Erste naknada je 0,4% ili minimalno 20 kn, znači isplati se s nalozima 5000 kn ili više
Brokeri i brokerske naknade
-
-
-
Nisam siguran da sam dobro shvatio ali stavio sam realne pare, kupio dionicu, držao neko vrijeme, dobio dividendu, prodao dionicu, povukao novce i potrošio.
Mislio sam na to jesi li stvarni vlasnik, npr. kad kupiš dionicu preko brokerske kuće u Hrvatskoj, ti si stvarni vlasnik dionice. Vodiš se u knjizi dioničara i SKDD-u. Kod ovih američkih dionica gdje je tržište ogromno, a na Revolutu se recimo radi o malim ciframa u odnosu na tržišne kapitailzacije i dnevni promet na svjetskim burzama. Stoga, Revolut može tebi ponuditi dionicu , uzeti novac, a da Revolut zapravo ne kupi tu dionicu nego novac zadrži za sebe. Tebi isplati Revolut dividendu, a kad prodaš opet ti Revolut da novce. Pojednostavljeno, Revolut napravi svoju malu internu "virtualnu" burzu. Ti nikad ne znaš imaš li dionicu ili nemaš. Ja kad kupim preko brokerske kuće u Hrvatskoj, ja znam da je moj nalog poklopio nečiji prodajni nalog i ja sam stvarni vlasnik te dionice (to se vidi u knjizi dioničara i SKDD-u).
mislim da je dijelom ovdje objašnjeno (iz ugovora):
- Voting of Proxies for Securities in Your Account - DriveWealth utilizes a third-party vendor, Say Communications, LLC, to extend voting rights to holders of fractional shares. DriveWealth may, in accordance with Applicable Law, vote proxies for shares of securities DriveWealth holds as your nominee where DriveWealth has not received voting instructions from you on a timely basis.
što se tiče frakcija dionica (kad kupuješ na dolare a ne na komade, pa koliko ispadne) problem može nastati recimo kod isplate dividende kad ti neke manje iznose (ispod centa) ne mogu platiti jer nije izvedivo; vlasništvo naravno da nemaš kad ne posjeduješ cijelu dionicu
nalozi se izvršavaju kao 'market' nalozi, kod kupnje i prodaje svejedno
mjesečno je u osn. modelu dostupno tri besplatne transakcije
dividenda se isplaćuje umanjena za US porez, a za porez na kapitalnu dobit (kod veće prodajne cijene) kažu: upitati lokalne porezne vlasti
dobra stvar kod Revoluta je da se može uplatiti novac i u kunama (s računa, s kred. ili debitne kartice...) i onda po povoljnom međubankarskom tečaju plaćaš, konvertiraš, prebacuješ lovu na investicijski račun i dr.
osnovna kartica se ne naplaćuje (osim dostave), niti izdavanje niti članarina, a postoji i mogućnost 'izrade' virtualne kartice koja onda služi za internet plaćanja recimo
ovakve banke-FT društva mogli bi postati ubojice banaka i brokerskih društava ako uspiju doći do održivog modela poslovanja (iako Wirecard je kleknuo zbog čiste prijevare, a ne nužno lošeg poslovanja)
može li mi netko pojasniti ovaj crveni dio iz ugovora:
SIPC - DriveWealth is a member of the Securities Investor Protection Corporation (“SIPC”). SIPC currently protects the securities and cash in your Account up to $500,000 of which $250,000 may be in cash. The SIPC does not protect against the market risks associated with investing. You acknowledge that, for purposes of SIPC, money market balances are considered securities. Securities and other assets held in your Account (except brokered certificates of deposit) ARE NOT insured by the Federal Deposit Insurance Corporation (“FDIC”) and are subject to investment risks, including possible loss of the principal amount invested
znači štiti nas SIPC ali ne i FDIC, što to u prijevodu znači? jel netko već proučavao ugovor?
-
Koliko posto je u Agramu provizija?
-
Koliko posto je u Agramu provizija?
0.4%/19kn minimalno za male promete, za više promete je mislim da 0.3-0.35%
-
Erste naknada je 0,4% ili minimalno 20 kn, znači isplati se s nalozima 5000 kn ili više
Može to i još manje, uzmeš Erste Gold paket 65kn/mjesec, pa ti bude 0.35%, kako za ZSE, tako i za vanjske burze. Uz to dobiješ i karticu deviznog računa (do 5 valuta može biti na njemu), te imaš neograničen broj besplatnih platnih naloga. Također sve uplate na račun koje dolaze iz inozemstva su bez nakanade, tako i povlačenja love sa Revoluta.
Ušteda mi je tolika da realno oni meni plate svaki mjesec da koristim sve njihove usluge koje nude.
EDIT: također je ekipa koja radi kod nih u brokeraju izrazito uslužna, te su mi svaki problem riješili u roku par minuta od trenutka kad sam im poslao mail.
-
Može to i još manje, uzmeš Erste Gold paket 65kn/mjesec, pa ti bude 0.35%, kako za ZSE, tako i za vanjske burze. Uz to dobiješ i karticu deviznog računa (do 5 valuta može biti na njemu), te imaš neograničen broj besplatnih platnih naloga. Također sve uplate na račun koje dolaze iz inozemstva su bez nakanade, tako i povlačenja love sa Revoluta.
Ušteda mi je tolika da realno oni meni plate svaki mjesec da koristim sve njihove usluge koje nude.
EDIT: također je ekipa koja radi kod nih u brokeraju izrazito uslužna, te su mi svaki problem riješili u roku par minuta od trenutka kad sam im poslao mail.
I ono što je bitno, van Hrvatske je podizanje novca na bankomatima besplatno po cijelom svijetu (ako vlasnik bankomata na naplaćuje svoju naknadu)
-
PBZ Investor se vratio u kameno doba,Flash vise neradi,moze se koristiti samo stara verzija iz 2007g,bez transakcija i ostalog
Prije mj dana poslao upit,kaze broker nije do njih i nije tako jednostavno do Intensa grupe je,uglavno sramota
-
PBZ Investor se vratio u kameno doba,Flash vise neradi,moze se koristiti samo stara verzija iz 2007g,bez transakcija i ostalog
Prije mj dana poslao upit,kaze broker nije do njih i nije tako jednostavno do Intensa grupe je,uglavno sramota
Meni još uvijek radi na Win7 s Flash Player ActiveX verzija 32.0.0.293 i Flash Player PPAPI 32.0.0.321.
-
Pa, stara verzija je jos jedini razlog zasto im i dalje plaćam pretplatu.
Tu je barem pregledno.
Novu nikad nisam niti koristio.
-
Ja sam na starom već godinama. Da njega maknu, kak ćemo dati poreznu prijavu.
-
-
Tu je barem pregledno.
u mene radi i nova i stara verzija..kod mene windows10 mozda to igra?
-
Tu je barem pregledno.
u mene radi i nova i stara verzija..kod mene windows10 mozda to igra?
Mislim da je također do web preglednika, treba se dopustit Adobr Flash ručno
Za firefox:
kliknete na ovu kockicu:
Za Chrome:
i samo ponovno učitate stranicu
P.S.
Ne trgujem na crnogorskoj burzi, to je jedina stranica za koju znam da još uvijek ima Flash pa samo primjera radi sam je zato uzeo.
-
dali postoji koji broker i platforma da se trguje sa crobexom
nisam upućen
a stanje je za poželit
-
dali postoji koji broker i platforma da se trguje sa crobexom
nisam upućen
a stanje je za poželit
ETF 7CRO
-
Jutro svima,
Koji je najbolji online broker? Do sada sam koristio pbz ibnvestor i želim se prebaciti, nisam zadovoljan njihovom uslugom.
-
Hita vrijednosnica. Zadovoljan
-
Također , Hita, preporučujem
-
Skoro sam siguran da imamo temu za ovog posla i da nam slijedi premjestaj. No kad smo vec tu, predlozio bih dvije sitnice. Da nesto napisemo, narocito zasto smo nezadovoljni nekom platformom, a ne samo ukratko zadovoljan ili ne. Kao i da pokusamo postaviti koju sliku zaslona platforme koju preporucujemo ili ne. Pretpostavljam da bi tako bilo nesto lakse odraditi buduci odabir onima koji su nezadovoljni trenutnim.
Osobno sam na ZaBi, i vrlo nezadovoljan tako da moram promijeniti i banku i platformu. Svima koji su u banci duze vrlo je jasno da osim ako nemas kredit, ZaBi je totalno svejedno ostao ti klijent ili ne. Odnos sa klijentima je pao na razinu da u 90% slucajeva osobno moram raditi njihov posao i to za desetak tisuca kuna koje im godisnje ostavljam.
Sto se tice ZaBa Tradera, to je jedan skup totalno nekoherentnih operacija sa vise bugova nego ih je imao Android V2.3. Posluziteljsku stranu Tradera je pisao netko tko cim dodje na posao prvo razmislja sto ce pojest taj dan za rucak. Web stranu su pisala djeca koja ne da neznaju sto je to dionica ili ZSE, nego nisu konzistentni niti u pisanju bugova. Ista operacija na dve razlicite forme ima razlicite bugove. Prijavljivanje istog problema i po tri puta nije urodilo nicemu. Lijepi pristup kao i psovacki pristup nije urodio nicemu. Sve je isto ko i ranije.
Da ne smetam vise, idem dalje. Samo me zanima ima li koja platforma iza koje stoji kompetentan programer. -
Agram brokeri. Stara verzija je bila posve funkcionalna i pregledna.
Stop nalozi itd. Novu verziju nisam otvorila. Dobra i urgent korisnička podrška
-
Jutro svima,
Koji je najbolji online broker? Do sada sam koristio pbz ibnvestor i želim se prebaciti, nisam zadovoljan njihovom uslugom.
ako je radi visina naknada ok, ako je radi nemogućnosti rada na novoj verziji, meni sve radi i ne radim na staroj
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun