To je rezultat nagrađivanja djelatnika dionicama:
SPAN (SPAN d.d.)
-
-
-
mora da ste pomiješali nešto! span je na zse niti dvije godine, a korona se pojavila početkom 2020-te! nešto tu ne štima!
Da, hvala na ispravku! Nije se radilo o početku korona virusa već stanja u Ukrajini. Prema podacima SKDD Slovenci su ušli u prvih 10, 29.4.'22. i to sa više 30.000 kom tako da ne samo da su kupovali po tadašnjih 30 € već vjerojatno i niže, pogotovo nakon 24.2. dok je cijena bila nekih 24 €.
Sada imaju 32.500 kom pa im je prema sadašnjoj cijeni profit oko 100 % ili više. Pa da li onda tu ima mjesta za ikakvu priču o njihovom lošem trgovanju ili u objavi prije da im je profit 25%?
Bez uvrede, ponovo pažljivo pročitajte moj post. Prvo, smatram (iz moje ograničene perspektive) da fond čija je uputa da nije namijenjen ulagačima koji misle ulagati na rok kraći od pet godina ne bi trebao kupovati i prodavati kao što je to radio (paziti na gornju granicu da, al ja tu ne vidim tu namjeru). Drugo, prinos fonda je 25,48% u pet godina, tako sam i napisao, a ne 25% na SPAN-u.
-
Da, hvala na ispravku! Nije se radilo o početku korona virusa već stanja u Ukrajini. Prema podacima SKDD Slovenci su ušli u prvih 10, 29.4.'22. i to sa više 30.000 kom tako da ne samo da su kupovali po tadašnjih 30 € već vjerojatno i niže, pogotovo nakon 24.2. dok je cijena bila nekih 24 €.
Sada imaju 32.500 kom pa im je prema sadašnjoj cijeni profit oko 100 % ili više. Pa da li onda tu ima mjesta za ikakvu priču o njihovom lošem trgovanju ili u objavi prije da im je profit 25%?
Bez uvrede, ponovo pažljivo pročitajte moj post. Prvo, smatram (iz moje ograničene perspektive) da fond čija je uputa da nije namijenjen ulagačima koji misle ulagati na rok kraći od pet godina ne bi trebao kupovati i prodavati kao što je to radio (paziti na gornju granicu da, al ja tu ne vidim tu namjeru). Drugo, prinos fonda je 25,48% u pet godina, tako sam i napisao, a ne 25% na SPAN-u.
Meni je namjera napomenuti da što se tiče Spana da su istrgovali puno bolje od većine i da su si ili tek hoće, pribavili prilično novca na dionicama Spana za sebe i svoju deželu dok su hrvatski ulagači uglavnom trgovali bitno lošije. Evo usporedba broja dionica u prvih 10 na tri različita datuma.
-
-
Meni je namjera napomenuti da što se tiče Spana da su istrgovali puno bolje od većine i da su si ili tek hoće, pribavili prilično novca na dionicama Spana za sebe i svoju deželu dok su hrvatski ulagači uglavnom trgovali bitno lošije. Evo usporedba broja dionica u prvih 10 na tri različita datuma.
Što znači općenita formulacija "hrvatski ulagači"'? Fondovi, nalik ovom slovenskom? Ovi koje ste naveli u top10? Oni koji su trgovali tako što su kupovali i prodavali ono što su kupovali ili oni koji su prodavali ono što su dobili?
Pokušat ću biti kratak da ne širimo temu.Krenemo od nekog pitanja koje je bilo "Da li mislite da se MM muči s održavanjem ask-a? i završimo ovdje. Vaš odgovor je bio da Slovenac kupuje kad cijena pada i DALJE prodaje (opet imamo nejasan termin). Na to sam odgovorio da Slovenac nije MM i da koliko sam ja pratio Janezi i penezi nisu išli baš skupa (jer smatram da su mogli bolje) jer su prodavali, pa kupovali skuplje (npr. po cca 48 su prodavali i kupovali ali nisu više došli do količine koju su imali ranije tako da su opet prodavali i kupovali po 58...)
LeoNT se ubacio i dao super konkretnu i korisnu informaciju i što je još važnije povezanu s onim o čemu govorimo. To je info da plešu po gornjoj granici limita. I to ima smisla, ali koga vraga se jedan fond - koji usput budi rečeno preporučuje ulaganje na rok ne manji od 5 godina - ponaša kako se ponaša (da ne objašnjavam, rekao sam da se uzme određeni period i pogledaju se sve transakcije i kako je kupovao i prodavao pa će biti jasno).
Dakle, krenuli smo od jednog pitanja, nečeg što je mene osobno zanimalo zbog nekog razloga, kojeg nisam htio navoditi upravo da bi se izbjegle razne konotacije (drukanje, navlačenje na neko svoje mišljenje itd.).
I za kraj da se osvrnem na vašu temu , odnosno na ovo što ste naveli kao vašu namjeru u zadnjem postu. To da su Slovenci istrgovali puno bolje od većine to ne znam jer ne znam što mislite po većinom, ali su po mom mišljenju neki hrvatski ulagači sramotno istrgovali SPAN i to ne ovi koji su u TOP10, nego oni koji su mogli i trebali biti, ali ih nema. SPAN je po mom mišljenju bio i još uvijek je takav zicer da nisu smjeli propustiti imati određenu vrijednost SPAN-a u svom portfelju za svoje ulagače. Opet, sadašnji 4. i 5. su sigurno više zaradili od Slovenaca na SPAN-u; da ja sad navučem na svoj mlin pa da uzmemo referentnu točku od 60 000 komada koliko su Slovenci imali u jednom trenutku. Naravno da tako ne možemo gledati jer postoji puno drugih faktora.
Kada se udaljimo od prvobitnog pitanja onda ispada da se rađa konflikt i antagonizam, a komunikacija poprima tu atmosferu. Pa da ne doprinosim tome..., svako dobro i idemo dalje s nekim drugim temama vezano uz SPAN. Mene bi osobno zanimalo i ono što sam napisao prije, da li netko zna tko je kupio dionice od Saše. -
Kad će dividenda, di su pare??
-
Samo što nije. 3.7.'23. Slijedeći ponedjeljak.
-
Samo što nije. 3.7.'23. Slijedeći ponedjeljak.
Mogao bi se neki postotak toga investirati nazad u SPAN.
-
Nek' prvo pokažu izvješće.
-
Izgleda kao da se pazi na cijenu.
-
-
Moja procjena:
30-35 miliona prihod2-2.5 miliona dobit
To bi bilo sasvim dobro.
-
Moja procjena:
30-35 miliona prihod2-2.5 miliona dobit
To bi bilo sasvim dobro.
Bolje od Q2 2022. 1.011.746 € dobiti mora biti sigurno, a što će oni izračunati dok zbroje Tarkvaru i koliko je to već uračunato u cijenu dionice. Ima nepoznanica pa mislim da je bolje ići na sigurnije nego na pogađanje, iako je Span takva firma da kako god bilo prije ili kasnije dionica će nastaviti u plus.
-
Span je Microsoft Partner godine za Hrvatsku i Ukrajinu | span.eu
MS Partner godine za HR i UA
-
ZABA - sjela dividenda.
very nice.
-
Da, došla dividend i na OTP.
-
zaba, same here
-
Intercapital je poceo pratit Span sa analizama.
Prva analiza datum 4.7. 2023 preporuka STRONG BUY.
Cijena 72 eur.
Ako je neko od kolega njihov klient, zahvaljujem unaprijed za link na forumu.
-
Cijena 72 eur.
Ako je neko od kolega njihov klient, zahvaljujem unaprijed za link na forumu
Gdje se može pronaći ta analiza ?
-
Cijena 72 eur.
Ako je neko od kolega njihov klient, zahvaljujem unaprijed za link na forumu.
Okidač za rast prema toj cifri bi mogao biti slijedeći izvještaj. Već za 3-4 tjedna.
-
BTW….Mesna industrija braća Pivac dobije cca 2 mio EUR na racun od dividenda KRAS i PODR sledecu sedmicu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner