radje slusam pernara nego gledam kako senf plese
Politika - općenito
-
-
-
Jutro, zanimljiva rasprava pa evo da napišem koji redak.
Za bilo kakve promjene treba se stvoriti kritična masa gradjana birača koje nažalost nema.
Izlaznost na izbore je niska, šta znači da je stanovništvu joko dobro ili su nezainteresirani.
Mladji obrazovani koji bi trebali biti nosioci budućeg razvoja društva uglavnom su se razišli po svijetu i ni na kraj pameti im se nije baviti politikom.
HDZ i SDP kao dvije najjače stranke imaju svoju stranačku vojsku koja bez razmišljanja glasa, a i izdašne izvore financiranja.
Sve ostale lokalne stranke su na marginama i prisiljene su koalirati.
Nažalost ni u jednoj manjoj stranci nema potencijala kandidata po iskustvu, stručnosti pa recimo i karizmi da bi mogao voditi vladu.
Sva ova opozicija, osim možda SDP, puno zuji ali malo meda nosi.
Ali dobro predizborna godina je pred nama, politička scena će se razbistriti, a mi ćemo valjda biti pametniji.
-
...
Izlaznost na izbore je niska, šta znači da je stanovništvu joko dobro ili su nezainteresirani.
Mladji obrazovani koji bi trebali biti nosioci budućeg razvoja društva uglavnom su se razišli po svijetu i ni na kraj pameti im se nije baviti politikom.
Eto točno to, život bez obveza, bez stresa, sa koktelom u ruci, ne talasaj rođo. Sebičnost. Problem je ovdje puno dublji od Hdz i Sdp uhljeb glasacke mašinerije . I nevidim nešto bolje da dolazi.
-
evo, kad se već gđa. Sandrs Benčić :
- magistra prava, kao kandidatkinja liste Možemo!, Zagreb je NAŠ!, Nove ljevice, Radničke fronte, Održivog razvoja Hrvatske i Za grad na parlamentarnim izborima 2020. osvojila s 1362 preferencijalna glasa saborski mandat u hrvatskom saboru
- Predsjednica zastupničkog kluba Možemo i saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode.
- Članica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, aktivistica za zaštitu ljudskih prava i rodnu ravnopravnost u civilnom društvu.
- Članica Centra za mirovne studije do 2018. godine, ponajviše na temama nejednakosti, azila i migracija, osnivačica jedne od prvih konzultantskih tvrtki za EU fondove (Razbor),
- predavačica u Algebri (prestala biti ulaskom u sabor)
- vanjska stručnjakinja Vijeća Europe za slobodu govora, jedna od osnivačica i bivša članica zakladne uprave zaklade Solidarna
- bila članica Povjerenstva za postupanje po pritužbama u MUP-u i Savjeta za razvoj civilnog društva.
- jedna od koordinatora/ica stranke,
- suradnica i predavačica Vijeća Europe na provedbi edukacija za suce i državne odvjetnike u regiji u području Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava (JUFREX program)
- članica hrvatske radne skupine za Obzor 2020, programa u području društvenih i humanističkih znanosti
- aktivistica u brojnim prosvjedima na kojima je tražila zaštitu zlostavljanih žena, djece, pripadnika LGBT zajednice-
( ufff, sva sreća da postoji copy/paste)
... svakako angažirana i svestrana žemska...pored toliko aktivnosti i angažiranosti u saboru i okolo, nije niti čudo da je iznajmila jedini stan, nema ona kada spavati pa da stan ne zjapi prazan...
stoga, kako se gospođa kandidirala za premjersku poziciju a kako kanditatura za kancelara u HR ustavu ne postoji, mi to nemamao ( valjda se sirotici, koja je i magistra prava i koja bi to trebala znati, od silnih društvenih funkcija, aktivnosti i dr. pol. obveza kao i ne spavanja, malo pomutilo...teško je to tako bez ginka i/ili drugih pripravaka a i to ima svoje terapijske kontraindikacije)...
evo ja imam konstruktivnu ideju kako će ostvariti svoju premijersku ambiciju i neće se pri tome potrošiti nego baš suprotno, možda se malo i odmori i dođe sebi...neka se lijepo zaljepi na premijersku fotelju, kao berlinski kolege koji se lijepe kombinacijom epoxi ljepila i pijeska za ulicu i po EU sudu, nitko je ne smije odljepiti ako to uredno prijavi... pravi premijer (po berlinskom sudu) je ne smije uznemiravati nego može svoj posao obavljati i u drugom uredu i na drugoj stolici ...kombinacija ko bog, ne može fulati...
https://m.sibenik.in/svijet/aktivis…i-za-cestu-sud-'nisu-krivi-vozaci-mogu-javnim-prijevozom'/173925.html
-
Jedan mandat nije dovoljan da se isprave sve krive Drine pravomoćno osuđene zločinačke organizacije.
I pitanje za Kolege sa foruma:
Je li znate i jednu državu u svijetu, kojoj je na čelu pravomoćno osuđena zločinačka organizacija!?
Ali proces je gotov, oni su “rehabilitirani”, dok je SDP još uvijek otvoreno socijalistička stranka a što možda nije nezakonito ali je jednako nemoralno kao i svaki drugi lopovluk.
S druge strane, HDZ možda nije otvoreno ali mi djeluje kao ipak prikriveno socijalistički (sav ovaj cirkus oko kontrole cijena, pa oni ekstra porezi na profit prije), pa je izbor između dva zla težak. Teško mi je reći koje od ta dva zla je manje zlo pa da ga zato treba birati.
Kolega vaša mi boja baca na ZNA SE plavu. Dajte vi samo glas za svoje kako kažete "rehabilitirane".
Upišao sam se od smijeha dok sam to čitao i pisao!
-
aj dobro šta ona ne zna, al pogledajte "konkurenciju" 🤦
Benčić o imovinskoj kartici: Nisam skužila gdje bih upisala da plaćam najamninuNAJNOVIJE otkriće da ni potpredsjednik vlade Tomo Medved nije u imovinskoj kartici prijavio nekretnine, oporbeni zastupnici u saboru ocijenili su propustom,…www.index.hrpredlažem da u Sabor zaposle nekog računovođu i procjenitelja, da se jadni ne muče, a i da im se imovina, s vremenom, usklađuje po tržišnoj cijeni.
onda bi možda znali i kad Zvane prodaje radi poreznog gubitka
-
aj dobro šta ona ne zna, al pogledajte "konkurenciju" 🤦
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ndex_tid=402139
predlažem da u Sabor zaposle nekog računovođu i procjenitelja, da se jadni ne muče, a i da im se imovina, s vremenom, usklađuje po tržišnoj cijeni.
onda bi možda znali i kad Zvane prodaje radi poreznog gubitka
ne znam što bi rekao gosp. Andrić, ali može li se biti fukara, a da nisi nešto bogat, a nećeš se ni obogatiti, ali saborsko mjesto npr. možešmo osvojiti,
meni se čini da je kod nas najveći problem sa ovakvima, koji nisu u životu ništa konkretno radili i ne znaju ni najobičnije obrasce popunjavati, a sastavljali bi državni proračun, doduše i sastavljaju ga, zato nam i je tako kao nam je
-
napisao sam cini mi se negdje na ovom forumu prije, ali ja nebih dopustio nikome da se bavi politikom a da prije nije odradio x vremena u privatnim firmama ili bio poduzetnik
nemozes biti na drzavnoj sisi cijeli zivot, od aktivizma do udruga i inih gluposti, zivis od poreza sto drugi placaju
da bi sad ti nes pametovao kada dodjes na vlast
odmah je pocela kako ce ona "davat onima koji trebaju"
sta ti imas davat nesto uopce, nisu to tvoji novci
-
napisao sam cini mi se negdje na ovom forumu prije, ali ja nebih dopustio nikome da se bavi politikom a da prije nije odradio x vremena u privatnim firmama ili bio poduzetnik
nemozes biti na drzavnoj sisi cijeli zivot, od aktivizma do udruga i inih gluposti, zivis od poreza sto drugi placaju
da bi sad ti nes pametovao kada dodjes na vlast
odmah je pocela kako ce ona "davat onima koji trebaju"
sta ti imas davat nesto uopce, nisu to tvoji novci
a valjda je i do sada davala pa je zato i napredovala
-
Neznam kako vama al ovi nasi moderni političari su kao napunjeni ESTROGENOM, pogledajte ih redom, Plenković, Beroš, Primorac, Peđa Grbin, Franko Vidović, sve sami pupasti momci... Milanović ide u tom smjeru isto. Ajde Grlić Radman je unutar prosjeka. Zasad se Most drzi najbolje. Pa za ove prije su i pok Tudman i živi Mesić oličenje normalne fizionomije.
A gdje su tek Pahor i Golob prema ovima, klasa elita...
-
-
Neznam kako vama al ovi nasi moderni političari su kao napunjeni ESTROGENOM, pogledajte ih redom, Plenković, Beroš, Primorac, Peđa Grbin, Franko Vidović, sve sami pupasti momci... Milanović ide u tom smjeru isto. Ajde Grlić Radman je unutar prosjeka. Zasad se Most drzi najbolje. Pa za ove prije su i pok Tudman i živi Mesić oličenje normalne fizionomije.
A gdje su tek Pahor i Golob prema ovima, klasa elita...
naši se politički dečki žrtvuju i ništa se ne baca, daju primjer narodu
-
HDZ "prca" nemilice
HDZ: 'Prosječna plaća u Hrvatskoj je u našem mandatu 20 puta viša'Objavili su usporedbu s SDP-omdalmatinskiportal.hr -
ali zasto uvijek ovi mozemovci moraju biti cisti primjer stereotipa, da je barem jedan koj nije takav i da njega gurnu u prvi plan
doslovce su svi napravljeni na isti kalup, aktivizam, udruga i vjecni student koji je opsjednut uzimanjem novaca koji su drugi zaradili
-
Umirem od smijeha.
Bilo bi interesantno vidjet usporednu tablicu sa ostalima iz drugih stranaka. Nekako dvojim da su to sve odlikaši u roku. -
ma naravno da nisu, no radi se o tome da guras jednu osobu koja je kao najbolja i olicenje tvoje stranke i time zelis reci "mi nismo kao vladajuci, bolji smo"
i onda na celo stavis studenticu od 36 godina kao najsposobniju
pa zamisli kakvi su ostali onda
-
ma naravno da nisu, no radi se o tome da guras jednu osobu koja je kao najbolja i olicenje tvoje stranke i time zelis reci "mi nismo kao vladajuci, bolji smo"
i onda na celo stavis studenticu od 36 godina kao najsposobniju
pa zamisli kakvi su ostali onda
evo ti mirela holy, od vrijednih, obrazovanih i nadasve pristojnih roditelja koji stvarno mnogo stekli, ova je glumila budalu cijeli život i uvijek nepristupačna, prgava, samo da je protiv uopće ne bitno čega, završila primjenjenu pa filozofski i ugurala se u politiku deklarirajući se kao ljevičarka i aktivistica za rješavanje pitanja ravnopravnosti spolova, te ekoloških pitanja i prava svih manjina
a zašto je to tako, pa jednostavno, dok su se one/ni zahebavali i glupirali, drugi su sazreli prihvaćajući svoje obveze i odgovornosti sami za sebe, završili škole i krenuli punom snagom u real život i sada imaju svoje obitelji i radna mjesta, imovinski i društveni status dok su ovi drugi filozofirajući o svemu i svakomu izgubili vrijeme u nepovrat, svi kvalitetni životni procesi su ih zaobišli i sad tim raznim ne produktivnim "aktivizmima" pokušavaju dati smisao i važnost sami sebi jer su zapeli i zaostali u vremenu i prostoru u nekim prošlim adolescentskim vremenima...i sada se takvi ne produktivni hoštapleri glasno podjelama i kritikama i podmetanjima žele istaknuti i i nametnuti i pametuju da mogu više i bolje a ne mogu upravljati niti sami sebe i svoje živote
...sad ću se malo igrati školice, sad malo dečkića, sad malo fakultetića i sad kad sam skužila da više nemam frendica pošto su diplomirale, zaposlile, udale se i imaju djecu, sad ću ja naći novu, 20god mlađu ekipu u koju se intelektualno uklapam i nastaviti ću se igrati buntovnice aktivizmićom manjinskih prava i male bebe peseke i mama od bambija i biti ću premijer
-
https://static.jutarnji.hr/images/slike/2023/09/22/30536643.jpg?1695414692
mislim, o čemu pričamo, ti možemo i lijevi aktivisti...slika govori 1000 riječi...ja sam prerasao bicikl sa 12 godina a ovi sa 4banke to još uvijek guraju kao nešto normalno...e pa nije, ok rekreativno ali normalno je da se sa 4 banke imaš i voziš u autu
-
nevjerojatno je kolko ovaj senf ima iritirajucu facu
-
Da Senf živi 100 života nebi opljačkao naših novaca kao Vujnovac, Barbarić, Plenković..........
-
ako mu je to jedina kvalifikacija, da "nebi ukro ko drugi", i nije nesto
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-