Ovo je neko čudno vrijeme
Niti je kriza, niti nije kriza.
Kriza je u moratoriju
Ovo je neko čudno vrijeme
Niti je kriza, niti nije kriza.
Kriza je u moratoriju
Čeka se da prođe ljeto i USA izbori a onda kreće tobogan. Wiiiiiiiiiiiiiii!!! 😄
Mislim da je čitav svijet osim kineske korone zarazio i bosanski virus neuspjeha.
Jer poznata je činjenica da u Bosni ništa ne uspjeva pa ne može ni kriza - nema šamse. A to se izgleda sad prelilo na čitav svijet. Kriza je i u recesiji smo globalno, ali sve ide kao da se ništa čudno ne događa. Nego vozi Miško pa dokle stignemo.
Imam na momente dojam kao da živimo u Marquesovom romanu "Sto godina samoće" gdje se istovremeno događa i san i java u bezbroj čudnih situacija. Dobio čovjek Nobela za to. A možda tako izgleda ta "nova stvarnost" o kojoj se priča. Nadam se samo da nećemo na kraju završiti kao onaj orkestar na Titaniku.
Ako ništa barem nije dosadno
Pišem u best buy, vezano je za otp indeksni.
Jel ih neko prati? Oni kupe mozda jednom mjesecno i bude solidna kolicina. Gledam na ptkm 600 komada prodali (srusili cijenu), uzeli 5k dlkv itd...index kod nas nije efikasan da je fondu tesko i ulagati u njega zbog nelikvidnog trzista.
Međutim, ocito ima formulu koju slijede i kada bi znali njihovu frekvenciju kupovanja mogli bi na malom valu zaplivat.
Jel ih neko prati, kako cesto kupuju, ako je fiksno dalo bi se na par dionica neefikasnost iskoristiti.
Informanka.
- prošli tjedan najveći pad, ovaj tjedan najveći rast.
- uzrok svemu je OPTE, ali ovaj tjedan se i taj OPTE stabilizirao, a većina dionica koja nema blage veze s OPTE je nastavila je s rastom cijena (barem one u mojem portfelju).
- tako sam u ovome tjednu spustila taj godišnji minus od 15% (prošli tjedan) na minus od 12.4%.
https://finance.yahoo.com/news/warren-bu…-201428776.html
Izgleda da je best buy još uvijek zlato
https://finance.yahoo.com/news/gold-pric…-135708557.html
Ovi pak kažu da ga čekamo opet na 1600, dakle. pautuljci pojma nemaju
Ja se nekako kladim na Buffeta
Za Braju, da se time bavi kada se vrati
U tražilici ne otvara temu Best Buy
Pa sam pisala u Svaštari
https://finance.yahoo.com/news/warren-bu…-201428776.html
Izgleda da je best buy još uvijek zlato
https://finance.yahoo.com/news/gold-pric…-135708557.html
Ovi pak kažu da ga čekamo opet na 1600, dakle. pautuljci pojma nemaju
Ja se nekako kladim na Buffeta
kada mi se na fejsu pojavi ovakva reklama meni je to signal za sell, eventualno hold
"Štednjom gubite novac.
Investicija od 10.000 kn u 2000. godini danas bi vrijedila 22.000 kuna u štednji, a čak 55.400 kuna u zlatu.
Iako na računu svake godine imate više novaca, on vrijedi manje jer iz godine u godinu gubi na vrijednosti, a kamatne stope u bankama nisu veće od stope inflacije.
Konstantan rast cijene, neoporezivost te mogućnost brze prodaje i dolazak do gotovine investicijsko zlato čine znatno isplativijim od štednje.
Mislite na svoju budućnost i odaberite najsigurnije ulaganje.
Kontaktirajte nas za više informacija:"
Teško je tu biti pametan
Kada imaš paper gold, lako je sell i buy
Kada imaš poluge, ne trćiš na dnevnoj bazi kupi/ prodaj
Sve ovisi o stanju na marketu
Kamatne stope, epidemiološka situacija, pad burze, razina straha, puno je čimbenika u slagalici zvanoj zlato
Ako zlato ponovno padne na1800, dokupiti ću.
Ako već, kupite Barrick Gold Corp idući tjedan i izadjite na $65 - $ 70.
Good luck!
VIRO privremeno Best buy? Dionica je dosta nisko sa cijenom i čini mi se da bi mogla ići gore u neko kratko vrijeme. Nakon jeseni hlađenje, ili?
Informanka.
- ovaj tjedan zanemariv rast od +0.2%, ali je u kontinuitetu što je stvarno neobično u mjesecu kolovozu, da nije bilo pada OPTE ovo bi bio fenomenalno dobar mjesečni prinos.
- i na godišnjem nivou se polako smanjuje minus koji je trenutno -12.2%.
- kad se sjetim ne tako davno 20/3 minus mi je bio -26.7%.
- od kad je ove korone previše sam trgovala, prodala stvarno dosta ADRS, ADPL, ZABA, DLKV, ove prve tri u nekim boljim vremenima ću ponovno kupovati.
- kupovala sam dionice na kojima barem ja tako mislim ću "manje izgubiti": MDKA, VLEN, OPTE. ERNT. TPNG, JDGT i HT, pored tih dionica imam malo veće pozicije i u KODT i IKBA, imam još toga ali to su manje pozicije.
- s ovim malo izmijenjenim portfeljom sam uspjela smanjiti minus za 14.5%.
- imam portfelj dionica za koje "mislim" da će i u ovoj krizi kako tako pozitivno poslovati (najveći rizik mi je kod OPTE, ali i tu je dosta cijena pala tako da se je rizik smanjio).
- do kraja godine možda dođem kako naši privrednici vole reći "pozitivne nule" ali u ovoj čudnoj godini mislim da će biti sasvim o.k. poslovati s gubitkom od nule do minus -10%.
- na ovo gledam kao jednu lošu godinu, moj turizam je totalno podbacio, nikad manje dividendi ali život ide dalje, vidim bolje sutra, a biti će u narednim godinama i tih zarada, najdraže su mi one auto srednje klase zaraditi u tjedan dana.
VIRO privremeno Best buy? Dionica je dosta nisko sa cijenom i čini mi se da bi mogla ići gore u neko kratko vrijeme. Nakon jeseni hlađenje, ili?
slažem se, osim hlađenja nakon jeseni, proizvodnja dezinficijensa se pokrenula, a toga će trebati, sirovog šećera u izobilju po dobroj cijeni, znači nema ograničenja u proizvodnji, samo je pitanje plasmana i mogu li malo usavršiti taj proizvod, da ne prodaju baš cisterne, a onda prepakiratelji uzmu lovu, u svakom slučaju, kako ova corona napreduje trljanje ruku će potrajati
ja bi tipovao ponov no na turiste, poglavito RIVP, jer je u tri vala rastao, u tr vala još jače pao. Znam da su dužni, znam da ih ova godina nije htjela, no mislim da je ova kriza pokazala jedno: turizam je žilav. Klijentela koja se ne obazire crvena upozorenja, testove, skupoće i izolacije, jednostvano želi svoj odmor, selfie, ručak u poznatom restoranu ili egzotični ljetni sport/avanturu.
Mislim da RIVP ima ogromno iskustvo, turističku infrastrukturu 21. stoljeća te korporativnu inteligenciju koja je za masu domaćih firmi science fiction.
Pogledajte sadašnji krkljanac u turizmu, pa zamislite što će biti kada se Evropa proštopa ( a recimo putovanaj u ostatak svijeta budu klimava).
Nije ko Đuro ili Dalekovod, no RIVP bi prozvao vrlo energičnim blue chipom koji uz manji rizik ipak može dati lijepi prinos. Sad kad mi je Končar odradio, mislim se utrpat tu.
Best Buy.
- ovaj put bi za najbolju kupnju predložila jednu čudnu dionicu još čudnijeg imena Apple.
- tu će se krajem mjeseca desiti nešto što se naziva split (nema veze s Hajdukom), dionicu će podijeliti tako da će od jedne napraviti 4.
- kad se takve stvari naprave uobičajeno ide rast cijene, ja očekujem cca 4%.
- ali što će vama jedno zaostalo preduzeće koje se bavi jabukama kada vi na tržištu imate jednog tehnološkog diva DDJH koji raste samo do podne 40%.
ja bi tipovao ponov no na turiste, poglavito RIVP, jer je u tri vala rastao, u tr vala još jače pao. Znam da su dužni, znam da ih ova godina nije htjela, no mislim da je ova kriza pokazala jedno: turizam je žilav. Klijentela koja se ne obazire crvena upozorenja, testove, skupoće i izolacije, jednostvano želi svoj odmor, selfie, ručak u poznatom restoranu ili egzotični ljetni sport/avanturu.
Mislim da RIVP ima ogromno iskustvo, turističku infrastrukturu 21. stoljeća te korporativnu inteligenciju koja je za masu domaćih firmi science fiction.
Pogledajte sadašnji krkljanac u turizmu, pa zamislite što će biti kada se Evropa proštopa ( a recimo putovanaj u ostatak svijeta budu klimava).
Nije ko Đuro ili Dalekovod, no RIVP bi prozvao vrlo energičnim blue chipom koji uz manji rizik ipak može dati lijepi prinos. Sad kad mi je Končar odradio, mislim se utrpat tu.
Znači sada očekujemo eksploziju turista koji imaju kredite u mirovanju na godinu dana jer ne mogu plaćati kamatu od 2% i država isplaćuje plaću svim ljudima jer nemaju novca za plaće...
Slažem se da turizam u Hrvatskoj nije umro (trenutno se drži umjetno na životu), ali trebat će im godine da se konsolidiraju, po mojoj skromnoj procjeni, tek će sezona 2022. ili čak 2023. biti na razini 2019. godine, a do onda tko živ tko mrtav
Best Buy.
- ovaj put bi za najbolju kupnju predložila jednu čudnu dionicu još čudnijeg imena Apple.
- tu će se krajem mjeseca desiti nešto što se naziva split (nema veze s Hajdukom), dionicu će podijeliti tako da će od jedne napraviti 4.
- kad se takve stvari naprave uobičajeno ide rast cijene, ja očekujem cca 4%.
- ali što će vama jedno zaostalo preduzeće koje se bavi jabukama kada vi na tržištu imate jednog tehnološkog diva DDJH koji raste samo do podne 40%.
bravo ivana
i forest gump je iz neznanja kupovao nekakve "zagrižene" polovične jabuke i nakon nekoliko godina postao multimilijunaš! na dobrom ste putu!
VIRO ima li netko kakvo mišljenje, meni se na ovim razinama 48kn čini kao bestbuy.
VIRO ima li netko kakvo mišljenje, meni se na ovim razinama 48kn čini kao bestbuy.
Zbog cega ti se cini kao BB
Na 45 bi bilo lijepo . Pitanje je hoće li doći na taj nivo.