Da nisam plašiv kupio bi Euronav.
Kako jesam i plašim se svega što plovi, ostajem u kešu.
znam i ja....ali sasvim je jasno da ni cash nece biti ono što je bio
Da nisam plašiv kupio bi Euronav.
Kako jesam i plašim se svega što plovi, ostajem u kešu.
znam i ja....ali sasvim je jasno da ni cash nece biti ono što je bio
odluka je pala CSH-Euro 60% i GBP 25%, kn 15%.
Dionice ne kupujem...
- kod keša idite na košaricu valuta, disperzirate rizik, a košarica valuta bez $ ???
- evo jedne dionice koja je možda bolja od keša u ovim vremenima MDKA s P/E 6.76 .
Medika je 20.03. bila 13.000,00 kn i malo ranije po 12.100,00 kn dosta je narasla od tada, možda je dobra ali ne za mene. Po mom mišljenju su best buy KODT, ERNT i ADPL, te dionice su daleko ispod cijena početkom godine, a nebi trebale biti toliko okoronašene osim ADPL naravno.
I RIVP za hrabre i potentne ulagače. Hrabri nisu plašljivi
Medika je 20.03. bila 13.000,00 kn i malo ranije po 12.100,00 kn dosta je narasla od tada, možda je dobra ali ne za mene.
MDKA.
- MDKA se tržila prije korone preko 17.000 kn.
- kad je sve palo pala je i MDKA, protrgovano cca 80 dionica.
- ali dolazi info kako ta MEDIKA radi u ovoj krizi bolje nego ikada do sada.
- pa nam dolazi godišnje izvješće s cca duplim povećanjem dobiti, staje ta jeftina prodaja, protrgovano svega par komada dionica na tim jeftinim cijenama ili ukupno cca 8 dionica u zadnjih mjesec dana.
MDKA.
- napravila sam neku analizu MDKA, pa ću je podijeliti, nije nagovor na kupnju jer je to dosta nelikvidna dionica kojoj RH duguje velike novce.
- očekuje se u sljedećih 5g. rast prodaje lijekova po stopi od 7% (svijet).
- vani se veledrogerije trže po cca P/E 20 s div. cca 1-2%.
- neto dobit za godinu:
2019. 72M.
2018. 33M.
- zarada po dionici:
2019. 2.670 kn.
2018. 1.193 kn
- fizičke osobe U MDKA imaju 2.130 dionica (7.06%)
- van TOP10 je 1.427 dionica (4.72%)
- zanimljivosti:
- 2006. cijena dionice 9.200 kn.
- dobit te 2006. 10.6M, dobit 2005. 3.3M za usporedbu dobit 2019. 72.0M.
- ovo sam pronašla ali nisam provjerila: 2007. MDKA po 17.000kn prošlo 57M.
- očekivanja:
- dividenda o kojoj će ovisiti neka buduća cijena dionice.
- prošle godine kada je neto dobit bila više nego duplo manja div je bila 700kn, (najveća div. koja je isplaćena u jednoj god. je bila 2.650kn)
- čekamo:
- izvješće za 1Q da vidimo kako rade (ovih dana).
- prošle godine su objavili na skupštini 21.05.2019 odluku o isplati dividende.
odluka je pala CSH-Euro 60% i GBP 25%, kn 15%.
Dionice ne kupujem...
- kod keša idite na košaricu valuta, disperzirate rizik, a košarica valuta bez $ ???
- evo jedne dionice koja je možda bolja od keša u ovim vremenima MDKA s P/E 6.76 .
Nije dolar malo previsoko?
[…]Nije dolar malo previsoko?
- nemam pojma kod tih valuta je li visoko ili nisko ali s jednom košaricom valuta disperzirate svoj valutni rizik na minimum.
- u toj košarici neke valute će rasti a neke padati, tu se ide na nula zarade, bit je očuvati kapital.
- ja bih u tu košaricu stavila: dolare, funte, švicarce, jen, eure, malo investicijskog zlata i kune za trošenje.
- u toj kombinaciji mi kuna izgleda nekako najrizičnije zbog ekonomije RH.
- ja sam sklona velikim rizicima pa prednost dajem dionicama jer vam bez rizika nema ni nekog profita.
imamo li kakav best buy na zse trenutno i zašto?.....možda ne vidim dobro ili se dobro ni ne može vidjeti minimalno do q2 ili q3?
Best buy je možda ( za)kupiti sef u banci na najmanje godinu dana , a burze samo pratiti i razgledavati pa mirno spavati dok se ne pronađe lijek ili cjepivo ?🤔
Ima
Best buy je možda ( za)kupiti sef u banci na najmanje godinu dana , a burze samo pratiti i razgledavati pa mirno spavati dok se ne pronađe lijek ili cjepivo ?🤔
Imam sef vec godinama.
Jako smirujuca stvar.
imamo li kakav best buy na zse trenutno i zašto?.....možda ne vidim dobro ili se dobro ni ne može vidjeti minimalno do q2 ili q3?
- ima toga na burzi, može se tu i tamo pronaći koji best buy.
- evo bilo toga: ADPL ispod 100kn, TPNG, MDKA.....
- čisto sumnjam da ste išta od toga kupili.
- ako ste sigurni da ništa od toga ili tome sličnog niste kupili morate znati da je dioničarstvo za vas jako stresno i ja vam nikako ne bih preporučila taj tip investiranja.
- evo možete kao gospon Ledica čekati pronalazak lijeka ili cjepiva.
- možda je dobro i smijuruće imati sef kao gospon Kupoprodajnik.
- evo ja vam za turiste imam sef u svakoj sobi, nije vam to skupo nešto oko 200 kn.
najjebolje uložiti u poljoprivredno zemljište i ekološku proizvodnju, lova sjeda, nitko ne pita za prinos i prodaju proizvoda, a njihova "hanfa" nema nikakvu kontrolu nad procesom, nema na kraju ni poreza na KD, sve ide vama
ERicssonNikolaTesla 5G digitalizacija.
Slažete se i vidite li nešto sa boljom perspektivu ?
Što je Best Buy ovisi o životnoj dobi, planiranoj duljini trajanja ulaganja, o strategiji
Bilo kako bilo, u Bearu kažu da je između ostalog...... najuputnije ulagati u dionice tvrtki koje idu u preuzimanje
Stoga, Opte !
ERicssonNikolaTesla 5G digitalizacija.
Slažete se i vidite li nešto sa boljom perspektivu ?
- ne slažem se jer vidim nešto s boljom perspektivom, RIVP.
Što je Best Buy ovisi o životnoj dobi, planiranoj duljini trajanja ulaganja, o strategiji
Bilo kako bilo, u Bearu kažu da je između ostalog...... najuputnije ulagati u dionice tvrtki koje idu u preuzimanje
Stoga, Opte !
Moguce, dodao bi samo jos Ht , mozda i on ode u prodaju.
Njemci prodaju rumunje, prodali albance, prosle godine jos rekli da im je fokus na ameriku i velika evropska trzista, ima nekih clanaka da su bacili oko na francuski orange..
Naravno ne mora bit, ali kao spekulacija zasto ne . U nekoj prodaji bi sigurno vrijedio puno vise od ove cijene
Zar ERNT nije možda špekulacija za preuzimanje 5G postaje "crno zlato" 21.stoljeća, Ameri, Kinezi, EU, Rusi tko zna?
Nekako mi je OPTE trenutno bb.
Definitivno PTKM, izvješće bomba!
Ptkm definitivno. Cekaj da je ulagaci primjete. U uzem je izboru za dionicu godine.