta čuvara po koncentracijskim logorima su bili tzv. hiwiji, Hilfswiligeri. Koliko se samo te simbolike počelo javljati diljem ukrajine u zadnjih petnaestak godina.. Desni sektor, Svoboda...svi ti 'pokreti'..kakva im je bila uloga u 'Euromajdanu'? U spaljivanju živih ljudi u Odessi molotovljevim koktelima? Dokumentarac Ukraine on fire 2016. dosta dobro objašnjava sve. Gledao sam ga pred koji dan.

Kod nas je pokojni predsjednik Tuđman bio doslovno 'analan' po pitanju ikakvih 'pozdrava', a kud nekih obilježja, ideologija i ne znam čega..s povećalom i stetoskopom je obilazio sve frontove da slučajno negdje ne bi bilo toga jer je kao povjesničar, vojnik - general izučen u međunarodno pravo, antifašist i državnik bio itekako svjestan kakve opasnosti prijete samoj opstojnosti novonastale hrvatske države od tih fašističkih svinjarija. 'Svijet' nam ionako nije bio sklon pa je bilo još gore da se napuše jedra velikosrpskih teza oko nekog našeg fašizma i ustaštva pa da nam apsolutno svi okrenu leđa.. Danas Franju pljuju, a veliča se HOS. Paragin HOS. Od tog 'borca za ljudska prava'...

Meni se cini da je ta cijela ideja sao krajine, virovitica karlobag, donetsk, donbas itd dosla sa istog mjesta.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 4, 2022 at 6:33 PM
    • #1,875

Srbi imaju tu neku opsesiju Rusima, vide sebe kao neke 'male Ruse', a Rusi njih baš i ne vole. Nikako da ih ne podnose, mrze i tako dalje, ali više žele prijateljstvo, nego ljubav, a onda to Srbe jako boli... ta neuzvraćena ljubav. Ruse smeta kod Srba to što Srbi dosta lažu... To laganje je problem za poslovanje, pogotovo neke dugoročne, veće stvari. Jer Rusi vole kad se nešto dogovori pa makar to i nije na papiru, da to tako bude. I Srbi su nekako uvijek više bili okrenuti prema Londonu, nego Moskvi...masa njihovih agenata. Od tuda isto to neko nepovjerenje. Tako ja to vidim. To što su si dva naroda 'bliža' kroz neko 'pravoslavlje', ne znači puno. Mađari su mahom rimokatolici poput nas Hrvata pa opet vrše jednu puzajuću agresiju na Hrvatsku kroz financijski sektor preko OTP banke pa 'investicije' na otocima, obnovljeni(trajni?) interes za Rijeku, igre s MOLom...

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • April 4, 2022 at 7:24 PM
    • #1,876
    Quote from Yieldchaser
    Quote from goldfinger

Ima puno razlika.

itd itd

Display More

Kurdi žele svoju državu pa ju nemaju, koliko je Izrael čekao svoju. Moraju se stvoriti preduvjeti i onda se mora iskoristiti taj trenutak. Kakve budalaštine, da se samo kurde pita sutra bi državu imali. Pa valjda mora biti neki konkretni međunarodni politički konsenzus i pomoć.

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • April 4, 2022 at 7:31 PM
    • #1,877

Kolega goldfinger, ovime ste pokazali da ne razumijete ni osnove međunarodnog prava. To što Vam ja pričam nisu budalaštine, nego kogentno međunarodno pravo.

Za državu se traže tri elementa. Teritorij, stanovništvo i organizacija vlasti neovisna i nepodređena vlasti bilo koje druge države i/ili međunarodne organizacije. Drugim riječima - NE, nije potreban međunarodni konsenzus ni pomoć.

To da moraju biti određeni preduvjeti i kako kažete trenutak koji valja iskoristiti, neke sazrele okolnosti, to se slažem.

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • April 4, 2022 at 7:48 PM
    • #1,878

Rusko viđenje genocida na istom ruskom portalu s kojeg je prenesen tekst o genocidnim pplanovima Rusa,

Nadrealno, potpuno isto kao kod naših komšija.

Nacrt izjave o priznavanju genocida nad Rusima u Ukrajini podnesen je Državnoj dumi - RIA Novosti, 04.04.2022.

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • April 4, 2022 at 8:22 PM
    • #1,879
    Oil up 2% as West Mulls More Russia Sanctions, Saudis Hike Selling Prices By Investing.com
    Oil up 2% as West Mulls More Russia Sanctions, Saudis Hike Selling Prices
    www.investing.com

Tko mi je ovdje nedavno rekao da naftni šok nije opcija ?

Cic po mic, i evo micko :S

Treba ići long u naftu

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 4, 2022 at 8:32 PM
    • #1,880
    Quote from Yieldchaser
    Quote from renchi

Da? A što predlažete? Na koji način da mešamo? Da govorimo da nam imponira činjenica da nas Rusija smatra neprijateljskom državom? Plenković je najglasniji. Postoji cijeli spektar mogućih izjašnjavanja naših organa vanjskih odnosa. Od stila Ursule preko Macrona pa do Orbana. Naše vlasti imitiraju Ursulu... Ne kažem da se moraju ponašati kao Orban. Dapače, tip mi je gadljiv. Ali jedan oprezniji, mudriji pristup tipa Macron bi bio bolji za Hrvatsku. Jednog dana će ovaj rat stati. Krenut će obnova i sve ostalo. Naše vlasti bi trebale iznaći načina kako od toga napraviti korist za Hrvatsku.

To je ko Mesić kad su ga pitali za njegovo ustašovanje 1990ih pa kad priča da je on samo otvarao usta i sudjelovao. Nije on bio samo sudionik, nego jedan od glavnih poticatelja ustašluka, pogotovo po hrvatskoj emigraciji, koja je ionako bila prilično reakcionarna, da su se i oni čudili što je tom tipu. Danas ja promatram Andreja Plenkovića i isto se čudim što mu je. Ne znam jel to toliko koristi Hrvatskoj koliko koristi njemu?

Ne znam kako im je Hrvatska neprijateljska zemlja ? I kako uopće moze biti ? Nas je 3,8 miliona, a njih 144 miliona. I sto smo im napravili ?

Samim tim sto smo ocuvali svoju kulturu, jezik i tradiciju u okruzenju npr jedne superiorne Italije ! oni su ti koji bi trebali biti ponosni na nas sto smo istih korijena i nosioci kulture koja nije nikome inferiorna. Toliko o kulturi ! Mogli bi i Rusi nesto uciti od Hrvata. Nismo nikoga prisiljavali da govori Hrvatski. Imamo veliki apsorpcijski potencijal. Ovakvi mali naspram njih ogromnih. Ima nesto u onom nasemu " tko to može platit ".

Svi koji su ikada dosli kod nas, ukljucujuci i Ruse, vrlo brzo postaju Hrvati. Jos jednom toliko o kulturi i soft power.

A glede politike, mi smo u drustvu kojemu zelimo pripadati. I time im nismo neprijatelji

. Nije Hrvatska i NATO napao njih. Nego su oni napali Ukrajinu. Zbog svojih imperijalistickih interesa i obrnuli teze da NATO i Ukrajina napada Rusiju.

Glede njihove strategije. Zar ne bi bilo prirodnije da su na nasoj strani nego protiv nas ? I naravno da sa tim slicnim scenarijima strategije i taktike kao i onomad nasi komsije izazivaju podozrenje i razne vrste PTSP.

Sto je njihovom veleposlaniku u Hrvatskoj trebalo ono kićenje uniformama i ordenima dok je davao izjave za HRT ? Pasivna agresija.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 18, 2025 at 11:46 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. hugh

May 18, 2025 at 11:46 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 11:37 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. dionicar

May 16, 2025 at 11:37 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 16, 2025 at 7:37 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 16, 2025 at 7:37 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 4:27 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. misterno

May 16, 2025 at 4:27 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 16, 2025 at 3:45 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      907k
      2.1k
    3. All

May 16, 2025 at 3:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh May 18, 2025 at 11:46 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 16, 2025 at 11:37 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:45 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

piho May 16, 2025 at 11:03 AM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 16, 2025 at 10:45 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Trumpove carine

16 Replies, A month ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt