Agram Brokeri, 0,4% po transakciji, ili fiksno 19kn...zavisi sto je veće...
Ako trgujes vise (cca. 400k kn mjesecno/vise od 20k kn dnevno) onda je provizija 0,3% po transakciji ili fiksno 19kn
Agram Brokeri, 0,4% po transakciji, ili fiksno 19kn...zavisi sto je veće...
Ako trgujes vise (cca. 400k kn mjesecno/vise od 20k kn dnevno) onda je provizija 0,3% po transakciji ili fiksno 19kn
Erste Broker 0,4% ili 20kn minimum.
Drugih naknada nema a ni minimum trgovanja.
Erste Broker 0,4% ili 20kn minimum.
Drugih naknada nema a ni minimum trgovanja.
Da se to na Erste Brokeru isposlovati na 0.35%, te također 0.35% za američka TK-a. Skrbnički račun dođe nešto sitno parstotina kuna godišnje. Uz to dobiješ i besplatni devizni račun sa karticom. Te u kombinaciji sa Revolutom, gdje može mijenjati valute po tečaju boljim i/ili istim, kao i kod HNB-a.
Imaju li u erste demo online platformu da se malo vidi kako je funkcionalno na kompu i mobu?
Nevjerojatni su ovi na PBZ mobilnom. Baš sad ne radi tipka OK a do prije pet minuta je sve bilo ok. I to čak bez one famozne poruke "nešto je pošlo po krivu". Ovo se nikad nije dogodilo. Kako vjerovati da je sve slučajno?
Sta je s agramom danas
Sta je s agramom danas
I meni ne radi
Na koji način napraviti najjeftinije prijenos dionica s jedne na drugu osobu. Prije je bilo da se potpiše kod bilježnika i pošalje u skdd, a sada vidim da skdd za to naplaćuje naknadu. Osoba koja daje dionice nakon prijenosa dionica ne treba brokerski račun, a ona koja ih prima već ima.
Zahvaljujem se na prijedlozima.
*nascar, nedavno sam radio nešto slično...
200kn naknade za preknjiženje skdd ne možeš izbjeći... kod darovanja porez plača obdarenik a kod kupoprodaje porez plača prodavač na razliku FIFO vrijednosti ako predmetne dionice ima krače od 2 godine
ako su dionice fakat predmet kupoprodaje, ja u takvim slučajevima u ugovoru navodim kupovnu vrijednost na tržištu a dionice plaćam po vrijednosti istih umanjenu za troškove i za 10-15% zavisno od statusa iste na tržištu jer preknjiženje u skdd traje 10 radnih dana od dana zaprimanja ugovora + 2-3 dana koliko treba pošti za dostavu tako da svakako računaš na 2 tjedna a u dva tjedna se svašta može dogoditi.
moja preporuka ti je svakako kupoprodajni ugovor, šprancu imaš na skdd.
troškovi su ti
- bilježnik 50kn
-skdd 200kn
-preporučena pošiljka 20kn
-brokerska naknada
Porez na kapitalnu dobit.
Ukoliko se ostvari dobit trgovanjem dionicama, a držao si dionicu dulje od dvije godine, nije potrebno platiti porez.
Mene zanima, da li ja svejedno moram ispuniti onu poreznu prijavu i napisati da je ostvarena dobit X, ali iznos poreza je 0 jer sam imao dionice duže od 2 godine?
Ili ne trebam pisati nikakvu prijavu?
Porez na kapitalnu dobit.
Ukoliko se ostvari dobit trgovanjem dionicama, a držao si dionicu dulje od dvije godine, nije potrebno platiti porez.
Mene zanima, da li ja svejedno moram ispuniti onu poreznu prijavu i napisati da je ostvarena dobit X, ali iznos poreza je 0 jer sam imao dionice duže od 2 godine?
Ili ne trebam pisati nikakvu prijavu?
Ne moraš ništa pisati.
Postoji li neki broker koji za zse dionice u svakom trenutku pokazuje koliko i kojih dionica u portfelju je oslobođeno poreza na kapitalnu dobit?
To mi se čini kao prirodna i logična mogućnost nakon što je već dosta godina proteklo od uvođenja tog poreza a ovi u PBZ-u su miljama daleko od bilo kakvih inovacija.
A ne bi trebalo biti nešto posebno zahtjevno uvesti je jer je samo protok vremena od datuma kupnje u igri.
Dali brokeri šalju u poreznu početkom godine podatke o ostvarenoj dobiti (ukoliko je ima) za svakog klijenta automatizmom ili još uvijek ne, zna li tko? Možda ih GDPR sprečava u tome ili... ?
Postoji li neki broker koji za zse dionice u svakom trenutku pokazuje koliko i kojih dionica u portfelju je oslobođeno poreza na kapitalnu dobit?
To mi se čini kao prirodna i logična mogućnost nakon što je već dosta godina proteklo od uvođenja tog poreza a ovi u PBZ-u su miljama daleko od bilo kakvih inovacija.
A ne bi trebalo biti nešto posebno zahtjevno uvesti je jer je samo protok vremena od datuma kupnje u igri.
Erste ima nešto i izgleda mi iskoristivo. Nisam detaljno gledao jer vodim sebi u excelu pa mi ne treba, a i prije 3 godine sam prešao njima i preregistrao dionice pa mi do nedavno nije bilo ni točno.
Dali brokeri šalju u poreznu početkom godine podatke o ostvarenoj dobiti (ukoliko je ima) za svakog klijenta automatizmom ili još uvijek ne, zna li tko? Možda ih GDPR sprečava u tome ili... ?
Brokeri ne mogu dati točan obračun zato što ljudi mogu imati dionice kod više brokera pa ne šalju. Skdd možda šalje. Neki brokeri su slali svaku prodaju poreznoj prije, neki nisu, ne znam šalje li itko više.
Erstebroker ima točan izračun i poreza i dana po FIFO metodi koje dionice su po kupnji oporezive ili ne. Te i kolonu koliko dana je za pojedinu kupnju potrebno još da bude neoporeziva.
Erstebroker ima točan izračun i poreza i dana po FIFO metodi koje dionice su po kupnji oporezive ili ne. Te i kolonu koliko dana je za pojedinu kupnju potrebno još da bude neoporeziva.
Postoji li to kod Agrama?
Pozdrav svima,
Novi sam u dionicama, zanimljivo vas je čitati.
Pitanje vezano uz trgovanje na ZSE i brokere. Najisplativija opcija za malog ulagača sa par tradeova godišnje bi bio? Agram, Erste ili netko treći? Kod Erste mi se sviđa što se može trgovati i na stranim burzama koliko sam shvatio no to mi trenutno nije zanimljivo, više bi išao u smjeru nižih naknada.
Ja sam također mali ulagač, i ulazio sam tamo negdje 2016.te čini mi se, tada je Agram bio najpovoljniji za nas male..
Sad su malo digli naknade, ali i dalje mislim da su najpovoljniji.
Nema mjesečne pretplate.
Plaćaš proviziju po nalogu, i sada je ta provizija: 0,40% minimalno 19kn
Pozdrav svima,
Novi sam u dionicama, zanimljivo vas je čitati.
Pitanje vezano uz trgovanje na ZSE i brokere. Najisplativija opcija za malog ulagača sa par tradeova godišnje bi bio? Agram, Erste ili netko treći? Kod Erste mi se sviđa što se može trgovati i na stranim burzama koliko sam shvatio no to mi trenutno nije zanimljivo, više bi išao u smjeru nižih naknada.
Agram!