S obzirom da ne postoji tema Lucidus, predlažem da je otvorimo...
Ne znam koliko ovdje ima dioničara Lucidusa, ali nadam se da će tema biti zanimljiva.
Svi znamo sa je Jako prodao SUKC Arapima i da LCDS ima dobar udio u svemu tome, samo na SUKC LCDS je okrenuo 80kn po dionici, a zadnji BVPS iz 2011. je cca 100kn po dionici. Ne mislim licitirati sq vrijednosti LCDS u ovom trenutku, već bi se okrenuo nečem drugom.
LCDS-ov core business je kreditiranje Jake i njegovih poduzeća, i LCDS je maltene izložen prema samo njima, imamo sreće pa nam se ovdje ne može dogoditi slučaj Agrokor, ali da je nešto krenulo po zlu, stvari bi završile jednako.
Ono što mislim je da bi trebalo počet pritiskati Jaku krene sa isplatom dobiti, ili u najboljem slučaju likvidira društvo i isplati kompletnu dobit, što ja malo vjerojatno, ali opet?!
LCDS je društvo koje za bavi pozajmicama, kreditiranjem, i sličnim poslovima iako nema to upisane kao registrirane djelatnosti, a samo se time bave.
Kolege na HRDH su u identičnoj poziciji gdje HRDH financira i kreditira svog vlasnika TDR, imaju gro zadržane dobiti, i nisu je isplatili već gro godina.
Dioničari HRDH su pokrenuli pravni postupak nakon zadnje skupštine, pokušavaju rušiti odluku da se kompletna dobit zadrži, te nastoje prisiliti upravu da donesu odluku o isplati dobiti.
Nadam se da mi nećemo biti u toj situaciji...