thank you biden!
Inflacija
-
-
-
Inflacija u SAD-u ., lipanj 3%
tko god ima osam razreda osnovne, nema veze pika se i ona po bolonji zna da ovo nije istina.
-
UPS workers approve massive new labor deal with big raises
UPS workers approve massive new labor deal with big raisesThe agreement is the largest collective bargaining agreement at a private-sector employer based on number of workers.www.cnbc.com -
Speech August 25, 2023
Inflation: Progress and the Path Ahead
Chair Jerome H. Powell
Speech by Chair Powell on the economic outlookGood morning. At last year's Jackson Hole symposium, I delivered a brief, direct message. My remarks this year will be a bit longer, but the message is the samwww.federalreserve.gov -
Conclusion
As is often the case, we are navigating by the stars under cloudy skies. In such circumstances, risk-management considerations are critical. At upcoming meetings, we will assess our progress based on the totality of the data... we will proceed carefully as we decide whether to tighten further or, instead, to hold the policy rate constant... We will keep at it until the job is done.Probudio se pjesnik J Pow
Ne svira li on gitaru samo?
-
Dar zaborava .
Ovako nam je bilo i u svibnju ove godine
Gledam kuda će crobex, i ne znam, naravno
Ništa se nije promijenilo od svibnja, inflacija i nadalje, kamatne stope porasle, novaca ko' salate
Da li će 3% kamate na banci privući dio kapitala sa Burze
Sklona sam vjerovati da će cijene na Burzi rasti, kako i rastu svemu i svugdje
znači i na burzi inflacija
-
Dar zaborava .
Ovako nam je bilo i u svibnju ove godine
Gledam kuda će crobex, i ne znam, naravno
Ništa se nije promijenilo od svibnja, inflacija i nadalje, kamatne stope porasle, novaca ko' salate
Da li će 3% kamate na banci privući dio kapitala sa Burze
Sklona sam vjerovati da će cijene na Burzi rasti, kako i rastu svemu i svugdje
A nije kolegice baš novca ko salate. Vidio sam podatak još početkom ljeta da je ECB povukao čak 20% novca iz opticaja. To su strašne brojke. ne znam do koliko su sada dogurali, možda netko pomno prati ECB pa zna...
-
Hm hm hm, očito je bila dezinformacija ili se slabo sjećam iako bih stavio ruku u vatru da sam vidio 20% na nekoj prezentaciji, ispričavam se. Evo stanja za M1 novac:
Ipak samo 10ak %. Izvor:
-
naišao sam jako zanimljiv inflation tracker koji se sve više spominje od strane ljudi koji stvarno razumiju kako fiskalno-monetarni sustav funkcionira
Dashboard | Truflationtruflation.comi što dodatno potvrđuje moju tezu da su zlato i BTC, pa čak i dionice, zaštita od DEFLACIJE, a ne od inflacije 💡
-
naišao sam jako zanimljiv inflation tracker koji se sve više spominje od strane ljudi koji stvarno razumiju kako fiskalno-monetarni sustav funkcionira
https://truflation.com/dashboard
i što dodatno potvrđuje moju tezu da su zlato i BTC, pa čak i dionice, zaštita od DEFLACIJE, a ne od inflacije 💡
Puno više od deflacije ako do nje dođe bojim se reakcije na nju te borbe protiv deflacije i nekakvoga helikopter moneya ili tko zna kakve novotarije po tom pogledu.
Kad treba opljačkati štediše i ziheraše e tu će sigurno biti kreativni.
-
-
Puno više od deflacije ako do nje dođe bojim se reakcije na nju te borbe protiv deflacije i nekakvoga helikopter moneya ili tko zna kakve novotarije po tom pogledu.
Kad treba opljačkati štediše i ziheraše e tu će sigurno biti kreativni.
ovaj tracker je izvrstan, jer se apdejta na dnevnoj bazi.
i, ono što je najbitnije, stvarno korespondira sa price akcijom.
postoji više problema sa ovim "državnim" podatcima, jer, koliko sam primijetio, samo unose zbrku u asset alokaciji i svaka budala ih interpretira kako hoće, dok je ovo baš nešto od tržišta za tržište.
btw., pretpostavljam da ti misliš na neki deflacijski bust.
to se može dogoditi ako ovo sve skupa popuca pod teretom dugova.
ali, po onome što dolazi iz raznih objava centralnih banaka, dojma sam kako se oni neće previše petljati u cijelu situaciju, osim ako opasnost ne dođe do onih too big to fail banaka.
dapače, čini mi se da bi im bilo drago da ovaj financijski sitnež tržište samo počisti.
naravno, uvijek je pitanje koliko big je too big, ali nema smisla o tome dok rašomon još nije ni počeo 🤷
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun
November 22, 2024 at 7:29 PM