kome li će ovo biti best buy
https://www.vecernji.hr/biznis/croatia…i-poziv-1415149
ima li netko zainteresiran od velikih banaka
To je već otprije dogovoreno da ju preuzima HPB...ovo je po meni samo formalnost...
To je već otprije dogovoreno da ju preuzima HPB...ovo je po meni samo formalnost...
Ovo je javna tajna da ovo preuzima HPB.
Znači možemo očekivati pad dionice Hpb-a dok eventualno spajenje za "kritičnom" bankom ne počne davati opipljive rezultate.....
Ako Hpb kupi ovu banku...moze komotno kljuc u bravu. Ovdje s bankom dobivate 450 uhljeba. Ne pricam o vrijednim radnicima. Svatko zna da na 1 radnika ovdje idu 4 uhljeba.
Display MoreInformanka.
- u ovom tjednu mali oporavak +0.8% a u ovoj godini -12.9%.
- zbog izbora sam očekivala veći promet i rast nekih fondovskih dionica, ali je i više nego očito da su dionice i dioničari zadnja rupa na svirali u ovoj zemlji.
- pomalo se gasi ovo naše tržište, to vidimo po prometima, kupcima je skupo za kupiti, a prodavači očito ne žele spuštati cijene, taktika čekanja, ako je uložen višak novaca u o.k. papiriće ne vidim razloga za jeftinu prodaju tih papirića.
- dosta dionica je na niskim P/E ali i to ćemo vidjeti na koncu ovog mjeseca kada izađu izvješća za 2Q, možda bi bilo dobro pisati na ovoj temi koje bi dionice mogle i u ovoj korona krizi dobro poslovati.
- na ZSE se trenutno investitori zabavljaju s IGH i DLKV, zanimljivo da OPTE nije više zanimljiva.
Od kad pratim forum, od 2007., Vi ste uvijek rasturali pa me bas neugodno iznenadio Vas negativni prinos.
Siguran sam da Vas nije vrijeme pregazilo i da mozete punooo bolje od ovog, ali...
Gubitak je rezultat Vaseg prkosa i tvrdoglavosti da drzavi ne platite PKD... vratite se korijenima i budite aktivniji, trejdajte...
Ima puno primjera kako ego i tvrdoglavost mogu bit razorni po portfelj...
Sretno...
Display MoreDisplay MoreInformanka.
- u ovom tjednu mali oporavak +0.8% a u ovoj godini -12.9%.
- zbog izbora sam očekivala veći promet i rast nekih fondovskih dionica, ali je i više nego očito da su dionice i dioničari zadnja rupa na svirali u ovoj zemlji.
- pomalo se gasi ovo naše tržište, to vidimo po prometima, kupcima je skupo za kupiti, a prodavači očito ne žele spuštati cijene, taktika čekanja, ako je uložen višak novaca u o.k. papiriće ne vidim razloga za jeftinu prodaju tih papirića.
- dosta dionica je na niskim P/E ali i to ćemo vidjeti na koncu ovog mjeseca kada izađu izvješća za 2Q, možda bi bilo dobro pisati na ovoj temi koje bi dionice mogle i u ovoj korona krizi dobro poslovati.
- na ZSE se trenutno investitori zabavljaju s IGH i DLKV, zanimljivo da OPTE nije više zanimljiva.
Od kad pratim forum, od 2007., Vi ste uvijek rasturali pa me bas neugodno iznenadio Vas negativni prinos.
Siguran sam da Vas nije vrijeme pregazilo i da mozete punooo bolje od ovog, ali...
Gubitak je rezultat Vaseg prkosa i tvrdoglavosti da drzavi ne platite PKD... vratite se korijenima i budite aktivniji, trejdajte...
Sretno...
Ove godine su samo trejderi profitirali od ovoga pada i volatilnosti poslije, a najbolji trejder među nama je kolega Neo, koji stvarno uspije sa svojom Tehničkom analizom predvidjeti kretanje cijene dionice, skoro do u lipu, tako da mu skidam kapu....ne znam kako to radi, ali možda ima kakvu staklenu kuglu kada tako dobro predviđa ono što drugi obično ne vide...
Što se tiče investitora, oni su odnijeli gaće na štapu sa Zagrebačkog berzana i može se nabrojati na prste jedne ruke one koji još aktivno trejdaju (investiraju) na burzi, jer osim par dionica gdje float i cijenu održavaju mirovinci, sve ostalo je postao rulet i klađenje na crno i crveno, ali na kraju kuća (brokeri) jedina zarađuje, ali i to sve manje, s obzirom na promete koji su u zadnje vrijeme ovdje.
Imam novi slogan za ZSE, tj. Zagrebački berzan: 'Abandon all hope ye who enter here'
Display MoreOd kad pratim forum, od 2007., Vi ste uvijek rasturali pa me bas neugodno iznenadio Vas negativni prinos.
Sretno...
Ove godine su samo trejderi profitirali od ovoga pada i volatilnosti poslije, a najbolji trejder među nama je kolega Neo, koji stvarno uspije sa svojom Tehničkom analizom predvidjeti kretanje cijene dionice, skoro do u lipu, tako da mu skidam kapu....ne znam kako to radi, ali možda ima kakvu staklenu kuglu kada tako dobro predviđa ono što drugi obično ne vide...
Što se tiče investitora, oni su odnijeli gaće na štapu sa Zagrebačkog berzana i može se nabrojati na prste jedne ruke one koji još aktivno trejdaju (investiraju) na burzi, jer osim par dionica gdje float i cijenu održavaju mirovinci, sve ostalo je postao rulet i klađenje na crno i crveno, ali na kraju kuća (brokeri) jedina zarađuje, ali i to sve manje, s obzirom na promete koji su u zadnje vrijeme ovdje.
Imam novi slogan za ZSE, tj. Zagrebački berzan: 'Abandon all hope ye who enter here'
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sve potpisujem.
Oil & gas Bejbe, drill baby drill!!!
https://www.nytimes.com/2020/07/06/bus…eline-deal.html
Evo šta je best buy:
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/marko…ftine/10422952/
Zagrepčanin Marko Kolanović, šef Odjela za kvantitativna istraživanja i derivate američke investicijske banke J.P. Morgan, ipak vjeruje da su dionice i dalje “prilično jeftine”. Kako je objavio u poruci investitorima, cijene dionica u odnosu na obveznice signaliziraju da treba promatrati buduća kretanja na tržištu i dodao da su dionice podcijenjene.
Oil & gas Bejbe, drill baby drill!!!
Treba ipak primjetiti da Buffy nije kupio plin, kupio je cijevi i cilindre. Bez obzira na cijenu plina, prodaje istog bez cijevi nebu bilo. Kao ni elektricnih auta bez elektrana na jedino cisto fosilno gorivo.
Evo šta je best buy:
Zagrepčanin Marko Kolanović, šef Odjela za kvantitativna istraživanja i derivate američke investicijske banke J.P. Morgan, ipak vjeruje da su dionice i dalje “prilično jeftine”. Kako je objavio u poruci investitorima, cijene dionica u odnosu na obveznice signaliziraju da treba promatrati buduća kretanja na tržištu i dodao da su dionice podcijenjene.
Ma šta on zna, "stručnjaci" na hrvatskom tržištu kapitala kažu kako treba bit oprezan! Zato hrvatsko tržište kapitala rastura u odnosu na američko
Evo šta je best buy:
ovo je istina.
ali niste istaknuli da on to misli o value, a ne growth stocks.
obzirom da je u USA ciljani prinos mirovinskih fondova 7% godišnje (ne znam imaju li i naši mirovinci neki sličan target), a prinosi na obveznice su sada oko 1%, ta bi se razlika trebala nadoknaditi na dionicama.
zato sam ja neki dan na forumu i apelirao da se mali ulagači aktivno uključe na tržište kad već mirovinci spavaju (ili čekaju neki propad burze ili kraj godišnjih odmora ili rasprodaju državnih firmi radi uvođenja Eura), jer su prinosi mirovinaca u ovoj godini teška pušiona.
srećom pa sam još uvijek mlad, pa me nisu puno osakatili.
Koliko gledam otvorene fondove uglavnom su svi pušing ove godine, osim jednog koji je u plusu oko 2%, dakle apsolutno svi su lošiji od Nea...Dok se fondovi malo ne trgnu tavorit cemo nazalost na ovim jadnim razinama...pih jadan Crobi na 1600 bodova kao sto je bio 2005. godine i jos se zaziva pad na 1400 bodova koliko je bio 2004. godine.......15 izgubljenih godina koje nitko nece vratiti unatrag....Ameri osvajaju nove vrhunce i svi se cude kako to njima ide, ali mi smo ipak pametniji od njih, pa ne damo da Crobex poraste, vec volimo kad pada i sretni smo kada susjedu crkne krava, pa nema veze sto ni nasa nije vise medju zivima...
P.S. Lamentiram, ali teoretski kada bi Crobex porastao na 1800, pa na 2000, pa na 2200 bodova....pa bi se pocelo pisati po novinama kako se opet zaradjuje na Zagrebackoj burzi, pa bi se vratili špekulanti koji idu svaki dan u kladare, pa bi pogurali Crobex na 2500 bodova... pa drzava izbaci IPO HEP-a, da otkupi INA-u, pa bakice sa unucima krenu kupovati dionice HEP-a, kao nekad INA-e i HT-a, pa bi se kotac zavrtio.....ali ne, mi zazivamo propast svijeta i samo crnilo na burzi...a kada raste svi zaradjuju, u padu kod nas svi gube jer nema (bar legalnog) shorta, osim brokera, koji uzmu proviziju ovako i onako...ali i njima je sve teze s ovim prometima prezivjeti...
Display MoreEvo šta je best buy:
ovo je istina.
ali niste istaknuli da on to misli o value, a ne growth stocks.
obzirom da je u USA ciljani prinos mirovinskih fondova 7% godišnje (ne znam imaju li i naši mirovinci neki sličan target), a prinosi na obveznice su sada oko 1%, ta bi se razlika trebala nadoknaditi na dionicama.
zato sam ja neki dan na forumu i apelirao da se mali ulagači aktivno uključe na tržište kad već mirovinci spavaju (ili čekaju neki propad burze ili kraj godišnjih odmora ili rasprodaju državnih firmi radi uvođenja Eura), jer su prinosi mirovinaca u ovoj godini teška pušiona.
srećom pa sam još uvijek mlad, pa me nisu puno osakatili.
Ma da, ima ona 'pita' assets (dionice), bond-dugovi, real assets (nekretnine) i free cash (daleko najmanji). U svakom trenutku suma svih pita (ukupna vrijednost) je ista, ovisno o stanju ekonomije nesto je atraktivnije od drugoga. Kako fed upumpava novu lovu pita samo raste ali koji ce dio pite rasti ovisi. Kako je prinos na usa obveznice povijesno nizak, ekipa tvrdii da nema straha za dionice jer su (taj dio pite) atraktivniji od obveznica po prinosu.
Kod nas nije pita nego kita. I dalje prosjecni hrvat se kune u nekretnine, zivi na dug. Drzava je bacila oko na 2 stup, pa bez obzira sto velis da si mlad i nepotrošen pazi da te ne očerupaju. Treba se borit...treci stup mi vise uopce ne izgleda neprihvatljiv 😂
posjedujem 2 (dva) III stupa već 14.tu godinu. Trebao sam uzeti i treći👌
Slozit cu se samo napola s vama. I s obzirom na to sve bilo je prilika za rast. Ne bit pohlepan ,izabrat fundamentalno jeftine i trgovat manje mogao je portfelj ljepo rast.
Informanka.
- u ovom tjednu zanemariv pad od cca -0.2%, da niste rušili OPTE bila bi u plusu.
- dosta toga sam prodavala, nisam rušila cijene dionica na burzi, sve što sam prodala, prodala sam na nekim o.k. cijenama.
- ali mi je portfelj u ovoj godini pao na -14.1%,
- novca od prodaje više nema u portfelju, ovogodišnji gubitak ostaje isti, a matematika kaže kako je sada gubitak veći.
Tuga, jad i bijeda ove ZSE burze.
- pružila mi se prilika na nekoj drugoj investiciji (nije burza), prodavač traži novac što prije.
- vadim eure iz banke, prodajem nešto Au, i rasprodajem raznorazne dionica, ove fondovske većinom idu bez problema ali kad sam stavila prodajne naloge na cca 3-4 dionice popularne na ovom forumu vidjela sam svu tugu, jad i bijedu ove burze.
- moji veći ili više većih naloga su bili ona gruda snijega koja stvori lavinu ili pad cijene dionica.
- to je bilo jadno za gledati, stvarno se ne radi o nekoj većoj lovi, tu se vidi koliko su investitori uplašeni.
- da ću ja prodavati dosta toga to nije mogao otkriti niti jedan graf ma koliko stručno bio nacrtan, prije tjedan dana nisam ni ja znala da ću prodavati pa kako bi onda to znali stručni grafolozi ???
- još mi je ostalo nešto otvorenih manjih naloga na nekim dionicama, keš za novu investiciju sam skupila, a ova sića koja je ostala ako se ostvari ide u keš poziciju ili koju jeftinu kupnju.
- znači idući tjedan s moje strane neće biti dodatnog rušenja burze.
- na jednoj dionici kada sam vidjela kako se kupnja povukla mislila sam se povući svoj prodajni nalog i realizirati prvu prodaju ispred sebe.
Display MoreTuga, jad i bijeda ove ZSE burze.
- pružila mi se prilika na nekoj drugoj investiciji (nije burza), prodavač traži novac što prije.
- vadim eure iz banke, prodajem nešto Au, i rasprodajem raznorazne dionica, ove fondovske većinom idu bez problema ali kad sam stavila prodajne naloge na cca 3-4 dionice popularne na ovom forumu vidjela sam svu tugu, jad i bijedu ove burze.
- moji veći ili više većih naloga su bili ona gruda snijega koja stvori lavinu ili pad cijene dionica.
- to je bilo jadno za gledati, stvarno se ne radi o nekoj većoj lovi, tu se vidi koliko su investitori uplašeni.
- da ću ja prodavati dosta toga to nije mogao otkriti niti jedan graf ma koliko stručno bio nacrtan, prije tjedan dana nisam ni ja znala da ću prodavati pa kako bi onda to znali stručni grafolozi ???
- još mi je ostalo nešto otvorenih manjih naloga na nekim dionicama, keš za novu investiciju sam skupila, a ova sića koja je ostala ako se ostvari ide u keš poziciju ili koju jeftinu kupnju.
- znači idući tjedan s moje strane neće biti dodatnog rušenja burze.
- na jednoj dionici kada sam vidjela kako se kupnja povukla mislila sam se povući svoj prodajni nalog i realizirati prvu prodaju ispred sebe.
Jeste vi ono bili s 500 kom Atpl na asku?
Pa po bidu kad nije islo?
Imam IGH po prilicnu kolicinu, ali mislim da ce Ingra biti dosta bolji izbor za trejdanje. Nemam dovoljno casha kao sa IGH-om, ali cu ulupat koliko iman.