1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
  • Vergilije
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    1,080
    • March 23, 2022 at 2:41 PM
    • #1,561

Sezona grijanja prolazi, proljeće je tu, a Rusi ovom zadnjom ucjenom-blefom praktički pozivaju EU da ih trajno otkanta u sljedećem valu sankcija. Kakav spektakularan niz krivih procjena od strane Kremlja i idu dalje 😳

Inače ove spike da će nacije prijeći na druge valute u međunarodnoj trgovini imaju smisla kao i da mi probamo nametnuti kunu. Radi se o tome da su dolar pa euro najjače stabilne valute, a cijela brics ekipa ima običaj manipulirati tečajevima u svoju korist. Ako obje strane muljaju dogovor ne može opstati. A muljatora koliko oćeš, zapitajte se bi li voljeli dobiti plaću u yuanu, rublji ili rupiji...

zato nikad nisu ozbiljnije zaživjeli.

Po meni smo u fazi gdje su u strahu velike oči, ni prvi ni zadnji sukob, vec jedno globalno preslagivanje karata.

2+2=4

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 23, 2022 at 2:56 PM
    • #1,562
    Quote from Moller

Neke je sram zbog rata, a neki se raduju i pozivaju Putina: 'Sada ujedini i obnovi SSSR'

Recimo cijelokupna naša ljevica ima takve snove, samo sada sve uvijeno okolo kole to manifestiraju..recimo gradonačelnica Petrinje zabranila skupljanje humanitarne pomoći za Ukrajinu, gradonačelnik Zagreba nije htio doći na skup podrške Ukrajini na trg Bana Jelačića...itd...predsjednik republike bi da se najrađe o Ukrajini ne priča da je Rusi mogu u miru okupirati.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 23, 2022 at 3:00 PM
    • #1,563
    Quote from Vergilije

Sezona grijanja prolazi, proljeće je tu, a Rusi ovom zadnjom ucjenom-blefom praktički pozivaju EU da ih trajno otkanta u sljedećem valu sankcija. Kakav spektakularan niz krivih procjena od strane Kremlja i idu dalje 😳

Inače ove spike da će nacije prijeći na druge valute u međunarodnoj trgovini imaju smisla kao i da mi probamo nametnuti kunu. Radi se o tome da su dolar pa euro najjače stabilne valute, a cijela brics ekipa ima običaj manipulirati tečajevima u svoju korist. Ako obje strane muljaju dogovor ne može opstati. A muljatora koliko oćeš, zapitajte se bi li voljeli dobiti plaću u yuanu, rublji ili rupiji...

zato nikad nisu ozbiljnije zaživjeli.

Po meni smo u fazi gdje su u strahu velike oči, ni prvi ni zadnji sukob, vec jedno globalno preslagivanje karata.

Problem je sta ih eu ne moze tako brzo otkantat, nema rjesenja tako brzo za rijesavanje grijanja zimi, potrebno je odmah djelovanje na svim mogucim poljima za rijesavanje ovisnosti o ruskom plinu, u ovakvim slucajevima birokraciju treba izbjec i donit poteze koji brzo mogu preusmjerit izvore bez puno birokratske blokade vidjet cemo koliko je to moguce s obzirom na ambiciozni plan do kraja godine smanjivanja.

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 23, 2022 at 3:52 PM
    • #1,564

još nam samo ovo fali https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…olinda-15174169

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • March 23, 2022 at 3:56 PM
    • #1,565
    Quote from Marin83
    Quote from Paulie

Jako zanimljiv potez Moskve:

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2349906.aspx

Lik se baš trudi da i poslovično neodlučne Nijemce odgurne od sebe...

ajde da vidimo… kako je kolega rekao sezona grijanja i plina je gotova… da vidimo dali ce rusija isplatit $$$ koje je duzna ili ce bankrotirat, ali mogli bi se onda naplatiti plinom i naftom ako ne mogu isplatiti dug 😅

Do kasne jeseni kad bude trebao opet plin, rusija ce vjerovatno bit finito, da ce plin i nafta biti na izvolte…

• NaBiduAsku
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,753
    • March 23, 2022 at 3:58 PM
    • #1,566

štamparija radi i dalje. https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…le-iz-ukrajine/

u isto vrijeme Petrinjci žive u psećim kućicama a ovakvog nečeg nema ni u primisli.

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • March 23, 2022 at 4:01 PM
    • #1,567
    Quote from D_artagnan
    Quote from Marin83

ajde da vidimo… kako je kolega rekao sezona grijanja i plina je gotova… da vidimo dali ce rusija isplatit $$$ koje je duzna ili ce bankrotirat, ali mogli bi se onda naplatiti plinom i naftom ako ne mogu isplatiti dug 😅

Do kasne jeseni kad bude trebao opet plin, rusija ce vjerovatno bit finito, da ce plin i nafta biti na izvolte…

Platili su kamate na dug u dolarima naravno.

Quote from NaBiduAsku

još nam samo ovo fali https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…olinda-15174169

Mi moramo stati sa strane i pustiti jake žene da preuzmu kormilo, a pogotovo moramo poduprijeti našu Kolindicu

Edited once, last by Marin83: Merged a post created by Marin83 into this post. (March 23, 2022 at 4:04 PM).

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 23, 2022 at 4:11 PM
    • #1,568

Rusija je desteljecima poslovala na nacin kliringa. Nesto kao robna razmjena. Povijest je pokazala da su diktatori jako rijetko bivali uklonjeni s vlasti. Ne znam moze li doci do micanja Putina. Ne vjerujem da ga se u Rusiji moze smijeniti. Ako Rusija bankrotira, ne znamo sto je bankrot Rusije. To je onda kada ne mozes placati svoje obveze. Ako nema fiata koji se priznaje u trgovini s njima onda je trgovina s njim robna razmjena. Oni s tim imaju iskustva. Ako ce rublje prodavati po svom kursu, a zauzvrat isporucivati europi naftu / plin opet je to vrsta polovicne robne razmjene, a njima odrzavanje vrijednosti rublje.

• nik07aos
    Student
    Reakcija primljeno
    297
    • March 23, 2022 at 4:46 PM
    • #1,569
    Quote from D_artagnan
    Quote from Marin83

Sezona plina je gotova? Pa cijelu godinu traje sezona plina, ne mislite valjda da se plin koristi samo za grijanje kućanstava?

Primjena plina u industriji je još uvijek ogromna.

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 23, 2022 at 5:59 PM
    • #1,570
    Putin je zapovjedio da se Rusiji plin i nafta plaćaju u rubljima. Što to znači?
    RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je da će za isporuke plina "neprijateljskim zemljama" primati samo rusku valutu. Što to znači?
    www.index.hr

Sada ce Rusija provoditi kliring. Zanimljivo. Kako je to funkcioniralo za vrijeme SSSR ?

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 23, 2022 at 8:57 PM
    • #1,571

Sve ovo nije dobro.

Užasna tragedija. Razorena zemlja, prognanici, žrtve

Posljedice ne možemo predvidjeti.

Na neki će se način u svijetu morati uspostaviti nova ravnoteža, ili ćemo svi jabaduuuuuu

Palo mi je na pamet danas kako se mediji skoro pa podsmješljivo odnose prema Rusiji. A to je velesila.

Bitka kod Borodinova, poginulo je 75 tisuća ljudi i 40 tisuća konja u jednom danu.

Bitka za Staljingrad. Što mislite, kako su preživjeli ?

Molim se dakle Bogu da ovo završi i da završi brzo. Svaki daljnji dan je samo dan još većeg razaranja.

Ovo sve skupa nije dobro. A mi ko' putnici na palubi Titanika, svađamo se oko boljih mjesta za večeru.

I mi smo izgubili doticaj sa stvarnošću :/

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 23, 2022 at 9:50 PM
    • #1,572

Ja i dalje ne mogu shvatiti sto je to Rusiji trebalo. Nepojmljivo nesto. U 21. stoljecu. Jesu li poludjeli ?

Ok, kliring. Kakav ce to imati utjecaj na euro, dolar, svicarski franak ?

Zlato ?

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 23, 2022 at 10:49 PM
    • #1,573

Zelensky Keeps Trying to Create WWIII

Many in Ukraine feel Zelensky is a puppet of the CIA, WEF, or the Ukrainian Nazis depending upon who you talk to. What is clear, he has done nothing to prevent war and does appear to exaggerate everything constantly threatening World War III to create it. He wants to engulf the entire world because of his hatred of Russians – not Putin alone.

Those who support Zelensky should take a look at their children. Are you prepared to see them killed and their future destroyed for this actor in high heels pretending to be a world leader?

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 24, 2022 at 8:33 AM
    • #1,574
    Quote from renchi

Ja ne znam kakva je to " nasa ljevica ". Ja vidim samo ljevicu koja je nastavak KPH koja se transformirala u 2 stranke i ostale. Pri tome, vidim remiscencije ruskog imperijalizma koji je nastavio zivjeti i kroz komunisticku partiju te je pod krinkom komunizma provodio i ruski imperijalizam. Danas je u Rusiji ostao samo ruski imperijalizam. Nije nikada njti nestao. Posljedica ruskog imperijalizma, a ne komunizma, je rat u Ukrajini. A razlog naseg ( moga ne ) " ljevicarenja " je u mojoj prvoj recenici ovog posta. Premalo je stranaka nastalo u Hrvatskoj koji se ne naslanjaju na " nasu ljevicu ". Ima ih, ali su jos uvijek male.

BTW borbu protiv ruskog imperijalizma provela je KPJ jos tamo pedesetih. Informbiro, Goli otok...

Nadam se da ce doci vrijeme i " bas nase desnice " i " bas nase ljevice ".

Kada vidim onog porijeklom Hrvata, ljevicara i predsjednika Čilea ne mogu ga povezati niti sa jednom od " nasih dviju ljevica ". Lakse mi je povezati ono sto mi zovemo desnicom s KPJ / KPH nego tog čileanskog ljevicara sa KPJ / KPH.

Pomijesali ste politicke orijentacije i uzroke rata u Ukrajini.

Ne navijam za Ruse,dapače..ali ajmo iz početka razbistrit situaciju.. tamo neke svjetske kuhinje plasiraju komunizam prema Rusiji ( navodno je originalni manifest još uvjek u Londonu).. završava 1 svjetski rat, ruši se carska obitelj Romanov..kao loše se živjelo pa će boljševici otet bogatima i dati sirotinji poljoprivredno zemljište,nekretnine..samoupravljanje,komunizam...50,60,70 godina kasnije Rusija na koljenima, vjerski opustošena.. par desetaka nekih ljudi kupuju kompletnu sirovinsku bazu Rusije i zapravo preuzimaju kompletnu državu. U tom trenutku vjerojatno neka duboka država uz pomoć vjerojatno pravoslavne crkve plasira Putina za spas onoga što je preostalo. Takav posao je logično mogao preuzeti samo neko jako tvrd iz takvih krugova. Vjerojatno niste gledali dokumentarac koj je isao na hrt u cini mi se 4 dijela..u jednom dijelu kada je Putin dosao na vlast skupio je te oligarhe i pristojno ih molio da plaćaju poreze i doprinose za radnike onaj Hodorkovski ga je zapravo ismijavao na način da mu je odgovorio da mu je jeftinije podmitit inspektora koj dođe u tvornicu nego da plati poreze i doprinose. Znači pokušavao je sa njima razgovarati. Obzirom da veliki dio tih oligarha po svemu sudeći zapravo nisu samo Rusi i vjerojatno su spojeni na neke druge centre moći i obzirom da su takvi scenariji već viđeni i može se prepostviti da se je preko krupnog kapitala zapravo napravljena invazija na Rusiju moje pitanje je tko na bilo kojoj točki na kugli zemaljskoj ima pravo ili potrebu rušiti vlastitu ili tuđu državu? I koja je kazna za to? Koliko je vidim sa strane imerijalizam zapada pod krinkom tobože ljevice,ljudskih prava ( čitaj huškanja protiv naravnih zakona) je daleko zešći. Potpuno isti scenarij se odigrao u Ukrajni. Drugo pitanje je ako je postojao dogovor da zemlje oko Rusije koje su nastale raspadom sssr-a neće ulaziti u nato, kako to da je zapad instalirao svoju vladu u ukrajni i zapravu ju nagovorio da krene prema nato?

• alfa
    Student
    Reakcija primljeno
    225
    • March 24, 2022 at 9:38 AM
    • #1,575

Plin kojim Rusija financira rat protiv Ukrajine cijelo vrijeme prolazi kroz Ukrajinu kupcima u EU,

da li to znači da su EU i Rusija saveznici s Ukrajinom u ratu koji se vodi u Ukrajini?

Da li je ovo potpomognuto, od partnera EU i Rusije, samoubojstvo Ukrajine?

Ima li neki link da su putin i Zelenskyy crtali nešto na salvetama?

renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • March 24, 2022 at 10:38 AM
    • #1,576
    Quote from bbkk0000
    Quote from renchi

Ja ne znam kakva je to " nasa ljevica ". Ja vidim samo ljevicu koja je nastavak KPH koja se transformirala u 2 stranke i ostale. Pri tome, vidim remiscencije ruskog imperijalizma koji je nastavio zivjeti i kroz komunisticku partiju te je pod krinkom komunizma provodio i ruski imperijalizam. Danas je u Rusiji ostao samo ruski imperijalizam. Nije nikada njti nestao. Posljedica ruskog imperijalizma, a ne komunizma, je rat u Ukrajini. A razlog naseg ( moga ne ) " ljevicarenja " je u mojoj prvoj recenici ovog posta. Premalo je stranaka nastalo u Hrvatskoj koji se ne naslanjaju na " nasu ljevicu ". Ima ih, ali su jos uvijek male.

BTW borbu protiv ruskog imperijalizma provela je KPJ jos tamo pedesetih. Informbiro, Goli otok...

Kada vidim onog porijeklom Hrvata, ljevicara i predsjednika Čilea ne mogu ga povezati niti sa jednom od " nasih dviju ljevica ". Lakse mi je povezati ono sto mi zovemo desnicom s KPJ / KPH nego tog čileanskog ljevicara sa KPJ / KPH.

Ne navijam za Ruse,dapače..ali ajmo iz početka razbistrit situaciju.. tamo neke svjetske kuhinje plasiraju komunizam prema Rusiji ( navodno je originalni manifest još uvjek u Londonu).. završava 1 svjetski rat, ruši se carska obitelj Romanov..kao loše se živjelo pa će boljševici otet bogatima i dati sirotinji poljoprivredno zemljište,nekretnine..samoupravljanje,komunizam...50,60,70 godina kasnije Rusija na koljenima, vjerski opustošena.. par desetaka nekih ljudi kupuju kompletnu sirovinsku bazu Rusije i zapravo preuzimaju kompletnu državu. U tom trenutku vjerojatno neka duboka država uz pomoć vjerojatno pravoslavne crkve plasira Putina za spas onoga što je preostalo. Takav posao je logično mogao preuzeti samo neko jako tvrd iz takvih krugova. Vjerojatno niste gledali dokumentarac koj je isao na hrt u cini mi se 4 dijela..u jednom dijelu kada je Putin dosao na vlast skupio je te oligarhe i pristojno ih molio da plaćaju poreze i doprinose za radnike onaj Hodorkovski ga je zapravo ismijavao na način da mu je odgovorio da mu je jeftinije podmitit inspektora koj dođe u tvornicu nego da plati poreze i doprinose. Znači pokušavao je sa njima razgovarati. Obzirom da veliki dio tih oligarha po svemu sudeći zapravo nisu samo Rusi i vjerojatno su spojeni na neke druge centre moći i obzirom da su takvi scenariji već viđeni i može se prepostviti da se je preko krupnog kapitala zapravo napravljena invazija na Rusiju moje pitanje je tko na bilo kojoj točki na kugli zemaljskoj ima pravo ili potrebu rušiti vlastitu ili tuđu državu? I koja je kazna za to? Koliko je vidim sa strane imerijalizam zapada pod krinkom tobože ljevice,ljudskih prava ( čitaj huškanja protiv naravnih zakona) je daleko zešći. Potpuno isti scenarij se odigrao u Ukrajni. Drugo pitanje je ako je postojao dogovor da zemlje oko Rusije koje su nastale raspadom sssr-a neće ulaziti u nato, kako to da je zapad instalirao svoju vladu u ukrajni i zapravu ju nagovorio da krene prema nato?

Display More

Kako god to pokusali objasniti ja vidim samo da je Rusija ( jedna drzava ) napala Ukrajinu ( druga drzava ) i to je imperijalisticki rat.

Kakva prava polaze Rusija na Ukrajinu i njenu zelju da pripada drugacijem svjetonazoru ?

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • March 24, 2022 at 11:24 AM
    • #1,577
    Quote from renchi
    Quote from bbkk0000

Kako god to pokusali objasniti ja vidim samo da je Rusija ( jedna drzava ) napala Ukrajinu ( druga drzava ) i to je imperijalisticki rat.

Kakva prava polaze Rusija na Ukrajinu i njenu zelju da pripada drugacijem svjetonazoru ?

Ako mene pitate ja mislim da nema nikakva prava. Radi se o blokovskim podjelama i niti jedna od tri velike ( Amerika,Rusija i Kina) ne dozvoli kopanje po susjedstvu. Ali teško se oteti dojmu da su Ruse namjerno isprovocirali...a narod će nažalost platiti..

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • March 24, 2022 at 11:27 AM
    • #1,578

US Abramovich's Property (cnbc.com)

novinarka u videu (negdje oko 2:45 min) postavlja pravo pitanje

izgleda da je to sa zamrzavanjem imovine a bunch of talk

vlade koje bi zamrznule imovinu.. čeka ih dugo i neizvjesno dokazivanje povezanosti svih tih kompanija sa stvarnim vlasnicima

em je to skup proces, moraš angažirati pravnika da to istraži

slično kao i s embargom na uvoz ruskog plina i nafte u US koji je praktički i prije bio nepostojeći

spinovi sa Zapada

Ukrajina je prepuštena sebi da svojim snagama, uz ovo nešto lakog naoružanja koje im se doturi, odbije agresora

sve drugo je, kako kaže, a bunch of talk

• Kadisibil91
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    429
    • March 24, 2022 at 11:41 AM
    • #1,579
    Quote from bbkk0000
    Quote from renchi

Display More

"Drugo pitanje je ako je postojao dogovor da zemlje oko Rusije koje su nastale raspadom sssr-a neće ulaziti u nato, kako to da je zapad instalirao svoju vladu u ukrajni i zapravu ju nagovorio da krene prema nato?"

Usmeni dogovor je postojao ali to ništa ne znači. Takvih dogovora su Amerika , Rusija,V.B. i ostali imali na stotine pa ih prekršili. Nema ništa potpisano. To nije razlog niti opravdanje za agresiju i napad na jednu državu koja nije objekt u ovome svemu kako mnogi insinuiraju. Uvijek se može raspravljati o razlozima,povijesti i svemu ali je srž stvari agresija jedne zemlje na drugu, kojoj će dio teritorija biti otet. A druga stvar da li je zapad instalirao svoju vladu u Ukrajini ili nije je isto manje bitno.To pokušava radit i Rusija diljem svijeta. Sad kada su vidjeli da su izgubili na tom poličkom polju i shvatili da bi im neprežaljeno dijete moglo biti zauvijek izgubljeno ajmo na silu. Svaki normalni čovjek bez instalacije ili s njom bi radije izabarao zapadni način života sa svim "bolesnoćama" nego mračni istok i njihov svjetonazor i blagostanje.Da nije tako neki od nas bi vozili lade i iseljavali u Čeljabinsk,Jekaterinburg ,Omsk i sl. umjesto u Frankfurt,Beč ,Stockholm ....

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • March 24, 2022 at 11:51 AM
    • #1,580
    Quote from bbkk0000
    Quote from renchi

Ako mene pitate ja mislim da nema nikakva prava. Radi se o blokovskim podjelama i niti jedna od tri velike ( Amerika,Rusija i Kina) ne dozvoli kopanje po susjedstvu. Ali teško se oteti dojmu da su Ruse namjerno isprovocirali...a narod će nažalost platiti..

mirotvorce će teško netko isprovocirati, oni ulažu u sigurnost

Azimov za Večernji: Ulaganjem u Agrokor uložili smo i u sigurnost Hrvatske
    Znamo da Hrvatska ima težak teret sa Srbijom i da rane još nisu zaliječene. Rusija je jako zainteresirana i sve će učiniti da odnosi između Hrvatske i Srbije…
    www.vecernji.hr

zna li se što, je li gospon angažiran u kakvim ratnim djelovanjima, kočoperio se u ZG protiv Ivice, valjalo bi da malo Zelenskom pokaže ordenje, šteta ne iskoristiti toliko iskustvo

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 5:16 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 2, 2025 at 5:16 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 2, 2025 at 2:49 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      919k
      2.1k
    3. slovojed12

June 2, 2025 at 2:49 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 2, 2025 at 5:16 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

slovojed12 June 2, 2025 at 2:49 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

20 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 4 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt