Jedino čega se bojim da se povećanje kamatnih stopa ne bi previše dugo odugovlačilo..
Sve bi to bilo divno i krasno da nema politike. Što misliš što će se dogoditi sa javnim dugom ako narastu kamatne stope?
Jedino čega se bojim da se povećanje kamatnih stopa ne bi previše dugo odugovlačilo..
Sve bi to bilo divno i krasno da nema politike. Što misliš što će se dogoditi sa javnim dugom ako narastu kamatne stope?
Počne kao gruda snijega, pa se kotrljaaaa.....
Počne kao gruda snijega, pa se kotrljaaaa.....
prebacis racun na fizicku osobu
This is from Monty Python from almost 50 years ago.
Who knew these guys had such a deep understanding of running monetary policy!
This is from Monty Python from almost 50 years ago.
Who knew these guys had such a deep understanding of running monetary policy!
Ispravak, radi se o serijalu Yes, Minister i Yes, Prime Minister, rijetko kvalitetnog sadržaja, toplo preporučam, svaka epizoda je antologijska
Misliš da postoji neki drugi izbor?
Koliko ja vidim u tim postovima postoje
1) povećanje kamatnih stopa na vrijeme
2) odugovlačenje
Ti i ja smo vjerojatno za 1) a politika za 2) (jer će im eksplodirat dug)
Naručio kolega bocu plina za kuhanje u Splitu, kaže 145kn sa dostavom. Uskoro će i kafu bit problem skuhat.
Naručio kolega bocu plina za kuhanje u Splitu, kaže 145kn sa dostavom. Uskoro će i kafu bit problem skuhat.
Sta nisu rekli da nece poskupljivat plin do 1.4.22 ili je to pitanje ovih malih dobavljaca koji nemaju ugovore kao ina na duzi rok ?
Sta nisu rekli da nece poskupljivat plin do 1.4.22 ili je to pitanje ovih malih dobavljaca koji nemaju ugovore kao ina na duzi rok ?
je, sve Granda i Adria plin kupuju robu putem futures-a
Ja mislio da me oderalo nekidan po 140 kad vidi vraga. Trebao sam uzeti 2
interesantan pogled vezan za inflaciju i kako će utjecati na cijene dionica i zlata
evo još malo "dobrih" vijesti za iduću godinu
Obzirom da su podaci o zaposlenosti dobri, živo me zanima što će im ovog puta biti isprika
FED-u
A tek savjet za špeceraj........ ajoooooooooj.
------
--------Najbolje je ulagati u realne stvari, što su naši građani naučili tijekom zadnje krize, kada su 2009. i 2010. izgubili velike svote jer su ulagali na burzi. Tada su shvatili da se ne isplati ulagati u "papire", nego u nekretnine, jer njihova vrijednost zbog krize može nešto pasti, ali se i brzo vrati. Zato se sada ponašaju kao da slijede upute iz udžbenika ekonomije: ne stavljaju sva jaja u istu košaru. I ulažu u kupnju nekretnina svjesni da one čuvaju vrijednost i u situaciji inflacije – ističe Jurčić.
Sjećam se krize 2008., Zagreb je osvanuo sa cijenom stambenog kvadrata 1000 eura. I bio je pun neprodanih nekretnina. Oni koji se kupovali po 2000 , u čudu su se gledali dugi niz godina
Ajooooooooj.
Respect svakome koji ide kupovati nekretninu po 3000 eura kvadrat.
Baš čitam taj članak. Užas koji loši savjeti od tako renomiranog ekonomista.
Zar udio u nekoj dobroj tvrtki nije realna stvar?
"Respect svakome koji ide kupovati nekretninu po 3000 eura kvadrat."
Neznam, u većini Splita je novogradnja već bliže 3500-4000. Što reć za njih?
Donirajte u prilici blagdana.
"Nedavno ste izjavili da će inflacija biti oko 30 posto. Stojite li još kod te procjene?
- To je moja procjena i uvjeren sam da će stopa inflacije u ovoj godini iznositi oko 30 posto. Da bi se spasilo gospodarstvo, morao se tiskati novac. Njemačka Vlada je samo za pomoć Lufthansi izdvojila 80 milijardi eura. U Hrvatskoj je velik broj tvrtki trebao i dobio novac i trebat će ga još. Taj novac nismo imali i morali smo ga tiskati, to je napravila svaka europska država. Zato procjenjujem da inflacija neće biti manja od 30 posto. Primjerice, cijene građevinskih usluga su se udvostručile, narasle su cijene energenata, transporta, sirovine su poskupjele, bakar i aluminij dvostruko, sve komunalne usluge će narasti, a očekuje nas i rast cijene hrane."
trebale bi i dionice ici 10 gore :))
"Nedavno ste izjavili da će inflacija biti oko 30 posto. Stojite li još kod te procjene?
- To je moja procjena i uvjeren sam da će stopa inflacije u ovoj godini iznositi oko 30 posto. Da bi se spasilo gospodarstvo, morao se tiskati novac. Njemačka Vlada je samo za pomoć Lufthansi izdvojila 80 milijardi eura. U Hrvatskoj je velik broj tvrtki trebao i dobio novac i trebat će ga još. Taj novac nismo imali i morali smo ga tiskati, to je napravila svaka europska država. Zato procjenjujem da inflacija neće biti manja od 30 posto. Primjerice, cijene građevinskih usluga su se udvostručile, narasle su cijene energenata, transporta, sirovine su poskupjele, bakar i aluminij dvostruko, sve komunalne usluge će narasti, a očekuje nas i rast cijene hrane."
https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-posto-15133633
trebale bi i dionice ici 10 gore :))
Inflacija? Nema veze, kupovat ćemo onda devize...