Display MoreDragi kolega B,
ja se slazem s vama, situacija nije nimalo blistava.Ali u tom slucaju i vase perjanice Ernt i kodt ce platiti visoku cijenu. Kriza ce pogoditi cijeli svijet, pa tako i vase favorite. Ljudi ce, izmedju pripremanja 5g i transformatora, ipak izabrati blitvu i krompir za rucak. Dakle, best buy je Podr,a sve ostalo best sell.
To sam i sama pretpostavila pa me ovo što je iz Ericssona stiglo pozitivno iznenadilo:
"Kao posljedicu veće potražnje za uslugama telekoma u Ericssonu predviđaju i da će porasti potreba za 5G mrežama. U ovoj su kompaniji stoga podigli svoja očekivanja od razvoja tržišta za 5G opremu. Sada predviđaju da će do 2025. godine u svijetu biti 2,8 milijardi pretplatnika na 5G usluge telekomunikacijskih kompanija. Ranije je ova prognoza bila postavljena na 2,6 milijardi korisnika. Prognoze za poslovnu 2020. godinu također će biti donekle uvećane, kažu iz Ericssona."
S obzirom da telekomi bilježe povećane podatkovne mobilne i fiksne promete u vremenima Korona krize,
povećat će se i potreba za nadogradnjama mreže, bilo fiksne ili mobilne, a tu onda uskače Ericsson sa svojim uslugama.
Ja sam long u Ericssonu, bez obzira što ove godine nema dividende.
Njemački telekomunikacijski div Deutsche Telekom (DT) izvijestila je u četvrtak o većoj dobiti u prvom tromjesečju, ističući veće prihode od telefonskih usluga i pojačani podatkovni promet u vrijeme pandemije koronavirusa.