ako nisam pogriješio u traženju nema threada za ZB
ako je potrebno molim moderatora da prebaci.
prije koju godinu sam imao dobar nos jer sam primjetio isto što i danas primjećujem.
dionicu van fokusa koja usprkos relativno malom free floatu ima na godišnjoj bazi ima nemale fluktuacije cijene.
to bi čak i po trejderskim standardima trebalo biti zanimljivo?
mene je tada prije koju godinu privukla zamisao,vjera,javno izrečena prognoza i očekivanje da bi moralo doći do značajnijeg oporavka ZSE.
tada sam bio prilično aktivan zagovornik na temi oporavak burze na starom forumu.
to moje očekivanje je bilo izvedeno iz tada velikog zaostajanja oporavka ZSE u odnosu na strana tržišta kapitala.
i doista potvrdilo se na najbolji mogući način sa rastom crobexa sa 1500 na 2250(+50%) u tih 7-8 mj kada je sve naprasno prekinuto sa todomorom.
tko zna di bi tome bio kraj ali zato sada odrađujemo zaostatke zar ne? + neke kamate bi trebali isto pokupiti?
da sam sebi tada dam na vjerodostojnosti zaključio sam da će logična posljedica mojeg pretpostavljenog oporavka burze biti i značajno povečanje volumena trgovanja.
i doista to se je dogodilo ali samo do todomora.
razmišljajući na sličan način tu su se pojavili još neki igrači ,cijena je sa nekih 11 narasla na 16,veći dio sam kapitalizirao a manji ostavio i u zadnjih 6mj sam opet počeo kupovati.
hoce li ZB opet gore na krilima većih volumene trgovanja na marketu ili nekih starih dimova neznam ali nebi bila senzacija.
prostora za "arbitražu" ima dosta jer je primjerice u zadnjih godinu dana komparirano sa datumima 21-01-21. i 17.01.22. stanje sljedeće:
CROBEX +21%
ZB -13%
čak su i poslovni rezultati bolji u 2021. nego u 2020. iako oni su u pravilu oko pozitivne 0.
držim neopravdanim i neodrzivim ovakav odnos gdje market u cijelini raste i na njemu prevladava optimizam a dok istovremeno na ZB prevladava pesimizam te oečkujem arbitražu nekih razmjera u 2022.
neka ostane zabiljezeno da se ovih dana trguje oko razina 12kn