Teško je sad to paušalno odredit, može se od 10 do 30 kvadrata bez fugiranja, sve ovisi koliko je brz majstor, o podlozi, o pločicama, koliko ima rezanja. Nije isto nekakvu kuhinjicu odradit ili terasu od 50 kvadrata. Ili knauf zid koji je ravan ili neravan pod gdje treba izravnat s po 3 ili 4 cm ljepila.
Best buy
-
-
-
Ma tih 200 do 400 je ipak pretjerano, najviše ovisi jel na moru ili u Zagrebu ili negdi drugdi, ja živim 40 km istočno od Zagreba i platio sam prije mjesec dana 60 kn kvadrat, nornalna cijena za ovo područje je 80 do 100. I s tim cijenama se može debelo zaraditi, a s 200 do 400 kn se za 10 godina ide u penziju.
U dalmaciji moraš čekat, i platiti min 200kn ako imaš sreće..
-
Po mom skromnom mišljenju s velikim Grahamovim utjecajem, mislim da je bb u ovom trenutku HPB. Cijena upola BV, P/E za ovu godinu u rasponu 4-5, u idućih par godina ide prodaja (teško ispod BV) tako da je to pozicija u kojoj sam najmirniji s uloženim iznosom.
Od firmi koje ne držim jako dobro izgleda CTKS, ali je likvidnost jako slaba.
Disclaimer: u brodare se ne razumijem dovoljno, ali piše se o nekakvim superciklusima koji valjda mogu donijeti i superprofite. Turistička sezona izgleda dobro, ali od firmi mi se sve čini skupo osim možda ILRA (ne držim) , ali je vrlo nelikvidna dionica.
Čateks super radi od kako su prošli restrukturiranje i slažem se da jako dobro i jeftino izgleda. Baš me zanima kako će se odraziti na rezulate u trećem kvartalu najavljena realizaija poslova za domaću i stranu vojsku.
Vjerujem da će problem nelikvidnosti nestati ako se cijena podigne jer znam da radnici, koji imaju veći udio, neće prodavati po ovim cijenama.
Mislim da je osnovni problem u tome što radnici nemaju velika primanja pa potencijalni ulagači smatraju da dionica ne vrijedi onoliko koliko bi radnici za njih tražili.
-
Ma tih 200 do 400 je ipak pretjerano, najviše ovisi jel na moru ili u Zagrebu ili negdi drugdi, ja živim 40 km istočno od Zagreba i platio sam prije mjesec dana 60 kn kvadrat, nornalna cijena za ovo područje je 80 do 100. I s tim cijenama se može debelo zaraditi, a s 200 do 400 kn se za 10 godina ide u penziju.
U dalmaciji moraš čekat, i platiti min 200kn ako imaš sreće..
Vjerujem da je tako, ljudi žele prije sezone opremit apartman da im krene nosit novce, ne isplati im se ciganit oko cijene jer više izgube ako im pobjegne sezona nego što će ušparat na majstoru. Ovisi naravno cijena i o kvaliteti izvođača, prijetelj mi je pričao da je platio 100 kn kvadrat u Vrsima kod Zadra, ali da nije baš zadovoljan kvalitetom.
-
vi ovdje još o pločicama?......radite trbušnjake i pločice će vam biti besplatne......
-
vi ovdje još o pločicama?......radite trbušnjake i pločice će vam biti besplatne......
Oprostite, nije tema.
-
Oprostite, nije tema.
Ne smeta, tu smo da razmjenimo mišljenja, informacije ali i zabavimo se i nešto naučimo.....
-
Kazu da se se plocice dobiju u kuhinji haha, ovo je bas prigodno
Plocice su stvar prehrane.
-
Po mom skromnom mišljenju s velikim Grahamovim utjecajem, mislim da je bb u ovom trenutku HPB. Cijena upola BV, P/E za ovu godinu u rasponu 4-5, u idućih par godina ide prodaja (teško ispod BV) tako da je to pozicija u kojoj sam najmirniji s uloženim iznosom.
Od firmi koje ne držim jako dobro izgleda CTKS, ali je likvidnost jako slaba.
Disclaimer: u brodare se ne razumijem dovoljno, ali piše se o nekakvim superciklusima koji valjda mogu donijeti i superprofite. Turistička sezona izgleda dobro, ali od firmi mi se sve čini skupo osim možda ILRA (ne držim) , ali je vrlo nelikvidna dionica.
Čateks super radi od kako su prošli restrukturiranje i slažem se da jako dobro i jeftino izgleda. Baš me zanima kako će se odraziti na rezulate u trećem kvartalu najavljena realizaija poslova za domaću i stranu vojsku.
Vjerujem da će problem nelikvidnosti nestati ako se cijena podigne jer znam da radnici, koji imaju veći udio, neće prodavati po ovim cijenama.
Trenutno stoji na P/E 3.8, P/Sales 0.36, što su vrlo dobri pokazatelji. Ali likvidnost koči slaba potražnja, a ne slaba ponuda, vjerojatno bi se moglo nakrcati pozicije oko 220... Osobno volim kad CEO ima znatnu količinu dionica (što je svakako slučaj) jer ipak je to onda konkretni interes za skrb o cijeni dionice na burzi
-
Da, Čateks je stvarno jeftin. I prejeftin. Samo ako nastave ovako, a čini se da znaju posao jer im je većina prodaje u izvozu. Znači da su konkurentna firma s konkurentnim proizvodima. Ulažu u istraživanje i energetsku učinkovitost, ceo ima značajnu količinu dionica, sve izgleda dobro.
-
-
Tko se zanima za turiste kao best buy, a želi znati više po pitanju kampova i ozakonjivanja korištenja turističkog zemljišta može naći dobar i čitljiv pravni okvir u objavi Ilirije od neki dan na ZSE
Osobno mi je bilo zanimljivo je da su oni plaćali zakup Gradu Biogradu na moru i Hrvatskim šumama za to zemljište sve do svibnja 2020. godine (koju su nekim čudom završili u plusu) pa se potencijalno njihove obveze za korištenje tog kampa neće značajno mijenjati.
Nije mi poznato kako su to rješavali drugi "veliki" ali znam da se mnogo manjih turističkih kompanija pravilo grbavo u vezi s plaćanjem dok se konačno ne riješi pitanje vlasništva zemljišta (je li državno ili lokalno ili šuma). Takve stvari mogu znatno utjecati na bilancu i na rashodovnu stranu izvješća.
-
Evo imam nešto keša, ni sam ne znam šta bi kupija, a da ima potencijala... Ako netko ima nekakav predlog, slobodno nek kaže
-
Evo imam nešto keša, ni sam ne znam šta bi kupija, a da ima potencijala... Ako netko ima nekakav predlog, slobodno nek kaže
Adrs, Atpl, Podr
-
EUR,CHF,GBP...
-
Apartmane,najsigurnije ulaganje
-
Treba do toga doć, a nije baš jednostavno...fali mi još 2Mk
-
Evo, pitao si pa ti odgovaram, ono što i sam kupujem Atpl, ako zeznem tebe i sebe sam. P.S. čuvaj se navlakaća😉
-
EUR,CHF,GBP...
ima ih već i bez njega
Ukupni depoziti nastavili rastANALIZA - Krajem lipnja ukupni depoziti kod poslovnih banaka koji obuhvaćaju depozitni novac te štedne i oročene depozite dosegnuli su 341,9 mlrd kuna što je…www.seebiz.eu -
Evo prilike uci u Lenac sa popustom.
Mirko je poceo stavljati vece naloge na prodaju.
Ako se pocme nalog skidati, krecem i ja.
Ako ne cekat cu i ja nize.
-
Atpl, dionica likvidna možeš ulaziti i izlaziti kada poželiš. A zasada, trend rasta, što bih bolje.
-
-