ATPL - također očekujem rast vozarina ( i cijene dionice 👍) do ng
Best buy
-
-
-
Ja ulazem kratkorocno u rizicnije dionice pa trejdam sa Dlkv i Igh. Atpl ocekujem porast vozarina do NG.
Imala sam i krivih procjena kao Viro, ali tko nema.
- je li vama što u rodu moj prijatelj Splićo ???
-
Ivana s viskom love u Optimu ili Adpl srednjorocno ili Atpl do kraja godine...
- OPTE, tamo sam upucala velike viškove love, kad ili ako dođe do 6kn malo ću pokratiti poziciju.
- ADPL, previše sam toga imala, pa stop-loss i veliki pušing love što se vidi na Informankama koje pišem i potom na dnu ako je to bilo dno neki manji dokup, možda zbog EU lockdowna ide još dolje.
- ATPL, upozorili su me na vrijeme tako da nisam imala tu dionicu te nisam ušla u klubu pušioničara ATPL.
-
Ivana s viskom love u Optimu ili Adpl srednjorocno ili Atpl do kraja godine...
- OPTE, tamo sam upucala velike viškove love, kad ili ako dođe do 6kn malo ću pokratiti poziciju.
- ADPL, previše sam toga imala, pa stop-loss i veliki pušing love što se vidi na Informankama koje pišem i potom na dnu ako je to bilo dno neki manji dokup, možda zbog EU lockdowna ide još dolje.
- ATPL, upozorili su me na vrijeme tako da nisam imala tu dionicu te nisam ušla u klubu pušioničara ATPL.
Kolegice Ivana užitak je čitati vaše objave.
Što mislite možemo li se nadati dividendi od dobrog starog VLENca?
-
ZABA, ADRS, ADPL
ZABA, nešto sitno imam tih dionica, veliku većinu prodala na vrijeme, e sada ući s većom lovom nisam pametna, a i nemam neku veću slobodnu lovu pa razmišljam o kreditima.
ADRS, i kod te dionice sam imala stop-loss i veći pušing, zbog turizma kojeg imaju nisam išla u dokup te dionice, najviše sam dokupljivala MDKA i nisam pogriješila, a sada prodavati tu MDKA mislim da nije pamatno mijenjati ju za ADRS, a možda je i pametno tko će ga znati.
ADPL, u prethodnom postu sam pisala o tome.
-
ZABA, ADRS, ADPL
Zašto bas te?
- gospon Naim, vidim da ste profesionalac.
- kako svaki Cigo svoga konja hvali tako vam je isto i na forumu svaki investitor svoj portfelj hvali.
- za promjenu mogli bi i vi gospon Naim napisati neki prijedlog za BB.
-
Zašto bas te?
- gospon Naim, vidim da ste profesionalac.
- kako svaki Cigo svoga konja hvali tako vam je isto i na forumu svaki investitor svoj portfelj hvali.
- za promjenu mogli bi i vi gospon Naim napisati neki prijedlog za BB.
Zaboravio sam napisati ATPL, jer cekamo preokret vozarina.
Kolegice Ivana uzitak je citati vas, lijepo da ponekad svratite
-
[…]
Što mislite možemo li se nadati dividendi od dobrog starog VLENca?
- za to pitanje najbolje je da se obratite gospođi Sandri tel. 051-405-300.
-
Pridruzujem se kolegi Whitekingu,uzivam citati Ivanine objave.Zanima me sto Ivana misli Kodt-u.
-
Ja ulazem kratkorocno u rizicnije dionice pa trejdam sa Dlkv i Igh. Atpl ocekujem porast vozarina do NG.
Imala sam i krivih procjena kao Viro, ali tko nema.
Koji Splico? Nemam porijeklo iz Splita.
-
-
Jel imate bar daljnje rodbine u Splitu?
Vrijedi i ako ste ljetovali u blizini .
Svatko ima svoj stil ulaganja, a moj je dosta slican Ivaninom, malo u nekretnine, malo zlato i puno u dionice. Povremeno baciti pokoji trejd i bilo bi stvarno lijepo pobrati masline u medjuvremenu, jer nije dobro da je maslina neobrana, kako kaze pjesma .
Ono sto zelim reci je da pratim Ivanu od svojeg ulagackog djetinjstva i Ivana zna sto radi, vjerujte mi. Ona je zena, majka (ovo dvoje nisam siguran), ulagacka kraljica (ovo sam siguran)
Medika je ok firma, mozda malo socijalisticka, jer znam tamo neke ljude i dividenda je ok, ali dionica je nelikvidna do bola. Nalozi na kupnji se povuku i nastane propuh izmedju aska i bida, pa lako postanes dugorocni. Vlen dosta slicna stvar kao Medika, samo bez dividende, a Ivana poznaje i Sandru i ima njen broj, pa mozda kapne i dividenda kad dodje novi brod Americke flote na regeneraciju. Talijani su poznati kao posteni ljudi koji ne bi mrava zgazili i vole dijeliti novac, pa mozda bude nesto i od toga.
P.S. Koleginice Ivana, mozda jesam Cigo koji hvalji svoga konja, alji sam ljep ko sljika i imam mnogo deca, a tek mi je 14 godina - uljagackih, jos sam dete, ne moj bratko da se ljutis, pisem uz srca, mi Romi imamo veliko srce .
P.P.S. Drago mi je da u Optimi imate veliki visak love, jer to kad poleti i trziste ce da poleti.
Ili da padne, tko to vise sve razumije i prati
P.P.P.S. Takodjer mi je drago da niste u klubu pusionicara ATPL, jer klub je velik, ali nema bas puno vise mjesta u njemu i lijepo da su vas upozorili na taj klub, jer klubovi su sada u modi.
-
Svakoj će donici netko naći zamjerku , ali treba uhvatiti momenat .
-
na 9.4 kn Lenčev P/E je 2.5 trzi se po pola booka i na EV/ebidta 1.64 pametnom dosta a ako neko nevjeruje u perspektivu organskog rasta i profitabilnosti neka cita izvjestaje
-
ne gospon Vladimir Lenac na ovj cijeni nema rizik premda su vrijednosnice riskantna ulaganja
-
ne gospon Vladimir Lenac na ovj cijeni nema rizik premda su vrijednosnice riskantna ulaganja
Sve ima rizik! I VLEN, pa i osiguranje protiv rizika, jer ponekad treba citati i mala slova u ugovoru
-
PBZ.
- prodala sam ovu dionicu.
- ne volim biti u delistiranim dionicama.
- stvarno šteta, dobra dionica.
- sada se razmišljam što s novcima od prodaje PBZ.
- možda vi imate koju dobru ideju ???
Vama se ionako nema sto preporucit kad sve sto valja vec imate.
Uz KODT kojeg imate od pamtivijeka (kolegica je 2006. na poslovnom pokrenula topic KODT) i VLEN gdje ste u Top10...ja bi preporucio:
1. ADPL
U ovoj godini kad su 2 mjeseca imali zatvorene tvornice imat ce dobit preko 50 mil kn. Osim dobiti, jako su se razduzili i povecali kes poziciju i ojacali bilancu...imaju dugorocne potpisane ugovore i 2021. ce sigurno bit puno bolja od ove, uz to ce zbog niske baze cijela sljedeca godina biti puna pozitivnim vijesti o vecoj prodaji/registraciji auta...dogodine, u ovo vrijeme ce krenuti i zestoka rasprava o velicini dividende u 2022. godini (izmedju 10kn-30kn) kojoj predujam bude u veljaci..definitivno jedna od najbolje vodjenih i najtransparentnijih firimi...mislim da ce im 2021. biti odlicna...problemi, ako ih bude, mogu se ocekivat tek od 2022.
Neka drustva iz krize izadju jaca i veca i to ce ovdje bit slucaj..
2. ATGR
Dugogodisnji rast poslovanja, nije skupa, fondovi je vole, dividenda sigurna, znaju sto rade, u sljedecih par godina ocekujem godisnji rast cijene od cca. 10%-15%...uz ADPL najbolje i vodjena kompanija na ZSE
3. DLKV
Brzorastuca i brzopadajuca dionica, jos nije zrela za trpanje vece love, ali sve je blize tome, veliki potencijal, odlican sektor, narodna dionica, povezala je 3 odlicna kvartala, jos ako je istina da su usli na Njemcko trziste moglo bi bit "veselo"...ali i visoko rizicna zbog visokog duga i vlasnicke strukture...mislim da se isplati kockat s manjim kapitalom
4. Turisti
Luda kuca, treba ih sad kupovat i prodavat pred spicu sezone, sve naopako...trenutni lockdown im ne smeta, svaki novi clanak o cijepivu dizat ce im cijenu, a bit ce ih hvala Bogu...nakon (po mom misljenju) razocaravajucih q3 izvjesca nisu padali sto znaci da su bili na dnu i da s
ce biti "sigurna" investicija do srpnja jer ce sve buduce informacije i sentiment do srpnja bit pozitivne...narodne dionice, ocekujem od njih da poguraju CROBEX na vise razine...iza srpnja 2021. ih ne bi imao u portfelju jer ocekujem do tada veci rast cijene, ali i sezonu (2021.) na 70% od 2019. koja nece bit dovoljno dobra da opravda taj rast cijene...po meni jaki okidac za rast (ili korekciju) cijene bi mogla bit vijest o preuzimanju i valuacije SUKC-a ako do njega i dodje (koliko cujem ima zainteresiranih), ako dodje do te transakcije imat cemo jasniju sliku koliko vrijede, a znamo i da je Jako dobar trgovac i da nece prodavat ispod cijene...medjutim bilance su im tesko stradale ove godine i treba bit oprezan...
P.s. sve navedene dionice bi bilo super kupovati po malo nizim cijenama...ali tko zna hoce li bit prilike
-
Jel imate bar daljnje rodbine u Splitu?
Vrijedi i ako ste ljetovali u blizini .
Svatko ima svoj stil ulaganja, a moj je dosta slican Ivaninom, malo u nekretnine, malo zlato i puno u dionice. Povremeno baciti pokoji trejd i bilo bi stvarno lijepo pobrati masline u medjuvremenu, jer nije dobro da je maslina neobrana, kako kaze pjesma .
Ono sto zelim reci je da pratim Ivanu od svojeg ulagackog djetinjstva i Ivana zna sto radi, vjerujte mi. Ona je zena, majka (ovo dvoje nisam siguran), ulagacka kraljica (ovo sam siguran)
Medika je ok firma, mozda malo socijalisticka, jer znam tamo neke ljude i dividenda je ok, ali dionica je nelikvidna do bola. Nalozi na kupnji se povuku i nastane propuh izmedju aska i bida, pa lako postanes dugorocni. Vlen dosta slicna stvar kao Medika, samo bez dividende, a Ivana poznaje i Sandru i ima njen broj, pa mozda kapne i dividenda kad dodje novi brod Americke flote na regeneraciju. Talijani su poznati kao posteni ljudi koji ne bi mrava zgazili i vole dijeliti novac, pa mozda bude nesto i od toga.
P.S. Koleginice Ivana, mozda jesam Cigo koji hvalji svoga konja, alji sam ljep ko sljika i imam mnogo deca, a tek mi je 14 godina - uljagackih, jos sam dete, ne moj bratko da se ljutis, pisem uz srca, mi Romi imamo veliko srce .
P.P.S. Drago mi je da u Optimi imate veliki visak love, jer to kad poleti i trziste ce da poleti.
Ili da padne, tko to vise sve razumije i prati
P.P.P.S. Takodjer mi je drago da niste u klubu pusionicara ATPL, jer klub je velik, ali nema bas puno vise mjesta u njemu i lijepo da su vas upozorili na taj klub, jer klubovi su sada u modi.
Nemam rodbine u Splitu i do sada nisam bila u Splitu.
Ljetujem obicno u Primorju.
Kako sam clan kluba pusionicara Atpl, ako se ikada obogatim na dionicama Atpl, kupujem jednosobni apartman na Batali u Dubrovniku
-
rekao bi da ovaj rast predvode blue chipovi.....može se zaraditi bez puno rizika kupnjom fundamentalno jakih dionica......atgr, ernt i podravka su na pred korona razinama......mislim da ima još dosta prostora za adpl i adrs2.......zašto adrs2?.....ja ju preferiram jel je likvidnija.........doadao bi tu i zaboravljenu Optimu jel nekako su se opet intezivirale priće o prodaji a keša ima i nervozan je što se danas moglo i vidjeti po 25000 kom u šusu po asku.....Hpb isto izgleda primamljivo jel mislim da su jedini od banaka kojima dobit u ovoj godini nije pala ali zato dionica zbog likvidnosti je i puno više u odnosu na druge dvije banke.....ima još potencijalno dobrih vlakića ali tu je rizik več puno veći......
-
---Kako je malo čovjeku potrebno za sreću, i kako nam upravo to malo najčešće nedostaje---
Sve je fundamentalno u redu sa barem desetak naših papira. Nama nedostaje ulagača, ulagačka kultura
Na kratki rok, najbolji Buy je opte.
Ništa neće donijeti toliki prinos u tako kratko vremena, al' nigdje se neće ni pogubiti toliko živaca
Zadnja milja, pa finiš
-
Iako je dosta pozitivnih vijestu došlo u zadnje vrijeme (EU poticaju, cjepivo) HR tržište se tek malo gotovo neznatno odlijepilo od dna.
To znači da definitvno nedostaje dobrih izdanja i ulagačkog kapitala.
S obzirom da će u idućem periodu i dalje biti dosta loših vijesti pogotovo s ekonomske strane (udar na BDP je zaista velik te će se tek početi percipirati) očekujem da će biti vremena za ulazak na zeleni vlak, jr on još nije na vidiku, samo povremeni crveno-zeleni bljeskovi.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun