1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Aktualno (vijesti)

• zlocesti
  • April 2, 2021 at 2:45 PM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 3, 2023 at 10:35 AM
    Quote from verdi

ima neki kantri (zaboravio puno ime) koji je navodno još gori od ovih. ima interesantna teorija da je to namjerno rađeno po unutrašnjosti kine u slučaju frke sa tajvanom jer bi gradovi na obali bili previše izloženi. provjerom geo lokacija moglo bi se to potvrditi ili demantirati.

neki tvrde da je onaj luđački spike na commodities-ima bio radi kineskih spremanja ratnih zaliha.

ako itko išta prati o Kini, onda zna da je Xi nešto više kao old school komunjara, nego što je recimo bio Deng, koji je Kinu otvorio Zapadu.

a opet, EU firme najviše dole troše svoj CAPEX, dok Ameri gledaju kako uteći ća.

možda sam u krivu, al meni ovo sve više sliči na situaciju s Putinom.

tamo su ga zaebavali sa Navaljnijim, ove zaebavaju s Ujgurima.

pa su nas uvjeravali da neće Pućo, da će propast, sad nas isto uvjeravaju za Xi-a i Tajvan.

dosta toga ovisi i o tome tko će dobiti izbore na Tajvanu.

puno je još nepoznanica da netko može sa sigurnošću reći što će biti 🤷

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • October 3, 2023 at 5:15 PM

Nije rat nego mir, iseljavanje, nerađanje došlo im glave. Nestadoše u miru od Đerdapa do Jadrana.

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • October 3, 2023 at 5:39 PM

Otisli pametni ljudi raditi i zivjeti okolo, a ove budale nek kroje granice i drzave, dok svi pametni micu granice i okrecu se zivotu

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 5, 2023 at 11:14 AM

nije li preventivno netko već trebao biti u pritvoru u ovome slučaju, nadam se da neće Nepalce optužiti za terorizam,

župan traži proglašenje ekološke katastrofe, jer je tako veli omogućen pristup novcu, valjda će podijeliti vatrogascima po 100€ za požrtvovnost i okolnom stanovništvu po 10€ za udisanje otrovnih plinova i čestica,

nama stvarno nije lako imati državu, a uređenu, ma to je nemoguće 100%

nadajmo se da je barem savjestan gospodin promijenio filtere zraka i peludi,

Vatrogasac: ‘Tekuća plastika je tekla kao lava, palila nas je ispod, a nismo ni znali‘
    Župan i gradonačelnik najavili su da će poslati zahtjev premijeru za proglašenje ekološke katastrofe
    www.jutarnji.hr
  • KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • October 5, 2023 at 8:43 PM

Chris Hodge: Imate bolji sustav nadgledanja tržišta od niza mnogo većih zemalja

" – Rekao bih da su prava prilično dobra, jedino je pitanje razlike između papira i prakse. EBRD je izradio dokument o korporativnom upravljanju u Hrvatskoj te se prema njemu čini da je u zakonskom pogledu pozicija dioničara vrlo snažna. Pitanje je dakle provedbe.

U jednoj zemlji u okružju je tako skupština dioničara sazvana na farmi usred ničega u devet ujutro, a elektroničko sudjelovanje nije bilo moguće. Jasno, to je napravljeno zato da mali dioničari ne bi sudjelovali na skupštini. "

Dobri smo, dobriii. :D

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 6, 2023 at 7:48 AM
    Quote from KultLicnosti

Chris Hodge: Imate bolji sustav nadgledanja tržišta od niza mnogo većih zemalja

" – Rekao bih da su prava prilično dobra, jedino je pitanje razlike između papira i prakse. EBRD je izradio dokument o korporativnom upravljanju u Hrvatskoj te se prema njemu čini da je u zakonskom pogledu pozicija dioničara vrlo snažna. Pitanje je dakle provedbe.

U jednoj zemlji u okružju je tako skupština dioničara sazvana na farmi usred ničega u devet ujutro, a elektroničko sudjelovanje nije bilo moguće. Jasno, to je napravljeno zato da mali dioničari ne bi sudjelovali na skupštini. "

Dobri smo, dobriii. :D

pa ovo gore radi Mepas, samo nije livada već 1000 dionica :S

pričekaj dok prođe cirkus sa Atlantskom, mogli bi s gospodinom napraviti jedan follow up.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • October 6, 2023 at 2:07 PM

Borzan: Protiv rasta cijena hrane treba se boriti porezom na neočekivanu dobit - Index.hr

ja ne znam gdje su ovi ljudi ucili osnove ekonomije, ako jesu uopce

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 6, 2023 at 2:15 PM
    Quote from zdenkic

Borzan: Protiv rasta cijena hrane treba se boriti porezom na neočekivanu dobit - Index.hr

ja ne znam gdje su ovi ljudi ucili osnove ekonomije, ako jesu uopce

da niste malo prezahtjevni sprem naših dobročinitelja,

Biljana Borozan otkrila svoje modne tajne: 'Volim kreaciju, u jednoj fazi sam slikala na svili i staklu, a šivam već dugo jer to naprosto volim'
    Mnoge će iznenaditi da je za odjevne kombinacije jedna od najpoznatijih naših eurozastupnica 'kriva' Burda iz koje krojeve vadi na podu obiteljskog doma u…
    www.tportal.hr

ona je valjda liječnica, a kako nam stoje bolnice, jasno vam je da je njima osim vlastite ekonomske politike, ekonomija fakultativni predmet u životu, opet su natukli oko 700mil. € duga veledrogerijama,

kako je ona iz OS, možda je malo načula što na onome fakultetu gdje mnogi studiraše s Vicom

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • October 6, 2023 at 2:49 PM

Gosp. Moller, Vice Mihanović je trenutno predavač docent na Pomorskom fakultetu u Splitu. Podijelite s nama koji je vaš status na Sveučilištu.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • October 6, 2023 at 3:14 PM
    Quote from KultLicnosti

Gosp. Moller, Vice Mihanović je trenutno predavač docent na Pomorskom fakultetu u Splitu. Podijelite s nama koji je vaš status na Sveučilištu.

nemam nikakav status niti na jednom Sveučilištu, ali znam jako puno "doktora" na dobrim funkcijama i lijepim plaćama, uglavnom sve beskorisni doktorati kao npr.

Predsjednik HGK ima diplomu s privatnog fakulteta iz Republike Srpske koji je sumnjiv i tamošnjim vlastima
    Čak 169 diploma s Panevrospkog univerziteta Apeiron u Banjaluci poništeno je samo u 2007. godini. Privatnim sveučilištima u Republici Srpskoj ne vjeruje ni…
    www.srednja.hr

i najsvježije, ako niste pogledali Otvoreno, možete pogledati i sami se uvjeriti u njenu stručnost, samo općenito petljanje

Voditelj HRT-a razljutio Mirelu Holy: ‘Ono kada su muški gosti u emisiji profesor i doktor, a ja - gospođa‘
    Diplomirala je etnologiju i komparativnu književnost, magistrirala na znanosti o književnosti i doktorirala na kulturalnim studijima
    www.jutarnji.hr
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 11, 2023 at 9:17 AM
    Vlada želi olakšati dolazak stranaca u Hrvatsku, evo detalja
    MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović namjerava kroz predstojeće izmjene Zakona o strancima primijeniti novu, dodatnu mogućnost za privremeno useljavanje…
    www.index.hr

"Predviđa se da bi ubuduće određen broj Hrvatskoj poželjnih državljana trećih zemalja mogao dolaziti i bez takvih dozvola - dobivali bi privremeno odobrenje boravka i tek po dolasku počeli sami tražiti posao."

they're coming :S

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • October 11, 2023 at 10:05 AM

Krasno... :rolleyes: I s ovim su me uspjeli prisiliti da izađem na izbore.

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • October 11, 2023 at 10:53 AM

al meni nije jasno da nakon sto se zna kako imigracijska politika utjece na lokalno stanovnistvo i sigurnost, kada jedna svedska priznaje da je zajebala , zasto mi to radimo?

toliko glupi da mislimo da se to nama nece desiti ne mozemo biti, jel to onda namjerno? koji je razlog?

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • October 11, 2023 at 11:17 AM
    Quote from zdenkic

al meni nije jasno da nakon sto se zna kako imigracijska politika utjece na lokalno stanovnistvo i sigurnost... zasto mi to radimo?

... jel to onda namjerno? koji je razlog?

potpuno je namjerno!

nepalci su traženi po gradilištima, ovi ostali rade u Mlinaru, Amelie, voze Wolt i tako...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 11, 2023 at 12:34 PM
    Quote from accountant

potpuno je namjerno!

nepalci su traženi po gradilištima, ovi ostali rade u Mlinaru, Amelie, voze Wolt i tako...

Nepalci su traženi baš zato šta su pokorni i šute i rade, jer znaju da, po sadašnjem sistemu, ako se uzohole, mogu lagano nazad doma.

živo me zanima šta će bit kad ih ovi iz sekte Možemo upoznaju sa njihovim "pravima", a

pogotovo s ovakvim sistemom di mogu tući "socijalu", ne radit ništa i pravit probleme.

ovako moraju imati i poslodavca i osiguran smještaj da bi dobili radnu dozvolu, a, po novome, taj uvjet se miče.

al već vidim tvoj argument da bi zemlju radije nakrcao stranim neradnicima nego ukinuo socijalnu pomoć i poljoprivredne poticaje domaćim neradnicima.

btw., ako ništa, past će ti cijene nekretnina u ZG, jer ćeš se morati gurati sa šatorima na ulici 🤷

• Philidor
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,190
    • October 11, 2023 at 12:43 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

potpuno je namjerno!

Nepalci su traženi baš zato šta su pokorni i šute i rade, jer znaju da, po sadašnjem sistemu, ako se uzohole, mogu lagano nazad doma.

živo me zanima šta će bit kad ih ovi iz sekte Možemo upoznaju sa njihovim "pravima", a

pogotovo s ovakvim sistemom di mogu tući "socijalu", ne radit ništa i pravit probleme.

ovako moraju imati i poslodavca i osiguran smještaj da bi dobili radnu dozvolu, a, po novome, taj uvjet se miče.

al već vidim tvoj argument da bi zemlju radije nakrcao stranim neradnicima nego ukinuo socijalnu pomoć i poljoprivredne poticaje domaćim neradnicima.

btw., ako ništa, past će ti cijene nekretnina u ZG, jer ćeš se morati gurati sa šatorima na ulici 🤷

Display More

Meni su u najcijeloj priči najluđi najmodavci koji im iznajmljuju sobe / stanove. Gotovo nitko ne solemnizira ugovore o najmu, a poslije ako ih hoćeš izbaciti legalno ima barem pet godina posla (parnica + ovrha radi iseljenja), živo me zanima u kojem stanju bi našli stan nakon svega toga...

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 11, 2023 at 12:54 PM
    Quote from Philidor

Meni su u najcijeloj priči najluđi najmodavci koji im iznajmljuju sobe / stanove. Gotovo nitko ne solemnizira ugovore o najmu, a poslije ako ih hoćeš izbaciti legalno ima barem pet godina posla (parnica + ovrha radi iseljenja), živo me zanima u kojem stanju bi našli stan nakon svega toga...

naravno, i na ovo svi zaboravljaju, jer oće ušparat neku siću od takse.

najluđe u cijeloj priči, iako sam ja protiv uvoza stranih radnika, a više za stimuliranje radno sposobnih da i rade, je da, barem trenutno, imaš koliko-toliko uređen sustav.

i sad taj sustav želiš poderati, jer se ovim našim majmunima ne da čekati mjesec-dva da sve bude po p.s.-u.

to samo govori o mentalnom sklopu i pohlepi naših poslodavaca 🤦

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,160
    • October 11, 2023 at 1:00 PM
    Quote from st-brajo

Nepalci su traženi baš zato šta su pokorni i šute i rade...

jedino je ovaj dio, koji sam gore uzeo iz tvoje izjave, istinit

oni šute i rade, a naši gen Z pa čak i nešto stariji, zapomažu i ne bi ovo... ne bi ono...

taj Trump, kojeg si ponosno stavio u avatar, je gradio zid na granici s Meksikom

navodno danas postoje na više mjesta tuneli ispod tog zida ^^

nema veze, netko je uzeo lijepo pare od države za niš'koristi od zida, kakav predsjednik - takav zid

da se razumijemo: kako meksikanci tako i nepalci dolaze jer ih poslodavac treba, kapital ne poznaje granice, ni vjeru, ni boju kože

jedino možeš birati hoćeš li ili nećeš da te filipinac posluži 🤷

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • October 11, 2023 at 1:13 PM
    Quote from accountant

jedino je ovaj dio, koji sam gore uzeo iz tvoje izjave, istinit

oni šute i rade, a naši gen Z pa čak i nešto stariji, zapomažu i ne bi ovo... ne bi ono...

pa tko je za ovo kriv nego opet centralno planiranje političara?

imao si jedan vakuum period di su masovno angažirali studente, i pazi sad, onda je država odlučila podignuti studentsku satnicu, pa ti se sad više isplati Nepalac.

evo, baš na ovom primjeru vidiš kako država jednu generaciju već od mladosti indoktrinira da ti ona ima pravo određivati za koliku ćeš satnicu raditi kao student, umjesto da to prepusti slobodnom tržištu + šta imaš i penziće na pola radnog vremena.

da ne spominjem vječno povećanje kvota u gimnazijama i društvenim znanostima, pa se onda čude kao pura dreku kako nema zanatlija i inženjera.

današnja dica, ako su pametna i žele da im bude dobro u životu, tribaju radit sve suprotno od onoga u šta ih država tjera.

ako se već Zapad zaebao, ne moramo i mi ići istim stopama, jer, eto, svi smo u EU 🤷

• zdenkic
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,265
    • October 11, 2023 at 1:19 PM
    Quote from Philidor

iznajmljuju sobe poslodavcima, a ne nepalcima direktno, tako da nemaju problema sa ugovorima i neplacanjem

sada ako to promjene, e onda ce pocet problem, jer nitko normalan nece iznajmit nepalcu stan, koji nemaj nikakav posao niti primanja, a upravo to kao sto si rekao, ako ne plati nemozes ga izbacit.

znaci doci ce , i onda ce trazit stan i posao. mozes mislit na sto ce to licit, na ista geta kao sto postoje u svakoj drugoj europskoj drzavi koja ima isti princip

Quote from accountant

navodno danas postoje na više mjesta tuneli ispod tog zida ^^

tuneli postoje oduvijek, karteli svercaju i drogu i ljude i djecu vec desetke godina

Edited once, last by zdenkic: Merged a post created by zdenkic into this post. (October 11, 2023 at 1:20 PM).

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. PODR (Podravka d.d.) 1.2k

• havi
      • February 12, 2020 at 6:30 PM
      • Dionice
      • havi
      • June 7, 2025 at 11:04 AM
    2. Odgovora
      1.2k
      Pregleda
      488k
      1.2k
    3. bluelionZG

June 7, 2025 at 11:04 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 769

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 6, 2025 at 6:08 PM
    2. Odgovora
      769
      Pregleda
      420k
      769
    3. loto

June 6, 2025 at 6:08 PM
    1. SAPN (SAPONIA d.d.) 1.1k

• tizian1
      • February 12, 2020 at 8:49 PM
      • Dionice
      • tizian1
      • June 6, 2025 at 5:05 PM
    2. Odgovora
      1.1k
      Pregleda
      509k
      1.1k
    3. xdado

June 6, 2025 at 5:05 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      916k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 34

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      34
      Pregleda
      18k
      34
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• PODR (Podravka d.d.)

bluelionZG June 7, 2025 at 11:04 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

loto June 6, 2025 at 6:08 PM
  • SAPN (SAPONIA d.d.)

xdado June 6, 2025 at 5:05 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt