BDI 5.647
BCI 10.475
BPI 3.903
BSI 3.388
BHSI 1.998
BDI 5.647
BCI 10.475
BPI 3.903
BSI 3.388
BHSI 1.998
Natural gas prices are the highest since 2008.
NatGas Producers are now record short on a net basis.
Baltic Dry Index rises 4.4% to 5,647
Capesize +7.4 to $86,870
Panamax 4 TC - 0.4% to $33,794
Supramax 58k tons +0.2% to $37,269
Manji minus ali trenutno ide prema gore, sblk zelen i maše ostalima. Pratimo dalje
Mislim da daljnji smjer iskljucivo ovisi o Kini. Situacija s ugljenom i energijom je jasna ali ako se inenziviraju problemi sa stanogradnjom i za brodare bi se trend mogao preokrenuti ili barem stagnirati.
Mislim da daljnji smjer iskljucivo ovisi o Kini. Situacija s ugljenom i energijom je jasna ali ako se inenziviraju problemi sa stanogradnjom i za brodare bi se trend mogao preokrenuti ili barem stagnirati.
ostatak svijeta ce potegnuti ako i kina uspori.
Od proljeca-ljeta kina je ukinula poticanje infrastrukture.
Dali su vozarine padale ili rasle?
🇨🇳CCP se jako voli hvaliti rastom bdpa🤩
Sada ce drugovi morati otvoriti kesu.
Kina je opet aktivirala poticanje infrastrukture😉
Kad se 🇨🇳 drugovi i drugarice vrate sa praznika pa slozno zapjevaju "nek nam zivi zivi rad" idemo dalje i mi bulkerasi... 😁
🥂🙅♀️🍺🙅♂️🍷💆♀️
The number of active panamax vessels for sailing in ballast to load and absorb seaborne demand decreased to 92 vessels at the first day of October, which is 50% down from the highs of 184 vessels at the same date of October 2019.
Newcastle coal futures up another 12.29% today
Guru o novoj karijeri...
Jos malo ugljena a zima nije ni pocela, joj joj gdje ce nas ovo odvesti
French Day ahead baseload power TRFRBD1 jumps 62.9% to 290 euros/MWh
German day ahead baseload power TRDEBD1 surges 136% to 400 euros/MWh
Rekao bi 5 element "debili" kupite si cumura i nafte dok jos nije prekasno🤔
Sjetit ce se oni uskoro jer alternativa je pecina😉
cape goes to the moon. 27.25 done c5 make c3 north 52.
Huston
idemo dalje prema mjesecu, blizu smo.
Over
Malo stiva prije spavanja
Dali netko moze ponuditi razumno objasnjenje zasto su zalihe cumura na min razinama vec 3-6 mjeseci kod vecine zamalja.
Spekulacija na kupovinu po nizim cijenama?
Tko ce platiti ceh te spekulacije.
Hoce li odgovorni odgovarati.
Na kraju prosle zime svi smo znali da ce za 7 mjeseci poceti nova sezona grijanja.
Voljela bi da su sada zalihe pune a da su i bulkeri vise zaradili preko ljeta.
Od extremnog divljanja cijena biti ce stete na sve strane.
Display MoreDali netko moze ponuditi razumno objasnjenje zasto su zalihe cumura na min razinama vec 3-6 mjeseci kod vecine zamalja.
Spekulacija na kupovinu po nizim cijenama?
Tko ce platiti ceh te spekulacije.
Hoce li odgovorni odgovarati.
Na kraju prosle zime svi smo znali da ce za 7 mjeseci poceti nova sezona grijanja.
Voljela bi da su sada zalihe pune a da su i bulkeri vise zaradili preko ljeta.
Od extremnog divljanja cijena biti ce stete na sve strane.
Meni nikako nije jasno zašto več tako relativno dugo drže zalihe na niskim razinama?.......za ovo extremno divljanje cijena se slažem jel to svakako mora imati a vjerovatno i hoće imati mnoge velike posljedice.......čak sam i dojma da bi cijene brodarskih dionica još više profitirale da je opče stanje stabilnije jel ovako su svi u nekome strahu kad znaju da extremi za sobom povlače neke nove, u ovom slučaju u odnosu na svjetsko gospodarstvo, negativne extreme.......
Zemlje su ostale bez goriva za grijanje jer su popusili Ursulinu spiku dekarbonizacijske glupanizacije. Umjesto da nabave ugljena za zimu svijet se bavi fitforfitifajvovanjem. Nisu kineski komunisti jedini debili na ovome svijetu, nazalost...
Sad su shvatili da je vrag odnio salu pa ce nabavka biti malo skuplja.
Zašto svi govorite ćumur?
Kad postoji divna hrvatska riječ vuglen
There's some wild swings going on in the energy market as traders seek to capitalize on shifting sentiments amid a global energy crisis. Yesterday, European benchmark TTF natural gas futures jumped as much as 40% to a record €162.125/MWhr - in the span of a few minutes - after closing 20% higher on Tuesday.
index capesize will get a premium of $16,600 to stay in the Pacific rather than ballast past Singapore. Miners in Brazil saying they won't be busy today... let's see
fact remains, there are no Oct ballasters and they have Oct cargoes. They TA is tighter than a Scotsman’s wallet in a recession. Vale will be sweating.
Znojenje unajmitelja je super predznak za raketu.😉
Idemo dalje...
Mjesece mi stizemo😁
Dry bulk na Redditu... https://www.reddit.com/r/wallstreetbe…000_welcome_to/
Ako krenu redditovci napucavati bulkere odosmo mi izvan mljecne staze 🤪😅
Pregledajte supe i podrume ako ima tko "vuglena" za prodati?
Kinezi mjenjaju zlato za vuglen.
State Grid of China:
Daily power generation reached 20.57 billion KWh nationwide during October 1-6, increased by 14.45% y/y.
The peak saw on October 5 at 21.28 billion KWh, 10.4% higher than the same period last year.
Ship owners are ramping up their newbuilding ordering activity, loading up with new bulkers, as the market’s prospects appear to be quite bright once again. However, some delays could be expected. In its latest weekly report, shipbroker Banchero Costa highlighted that “many yards, particularly in China, are experiencing production difficulties as a result of equipment suppliers’ inability to obtain raw materials on time... https://www.hellenicshippingnews.com/dry-bulk-marke…vestment-spree/