1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Prilike koje sam propustio na ZSE

• pikolito
  • October 1, 2021 at 1:22 PM
  • Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • December 8, 2022 at 7:03 PM
    Quote from Yieldchaser

Vidim da moram biti jako oprezan s Vama, kolega.

(...) ostao gorak okus u ustima od ADRS2, u kojem sam svojevremeno imao sedam znamenaka i jako malo zaradio. Od tada imam neku averziju prema turističkim papirima. (...)

To Vam je kompliment. Čitam pozorno. :)
    Kada spominjete 7 znamenaka, mislite, pretpostavljam na uloženi iznos? Nema veze, bitno je da niste izgubili glavnicu. Sjetite se Buffetta, Kostolanyja i ostle starije gospode. Pod uvjetom da u međuvremenu ne umrete, imate kao i oni izidašnih 10, 20, 30 i 40 godina vremena čekati da zaradite na burzi. ^^ Vi ste, sudeći po svemu strpljiv čovjek, dakle, sve ok. ;)

Turističke tvrtke, možete li iznijeti konkretna razmišljanja o pojednim (Vama boljim turističkim poduzećima) i preporuku?

• plavi05
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,322
    • December 8, 2022 at 7:38 PM

Mon Perin je prilika?

• Yieldchaser
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,517
    • December 8, 2022 at 8:12 PM

Haha, uloženi kunski iznos, dakako.

Taj Mon Perin mi je još misterija. Trebamo sakupiti dovoljno podataka da vidimo kako to točno vode..i dalje nemam dovoljno, a ne da mi se samome kopati.

Ono što sam čuo od jednog prijatelja koji je svojevremeno po ljeti radio u Istri je da su kampovi mjesta gdje dolazi ekipa s možda i najvećom lovom, da nije isprva vjerovao.

Meni se recimo sviđa ILRA kao jedan small cap na ZSE, koji mi djeluje izuzetno odgovorno vođen, samo fali likvidnosti na dionici i tu treba velikog strpljenja..kao uostalom i sa svim dionicama.

Uvijek kad je maleno, ima jači potencijal rasta.

I sviđa mi se naravno PLAG. Također uredno vođeno društvo, oba imaju razuman dug s kojim možemo mirno spavati, lijepi cash flow, PLAG gotovo redovito isplaćuje povisoke dividende. Volim u Rijeci, kad dođem, otići na ručak u hotel Bonavia. Jednom sam i noćio. To je meni textbook primjer kako hotel 4☆ treba izgledati, biti vođen.. Cijene su sasvim razumne. Bolje mi je platiti 20% više nego u nekome restoranu, a daleko sam sigurniji da će biti dobra hrana, tako da za tih 20% premije na cijenu dobijem 100% više u usluzi.

Druge njihove hotele nisam obišao, ali po financialsima bi se dalo reći da je sve to na jednoj zdravijoj razini od ovih drugih koje imaju svoju sljedbu među ulagačima.

Treba na radaru imati i Liburniju Rivieru, od kad se promijenilo vlasništvo, moglo bi to na bolje. Isto sam bio na ručku ove godine u Ambassadoru u Opatiji. Malen meni, ali sve je bilo odlično.. Velika popunjenost već tada u proljeće.. Nije mi se svidilo što dolazi miris iz kuhinje..to ne smije biti, pogotovo ne kad je 5☆. To su te neke sitnice, the little things.. Sobe nisam vidio..

• Normani
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,455
    • December 8, 2022 at 10:48 PM
    Quote from Yieldchaser

Taj Mon Perin mi je još misterija. Trebamo sakupiti dovoljno podataka da vidimo kako to točno vode..

Jedan subjektivni komentar. Naime, ja sam prije puno godina stjecajem poslovnih okolnosti imao prilike doživjeti Plinia, onda je još bio član Uprave Adrisa, imatelj dionica, lova do krova. Ostavljao je opak dojam. Austrijanci - pregovarači nisu baš bili zadovoljni s njegovim (njihovim) ponašanjem i potezima, smatrali su ga (ih) mafijašima i poslovnim siledžijama. Eh, sad možda taj Mon Plinio, excuse moi, Mon Perin funkcionira dobro, ali ja sam (pre)osjetljiv na takve tipove pa pristupam poduzećima koje takvi vode s oprezom.

Quote from Yieldchaser

I sviđa mi se naravno PLAG. Također uredno vođeno društvo, oba imaju razuman dug s kojim možemo mirno spavati, lijepi cash flow, PLAG gotovo redovito isplaćuje povisoke dividende.

Treba na radaru imati i Liburniju Rivieru, od kad se promijenilo vlasništvo, moglo bi to na bolje. Isto sam bio na ručku ove godine u Ambassadoru u Opatiji. Malen meni, ali sve je bilo odlično.. Velika popunjenost već tada u proljeće.. Nije mi se svidilo što dolazi miris iz kuhinje..to ne smije biti, pogotovo ne kad je 5☆.

Opet slijedi subjektivni komentar. Danas mi je jedna gospođa koja u okolici Poreča niz godina izdaje stanove djelatnicima RIVP i PLAG rekla kako djelatnici RIVP hvale dobru atmosferu u RIVP, dok se oni u PLAG navodno ne mogu pohvaliti istim. Nažalost, nisam bio u mogućnosti detaljnije ispitati stvar. Volim čuti konkretne komentare. Kako bilo, smatram da uspješna poduzeća zapošljavaju ljude koji se konrektno i kolegijalno ponašaju. To omogućava bolju iskoristivost ljudskih resursa. Mobbing, svađe, nezdrava nadmetanja, podmetanja i bilo kakvo zlo može naštetiti firmi.

Zanimljiv komenar, ovo s mirisom iz kuhinje. Slažem se. 5 zvjezdica se takvo što ne bi smjelo dopustiti. Vodstvo je krivo za to i to nije dobar znak iako je sitnica. Sitnice čine neki hotel vrhunskim. Bio sam jednom slučajno nazočan u trgovini kada je Todorić (tko god što mislio u međuvremenu) osobno telefonirao s prodavačicom Konzuma u Toweru u Rijeci te ju je ispitivao koje su boce vina izložene i zašto boce tog i tog istarskog proizvođača vina nisu stavljene na police. Bilo mu je stalo do toga da sve bude u redu iako se radilo o banalnoj stvari unutar velikog poslovnog carstva. Dakle, manageri se mogu i trebaju brinuti za svašta.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 464

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 20, 2025 at 8:34 AM
    2. Odgovora
      464
      Pregleda
      201k
      464
    3. Plase

May 20, 2025 at 8:34 AM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      832k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Plase May 20, 2025 at 8:34 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago