1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Financije i gospodarstvo
  3. Stručne rasprave

Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• brajakica
  • February 12, 2022 at 7:32 PM
    zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 10, 2022 at 2:38 PM
    • #1,161

Vojni analitičari, politički analitičari, brzo smo se prekvalificirali.

Nitko ne piše o tome kako zamišlja gospodarstvo nakon što ovo prođe, ikada .

Posljedice sankcija. Poremećaj u opskrbi energentima. Gubitak ruskog tržišta.

Ako ponovno ne proradi štamparija novaca loše nam se piše. I na burzi i u životu.

A ? :/

ECB Says Will End Asset Purchases in 3Q if Inflation Doesn't Come Down By Investing.com
    ECB Says Will End Asset Purchases in 3Q if Inflation Doesn't Come Down
    www.investing.com
  • Hrx84
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,116
    • March 10, 2022 at 2:54 PM
    • #1,162
    Quote from toluen

Kako mladi doživljavaju sve ovo

'Kaj još više?' uzviknula je maturantica iz okolice Zagreba na pitanje o tome je li njihova generacija zakinuta za neke važne stvari u životu. 'U srednjoj se nismo praktički ni upoznali. Onda ova usrana korona i sve oko toga. Potres. Bog te mazo… potres. I sad još rat...', nastavljala je, uz odobravanje svojih vršnjaka. 'I to ne običan rat. O ne, frende! Za nas mora biti nuklearni. Fakat peh.' Link

Kad ovo vidim nevjerojatno mi je kako su naši preci preživjeli dva svjetska rata i komuniste nakon njih, pa onda domovinski, i sve skoro bez stresa.

Uz to potresa je bilo i gladi također, pa Ustaše, pa Goli otok, kubanska kriza, pa naftni šokovi, pa bio je i Černobil i hiperinflacija...svašta je bilo pa se zaboravilo. Ne daj nam Bože dvadesetog stoljeća, ne ponovilo se.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • March 10, 2022 at 2:58 PM
    • #1,163
    Quote from Hrx84
    Quote from toluen

Kako mladi doživljavaju sve ovo

'Kaj još više?' uzviknula je maturantica iz okolice Zagreba na pitanje o tome je li njihova generacija zakinuta za neke važne stvari u životu. 'U srednjoj se nismo praktički ni upoznali. Onda ova usrana korona i sve oko toga. Potres. Bog te mazo… potres. I sad još rat...', nastavljala je, uz odobravanje svojih vršnjaka. 'I to ne običan rat. O ne, frende! Za nas mora biti nuklearni. Fakat peh.' Link

Kad ovo vidim nevjerojatno mi je kako su naši preci preživjeli dva svjetska rata i komuniste nakon njih, pa onda domovinski, i sve skoro bez stresa.

Uz to potresa je bilo i gladi također, pa Ustaše, pa Goli otok, kubanska kriza, pa naftni šokovi, pa bio je i Černobil i hiperinflacija...svašta je bilo pa se zaboravilo. Ne daj nam Bože dvadesetog stoljeća, ne ponovilo se.

I opet ce se zaboravit.

Bit ce to lanjski snijeg.

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 10, 2022 at 3:18 PM
    • #1,164

Nadam se da nisam u pravu, ali sve te loše stvari koje doživljavamo iz generacije u generaciju ne samo da će se ponoviti u nekom drugom obliku nego će još dodatno eskalirati izazovima s kojima se prije nismo morali boriti. I to sve ima svoje vrlo precizne i jasne razloge koji će postajati očitiji protokom vremena. Ovo samo po sebi zvuči turobno i jako loše.

Međutim.

Unatoč izuzetno negativnoj pojavnosti svega toga njihova prava svrha ima jednu izuzetno pozitivnu posljedicu. To vam ne mogu objasniti - meni je trebalo nekoliko decenija istraživanja da shvatim samo djelić toga. No kad na nečemu inzistirate - neke stvari se pojave jer kako ono kaže mudra - Kucajte i otvoriti će vam se. Pitajte i reći će vam se. Naravno riječi iz Biblije, ali utoliko čudnije što ih spominje netko tko ni vjernik ni nikakav fanatik bilo koje vrste. Običan čovjek koji pokušava razumjeti što je život i zašto je tako čudan. A te riječi su vrlo vrlo istinite.

Pojednostavljeno sve bitno je davno jednom rekao pokojni papa Ivan Pavao 2 - "Ne bojte se". Jako dobro je znao što govori.

mgradicek
    Početnik
    Reakcija primljeno
    38
    • March 10, 2022 at 3:37 PM
    • #1,165

Fulao sam da Putin neće napasti Ukrajinu, ali sam siguran da mu nije u cilju ratovati sa NATO-om. Ako je onda je totalna budala, mislim da ipak neće to žrtvovati. Vlada ipak neka ravnoteža straha, Poljska neće dati svoje avione direktno Ukrajini, prebacili su lopticu na Amerikance a niti se oni ne usude. Rusija se s druge strane iznenadila jačinom sankcija, a mislim da i Kina. I dalje tvrdim da Rusija ne može ekonomski izdržati više od 3 mjeseca sukoba, ili će Putin reći da je operacija gotova ili će e Ukrajinci regrupirati i izbaciti ih iz Ukrajine (što je najmanja moguća vjerojatnost) ili će Židovi napraviti to da se dogovore, znači Ukrajina neće u NATO, moguće da će priznati KRIM u što isto čisto sumnjam, ali ako Židovi ovo dobro odigraju mislim da će rat biti gotov vrlo brzo, nitko neće biti zadovoljan, a najmanje Ukrainci. Po meni su budale jer su se mogli spremiti zadnjih 8 godina na invaziju i već je sve moglo biti gotovo.

Što se cijene nafte tiče, mislim da Ameriku sada nitko ne podržava i teško će Iranski bareli još neko vrijeme van, jedina nada je Maduro. Ali one najave o 200$ ne drže vodu jer nitko neće to platiti, na način da neće htjeti to prenijeti na krajnjeg korisnika, velika je vjerojatnost da će proizvodnja pasti i da će se kupovati potrebnije stvari, pa će potražnja opet pasti. Americi je u cilju sada što prije sniziti cijenu nafte pogotovo zato da Rusija što prije klekne. Najviša cijena će biti možda tjedan dva maximalno 150$ po barelu, kratkoročni skokovi 160-170$ i ne vjerujem da će ići dalje od toga, jer nitko to neće plaćati. Pa ne moraš kupiti ove godine novi auto prebacit ćeš na iduću pa će pasti proizvodnja. (Banalni primjer).

I prije je bilo izazova, po meni je opasnije bilo 60ih kada su nuklearne rakete trebale biti ispaljene sa Kube, gora kriza je bila Iranska 70ih što se nafte tiče, tada amerikanci nisu imali što točiti danas ipak imate. Par nepar vožnja će teško u ovim vremenima ipak biti na snazi. Nije ovo najgore u povijesti što se dogodilo nego smo imali pandemiju koja još nije gotova (mislim po meni je ali oni tvrde da nije), pa smo svi umorni od toga i mislimo da je kraj svijeta, ne vjerujem u to jer je bilo i gorih situacija u povijesti.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 10, 2022 at 3:46 PM
    • #1,166

Yieldchaser što se tiče prelaska na suprotnu stranu npr. zamjenik zapovjednika krima ga je predao rusima. on je sad zamjenik zapovjednika negdje na pacifiku. problem ukraine je taj što ona nema državnost u osnovi i šta će biti sa galicijom pratit će mo. rusima to sigurno ne treba. oni nisu gladni teritorija ali ne mogu dopustiti da se tamo muvaju nekakvi englezi. gde god oni dođu ufuraju si da su sila ko nekad pa spletkare. zadnji put su se na pregovore u jalti prošvercali na staroj slavi. na sledećim pregovorima ih neće biti. možda eventualno da leže uz nogu američkog im gospodara. jedan jako značajan primjer za nas. misija eufora u bosni je zapravo misija eu. legitimna. englezi su bregzitirali. po kojoj pravnoj osnovi oni imaju nekakvog umirovljenog generala za svog predstavnika u bosni. šta on radi tamo i koga on predstavlja? engleze i amerikance treba jednom za uvijek izbaciti sa evropskog kopna i mi ćemo biti raj na zemlji.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 10, 2022 at 4:06 PM
    • #1,167

Koliko čitam do jučer-prekjučer je Zelensky bio nesutrašivi heroj, već danas nedosljedan amater. Reklo bi se nešto kao (Super) Vili Beroš.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 10, 2022 at 4:51 PM
    • #1,168

pogledaj te ovaj snimak pa probajte sami zaključiti da li je to stvarno ili namješteno. za mene koji sam vidio kako su ljudi kod nas izgledali uznevjereni i izuđeni ovo ne da je b produkcija nego žnj. slaba gluma, kostimografija nula bodova, krater besmislen, očajna šminka i td. neda mi se sad tražiti (da me još i ne baniraju) ruski primjer. objekt je škola i kao tu su ukrainci spavali i pucali iz nje. istina. ali šta je tu čudno. djece nema u školi, najveća zgrada u selu, neće se po kućama razmiještati. i mi kad smo bili na maršu u bivšoj jna spavali smo po školama, kinima i sličnim objektima jer nakon tri dana u šatoru po ovakvom vremenu crkavaš. htio sam reći da nije isto kad istinu malo izokreneš u svoju stranu ili kad proizvodiš totalno lažne vijesti. da je roknulo onako bio bi u kontuziji bar jedan dan. a ono neki mali curak krvi na glavi. jedna trudnica i njih pet ubiše se noseći i ko za k. kamera se tu nađe slučajno. praviš budalu od auditorija i sad bi da te mi žalimo.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • March 10, 2022 at 5:04 PM
    • #1,169

Piše li na srpskim portalima nešto novo o onoj vojnoj rusko-bjeloruskoj vježbi, jel završila? Zna li se šta? Ovdje ne mogu ništa naći

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • March 10, 2022 at 5:42 PM
    • #1,170

Jednom je M.Twain mudro ustvrdio - "Ako ne pratite novine onda se neinformirani, ako ih pratite onda ste dezinformirani".

A novine ne pišu priče radi istine nego zato jer donose kruh na stol. Sve je ekonomija.

Naša informacijska stvarnost danas izgleda otprilike ovako "Bombardirana bolnica, stotine mrtvih i ranjenih !!!", "Ako prijeđu crvenu crtu XYZ prijeti lansirati hidrogenske bombe na ABC!!!"

Odmah pored toga oglas - "Dormeo jastuci meki kao duša za samo 50% cijene, navali narode! "

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 10, 2022 at 7:00 PM
    • #1,171

evo vratio se kući britanski lav pun dojmova i utisaka. mislim da je ovo vjerodostojno. 8)

I’m one of the first Brits to join Ukraine – they fight like lions
    ONE of the first British fighters in Ukraine told yesterday of his ferocious battle with Russian troops at the Battle of Antonov. Ex-Army medic Jason Haigh,…
    www.thesun.co.uk
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • March 10, 2022 at 10:21 PM
    • #1,172
    Quote from verdi

pogledaj te ovaj snimak pa probajte sami zaključiti da li je to stvarno ili namješteno. za mene koji sam vidio kako su ljudi kod nas izgledali uznevjereni i izuđeni ovo ne da je b produkcija nego žnj. slaba gluma, kostimografija nula bodova, krater besmislen, očajna šminka i td. neda mi se sad tražiti (da me još i ne baniraju) ruski primjer. objekt je škola i kao tu su ukrainci spavali i pucali iz nje. istina. ali šta je tu čudno. djece nema u školi, najveća zgrada u selu, neće se po kućama razmiještati. i mi kad smo bili na maršu u bivšoj jna spavali smo po školama, kinima i sličnim objektima jer nakon tri dana u šatoru po ovakvom vremenu crkavaš. htio sam reći da nije isto kad istinu malo izokreneš u svoju stranu ili kad proizvodiš totalno lažne vijesti. da je roknulo onako bio bi u kontuziji bar jedan dan. a ono neki mali curak krvi na glavi. jedna trudnica i njih pet ubiše se noseći i ko za k. kamera se tu nađe slučajno. praviš budalu od auditorija i sad bi da te mi žalimo.

Sergeju to si ti?Lavrov?

pxl-151220-31171266_gpsuIBY.jpg

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • March 10, 2022 at 10:30 PM
    • #1,173
    Rusija je u par dana uništila samu sebe
    REZULTAT rata u Ukrajini je možda nesiguran, ali smrt gospodarstva Rusije je očita. Smrt uzrokovana samoubojstvom.
    www.index.hr

Kažem vam, putin je najveće zlo koje je pogodilo ruse. Svaka čast i indexu, dva profesionalna članka u 24 sata, to im se nikad nije dogodilo

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 10, 2022 at 10:32 PM
    • #1,174

imaš svoje oči. pogledaš više puta pa razmisliš. neće sergej misliti za tebe.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 11, 2022 at 7:04 AM
    • #1,175

evo padaju i nad zagrebom nekakve letjelice. vežite se polijećemo u novi vrli svijet.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • March 11, 2022 at 7:20 AM
    • #1,176

Eee sad se kuka gdje nam je protuzračna obrana. Problem je da ogroman dron leti a da ga ne vidi nijedan radar. Računam da bi nam javili Mađari da su ga sami detektirali...

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 11, 2022 at 8:16 AM
    • #1,177

ako je dron šta će mu padobrani. treba početi od predpostavke da sve što se objavi je klasična laž. igra se velika predstava u 3 čina i vidimo samo glumce na pozornici, a pojma nemamo šta se iza nje dešava. korona i ukraina to bi praktički mogli biti na kraju prvog čina.

Meri
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    669
    • March 11, 2022 at 8:33 AM
    • #1,178
    Quote from verdi

ako je dron šta će mu padobrani. treba početi od predpostavke da sve što se objavi je klasična laž. igra se velika predstava u 3 čina i vidimo samo glumce na pozornici, a pojma nemamo šta se iza nje dešava. korona i ukraina to bi praktički mogli biti na kraju prvog čina.

Tucker Carlson: Someone needs to explain why there are dangerous biological weapons in Ukraine

...Try not to use profanity on the air to describe our reaction. Our jaws dropped, let's leave it there. Under oath in an open committee hearing, Toria Nuland just confirmed that the Russian disinformation they've been telling us for days is a lie and a conspiracy theory and crazy and immoral to believe is, in fact, totally and completely true....

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • March 11, 2022 at 8:42 AM
    • #1,179

ako se dobro sjećam ona je u 11. mj. bila u moskvi i od tad počinje ovaj cirkus. ako nije ona znam da je bila neka važna baba cijina operativka.

zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • March 11, 2022 at 9:08 AM
    • #1,180

Stvarno, vrlo čudno to sa letjelicom. Nije ona ni malena, i pričinila je znatnu štetu

A gdje je protuzračna obrana ? Moglo je to biti i natovareno eksplozivom i eksplodirati baš pravo, a ne se samo srušiti

Zar smo tako ranjivi ?

Nema načina da se to detektira ? Ajoj.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Trumpove carine 19

• darac11
      • April 9, 2025 at 1:06 PM
      • Stručne rasprave
      • darac11
      • May 29, 2025 at 9:07 AM
    2. Odgovora
      19
      Pregleda
      1.5k
      19
    3. mikromakrto

May 29, 2025 at 9:07 AM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 933

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 8:00 AM
    2. Odgovora
      933
      Pregleda
      492k
      933
    3. All

May 29, 2025 at 8:00 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Trumpove carine

mikromakrto May 29, 2025 at 9:07 AM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

All May 29, 2025 at 8:00 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy

All May 27, 2025 at 12:54 PM

Popularne Teme

• DRY BULK

10,486 Replies, 4 years ago
  • Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

2,561 Replies, 3 years ago
  • Trumpove carine

19 Replies, A month ago
  • CORONA virus

3,567 Replies, 5 years ago
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

1,894 Replies, 5 years ago

Tags

• Rat

Online korisnici na ovoj temi

• 2 gostiju
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt