Malo si razmišljam ,ako Ukrajina padne Biden je gotov, dva vanjskopolitička poraza u svega 6 mjeseci, nema mu pomoći.
Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala
-
-
-
Ne vjerujem im i provjeravam na Twiteru.
Tako su rekli da Rusi napadaju Odesu, a na Twiteru u Odesi nista. Ako Njemci javljaju da su Rusi 20 km od Kijeva pitam se kako su dosli do tamo. U par sati. I onda citam da Rusi kazu da se Ukrajinci masovno predaju. A oni njihovi oligarski vec prije 2 tjedna zbrisali. I sada bi se jadni ljudi trebali boriti s Putinom.
Ukrajina na udaru kibernetičkih napada: Zapad nudi pomoć, no pitanje je koliko zaista može pomoćiStručnjaci za kibernetičku sigurnost godinama prate što se događa u svijetu i upozoravaju da Rusija ima sposobnost napraviti velike probleme kako za Ukrajinu,…zimo.dnevnik.hr -
Nisam neki stručnjak, ali mislim da Rusija neće tako lako preko te Ukrajine.
Prvo, prostor je ogroman, 55 mil. stanovnika, plus što su u ovom konfliktu ipak u situaciji da se brane, pa je "lakše".
Sve bude ok dok se silosi ne počnu otvarati, bit će puškaranja, projektila, žrtava, tenkova, aviona.
Npr. uopće mi nije jasno zašto nisu išli u ofenzivu zrakom (avionima), već onim škatuljama od helikoptera kakve i MORH koristi. Ako već ideš, imaš SU-30,34,35 i ostalo u arsenalu. Nešto što je jako teško ili nemoguće srušiti (Ukrajincima barem).
Onda padnu te dvije kutije šibica, i eto ti, diže se moral na drugoj strani.
Ne znam, za sad, izgleda kao da bi oni (Rusi) nešto puni sa malo resursa.
Pa kada su Ameri napdali Afganistan i nevidljivog neprijatelja, to je bio svaki B-2, B-52 i ostala mašineriji u zraku.
-
Nisam neki stručnjak, ali mislim da Rusija neće tako lako preko te Ukrajine.
Prvo, prostor je ogroman, 55 mil. stanovnika, plus što su u ovom konfliktu ipak u situaciji da se brane, pa je "lakše".
Sve bude ok dok se silosi ne počnu otvarati, bit će puškaranja, projektila, žrtava, tenkova, aviona.
Npr. uopće mi nije jasno zašto nisu išli u ofenzivu zrakom (avionima), već onim škatuljama od helikoptera kakve i MORH koristi. Ako već ideš, imaš SU-30,34,35 i ostalo u arsenalu. Nešto što je jako teško ili nemoguće srušiti (Ukrajincima barem).
Onda padnu te dvije kutije šibica, i eto ti, diže se moral na drugoj strani.
Ne znam, za sad, izgleda kao da bi oni (Rusi) nešto puni sa malo resursa.
Pa kada su Ameri napdali Afganistan i nevidljivog neprijatelja, to je bio svaki B-2, B-52 i ostala mašineriji u zraku.
nisam niti ja, ali u ratu imate osnovni, rezervni i nekoliko lažnih položaja, sve ovisi tko je kakvu taktiku odlučio primijeniti, pored toga Rusi moraju osigurati i svoju pozadinu, pa nisu oni Mostarci, da im uđu sazad, u svakom slučaju niti jedan rat, osim stogodišnjeg nije trajao vječno
-
-
marin 83
Jesu ova podrucja oznacena na karti sa vecinskim ruskim stanovnistvom ?
-
marin 83
Ne, područja pod okupacijom, ruskom i od pobunjenika na istoku.. Rusi su isključivo u velikim gradovima, selo je ukrajinsko, tako da ovo ne bude išlo tako lako kako Rusi misle...
-
Ima se novaca...ljudi navalili pa kupuju kao da je sutra sudnji dan...ulaganje u budućnost...33 miliona prometa...već za četiri pet dana opet se vraća sve u normalu. I za ratno stanje nikog neće biti briga...
-
Za desetak dana bit će sve u normali...zaboravit će se na rat...biznis je biznis...
-
i tako ste vi meni palac dolje početkom siječnja kada sam trubila da burza raste u osvit pada......, i da treba pola u papir, pola u cash
I kada sam vikala da treba kupiti zlato. evo ga na 2000 dolar unca
Danas ima na sniženju i do 15% lijepih velikih papira sa stabilnim poslovanjem, reklo bi se prilika, kada bi znali kuda ovo vodi ?
U dugačak rat koji će imati posljedica i na europsko gospodarstvo ?
U daljnje štampanje novaca, inflaciju ?
U recesiju iza ugla ?
U nuklearnu katastrofu ?
A sto ce biti? Bogati ce postati bogatiji, siromasni siromasniji.
I prije 2 godine je bio smak svijeta, ljudi su bacali papire kao danas, da bi uskoro krenuo rebound, krajem godine all time high, a nista nije bilo bolje ni gore.
I dalje mislim da je glavni sistemski rizik u USA inflacija i prezaduzenost, a ne ruskoukrajinski sukob. Dvije godine se stampao novac bez pokrica, napucavale se futuristicke high tech dionice isto bez pokrica. Ruzno je to reci, ali u ratu se i zaradjuje. Raste industrija. Upravo to su Ameri mozda i htjeli. Priliku da pokrenu realno gospodarstvo. Ja ne vjerujem u 3 svj rat ili nuklearni rat, ali sada ce biti puno razloga za ulaganje u vojnu industriju i proizvodnju. Americki rast se uvelike temelji na vojnoj industriji.
-
-
Ima se novaca...ljudi navalili pa kupuju kao da je sutra sudnji dan...ulaganje u budućnost...33 miliona prometa...već za četiri pet dana opet se vraća sve u normalu. I za ratno stanje nikog neće biti briga...
pojava Corone odnijela je prvi dan 50mil. oporavilo se nakon par mjeseci, Putin je za sada rangiran na 2. mjesto s 32mil. pored toga Crobi je zbog Sanadera i ostavke pao 7% , znači to je sve tu negdje, opet Putin 2.mjesto, kada on stane, burze će krenuti, tako je nekako bilo i s njim i onim štakorom
-
EU nije jedinstvena u novom paketu sankcija Rusiji, neke članice štite svoje intereseKADA je Putin u ponedjeljak priznao separatističke ukrajinske regije Donjeck i Lugansk, Europska unija dobila je pohvale za brz i odlučan korak u nametanju…www.index.hr
kao što je bilo i za očekivati......
u "ujedinjenoj Europi" svatko če igrati za sebe a nije potrebno ni puno razmišljati što bi bilo da postane još napetije........
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ica_najnovije_m
u "ujedinjenoj Europi" svatko če igrati za sebe a nije potrebno ni puno razmišljati što bi bilo da postane još napetije........
bolje da pokažu tu složnost sada dok netko drugi nekoga drugoga napada, nego da tu jedinstvenost pokažu kada nas netko drugi napadne
-
Pomalo, nesto su ameri tihi....
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…ica_najnovije_m
bolje da pokažu tu složnost sada dok netko drugi nekoga drugoga napada, nego da tu jedinstvenost pokažu kada nas netko drugi napadne
a tek bi onda jedninstva vidio.......ko zna kako i naši susjedi mađari razmišljaju......za srbiju znamo kako razmišlja.......a ovaj u ukrajini uz sve ostalo, uz put preispituje i promatra kako bi mogao ocjeniti do kuda može ići......
-
marin 83
cijeli jug je proruski. 45% stanovništva ukraine govori ruski koji im je nedavno zabranjen. oko 40% ukrainski ostalo poljaci na zapadu. ja mislim da će im obalu kompletnu uzeti jer rusi to smatraju svojim a ne američkim. ima još jedna divizija u pridnjestrovlju ne znam da li je već i ona u pokretu.
-
Na žalost prema razvoju situacije na terenu rus će do nedjelje rješiti sve što želi...tužno je gledati kako je ukrajina nadrapala zbog igre velikih.
-
Pomalo, nesto su ameri tihi....
možda lijepe ukrajinske naljepnice na avione
-
Sad sam gleda jedan snimak, šta rade Rusi ukrajinskim vojnicima,strašno doslovno ih masakriraju.Po meni ovo je totalna katastrofa.Ovoliku zemlju napast, da se nato nije upetljao, mene je sram što sam dio nato pakta, koji samo gleda pokolj....sram me je...
-
Ne mogu se oteti dojmu, nikako ee ne mogu oteti dojmu da je ovo dogovoreni igrokaz. Zrtve EU, Ukrajina. Akteri ?
Mozda grijesim, ali...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.) 2.8k