1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

Best buy

• gta1
  • February 15, 2020 at 10:05 PM
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • March 13, 2020 at 10:47 AM
    Quote from malovitra
    Quote from Barikb

Best buy su sve dionice PRIME tržišta Crobexa. AD plastik vrlo povoljan odlična prilika nevjerojatna, Valamar kada krene očekujem veliki rast do 100% moguće i više od toga. HT neće toliko rasti samo zato jer nije dtsstično padao, Podravka odlična prilika ne zaboravimo da se s njom kupuje i Belupo.

Kad valamar naraste 100% bit će mu cijena otprilike 20 kn, osim ak ne misle ozbiljno s dokapom. Ht je svakako najbolja"prilika"jer će najmanje past, a i ne prijete mu mačevi koji vise nad podr i adpl.

Kolega, možete li definirati mačeve koji ''vise nad adpl-om''?

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • March 13, 2020 at 11:52 PM

Informanka.

Petak, 13.

- ne pamtim kada sam napravila ovakav minus - 20.5% .

- uspoređujem se s fondovskom industrijom, pa je to još o.k. rezultat.

- što dalje, nemam pojma, imam nešto keša, prodati Au ali i to pada (zašto, nemam pojma).

- razmišljam i o nekom većem kreditu.

- na tržištu imamo dosta prilika, e sada jesu li to prilike ili neprilike morate sami odlučiti.

• propalica
    Student
    Reakcija primljeno
    54
    • March 14, 2020 at 1:03 AM

Bolji sam, minus svega -20,26%

A i to je bilo u četvrtak, petak trinaesti me nešto sitno popravio

Best buy - Normabel i pusti otok bez interneta

• Neo
    Guest
    • March 14, 2020 at 7:31 AM
    Quote from propalica

Bolji sam, minus svega -20,26%

A i to je bilo u četvrtak, petak trinaesti me nešto sitno popravio

Best buy - Normabel i pusti otok bez interneta

Zar i nakon odbijanja??

Ajd onda da se pohvalim ja u padu na +2.6%.

Dobre vijesti, nakon pada u ponedjeljak od 2 do 3% slijedi novi jaci rast.

• Barikb
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,075
    • March 14, 2020 at 7:53 AM

Statički gledati cijenu je bez veze ako niste.tržili. Dokupio sam Valamar iz niza razloga i nevjerojatne cijene koju nitko nije mogao znati. Zadnje sam kupio po minimumu cijene. Danas je RIVP najrizičniji ali očekujem da će rasti duplo u godinu dana. To što sam kupio AD plastik meni čini zadovoljnim jako, cijena je otišla gore to mi je bio dugo želja. HPB sam kupio jer vrijedi oko 3 puta više barem ali količina nije zadovoljavajuća. Ono što mogu objaviti da ću vrlo skoro nastojati kupiti domaću kompaniju sa srcem. Podravka je dosadna dionica do zla Boga, užasna ali nema više po 320 kn i žao mi.je te propuštene prilike. Jednostavno nisam imao fokus tamo. Ak ok ne uspijem kupiti Podravku kupit ću Zabu možda Pbz.

goldfinger
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    750
    • March 14, 2020 at 8:46 AM
    Quote from Barikb

Statički gledati cijenu je bez veze ako niste.tržili. Dokupio sam Valamar iz niza razloga i nevjerojatne cijene koju nitko nije mogao znati. Zadnje sam kupio po minimumu cijene. Danas je RIVP najrizičniji ali očekujem da će rasti duplo u godinu dana. To što sam kupio AD plastik meni čini zadovoljnim jako, cijena je otišla gore to mi je bio dugo želja. HPB sam kupio jer vrijedi oko 3 puta više barem ali količina nije zadovoljavajuća. Ono što mogu objaviti da ću vrlo skoro nastojati kupiti domaću kompaniju sa srcem. Podravka je dosadna dionica do zla Boga, užasna ali nema više po 320 kn i žao mi.je te propuštene prilike. Jednostavno nisam imao fokus tamo. Ak ok ne uspijem kupiti Podravku kupit ću Zabu možda Pbz.

Bit će još prilika, velikih.

Nije ovo još gotovo. Rekao bih da je poluvrijeme, lagani predah.

Drugo poluvrijeme je u Americi, tamo tek nisu spremni za ono što slijedi.

A mi ćemo, skupa sa ostalim, roniti...

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • March 14, 2020 at 11:27 AM

Nitko ne spominje kako se drže nekretnine, sta je sa cijenama, stroga medijska šutnja :/

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • March 14, 2020 at 12:52 PM
    Quote from zm1

Nitko ne spominje kako se drže nekretnine, sta je sa cijenama, stroga medijska šutnja :/

- nisu to dionice, to vam neće prodavati u pola cijene.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • March 14, 2020 at 1:01 PM
    Quote from Barikb

Statički gledati cijenu je bez veze ako niste.tržili.

- dokupila sam TPNG, mislim po najnižoj cijeni.

- realiziralo mi se pola naloga (relativno veći nalog), kad sam to vidjela odmah sam spustila taj nalog na cca 30kn.

- slobodnu lovu sam postavila na najniže kupnje pa se opet nešto realiziralo, ali me je strah tih kupovina jer je dobro napisao gospon Goldfinger "drugo poluvrijeme u Americi ???"

• Iknow
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    228
    • March 14, 2020 at 1:57 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from zm1

Ovisi, vjerojatno ne. Bude li problema sa defaultima sve je moguće, iako ne očekujem takav scenarij. To bi trebala biti dugotrajna i žilava kriza, a banke na koljenima. Banke su danas bolje kapitalizirane i uglavnom restrukturiranih i očišćenih bilanci u odnosu na razdoblje 2008.-2012.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 14, 2020 at 2:51 PM
    Quote from Iknow
    Quote from Ivana7

Ovisi, vjerojatno ne. Bude li problema sa defaultima sve je moguće, iako ne očekujem takav scenarij. To bi trebala biti dugotrajna i žilava kriza, a banke na koljenima. Banke su danas bolje kapitalizirane i uglavnom restrukturiranih i očišćenih bilanci u odnosu na razdoblje 2008.-2012.

Banke su danas kapitalizirane, a svi ostali u ovoj situaciji podkapitalizirani kada su prihodi na nuli, a rashodi ostanu, mjesec do dva ce vecina izdrzat ali sta ako to bude dosta vise, neki sada timeline je dva mjeseca ako svi poduzmu sve mjere da sve stane jer ovo sirenje i dalje ne staje i to je vec onda skoro 6-ti mjesec kada bi svi trebali krenit na posao po svijetu normalnije pa dok dobiju prvu placu prodje mjesec i eto vec 7 mjesec i pitanje kako su pokrili troskove zivota kada sad sve stane, koliko je bilo otkaza do tada, ako drzave ne pokriju te troskove barem osnovne kad nisu radili oporavak ce biti zeznut i pitanje po kojim cijenama ce bit prodavanje smjestaja i ostalog kokurencija ce biti opasna sta se tice toga jer sve turisticke sile su na koljenima radi ovoga,dolazak putnika avionima je isto upitan s obzirom u kojim su problemima avio kompanije, jos nista ne znamo kako ce drzave pomoc ekonomijama pa je tesko planirat ali iz ovoga ne mozes izac s mentalitetom potrosnje love, a turizam je bas to luksuz, nekretnine sigurno nece rast pitanje hoce li se uopce prodavat, ne znam meni ovo sve izgleda poprilicno zeznuto, iako jos nemamo sve parametre i pitanje sta jos moze puknit u ovom modu kada nista ne radi

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 14, 2020 at 3:06 PM

Jedna stvar je potpuno sigurna: turizma ove godine nema, slijede strahoviti pad GDP-a, strahoviti gubici turistickih kompanija i grcevita borba drzave za svaku kunu poreznih obveznika da namiri drzavne troskove. Siguran prekid smanjenja poreza, vjerovatno uvodjenje nekih kriznih, solidarnih itd. Sto ce se desavati s valutom, inflacijom i kamatama to samo dragi Bog moze znati, ali ne mirise na dobro.

Tko misli da se ovo gore nece ostvariti, neka si postavi pitanje: ako se Italija i Njemacka, a i mi budemo borili s virusom u svibnju, koliko ce turista doci u lipnju i srpnju? Ili uopce ikada, dok se to ne smiri, ali ama bas do samog kraja?!?

Nazalost, ako se ostvare procjene da ce ovo potrajati jos koji mjesec ili dulje slijedi ekonomski Armagedon s nesagledivim posljedicama. Nadam se jedino da ce to uzrokovati reset sustava prema razvoju industrije i tehnologije, bez oslanjanja na turizam kao kljucnu granu.

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • March 14, 2020 at 3:50 PM

Da je dobro, nije. Ali ako uzmemo hipotetički da ovaj virus potraje 6 mj. ili dulje. Što će se desiti? Ljudi će unatoč opasnosti morati izaći iz mišje rupe i vratiti se na posao jer zalihe nisu beskonačne, ni robne ni novčane. Izrael živi pod stalnim općim opasnostima pa stvari nekako funkcioniraju. Za turizam se slažem, ali ostale grane ekonomije moraju funkcionirati pa i u najgorem slučaju da i bolesni ljudi rade. Onda će više biti svejedno, raditi se mora, tako će govoriti.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 14, 2020 at 3:52 PM
    Quote from komot

Da je dobro, nije. Ali ako uzmemo hipotetički da ovaj virus potraje 6 mj. ili dulje. Što će se desiti? Ljudi će unatoč opasnosti morati izaći iz mišje rupe i vratiti se na posao jer zalihe nisu beskonačne, ni robne ni novčane. Izrael živi pod stalnim općim opasnostima pa stvari nekako funkcioniraju. Za turizam se slažem, ali ostale grane ekonomije moraju funkcionirati pa i u najgorem slučaju da i bolesni ljudi rade. Onda će više biti svejedno, raditi se mora, tako će govoriti.

Raditi se mora samo se postavlja pitanje gdje ?

• zm1
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    670
    • March 14, 2020 at 3:57 PM

https://arhivanalitika.hr/blog/sest-brzi…ize-za-pocetak/

Ipak ima rješenja

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • March 14, 2020 at 4:12 PM

Ja zaista nisam toliki pesimt kao neki ovdje. OK, predsezone neće biti Al ona je ionako samo djelić onoga što sezona donese, osim toga postsezona može potegnuti. Za max mjesec dana, a to je sredina 4 mjeseca, proći će vrhunac epidemije i stvari će se početi vraćati u normalu. Za dva mjeseca a to je sredina 5, populacija će biti imuna na virus, ili ga više neće biti, što znači da će početi bukiranja i planovi za godišnji odmor. Da je tome tako, pokazuju nam kina koja je sve ovo prošla u 3 mjeseca, s tim da u Europi sad proljeće pa će sve proći još brže nego u kini. Stoga, po mom uvjerenju, ovo je once in a life time prilika za kupovinu dionica po nerealno niskim cjenama, jednostavno su ljudi suočeni sa nepoznatim reagirali kako inače reagira krdo bizona kad ih par lavova natjera u tek, svi su skočili u provaliju... Dakle, budite lavovi, ne bizoni

• kupoprodajnik
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,095
    • March 14, 2020 at 4:18 PM
    Quote from Mrcash

Ja zaista nisam toliki pesimt kao neki ovdje. OK, predsezone neće biti Al ona je ionako samo djelić onoga što sezona donese, osim toga postsezona može potegnuti. Za max mjesec dana, a to je sredina 4 mjeseca, proći će vrhunac epidemije i stvari će se početi vraćati u normalu. Za dva mjeseca a to je sredina 5, populacija će biti imuna na virus, ili ga više neće biti, što znači da će početi bukiranja i planovi za godišnji odmor. Da je tome tako, pokazuju nam kina koja je sve ovo prošla u 3 mjeseca, s tim da u Europi sad proljeće pa će sve proći još brže nego u kini. Stoga, po mom uvjerenju, ovo je once in a life time prilika za kupovinu dionica po nerealno niskim cjenama, jednostavno su ljudi suočeni sa nepoznatim reagirali kako inače reagira krdo bizona kad ih par lavova natjera u tek, svi su skočili u provaliju... Dakle, budite lavovi, ne bizoni

Slozio bih se s vasom tezom generalno, da treba gledati prilike (pa to upravo i radim), ali stvar je tajminga: nema dokaza da ce se dolaskom toplijeg vremena stvar smiriti, dapace, primjer Irana govori da nece, niti ce do svibnja proci vrhunac i imunizirati se populacija, jer zdravstveni napori bas idu u smjeru sto sporijeg sirenja. Tek je pocelo. I trajat ce dugo. Neizvjesno dugo. I kad bude gotovo jos ce ostati disrupcije dugo dok se uspostave svi kanali dobave, vrate navike itd. Pogledajte Kinu, tek sad polako razmisljaju sto dalje jer se boje da opet ne bukne. Naprosto, ovo nismo imali dosad u globaliziranom svijetu.

Turizam je totalni forget. Drzava ce imati ogromnih problema. Znate koliko je sati kad EU razmatra da olabavi kriterije za Euro...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • March 14, 2020 at 4:23 PM

Meni je dovoljno bilo vidit koja je volativnost i dubina pada na svim burzama bila da znam da su stvari ozbiljne sa ekonomske strane

• hasenfefer
    Početnik
    Reakcija primljeno
    29
    • March 14, 2020 at 8:12 PM

Dobar dan!

Samo bi pozdravio ekipu s topica!

Samo hrabro. Stavite sunačane naočale i korona Vam neće moći ništa.8)8)8)

Lp

• Neo
    Guest
    • March 15, 2020 at 11:25 AM

Nema po meni velike mudrolije, domaca industrija tipa Podravka, Saponija, Viro i slicni imat ce pojacanu proizvodnju jer se ista potrosnja povecava i moguc je i rast cijena tih prpizvoda.

Tu je i HT koji ce takodjer ubiljeziti rast u ovom periodu i biljeziti jace prihode.

Dakle i ovakav period ce nekima pogodovati.

S druge strane turizam, autoindustrija, brodari pa i graditelji su totalni out. Ti sektori narednih 6mj biljezit ce jos vece udarce ine preporucujem ulazak u iste.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:51 AM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      920k
      2.1k
    3. Barikb

June 3, 2025 at 9:51 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 3, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. goranlagea

June 3, 2025 at 9:45 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 2, 2025 at 9:53 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

June 2, 2025 at 9:53 PM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 31

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 2, 2025 at 3:43 PM
    2. Odgovora
      31
      Pregleda
      17k
      31
    3. joe

June 2, 2025 at 3:43 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Barikb June 3, 2025 at 9:51 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

goranlagea June 3, 2025 at 9:45 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 2, 2025 at 9:53 PM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

joe June 2, 2025 at 3:43 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago