Display MoreDisplay MoreNemojte me krivo shvatiti, ne kažem ja da ekipa u HDZ-u nije sposobna, već naprotiv, jako su sposobni i ovo govorim bez podsmijeha ili cinizma.
Moje osobno mišljenje je da je ministar financija Marić najbolji ministar financija u hrvatskoj povijesti i direktno je zaslužan za ovo povećanje rejtinga,
a sjećam se kako su financijski nepismeni novinari prije par godina graknuli na njega da zašto ne refinancira obveznicu po 6-7% kamata, a čovjek poslije pričao da nije spavao cjelu noć i na kraju napravio pravu stvar i sada su kamate na obveznice oko 0 ili 0,2%.
Problem je sa prikrivenom korupcijom, koje nikako da se riješe, ali Hrvatska trenutno nema alternativne stranke, koja ih može
pobijediti. Pa pogledajte samo ovu ekipu oko Tomaševića u ZG, pa ne znaju ni osnovne stvari, ljudi koji nešto znaju im se smiju,
a grad klizi u bankrot. To je kao da daš djeci da upravljaju najvećim gradom, potpuno van njihovih mogućnosti i dosadašnjeg
iskustva kao nekakvih aktivista ili nešto tako, skok iz vrtića na fakultet.
Ministar Marić odskače u grupi ministara, od komunikacije do stručnosti, ostali nisu takav kalibar. Od korektnih do smiješnih poput Grlića Radmana. Premijer je isto klasa. Ajmo reći dvoje kapitalaca, ostalo tako tako, ali i to je dovoljno da budu najbolji jer su prethodnici bili jako loši i ne manje korumpirani samo se nije smjelo ni pisat o tome niti su institucije išta radile, sada ipak prilično velike face završavaju ako ništa po istražnim zatvorima.
Ozbiljna pogreška Plenkovića je ta da oko sebe skuplja ljude inferiorne sebi.
Morao je pronaći način da okupi ljude koji znaju, za početak ponuditi plaću ljudima od struke (50.000 kn ) pa da vidimo jel bi ih to potaklo da se jave...