1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Razotkrivamo portfelje

• trial
  • May 26, 2021 at 12:47 PM
  • hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • October 22, 2021 at 9:12 AM
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

Jel si ti stvarno siguran u to što si napisao?......

Ja ću postavit kontra pitanje?!

-koliko jedan traktor mijenja poljoprivednika sa motikama??

- koliko jedan bager mijenja radnika sa krampovima?

-koliko jedan veliki kamion mijenja konjskih zaprega?!

-koliko jedna motorka mijenja drvosjeća?!

-koliko g-mail mijenja poštara??

-i na koncu konca koliko ta softverska aplikacija sa kojom trgujete na burzi mijenja brokera i ostalog pomoćnog osoblja? Ovde se najbolje vidi koliko je korištenje određenog softverskog programa za trgovanje na burzi učinilo trgovinu brzom,učinkovitom i na koncu drastično jeftinijom.

Display More

možemo i o softverskim aplikacijama kojima se trguje na burzma......u tu aplikaciju treba "ugurati" nešto love da bi ona imalo što "vrtiti"......tu lovu moraju imat i zaradit ljudi.......imaju li ljudi tu lovu?......nemaju, u globalu, odnosno velika večina nema......zašto?.....zato što drugi strojevi ne ubaciju lovu jel su strojevi......trebao bi čovjek tu lovu imati da "podmaže" strojčeke......ljudi imaju love ali ne dovoljno koliko treba za "podmazivanje tih strojčeka" pa se strojček raspada......onda su se dosjetili da strojčeke bjesomučno podmazuju ljudi iz središnjih banaka novcima koje raja nije zaradila ali će ih morati vratiti jer bloesno bogata raja je neizlječivo bolesna od ubacivanja love u strojčeke........ovisnost o kocki i alkoholu bar se može izlječiti ako se to želi..... mogu li onu uopče izlječiti svoju ovisnost o bolesnom bogačenju čak da to i žele?....to je u jednom trenutku bila nužnost a izrasla je u naviku i očito neizlječivu "bolest" jaču od svih gripa i covida......divan svijet sa previše strojčeka (i materijalno nezasitnih umova) koji printaju i ubacuju u te softvere lovu koja se neče zaradit ni za "100 godina" a več sutra će trebat još.......

umjesto zaradit napisao sam zaratit pa ispravio......a onda si gruntam.....pa naravno da će i zaratit ako treba.......treba sve te "strojčeke" negdje i isprobat u praksi.......al otišo sam predaleko ipak......

• sonda
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    517
    • October 22, 2021 at 10:02 AM
    Quote from Brunos

Hvala hvala, jako mi je drago da je ova anketa totalno ozivjela temu i da ste ju svi super prihvatili jer bez toga nebi bilo nicega. Ljudski je stalno raditi usporedbe pa cak i po pitanju portfelja. Trebalo mi je neko vrijeme da osmislim koncept jer htio sam odrzati dovoljnu razinu anonimnosti zato su rasponi relativno veliki a opet dobiti nekakve podatke. Nisu statisticki relevantni radi malog uzorka al mislim da nam svima nesto govore.

Takoder pohvala svima na super informacijama koje neumorno dijelite na ovom forumu jer bez njih nebi recimo nikad usao u brodare i ostvario neke vrlo dobre zarade.

Moram se osvrnuti na ovaj post, odnosno zadnji dio rečenog.

Često se ovdje može čuti komentar tipa jadan onaj tko ulaže na burzi i donosi neke odluke vezano uz to temeljem onog što je pročitao na forumu.

Na burzi sam prisutan uz prekide nekih 10-ak godina i mogu za sebe reći da sam čitajući forume jako puno naučio. Naravno, kao vjerujem i većina, pokušavam uvijek donijeti neki svoj zaključak, ali da sam pročitao dobrih komentara, puno naučio i da su mi drugi ukazali na eventualnu priliku na burzi (i to nekoliko puta), svakako jesam!

Zbog svega toga se i ja imam potrebu zahvaliti svima koji pišu i koji svoja razmišljanja i znanja ovdje dijele. Hvala vam.

• Batka
    Student
    Reakcija primljeno
    191
    • October 22, 2021 at 10:09 AM
    Quote from Marin83
    Quote from hugh

Jel si ti stvarno siguran u to što si napisao?......

-i na koncu konca koliko ta softverska aplikacija sa kojom trgujete na burzi mijenja brokera i ostalog pomoćnog osoblja? Ovde se najbolje vidi koliko je korištenje određenog softverskog programa za trgovanje na burzi učinilo trgovinu brzom,učinkovitom i na koncu drastično jeftinijom.

Display More

Znate li gdje mogu nabaviti stroj koji bi mi čistio kuće za odmor i apartmane? Traktor imam, ali je uglavnom u garaži i dok na njega ne sjednem ili nekome ne platim isto, predstavlja mi samo trošak.

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • October 22, 2021 at 10:20 AM

Odi u trgovinu usisavača.

Marin bolje razme ovaj svijet od vas što ga dislajkate. Jedino što slabije razumije kamatni račun.

Edited once, last by malovitra: Merged a post created by malovitra into this post. (October 22, 2021 at 10:23 AM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • October 22, 2021 at 10:53 AM
    Quote from malovitra

Marin bolje razme ovaj svijet od vas što ga dislajkate. Jedino što slabije razumije kamatni račun.

pošalji ti stroj da ti ode u trgovinu po usisavač.......

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 22, 2021 at 10:55 AM
    Quote from Batka
    Quote from Marin83

Display More

Znate li gdje mogu nabaviti stroj koji bi mi čistio kuće za odmor i apartmane? Traktor imam, ali je uglavnom u garaži i dok na njega ne sjednem ili nekome ne platim isto, predstavlja mi samo trošak.

Display More

A ja tražim stroj za šišanje, farbanje i frizuru, izbjegavam frizerske salone jer mi brbljanje frizerke i gospođa u frizerajima strašno ide na živce.

Unaprijed zahvaljujem na preporukama i šaljem sliku da vidite rezultat. 😬

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 22, 2021 at 11:03 AM

Meni je nejasna izjava da ljudi smanjuju produktivnost, a što rade lupaju čekićima po strojevima? Imamo li neku najezdu ludita u 2021. ili?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 22, 2021 at 11:10 AM

Jednoga dana uletava Mujo u kuću ranije s posla, zalupi vrata svom snagom i psuje iz sveg glasa. Fata, u tom trenutku u spavaćoj sobi zabavljena svojim vibratorom, začuje Mujine psovke i brzo spremi vibrator, uredi se i izađe:

- Bolan Mujo, šta je bilo, šta psuješ toliko?

Mujo nervozno izvadi pivu iz frižidera, tresne vratima, otvori je, eksa i spusti flašu na stol:

- Ma bjež' bona, dalo mi otkaz danas!

Fata zabrinuto upita:

- Pa što, što si skrivio?

Mujo uzdahne, otvori još jednu pivu i sjetno reče:

- Ma, kvragu, zamijenila me neka mašina ...

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • October 22, 2021 at 11:10 AM
    Quote from Marin83

Ja ipak mislim da u firmama, već danas poduktivnost ostvaruju isključivo strojevi( nebitno jel se radi o stroju za obavljanju fizičkog posla, ili o softverskom programu), ljudi su po pitanju produktivnosti u najmanju ruku neutralni, a u dosta djelatosti je i umanjuju.

Bez uvrede kolega vi meni izgledate kao mladi junac koji misli da je otkrio cijeli svijet i da je najpametniji covjek na svijetu.

Pa valjda nitko od nas na forumu ne misli da se mozete obogatiti od zaposlenja i place.

Ali nema nista pogresnijeg nego teza da svi mogu biti poduzetnici ili uspjesni burzovni mesetari. Ne mogu.

Ne mozete biti poduzetnik ako nemate radnika. I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.

Quote from tizian1
    Quote from Marin83

Display More

Okani se jeftine kapitalističke demagogije.

Kad takvi kao ti shvate da je čovjek temelj svega biti će sigurno sretniji.

Dotad unosite u aplikaciju rashoda jel Vam žena kupila mortadelu ili pršut.
    Vjerujem i da na burzi zarađujete za kikiriki jer se bojite nas burzovnih mešetara. ^^ ^^ ^^

Display More

Pa moji roditelji su uvijek palili perilicu za rublje u 22 sata kada je jeftina struja. Salame kupuju na akciji. A baka kupovala crni kruh jer je jeftiniji.

Nitko se nije obogatio na takvoj smijesnoj stednji. Ne jedem prsut, nego parizer.

A i stvarno ustedim 500 kuna mjesecno. Sto sa time? Kupim mjesecno 1 dionicu Atpl. Za 12 mj imam 12 dionica Atpl. Lova do krova.

Edited once, last by Marielena: Merged a post created by Marielena into this post. (October 22, 2021 at 11:14 AM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • October 22, 2021 at 11:22 AM
    Quote from Moller

Jednoga dana uletava Mujo u kuću ranije s posla, zalupi vrata svom snagom i psuje iz sveg glasa. Fata, u tom trenutku u spavaćoj sobi zabavljena svojim vibratorom, začuje Mujine psovke i brzo spremi vibrator, uredi se i izađe:

- Bolan Mujo, šta je bilo, šta psuješ toliko?

Mujo nervozno izvadi pivu iz frižidera, tresne vratima, otvori je, eksa i spusti flašu na stol:

- Ma bjež' bona, dalo mi otkaz danas!

Fata zabrinuto upita:

- Pa što, što si skrivio?

Mujo uzdahne, otvori još jednu pivu i sjetno reče:

- Ma, kvragu, zamijenila me neka mašina ...

Display More

opet netko (čovjek) mora koristit tu spravicu (Fata).....netko mora proizvesti tu spravicu (čovjek uz pomoč stroja)....da bi Fata koja voli ležat i uživaz sa spravicama imala love za to Mujo mora radit.......sad će Mujo umjesto rada u Aluminiju Mostar ići radit u fabriku koja radi spravice......al Mujo nezna radit na stroju pa će crtat spravice koje žene vole a iz prve ruke zna kakve bi trebale biti......

nego, reci ti meni gdje Fata živi i do kad Mujo danas radi?......

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • October 22, 2021 at 11:25 AM
    Quote from Marielena

I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.

Burza nije zero-sum game, ne znam odakle vam to. Recimo, futuresi i opcije jesu, ali sama trgovina na burzi nije. Ovo je već stvar nekog općeg znanja i logike.

• Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • October 22, 2021 at 11:34 AM

Rasprava o portfeljima zaglavila u slijepoj ulici.

Možda da Admin otvori nekakvu podtemu npr.

Čovjek kontra stroja ?🤔

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • October 22, 2021 at 11:43 AM
    Quote from hugh
    Quote from malovitra

pošalji ti stroj da ti ode u trgovinu po usisavač.......

Poprilično sam siguran da su u dostavi mog zadnjeg usisavača (Šaomi je prava zvijer) sudjelovali strojevi.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 22, 2021 at 11:44 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Ja ipak mislim da u firmama, već danas poduktivnost ostvaruju isključivo strojevi( nebitno jel se radi o stroju za obavljanju fizičkog posla, ili o softverskom programu), ljudi su po pitanju produktivnosti u najmanju ruku neutralni, a u dosta djelatosti je i umanjuju.

Bez uvrede kolega vi meni izgledate kao mladi junac koji misli da je otkrio cijeli svijet i da je najpametniji covjek na svijetu.

Pa valjda nitko od nas na forumu ne misli da se mozete obogatiti od zaposlenja i place.

Ali nema nista pogresnijeg nego teza da svi mogu biti poduzetnici ili uspjesni burzovni mesetari. Ne mogu.

Ne mozete biti poduzetnik ako nemate radnika. I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.

Quote from tizian1

Okani se jeftine kapitalističke demagogije.

Kad takvi kao ti shvate da je čovjek temelj svega biti će sigurno sretniji.

Dotad unosite u aplikaciju rashoda jel Vam žena kupila mortadelu ili pršut.
    Vjerujem i da na burzi zarađujete za kikiriki jer se bojite nas burzovnih mešetara. ^^ ^^ ^^

Pa moji roditelji su uvijek palili perilicu za rublje u 22 sata kada je jeftina struja. Salame kupuju na akciji. A baka kupovala crni kruh jer je jeftiniji.

Nitko se nije obogatio na takvoj smijesnoj stednji. Ne jedem prsut, nego parizer.

A i stvarno ustedim 500 kuna mjesecno. Sto sa time? Kupim mjesecno 1 dionicu Atpl. Za 12 mj imam 12 dionica Atpl. Lova do krova.

Display More

u štediše svega biše, u lopova još i više

Policija upala u kuću zagrebačkog župana: Službenom karticom častio liječnike u bolnici
    Nakon što je policija Kožiću pretražila stan i izuzela dokumente koji su je zanimali on nije uhićen već će kaznena prijava protiv njega ići redovnim putem.
    www.vecernji.hr
  • malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • October 22, 2021 at 11:45 AM
    Quote from Philidor

Meni je nejasna izjava da ljudi smanjuju produktivnost, a što rade lupaju čekićima po strojevima? Imamo li neku najezdu ludita u 2021. ili?

Ja na ovom topicu vidim pravu najezdu ludita.

Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Quote from tizian1
    […]

Sjedi jedan.

Edited once, last by malovitra: Merged a post created by malovitra into this post. (October 22, 2021 at 11:50 AM).

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • October 22, 2021 at 11:52 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Marielena

I ne mozete zaradjivati na burzi ako netko ne gubi. Recimo vi ste kupili na dnu i prodali na vrhu. Ali onda je netko morao prodati na dnu i kupiti na vrhu.

Burza nije zero-sum game, ne znam odakle vam to. Recimo, futuresi i opcije jesu, ali sama trgovina na burzi nije. Ovo je već stvar nekog općeg znanja i logike.

Ako kratkoročno možda i je, dugoročno sigurno nije.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • October 22, 2021 at 11:55 AM
    Quote from Ledica

Rasprava o portfeljima zaglavila u slijepoj ulici.

Možda da Admin otvori nekakvu podtemu npr.

Čovjek kontra stroja ?🤔

Fata kontra stroja......

• Marin83
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,535
    • October 22, 2021 at 11:55 AM
    Quote from Philidor

Nejasna vam je izjava da ljudi smanjuju produktivnost...evo vam jedna crtica koja je trajala možda 10 minuta...dođem u jednu firmu i čekam nekoga(nebitno), stanem negdje sa strane i promatram dva radnika na jednoj velikoj presi, gdje su lomili nekakve limove na zadane oblike. Od deset limova koji su ubacili u presu dva su bila škart, jer ih nisu položili kako treba. Sad zamisli koliko štete naprave ta dva lika tokom godine.

• malovitra
    Student
    Reakcija primljeno
    172
    • October 22, 2021 at 11:57 AM

Ljudski rad ne postoji, ili postoji kao relikt prošlosti. Sve što postoji na ovome svijetu stvorio je Nikola Tesla, a on nikad nije radio.

Quote from Marin83
    Quote from Philidor

Nejasna vam je izjava da ljudi smanjuju produktivnost...evo vam jedna crtica koja je trajala možda 10 minuta...dođem u jednu firmu i čekam nekoga(nebitno), stanem negdje sa strane i promatram dva radnika na jednoj velikoj presi, gdje su lomili nekakve limove na zadane oblike. Od deset limova koji su ubacili u presu dva su bila škart, jer ih nisu položili kako treba. Sad zamisli koliko štete naprave ta dva lika tokom godine.

Ili kad u policijskoj postaji namjerno sjeb... onaj stroj što dieli brojeve. Ko konta, konta.

Edited once, last by malovitra: Merged a post created by malovitra into this post. (October 22, 2021 at 12:01 PM).

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,012
    • October 22, 2021 at 12:01 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Philidor

više nego bi napravili da ih gazda plati kako treba ili uloži u edukaciju ukoliko neznaju.....al zašto bi to gazda napravio kad je on kupio stroj.......

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 4:58 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      204k
      472
    3. Hawk Tuach

May 22, 2025 at 4:58 PM
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • May 22, 2025 at 3:30 PM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      483k
      1.2k
    3. Sheki

May 22, 2025 at 3:30 PM
    1. Komentari trgovanja na burzi - LIVE 16k

• harpun
      • February 13, 2020 at 11:19 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 3:23 PM
    2. Odgovora
      16k
      Pregleda
      6M
      16k
    3. All

May 22, 2025 at 3:23 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 177

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      177
      Pregleda
      57k
      177
    3. jkova25

May 22, 2025 at 1:20 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 22, 2025 at 1:20 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      834k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 22, 2025 at 1:20 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Hawk Tuach May 22, 2025 at 4:58 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

Sheki May 22, 2025 at 3:30 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 22, 2025 at 3:23 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 22, 2025 at 1:20 PM
  • ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

All May 22, 2025 at 11:57 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 22, 2025 at 11:55 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 22, 2025 at 10:39 AM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

sokol74 May 22, 2025 at 10:14 AM
  • GRNL (Granolio d.d.)

maher May 21, 2025 at 8:41 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,805 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,998 Replies, 5 years ago