ERicssonNikolaTesla 5G digitalizacija.
Slažete se i vidite li nešto sa boljom perspektivu ?
- ne slažem se jer vidim nešto s boljom perspektivom, RIVP.
A smijeha. Opaka perspektiva.
A smijeha. Opaka perspektiva.
Pa ja mislim da je RIVP u dugom roku perspektivna. Iznimno dobra priča. Velika ulaganja, solidan menadžment i racionalna i održiva strategija.
Obzirom na očekivani pad BDP-a koji će vjerojatno ove godine biti veći od 10% ostavlja jako malo mjesta za dobitnike ove krize. Cijela Europa će imati pad, a to znaci da će se iznimno rijetke kompanije ostvariti značajni rast.
Možda brodari (bulk) značajnije potegnu u drugom dijelu godine, al i nad njih se opetovano nadvija sjena loših američko-kineskih odnosa kao i vjerojatan početak trenda deglobalizacije.
Pa ja mislim da je RIVP u dugom roku perspektivna. Iznimno dobra priča. Velika ulaganja, solidan menadžment i racionalna i održiva strategija.
U dugom roku svakako. Pitanje je samo po kojoj ulaznoj cijeni, pritom misleći na one koji tek misle tu ulagati.
RIVP- ne bas mudar odabir kolegice po meni. Ne jos. Strpljenje. BV na 19kn, a cijena na 23kn.
K tome izvjesce pokazuje koliko ih Covid19 razara. A tek iduci kvartal koji ce biti papreno ocajan. Izvjesca ce naredna biti ocajna, a BV sve nizi. A dug je ogroman. Kad padne na 0.5 BV pocmite lagano kupovati, al lagano.
Samo ovaj kvartal gdje se radilo do kraja veljace firma izgubila 14% svoje vrijednosti. Strasno.
ERNT - po meni isto los izbor trenutno na ovoj cijeni. Steze se remen, a po onome sto cujem njihovi partneri A1 i HT vec odustali od brojnih investicija. Problemi kod telekoma i njihovih ocekivanja.
Ukratko mislim da ce u Ernt biti uskoro racionalizacija poslovanja, a i radnih mjesta nazalost.
TPNG - za sada dobitnica godine, ali ako potraje niska nafta moze sve to isceznuti jako brzo, a vozarine naglo propasti.
SAPN - na ovim razinama nekima se cini jeftina, a nije. Sve sastavnice trpe pad prihoda i gubitke osim same okosnice firme. Puno gubitasa u grupi i ne zove na dobro. Cak dva igraca iz top10 prodaju.
HPB - tek ce uslijediti pad plasmana i pad aktivnosti. Ali ova dionica kod mene solidno kotira. Kupnja na 400kn, prodaja na 500kn.
HT - ocekujem i ovdje pad. Kako prihoda tako i poslovanja.
ATPL - neki vjeruju u dobre vozarine u drugom dijelu godine. Ja ne vjerujem. Ovaj kvartal, a i naredni trpjet ce velike gubitke. Ocekujem pucanje brane na 160kn.
ADPL - ovdje isto moze biti pad prihoda velik, ali ne vjerujem u vece minuse i gubitke. Jos 1 retest na 90kn je za ocekivati. Ocekujem lose iduce izvjesce.
U dugom roku svakako. Pitanje je samo po kojoj ulaznoj cijeni, pritom misleći na one koji tek misle tu ulagati.
Na ovoj cijeni RIVP sigurno nije best buy.
RIVP- ne bas mudar odabir kolegice po meni. Ne jos. Strpljenje.
- ja nemam niti jednu turističku dionicu, ta je preporuka bila samo za gospona Barikb.
Display More- ne slažem se jer vidim nešto s boljom perspektivom, RIVP.
RIVP- ne bas mudar odabir kolegice po meni. Ne jos. Strpljenje. BV na 19kn, a cijena na 23kn.
K tome izvjesce pokazuje koliko ih Covid19 razara. A tek iduci kvartal koji ce biti papreno ocajan. Izvjesca ce naredna biti ocajna, a BV sve nizi. A dug je ogroman. Kad padne na 0.5 BV pocmite lagano kupovati, al lagano.
Samo ovaj kvartal gdje se radilo do kraja veljace firma izgubila 14% svoje vrijednosti. Strasno.
ERNT - po meni isto los izbor trenutno na ovoj cijeni. Steze se remen, a po onome sto cujem njihovi partneri A1 i HT vec odustali od brojnih investicija. Problemi kod telekoma i njihovih ocekivanja.
Ukratko mislim da ce u Ernt biti uskoro racionalizacija poslovanja, a i radnih mjesta nazalost.
TPNG - za sada dobitnica godine, ali ako potraje niska nafta moze sve to isceznuti jako brzo, a vozarine naglo propasti.
SAPN - na ovim razinama nekima se cini jeftina, a nije. Sve sastavnice trpe pad prihoda i gubitke osim same okosnice firme. Puno gubitasa u grupi i ne zove na dobro. Cak dva igraca iz top10 prodaju.
HPB - tek ce uslijediti pad plasmana i pad aktivnosti. Ali ova dionica kod mene solidno kotira. Kupnja na 400kn, prodaja na 500kn.
HT - ocekujem i ovdje pad. Kako prihoda tako i poslovanja.
ATPL - neki vjeruju u dobre vozarine u drugom dijelu godine. Ja ne vjerujem. Ovaj kvartal, a i naredni trpjet ce velike gubitke. Ocekujem pucanje brane na 160kn.
ADPL - ovdje isto moze biti pad prihoda velik, ali ne vjerujem u vece minuse i gubitke. Jos 1 retest na 90kn je za ocekivati. Ocekujem lose iduce izvjesce.
Kolega Neo, u pitanju je sarkazam. Kolega Barik je plahte i plahte teksta napisao o tome kako je RIVP jeftina i kolki rast joj slijedi.
Informanka.
- nije dobro.
- u ovom tjednu sam ostvarila minus od -1.9% (cijeli minus ostvaren zadnjeg dana u tjednu), u ovoj godini -17.0%.
- a vidim da će mi to padati još i više.
- preslagivala sam portfelj, dosta toga sam tržila prošli tjedan.
- ali ova izvješća, godišnja, kvartalna većina toga sve gore od gorega, nema nam spasa.
- a tamo gdje su o.k. izvješće s porastom od 600% (np. TNPG) imamo pad cijene dionice.
- zvijezda burze je dionica modnog mačka, za ne vjerovati, dionica koju cijelo desetljeće zaobilazim u širokom luku, dionica koju ne bi ni štapom dodirnula.
- nemam pojma što i kako dalje raditi, možda na sve ovo zaboraviti na godinu dana.
- u posao mi se miješa i SR Hrvatska, osim što mi uzimaju porez na kapitalnu dobit, prirez i porez na dividendu sada su išli i korak dalje, na nekim dionicama zakonom zabranjuju isplate izglasanih dividendi, bravo za SR Hrvatsku.
- do sada sam najviše zaradila na dionici OPTE, odavno je nisam kupovala, sada na ovom padu sam tu poziciju pojačala za dodatnih 20%.
- nisam stizala kucati naloge kako je to padalo.
- još imam tog keša, osim OPTE ne vidim nešto puno toga pametnog za kupiti a i sama OPTE je rizična.
- sada sve karte bacam na tu OPTE, jedino me ona može izvući iz investicijske krize.
- dobro da su otvorili crkve jer još mi samo preostaje pomoliti se za tu OPTE.
KODT, U nekonsolidiranom izvješću, stanje ugovorenih poslova na 31.03.2020. veće je za 12% u odnosu na prošlu godinu, a prošle godine je pisalo da su ugovoreni poslovi 2% viši od pretprošle, a pretploše godine pisalo da su 3% više ugovorenih poslova u odnosu na 31.03.2017.godine. Znači kontinuirani rast.
Dodatnu sigurnost daje i poslovanje tvornice u Poljskoj koja je najbolje u EU prošla krizu 2009. Za očekivati je i kod kupaca KODT proizvoda da će doći do nekog zastoja, ali ovdje je vidljivo da će biti najmanji, a oporavak najbrži. Da li netko zna našto više?
Jutros razmišljam da treba u neko doba kupiti nešto vani, od novca koji neće biti potreban dugo vremena
BRK.B , i zaboraviti na to.
Kolega Neo, u pitanju je sarkazam. Kolega Barik je plahte i plahte teksta napisao o tome kako je RIVP jeftina i kolki rast joj slijedi.
Nigdje nisam napisao slova o tome da je jeftina, a koliki rast joj slijedi još manje. Prodao sam dionice u onom rastu 27 kn i drugi dan rano po 28.5 kn. Opet sam kupovao nešto niže i prodao sa kunicom + za brokera plusom. Biti će prilike za RIVP, u cashu sam velikom većinom i nisam ,baš sklon dionicama osim ADPL jer će sa vremenom ipak ići u jaču konsolidaciju i napravio sam dobar roling nedavno i naravno ERNT i KODT kao sigurno najzanimljive branše a dionice prilično sniženih cijena, a tu su i najizglednije dividende sa vremenskim odmakom. Podravka radi dobro al ne mogu oni zakrpat rupu potražnje koju bi donijela normalna sezona. Nažalost. Slažem se da je razlika u odnosu na 2008. puno niže startne cijene danas, ali da je škakljivo to je očito. Navijam za Valamar jako, ali prodao sam jer je to ulagački po 27/28.5 bilo mudro i opravdano po mom mišljenju. Moguće da ću kupovati Valamar do kraja godine ili iza FI 2KV, idućih tjedana to je manje vjerojatno ali ne isključujem ni to ovisno o tržišnim kretanjima. Svakako treba biti oprezan i pronicljiv kod ulaganja.
Display MoreInformanka.
- nije dobro.
- u ovom tjednu sam ostvarila minus od -1.9% (cijeli minus ostvaren zadnjeg dana u tjednu), u ovoj godini -17.0%.
- a vidim da će mi to padati još i više.
- preslagivala sam portfelj, dosta toga sam tržila prošli tjedan.
- ali ova izvješća, godišnja, kvartalna većina toga sve gore od gorega, nema nam spasa.
- a tamo gdje su o.k. izvješće s porastom od 600% (np. TNPG) imamo pad cijene dionice.
- zvijezda burze je dionica modnog mačka, za ne vjerovati, dionica koju cijelo desetljeće zaobilazim u širokom luku, dionica koju ne bi ni štapom dodirnula.
- nemam pojma što i kako dalje raditi, možda na sve ovo zaboraviti na godinu dana.
- u posao mi se miješa i SR Hrvatska, osim što mi uzimaju porez na kapitalnu dobit, prirez i porez na dividendu sada su išli i korak dalje, na nekim dionicama zakonom zabranjuju isplate izglasanih dividendi, bravo za SR Hrvatsku.
- do sada sam najviše zaradila na dionici OPTE, odavno je nisam kupovala, sada na ovom padu sam tu poziciju pojačala za dodatnih 20%.
- nisam stizala kucati naloge kako je to padalo.
- još imam tog keša, osim OPTE ne vidim nešto puno toga pametnog za kupiti a i sama OPTE je rizična.
- sada sve karte bacam na tu OPTE, jedino me ona može izvući iz investicijske krize.
- dobro da su otvorili crkve jer još mi samo preostaje pomoliti se za tu OPTE.
Kolegice,
mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.
Već sam bio napisao da burzu do jeseni treba zaboraviti.
Onda ćemo tek moći vidjeti gdje bi to otprilike moglo ići.
U nebo ili pakao. A možda svi završimo u čistilištu.
Inače , kako novi auto? Da li ste ga bar uspjeli razraditi uz sve te karantene.
Auto koji ne vozi je veliki gubitak.
Nadam se da ste bar radili krugove oko hotela.
Šteta kaj niste pričekali kraj ove godine.
Dobili bi auto 20-30 % jeftinije za CASH.
Lp
mislim da Bog ima trenutno pametnijeg posla nego misliti na Vašu Optimu.
- sama Božja providnost u ovo doba korone je vidjela da u Ministarstvo gospodarstva na EU projektima treba zaposliti jednu sposobnu magistricu religiologije.
- ali stvarno nema smisla o toj temi raspravljati jer ili vjerujete ili na vjerujete.
Baš razmišljam o ovoj temi i čini mi se da ništa nije bb. Ptkm je napravila čudo od dobiti, i kako stvari stoje sa svjetskom ekonomijom, moglo bi potrajati stanje s jeftinim plinom i novi gazde su tu i sve to. Ali nekako mi je prerizično na ovoj cijeni.
Fundamenti opravdavaju sadasnju burzovnu cijenu a i daljnje niske cijene plina osiguravaju priblizno istu dobit za 2Q a ptkm postaje tvornica novca.
Neto dobit od 2016. godine neprekidno raste. Malo koja dionica na tržištu ima takvu krivulju rasta dobiti, u kontinuitetu, i u rastu.
Razmišljao si uzeti malo PBZ-a tj staviti nalog na 810 pa ako poklopi, kad odjednom nalog 235 kom po 835.
Pričekat ćemo
Razmišljao si uzeti malo PBZ-a tj staviti nalog na 810 pa ako poklopi, kad odjednom nalog 235 kom po 835.
Pričekat ćemo
Na vasem mjestu pricekao bi jos vise. Ja sam poprilicno siguran da ce to jos 20-30% dolje.
Neto dobit od 2016. godine neprekidno raste. Malo koja dionica na tržištu ima takvu krivulju rasta dobiti, u kontinuitetu, i u rastu.
Nije bas tako kolega. Raslo se i prije pa sve pogubilo u 1g. Ali da bi mogao hodati treba prvo puzati. Zato na 60kn pa da se krene naglo gore.
Nije bas tako kolega. Raslo se i prije pa sve pogubilo u 1g. Ali da bi mogao hodati treba prvo puzati. Zato na 60kn pa da se krene naglo gore.
Druk o puzanju i hodanju (?) ti nije pao na plodno tlo. Tvoji snovi o 60 kuna sve su dalje. Ostaješ na suhome.
DLKV (vlasničko preslagivanje i obećavajuće izvješće) - dugoročno
INGR (vjerojatna konsolidacija s ovisnim društvima i mogući novi poslovi) - dugoročno
OPTE (uskoro realizacija prodaje) - kratkoročno